[QUOTEpigme pofuduk, post: 39986903, member: 633480"]senin yemeğin yenmez diyen görümcem. hayatında kız bamyayı etsiz yememiş, ben etsiz yaparım ona dedi. ben de "yemeğe geleceğin zaman haber verirsin o zaman" dedim. o konuşmadan kayınvalidemin haberi yok.
beceriksiz lafı bana özel değilmiş. cuma günü gördüm onu da. ben yemeği gerçekten çok yavaş yerim, kasıtlı da değil de en sona kalırım hep. kendimi biliyorum ama sırf o yüzden beceriksiz demesine üzülmüştüm. cuma orda bi şeyler yenirken baktım ki kadın yeğenlerine falan da söylüyor. "siz gençsiniz, en güçlü olduğunuz zamanınız, hızlı hızlı yiyin hızlı hızlı iş yapın." diyor. dediği doğru değil ama bana özel olarak yapılmış bi hakaret de değil. orda kardeşleriyle falan muhabbet ederlerken şey dedi mesela, "geçen arkadaşım anlattı, insanlar gelinlerinden yemek saklıyorlarmış. ben ilk defa duydum şok oldum. ben yesin diye gözünün içine bakıyorum, yediği bana hep az geliyor, insan gelininden nasıl yemek saklıyor ben anlamadım" dedi. yemeğe takıntısı var. dünyaları yesem evi kurutsam mutluluktan çıldıracak.
şeker konusu da aynı. "faydalı bi şey değil az kullanın" diyor.
şimdiye kadar ne zaman onlara gitsem dikkati hep benim üstümdeydi. ben o yüzden hep bunlar bana deniyor diye sinir oluyordum. cuma ordayken benim üstüme çok düşmedi, ben de gözlemleyebildim. evet bazı davranışları bana göre doğru değil ama en azından bana hakaret veya eziyet olsun diye yapılmış şeyler de değil.
yüzük konusunu ben anlayalı çok oldu. sizin düşüncenizin tam tersi. en pahalısını almış. en iyisi olsun benim gelinim en iyisine layık demiş. yüzük 5 gramsa, 1 gramı taşsa 4 gramı altın. ama pırlantada altına da taş parası ödeniyor. ben onu küçülttüğümde verdiği paranın yarısı çöpe gidecek. 4 numara falan küçülmesi gerekiyor çünkü. "küçültmeyin, orijinalliği bozulmasın, parmağına göre olanla değiştirin" dedi. 5 grama para verdiyse gidelim değiştirelim en azından montürü incelecekse taşı büyüsün istiyor. orda da yanlış, karışmamalıydı evet ama yine kendince haklı. [/QUOTE]
Tamam öyle diyorsanız. Kusura bakmayın benim de küçük bir kızım olduğu için heralde kızların bile bile lades demesi ters geliyor çünkü gördüğüm okuduğum kadarı ile sevgiliniz sizin onu sevdiğiniz kadar sevmiyor Üzgünüm ama. Sanki bir olay olsa hiç düşünmeden ailesinin yanında yer alacak gibi geliyor . Hayırlısı diyelim. O yüzük konusunda da işçiliği örnek olsun diye yazmıştım. SSonuçta yüzüğü ne olursa olsun kayonvalide seçmiş ve değiştirmenize de izin vermemiş öyle demişsiniz