9 yıllık ilişkim 2 ayda nasıl bitti !

Allah rahmet eylesin dedeye.

Her şeye bi bahane bulmuşlardı siz de içinize sindirmişsiniz de. Şu yüzüğü kayınvalidenin seçip sonra da küçültmeye bile izin vermemesi. Senin yemeğin yenmez demesi. Beceriksiz demesi. Şekerine kadar karışması vs. Bunlar hep cevapsız kalmış. Çünkü en güzel Bahaneleri sunan insan bile yüzük konusunda bahane uyduramazdı heralde. Ne diyecekti ki yavrum kızım sen çok işçilikli yüzük alırdın yazık falan mı neyse siz bence bi iki buçuk ay kadar daha düşünün. Hem böylelikle yaz da gelir düğün sonbahara kalır düğünü yazın yapmamamın bahanesi de çıkmış olur

neyse artık dede için yapılacak dini vazifelerden sonra daha da netleşir bişeyler

annem dönünce yemek yapar gideriz diyor. ama kayınvalidem en son gelir muhtemelen, sevgilim görümcem falan ondan önce gelirler, o zaman benim önden bi şeyler yapmam gerekir mi o konuda kararsızım şu an.

Pofuduk sen burdaki kişilere ne yazarlarsa yazsınlar seviyeni bozmadan polemiğe girmeden kendi fikrini duygularını öyle düzgün ayrıntılı açıklamalı yazıyorsun ki sen herkesle anlaşır herkeslede orta yolu bulursun .. ( dede için allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun)

dede için teşekkürler.

dedim ya işte şimdiye kadar hiç öyle karşılıklı oturup bunları tartışacak ortamımız olmadı. olsa belki bu sorunlar olmazdı. veya bu saatten sonra konuşur çözeriz belki. onlar çok çabuk samimi olmak istediler benden onu göremediler ondan oldu sanırım. yani onların derdi o galiba.

balık yemişsin ne demek ?
sen ilişkim bitti demişsin.dedesi ölmüş aramışın ben seni unuttum demiş adam sana. anlamadım şimdi ben siz beraber misiniz.hala düğün hazırlığı içinde misiniz.

ben balıktan tiksinirim, kayınvalidem yedirmek istedi hatır için birazcık yedim demek.
beni unutması da normal aslında, adamın dedesi ölmüş canı yanıyor, bir an önce götürmeleri lazım cenaze işlerini ayarlamıştır falan o koşturmada haber vermeyi unutmuş olabilir.
düğün hazırlığı yok şu an. nişan ertelenebilir konuşulması gerekiyor.

Allah rahmet eylesin dedeye.

Her şeye bi bahane bulmuşlardı siz de içinize sindirmişsiniz de. Şu yüzüğü kayınvalidenin seçip sonra da küçültmeye bile izin vermemesi. Senin yemeğin yenmez demesi. Beceriksiz demesi. Şekerine kadar karışması vs. Bunlar hep cevapsız kalmış. Çünkü en güzel Bahaneleri sunan insan bile yüzük konusunda bahane uyduramazdı heralde. Ne diyecekti ki yavrum kızım sen çok işçilikli yüzük alırdın yazık falan mı neyse siz bence bi iki buçuk ay kadar daha düşünün. Hem böylelikle yaz da gelir düğün sonbahara kalır düğünü yazın yapmamamın bahanesi de çıkmış olur

senin yemeğin yenmez diyen görümcem. hayatında kız bamyayı etsiz yememiş, ben etsiz yaparım ona dedi. ben de "yemeğe geleceğin zaman haber verirsin o zaman" dedim. o konuşmadan kayınvalidemin haberi yok.

beceriksiz lafı bana özel değilmiş. cuma günü gördüm onu da. ben yemeği gerçekten çok yavaş yerim, kasıtlı da değil de en sona kalırım hep. kendimi biliyorum ama sırf o yüzden beceriksiz demesine üzülmüştüm. cuma orda bi şeyler yenirken baktım ki kadın yeğenlerine falan da söylüyor. "siz gençsiniz, en güçlü olduğunuz zamanınız, hızlı hızlı yiyin hızlı hızlı iş yapın." diyor. dediği doğru değil ama bana özel olarak yapılmış bi hakaret de değil. orda kardeşleriyle falan muhabbet ederlerken şey dedi mesela, "geçen arkadaşım anlattı, insanlar gelinlerinden yemek saklıyorlarmış. ben ilk defa duydum şok oldum. ben yesin diye gözünün içine bakıyorum, yediği bana hep az geliyor, insan gelininden nasıl yemek saklıyor ben anlamadım" dedi. yemeğe takıntısı var. dünyaları yesem evi kurutsam mutluluktan çıldıracak.
şeker konusu da aynı. "faydalı bi şey değil az kullanın" diyor.
şimdiye kadar ne zaman onlara gitsem dikkati hep benim üstümdeydi. ben o yüzden hep bunlar bana deniyor diye sinir oluyordum. cuma ordayken benim üstüme çok düşmedi, ben de gözlemleyebildim. evet bazı davranışları bana göre doğru değil ama en azından bana hakaret veya eziyet olsun diye yapılmış şeyler de değil.

