9 yıllık ilişkim 2 ayda nasıl bitti !

ilk mutsuzlukta bırakıp kaçmak istemedim. düzelsin istedim, bu benim başıma gelmez ben bunu hak etmedim, ben elimden geleni yaparsam düzelir dedim.
İlk mutsuzluk denilen durum bir süreçten ibaret ancak. Hani tek bir olay olsa daha anlaşılır ama bir süredir bu problemleri yaşıyorsun.
Aile kesinlikle, hayatta, asla değişmez. Adım kadar emin olduğum bir şey bu. Bir ihtimal sözlün daha aktif bir tutum sergiler ve ailesini geri planda tutar. Bu bence elindeki en iyi senaryo, olursa ne ala. Ama senin hayatın "ya olursa" denecek kadar değersiz mi? Belkiler üzerine bir yaşam kurabilir misin orası sana kalmış. Yahut ben güçlüyüm, hallederim, göğüs gererim mi dersin yine sen bilirsin.
Söyleyebileceğim şeyler; herhangi bir karar vermek için acele etme, kendini baskı altında hissetme ancak acabalarla adım atma lütfen. Aklında soru işaretleri oldukça ertele ve kendini bir süre çabaladıktan sonra hala mutsuz ve değersiz hissediyorsan süreci uzatma. Yolda bir çukur görünce bile bile üzerine gitmiyoruz düşmemek için değil mi? Sen de bile bile kendini çukura atma.

Hayır, anasının üstüne atıp çekip gideceğini düşünmüyorum. Daha çok 9 yılda tanıyamadın mı beni , ben böyleyim, sonradan değişen sensin diyecektir.

Kara sevda değil ise bu , ki muhtemelen değildir. Onsuz nefes alabilir , onsuz da yaşarsın. Peki hep kıyaslandığın bir ortamda yaşayabilecek misin ?

İlk başta akraba içinden kız almak istedikleri için seni istememişler. Gün olur, bir sofrada oturur yerken karşında çorba içen kızın eşine daha önce düşündükleri akraba kızı olduğunu duyabilirsin. Gün olur , " ah ah oğlum tutturdu işte bizde aldık kızı , benimseyemedi bizi " dediklerinde susabilecek misin ? Ben bu adama çok aşığım olsun , sineye çekerim diyebilir misin ?

Aşıkken her şeyi yer yutarım sanıyorsun da günün birinde ayrılınca , aşk acısı dinince bir bakıyorsun ; yer yutarım dediklerini zaten yutamazmışsın.

susmayacağım da susmadığımda ne olacak ben onu anlamıyorum. bana "sus" mu diyecek? demeyecek. ne olur yani susmadığımda?

İlk mutsuzluk denilen durum bir süreçten ibaret ancak. Hani tek bir olay olsa daha anlaşılır ama bir süredir bu problemleri yaşıyorsun.
Aile kesinlikle, hayatta, asla değişmez. Adım kadar emin olduğum bir şey bu. Bir ihtimal sözlün daha aktif bir tutum sergiler ve ailesini geri planda tutar. Bu bence elindeki en iyi senaryo, olursa ne ala. Ama senin hayatın "ya olursa" denecek kadar değersiz mi? Belkiler üzerine bir yaşam kurabilir misin orası sana kalmış. Yahut ben güçlüyüm, hallederim, göğüs gererim mi dersin yine sen bilirsin.
Söyleyebileceğim şeyler; herhangi bir karar vermek için acele etme, kendini baskı altında hissetme ancak acabalarla adım atma lütfen. Aklında soru işaretleri oldukça ertele ve kendini bir süre çabaladıktan sonra hala mutsuz ve değersiz hissediyorsan süreci uzatma. Yolda bir çukur görünce bile bile üzerine gitmiyoruz düşmemek için değil mi? Sen de bile bile kendini çukura atma.

amacım düşüncem oydu zaten ama burdaki genel tutum "kendini kandırıyorsun, kendini ikna etmeye çalışıyorsun, çok yumuşadın, sen hepsini yutar evlenirsin gör bak"a döndü.

çocukların mahrem yerlerini herkesler elliyor yazmışsın ama tırnak kadar değer vermiyolar demişsin çocuklar kendileri ellese gene iyi

çocukların mahrem yerlerini herkesler elliyor yazmışsın ama tırnak kadar değer vermiyolar demişsin çocuklar kendileri ellese gene iyi

çocuklara değer verseler başlarında beklerler di mi? adamın mahremiyet anlayışı yoksa, "baban beni donla görse nolcak" diyorsa, demek ki çocukken yeteri özen gösterilmemiş.

pofuduk, post: 40074871, member: 633480"]ben de o yüzden sustum çoğu zaman. bi benim başıma gelmiyor ki? kimsenin eşinin ailesi gönlüne göre değil ki. sorun yaşayan bi ben değilim ki.[/QUOTE]
Bu sözünüz üzerine yazmak istedim. Ben kayınvalidemle evlenirken hiç sorun yaşamadım hiçbir şeyime karışmadı. Bazen fikir verdi mesela ben söz elbisesi falan aldırmadım bi tane alalım gibi ben almadım tabii yinede. Hatta evliliğimiz boyunca da aileler yüzünden bir kere bile kavga ettiğimizi hatırlamam. Keza biz üç kız kardeşiz onların da evlenirken sorun olmadı kimse kimseyle karşı karşıya gelmedi. Onun için ben böyle konular okuyunca çok şaşırıyorum. Biraz kıymetinizi bilin. Biri bana ne olursa olsun evime gelmesin diyecek ben de herhangi bir nedenle gideceğim öyle mi merdivenlerini dahi çıkmam çıkamam. Bu iş olursa sizin sayenizde olacak. Hevesleriniz ve mutluluğunuz bu kadar içinizde kalmışken hemde.

