bir daha yorum yapmayı düşünmüyordum aslında,
çünkü aileyi bir kenara bırakırsak ikinizin arasında ciddi bir iletisim problemi oldugunu ve düsünceleriniz ne yonde olursa olsun yer, zaman ve bicim olarak ifade edisinizde problem oldugunu dusunuyorum.
"o kv'nin hakkından gel" diye ögüt verecek biri hic degilim zaten, çünkü bir iliskinin iki kisilik oldugunu basından beri vurguluyorum.
ustelik ne munasebet büyüklere had bildirmek? biri konusacaksa herkes kendi ailesiyle konusur,
kalkıp es adayım -ne kadar haklı nedenlerle anneme babama sinirli olsa da- gelip kavga eder gibi konusuyorsa kendimi sorgularım, buna nasıl izin verdim diye... oooh aralarındaki sorunlar acıklık kazanıyor diye sevinmem, çünkü tüm bu sorunların benim beceriksizligimden katmerlendigini ve konuların kroniklesmesinin kendimden kaynaklandıgını da bilirim.
ama madem boş bulunup taşhanı yazdım, dügün işine girdim, düzeltmemi yapayım, bu haliyle halay başı gibi hissettim kendimi :/
bakın nasıl ki o mesajımda dahi sonuna özelestirimi eklediysem kv bunu yapacak bir karakterde olmasa dahi sizin ve sözlünüzün önünüze sapkanızı alıp düşünmeniz gerekiyor artık.
ornegin nisan icin ortamda konusulurken neden atlıyorsunuz hemen?
kusura bakmayın ama daha uygun bir kelime bulamadım.
dügünün olup olmayacagı bile belirsiz diyorken, nişanın olup olmamasını sadece cenazeye baglamak ne kadar dogru?
üstelik sahsınıza yonelik soran da olmamıs, oyle bir durumda dahi konuyu hemen annemlere paslardım,
daha 2sayfa once olması gerekenin "sizi gelip tekrar istemeleri" oldugunu ama "bunu yapmayacak insanlar oldugunu" yazıyordunuz... tavrınız celiskili degil mi sizce de?
zaten gelmeyecekler bari olay bozulmasın kabulleneyim diye mi düsünüyorsunuz anlamıyorum ki.
madem oyle, evinize gelip kp-kv sizin anne-babanızın onayını tekrar alması gerekmez mi bu kadar olayın üstüne?
bir kere es adayınızın once sizinle konusması, sonra da ikna olduysanız gelip anne-babanızın elini öpmesi gerekiyor bence.
aileniz olsam o aileyle ne evlenmelerine razı gelirim ne de kızımın körü körüne bildigini okuması karsısında destek cıkarım. resmen adam yerine konmuyormus gibi bir durum soz konusu... aileniz sizin uzulmemeniz icin bunu cok takmasa dahi sizin hatırlatmanız gerek.
kv ile aranızda gecen şu diyalogtan bile
burcutk
'nın yazdıgı damatlık, nişanlık konusmasının tüm olan bitenin trip olarak düsündürecegini, zaten kabul ettiginizi ama kendinizi naza cektiginizi onaylamıs oluyorsunuz aslında...
ya diger konu? kendisi de dede icin aynı düşünüyormus...
ailesine "bırakın ya onların kotu niyeti yok, sorun cıkarmaya yer arıyorsunuz" dedi mi bilmiyorum ama demiş olsa dahi bunu size uygun bir dille söylemesi, en azından hatırlatması gerekmez miydi?
sırf meraktan bile sorar insan "pigme ya gelip gidiyorsunuz dedeme neden ugramıyorsunuz?" ve sizin yapacagınız acıklama ile bir aydınlanma yaşardı... ama kendisi de "olsun canım o kadar kusur kadı kızında da olur" mantıgı ile üstünü kapatmıs, simdi de "aferin" diyor.
aslında huylarınız cok benziyor, oncedne tuttugunuz seylere kızıp hic özelestiri yapmadan karsı taraftan bekliyor, bazı seyler acıklanırsa bir rahatlamayla oh cekiyorsunuz, acıklanmamıs seyleri ise icinizde büyütüyorsunuz.
es adayınız büyütmeyen, umursamayan biri olsa da kv.nizin oyle bi oldugunu hic düsünmüyorum... sevgilinizle aranızdaki tüm iletisimsizlik aileye gereksiz bir gerginlik olarak geri dönüyor.
madem bugun bitirmiyorsunuz, kişiler ve olaylarla ilgili sikayetlerinizi bir çekişme veya hesap sorma halinde konusmak yerine artık önemsediginiz seyleri açıkca paylasın, konusun.
ya da yapıyorsunuz da beklentileriniz birbirine uymadıgı icin sürekli bir kısır döngü halinde konusmalar birbirinin tekrarı oluyor... o zaman bu konuyu enine boyuna degerlendirmeniz gerek artık.
iyi ki korumuş çözmüş... babasına kırılıyor neden oyle diyorsun demistir.
kendisi degil mi mutlu edemedim diyip ayrılan?
dedeyi bahane etmesin bosuna,
anne-babası sizi aramak icin gelinden bir adım beklemis olabilir ancak kendisi sizin sizin anne-babanınızı aradı mı?
iş bozulmasın diye alternatif üretmek yerine beklemeyi secti... iyi ki kapıya gitmissiniz o zaman, yoksa gercekten haliniz kotu olurmus.
yahu dogru olduguna inandıgı yontem olan bu bahsettigi ve beklentisi olan adımlar icin dahi ugrastı mı?
eger her seyle ilgilendigi (!) gibi hadsiz komsuyla da konusacaksa... mümkünse hic karısmasın,
siz gider catır catır kavga edersiniz daha mantıklı olur,
en azından onun neyi nasıl ilettigini düsünmezsiniz...
ama her konuda sorunları çözecek kisi siz mi olacaksınız?
bu konuda cok deneyimli birisi olmayabilir ama sorun da ogrenememesi veya bu konuya dair hic zorlanmamıs olması bence.
fakat şu konuda hakkını yememek gerek,
sorunları arkasından dolanarak ve laf cambazlıgı yaparak çözmek konusunda gercekten iyi.
eve gelip gitme durumu icin demesi gereken basit "gelmeyecegini düsünüyorum ama gelseler dahi o konuda tavrımız belli, annemlerle konusurum, ben de istemem çünkü"
fakat annesiyle nasıl konusacak? işte orası muamma... babasıyla konustugu gibi üstüne size cila at derse vah ki ne vah...
dedeyle ilgili dediklerine de icerik olarak yorum yapmak istemiyorum,
sadece şunu diyebilirim, ben annem babam bile vefaat etse diledigim gibi konusurum, benim cenazem, karsımdaki kisinin tek diyebilecegi olumsuz birsey dersem o konuda uyarmak olur.
ama kalkıp birinin benim anne-babam veya herhangi bir cenazem icin olumsuz konusmasına izin vermem, kimsede buna hak da görmem.
evet verdiginiz ornekte kötü bir niyet yok, hayırlı olmaktan bahsetmis... ama bunu sizin dememeniz zaten had bilmekle ilgili.
simdiye kadar taziyeye gittiginizde oklavayla kovalarlar diye demiyorsanız burada yorum yapmanın da bir manası kalmıyor zaten.