yüzük konusunu ben anlayalı çok oldu. sizin düşüncenizin tam tersi. en pahalısını almış. en iyisi olsun benim gelinim en iyisine layık demiş. yüzük 5 gramsa, 1 gramı taşsa 4 gramı altın. ama pırlantada altına da taş parası ödeniyor. ben onu küçülttüğümde verdiği paranın yarısı çöpe gidecek. 4 numara falan küçülmesi gerekiyor çünkü. "küçültmeyin, orijinalliği bozulmasın, parmağına göre olanla değiştirin" dedi. 5 grama para verdiyse gidelim değiştirelim en azından montürü incelecekse taşı büyüsün istiyor. orda da yanlış, karışmamalıydı evet ama yine kendince haklı.

Nişanlın bile nişanlı gibi görmüyor seni, farkında değilsin bu çok bariz.
Normal durumlarda adamın bir yakınına birşey olsa evet kadını arar ve söyler. Başına birşey geldiğinde ilk aklına gelen değilsin, acısını paylaşma gereği duymamış seninle.
Bu evliliği yapacaksın ama hiçbir zaman o özlemini çektiğin 'gelin' konumunda olmayacaksın.
Çok açık yazıyorum ki aklının bir köşesinde bulunsun diye. Belki üzüleceğin zaman kendim bile bile yaptım der üzgünlüğü bir kenara koyarsın.

annem de öyle dedi de ne bileyim en azından sevgilimi görmek için gitmem gerekir belki. adetler çok farklı bilemedim o yüzden.

bırak adeti falan onlar aile içinde acılarını bi yaşasınlar ha sevgilin arar buluşalım derse buluş sonra taziye için ailenle gidersin bak onlar maaile hareket ediyolar

[QUOTEpigme pofuduk, post: 39986903, member: 633480"]senin yemeğin yenmez diyen görümcem. hayatında kız bamyayı etsiz yememiş, ben etsiz yaparım ona dedi. ben de "yemeğe geleceğin zaman haber verirsin o zaman" dedim. o konuşmadan kayınvalidemin haberi yok.

beceriksiz lafı bana özel değilmiş. cuma günü gördüm onu da. ben yemeği gerçekten çok yavaş yerim, kasıtlı da değil de en sona kalırım hep. kendimi biliyorum ama sırf o yüzden beceriksiz demesine üzülmüştüm. cuma orda bi şeyler yenirken baktım ki kadın yeğenlerine falan da söylüyor. "siz gençsiniz, en güçlü olduğunuz zamanınız, hızlı hızlı yiyin hızlı hızlı iş yapın." diyor. dediği doğru değil ama bana özel olarak yapılmış bi hakaret de değil. orda kardeşleriyle falan muhabbet ederlerken şey dedi mesela, "geçen arkadaşım anlattı, insanlar gelinlerinden yemek saklıyorlarmış. ben ilk defa duydum şok oldum. ben yesin diye gözünün içine bakıyorum, yediği bana hep az geliyor, insan gelininden nasıl yemek saklıyor ben anlamadım" dedi. yemeğe takıntısı var. dünyaları yesem evi kurutsam mutluluktan çıldıracak.
şeker konusu da aynı. "faydalı bi şey değil az kullanın" diyor.
şimdiye kadar ne zaman onlara gitsem dikkati hep benim üstümdeydi. ben o yüzden hep bunlar bana deniyor diye sinir oluyordum. cuma ordayken benim üstüme çok düşmedi, ben de gözlemleyebildim. evet bazı davranışları bana göre doğru değil ama en azından bana hakaret veya eziyet olsun diye yapılmış şeyler de değil.