[QU"pigme pofuduk, post: 40075222, member: 633480"]amacım düşüncem oydu zaten ama burdaki genel tutum "kendini kandırıyorsun, kendini ikna etmeye çalışıyorsun, çok yumuşadın, sen hepsini yutar evlenirsin gör bak"a döndü.[/QUOTE]
Ee çünkü siz size benim öyle gelinim yok diyen kişinin evine sizi kapıda görünce bi zahmet çağıran kişinin evine gittiniz. Ki o zaman bu her şey yanlış anlaşılmış aslında öyle değilmiş lerin hiçbirini bilmiyordunuz. Onun için burdan bakınca sizin dediğiniz gibi görünmüyor iş. Burda inatla size bir şey anlatmaya çalışanlardan hiç kimse ı kapının önüne de gitmezdi o eve de girmezdi bence. Onun için bir şeyleri göstermeye çalışıyolar.

Bu sözünüz üzerine yazmak istedim. Ben kayınvalidemle evlenirken hiç sorun yaşamadım hiçbir şeyime karışmadı. Bazen fikir verdi mesela ben söz elbisesi falan aldırmadım bi tane alalım gibi ben almadım tabii yinede. Hatta evliliğimiz boyunca da aileler yüzünden bir kere bile kavga ettiğimizi hatırlamam. Keza biz üç kız kardeşiz onların da evlenirken sorun olmadı kimse kimseyle karşı karşıya gelmedi. Onun için ben böyle konular okuyunca çok şaşırıyorum. Biraz kıymetinizi bilin. Biri bana ne olursa olsun evime gelmesin diyecek ben de herhangi bir nedenle gideceğim öyle mi merdivenlerini dahi çıkmam çıkamam. Bu iş olursa sizin sayenizde olacak. Hevesleriniz ve mutluluğunuz bu kadar içinizde kalmışken hemde.

sizin adınıza gerçekten çok sevindim, allah mutluluğunuzu daim etsin, ağzınızın tadını bozmasın.

Ee çünkü siz size benim öyle gelinim yok diyen kişinin evine sizi kapıda görünce bi zahmet çağıran kişinin evine gittiniz. Ki o zaman bu her şey yanlış anlaşılmış aslında öyle değilmiş lerin hiçbirini bilmiyordunuz. Onun için burdan bakınca sizin dediğiniz gibi görünmüyor iş. Burda inatla size bir şey anlatmaya çalışanlardan hiç kimse ı kapının önüne de gitmezdi o eve de girmezdi bence. Onun için bir şeyleri göstermeye çalışıyolar.

biliyorum, görüyorum. ama ben "gittim konuştum çok mutluyuz" demedim ki. sadece konuştum. evlenicem ben, ay çok şeker insanlar durumunda değilim ki.

sizin adınıza gerçekten çok sevindim, allah mutluluğunuzu daim etsin, ağzınızın tadını bozmasın.
Burdan bana mutluluklar dileyin diye yazmadım ki hatta dikkat ederseniz kız kardeşlerim için de aynısı geçerli. Çünkü annem bize kendi kıymetimizi bilmemiz gerektiğini öğretti biz de ona göre seçimler yaptık. Yapamasaydık da ilk kafamızı attırdıkların da biz de yüzüğü kafalarına atardık demek istediğim siz o evin önüne gidip üstüne o eve girip birden değiştiniz onun için bu kadar sayfa oldu zaten. Siz çünkü göremeseniz de bunu yaptığınız için onların gözünde değerinizi düşürdünüz. Onun için herkes kendini paralıyor

biliyorum, görüyorum. ama ben "gittim konuştum çok mutluyuz" demedim ki. sadece konuştum. evlenicem ben, ay çok şeker insanlar durumunda değilim ki.

onlar bunu biliyo mu, bence onlar da sevgilin de bu iş tamam gözüyle bakıyolar aksi halde sevgilin annemi niye aramadın tribi atmazdı

daha iyi değil mi? ben zaten tavırlarına bakacağım. bu iş tamamsa bana nasıl davranılıyor bi görelim.

Tavırlarına baktığında ," olmuyor hakikaten olmaz " deyip dönecek gücün var mı ? Lütfen kırılma. Akıllar pazara çıkmış herkes kendi aklını alıp geri gelmiş. Ne söylenirse söylensin bildiğini ve istediğini yapacaksın. İnsan aynı yoldan 40 kişinin geçtiğini bilse de kendi geçmeden hep kendi yaşadığı farklı geliyor.

Alacağın karar , umarım tüm hayatın boyunca seni mutlu ve huzurlu eder.

Back
X