yüzük konusunu ben anlayalı çok oldu. sizin düşüncenizin tam tersi. en pahalısını almış. en iyisi olsun benim gelinim en iyisine layık demiş. yüzük 5 gramsa, 1 gramı taşsa 4 gramı altın. ama pırlantada altına da taş parası ödeniyor. ben onu küçülttüğümde verdiği paranın yarısı çöpe gidecek. 4 numara falan küçülmesi gerekiyor çünkü. "küçültmeyin, orijinalliği bozulmasın, parmağına göre olanla değiştirin" dedi. 5 grama para verdiyse gidelim değiştirelim en azından montürü incelecekse taşı büyüsün istiyor. orda da yanlış, karışmamalıydı evet ama yine kendince haklı.
[/QUOTE]
Tamam öyle diyorsanız. Kusura bakmayın benim de küçük bir kızım olduğu için heralde kızların bile bile lades demesi ters geliyor çünkü gördüğüm okuduğum kadarı ile sevgiliniz sizin onu sevdiğiniz kadar sevmiyor Üzgünüm ama. Sanki bir olay olsa hiç düşünmeden ailesinin yanında yer alacak gibi geliyor . Hayırlısı diyelim. O yüzük konusunda da işçiliği örnek olsun diye yazmıştım. SSonuçta yüzüğü ne olursa olsun kayonvalide seçmiş ve değiştirmenize de izin vermemiş öyle demişsiniz

Ana kuzusu adamla hayat zor
sordun diye yazıyorum
eşim annesinin lafına bakmaz
nedeni erken yaşta evden ayrılmasından olabilir bilemiyorum

Evet gayet de mesajınızda yüzüğü değiştirmeme küçültmeme izin vermiyorlar demişsiniz şimdi işler birden değişmiş. Lütfen çokça düşünün iki konuşmaya iki aydır çektiklerinizi unutmuş hepsini olumlu şeylerle değiştirmiş gibisiniz birden

Biz bu konuda akraba evliliği konuştuk bide teyzesinin kızını mı istiyolarmış o konu neydi geçmişe dönemedim, o da faraziydi o zaman

sen baya baya alıştın aslında bu aileye pofuduk, konunu baştan takip eden biri olarak yorum farkını görüyorum aslında olaylar hala aynı sen bakış açını değiştirdin

çünkü işte söyledim ya, ben ilk başta çok yadırgamıştım. yapılan her şey ters geliyordu, söylediği her şey sanki bana eziyet olsun diye geliyordu. cuma günü acısı vardı benimle çok ilgilenmedi ve ben onun başkalarına olan davranışlarına bakınca bana da kendilerinden biriymişim gibi davrandığını gördüm. hani kasıt yok ben onu anladım. kadın bana kızına yeğenine davrandığı gibi davranırken de sırf ben o davranışa alışık değilim diye kadına kötü diyemem ki. adil gelmiyor.

o 2 ayda adam senin kapında olacaktı, ailesi izin vermiyo iş yaptırıyolar dedin hep, yani cidden mantıklı mı evlenince karışmazlar kısmı

Durust olacaksam, konu sahibinin tavri ve uslubu nedeniyle gerekenden az yuklenildigini dusunuyorum.

Konu sahibi, tanidigim hicbir cok seven insan sizin sevgilinizin soyledigi seyleri soylemez, bunu belirteyim.

Mesela, seninle olsun istiyorum?? ailem de olsun istiyorum. Seninle olsun istiyorum ne demek?

Gorucu usulu ve karar ona kalmis sanki. 9 yildir berabersin, guya cok seviyorsun, seninle olsun istiyorum ama ne demek?

Bir de sana hakli dersem( ki guya hakli oldugunuzu dusunuyor) bir sogukluk olur ailemle diyor. Daha ne desin? Adam hakliya hakli diyemiyor korkusundan, bu bile yeterli sogumak icin ama ileride nasil desin?

Ileride nasil olacagini gectim, siz bu adamin sizin icin yapmadigi fedakarliklari, cikamadigi haftasonlarini, ebeveynlerini yalniz birakan cocuk gibi siz konusun diye annesine birakmasini nasil hazmedeceksiniz?

Adam ailesini ikna edin istiyor. Daha kotu ne olabilirdi?

Alkolik es adayi daha iyi benim nazarimda, en azindan sevgisi eksik degil der insan.

OTE="AdAm_OLaCaK_KIZ, post: 39987314, member: 503612"]Çok mu yükleniyoruz bilmem ki. ..[/QUOTE]
Sanki öyle yapıyoruz ama bana bu birden sevgi pıtırcığı olma durumu köprüyü geçene kadar atasözünü hatırlatıyor

Back
X