öncelikle, bulaşığın nasıl yıkandığını gayet iyi biliyorum, merak etmeyin.
ben orda bulaşık yıkarken bazen duymam sanıyorlar biliyor musunuz? neler neler duyduğumu, hangi sorulara cevap bulduğumu yazsam şaşarsınız.
kim kime nasıl davranıyor, kimin arkasından ne konuşuluyor ama yüzüne ne deniyor hepsini biliyorum. dolayısıyla kimin arkamdan konuşma ihtimalinin olduğunu yani kimin ne kadar samimi olduğunu da görüyorum.
ve bunun gibi bi sürü şey.
o mevzu hariç kayınpederimin beni asla incitmediğini defalarca yazmışımdır, bizim anlaşmazlığımız kayınvalidemleydi zaten. kayınvalideme ve hatta teyzelere çok kırgınım, teyzenin biriyle selam sabah hariç konuşmuyorum ve bu konuyu dün kayınvalidemle de konuştuk, kırgınlıklara nasıl bakılıyor onu da biliyorum artık, bunun gibi bi sürü şey öğrendim.
önceliklerimi sıralarken ciddi sıkıntılarım yok, yarın buluşup konuşacağımızı zaten belirttim, ordan dönüşte hep oturup konuştuğumuzu da söyledim. önceliğim aile değil, ama aileyi de gözlemliyorum. benim hatam belki de bu adamı hiç ailesinin yanında gözlemlememekti, onu da telafi ediyorum.
her insanın sorun çözme yönteminin ve olaylara tepkilerinin farklı olduğunu da defalarca belirttim. ben kavga çıkarırım, sonra da bi daha konuşmam. ama ben böyle yapıyorum diye herkes böyle yapmak zorunda değil. kimseyi "doğrusu bu, böyle yapacaksın" diye zorlayamam. burda anlaşamıyor olabiliriz.
ya ben açıkçası burdaki bazı üyelerin başkalarının acılarını çok küçümsediğini düşünüyorum. demek ki siz sevgilinize "bu insanlar dedene değer vermiş "mekanı cennet olsun" demeye gelmiş ama sen onları salla gel benimle ilgilen" diyebilecek bencilliktesiniz. ben değilim, kusura bakmayın.
kovuldugunuz, arkadan arakaya istenmediginiz söylenen eve pencereden iki gel gel isaretine bakıp giren siz degil misiniz?
sizin için, ilişkiniz icin dik duramamış, hemen pes edip vazgecip üstüne ne kadar aglassanız da sizin tutundugunuz bunca yılı dramatik ayrılıklarla harcayan insan seviyorum dediginiz kişi degil mi?
sizin yazdıklarınızın özeti niteliginde bir onceki sorularıma yanıt vermemiş, bencillikle itham etmişsiniz, dolayısıyla bu sorularıma da saglıklı bir cevap beklemedigimi şimdiden belirteyim.
zira bu yanıtınız şaşırtmadı çünkü ikili konusmaları aktardıgınızda orada dediginiz seylerin neye tekabül ettigini yazdıgımda da benzer bir tavır icindeydiniz.
bulasık yıkadıgınızı ilk defa yazsanız ve size tekrar tekrar yapılan uyarılara "yardım etmeyeceksem gitmemin de anlamı yok" benzeri bir cumleyle, ne yaptıgınızın bilincinde ve oneriye açık bir tavırla devam etseydiniz o şekilde de cümleye baslamazdım,
hatta o vakit düsünmeniz gereken de bu derdim çünkü bu sorgulama sizi daha farklı yerlere götürür,
bahsettiginiz kalabalık aile ilişkileri icinde sizin yaptıgınız işten memnun olsalar da eksikligini hissetmeyeceklerini belirtmemin nedeni de oydu.
oysa dogum gunleri, bulasıklar, kavgalar, konusulamayan sevgili, evdeki curcuna ve dehşet! olaylar içinde adeta halinizden gayet memnunmuş gibi burada geyik yaparcasına yorum yapıyor sohbet ediyorsunuz,
tuhaf olan da bu durum okuyucu olan bizleri bile empati kurdugumuzda rahatsız ediyorken sizin sorunsuz bir şekilde bulasık yıkamanın gerekliligini anlatabilmeniz.
artık "sizin kocanız hic mi aldatmıyor, dövmüyor?" diyen üyeler gibi yazıyorsunuz, farkında degilsiniz.
nedenlerinizi onaylamasam da belirttiginiz gerekcelerle oraya gitmiş olmanıza ragmen bize yazdıgınız/düsündügünüz gibi orada hareket etmiyorsunuz dedim, karşılıgı bencillik oldu.
bence siz simdiye kadar neler yazdıgınızı bilmiyorsunuz,
ya da daha önce gerceklesen pek cok olumsuz olay gibi kendi düsüncelerinizi de unutmaya/reddetmeye meyillisiniz.
eger herkesin kontrolsuz bir şekilde 90 yaşında hasta birinin ölmesi karşısında yıkılmasını normal karsılıyorsanız neden kendi ailenizde aynı hassasiyeti göstermediniz?
bu durumun saglıklı olmadıgını düsünüyorsanız (onlara bunu iletin demiyorum) nasıl olur da bize acıları kücümseyen insanlar diyerek yanlıs buldugunuz birseyi ajitatif söylemlerle mesrulastırıyorsunuz?
üstelik sayfalarca hastanede ahım tuttu diye düsünsünler yazan siz degil miydiniz?
sonra cok iyi birseymiş gibi dede'nin vefaatı degil, kv.nin cektigi eziyet icin dedim diye sonra düzelttiniz...
ancak daha sonra da mustakbel kv.nize olan kızgınlıklarınızın birer suclamadan/iddiadan ibaret oldugunu, özlerinde öyle insanlar olmadıklarından, olumsuz düsünmediklerinden ve iyi niyetlerinden bahsetmeye basladınız...
size sırf bunun icin bile inanclı biri olsam burada daha ilk günden hararetle konuları tartısmak yerine kalkar dua okurum yazmıstım,
evet, haklısınız (!) cok bencilim...
daha da tuhaf olan, onlar tüm bu abartılı davranıslarına nazaran sizin kadar uzatmıyorlar bu süreci, normal hayata dönmeye baslamıslar bile, kutlamalar vs.
ama siz sevgilinizin sundugu bahanelere o kadar icten inanıyorsunuz ki bunu bile görmeyi reddediyorsunuz,
gözlemlediginiz şey aile nasıl davranıyordan ziyade keşke es adayınızın ortak geleceginize ilişkin konulardaki sorumsuzlugu, vurdumduymazlıgı olsaydı...
oysa bunu görmek yerine daha önceden de bahsettigim ve sizin sonraki yorumlarda da tekrarladıgınız gibi kiminle ne konusacagınızı, hangi ortamdan nasıl uzaklasacagınızı, istemediginiz işten nasıl sıvısacagınızı ogrenmeye odaklanmıssınız.
yahu daha geleceginiz belirsiz, eş adayı ortada yok, siz ailesi akrabaları diyorsunuz...
ama size de hak vermek gerek, sevdigim kisinin onceligi ailesiyken bunu elestirmiyor ve kendimi o eve kabul ettirmenin de yollarını arıyorsam (onların deyimiyle alışmak) o aileyle iyi olmanın yollarını arardım herhalde, kendinizce tutarlısınız bu anlamda.
fakat onceliklerinizi saglıklı bir sekilde sıraladıgınız konusunda yanılıyorsunuz...
diger yazdıklarınızda "böyle mi diyeyim?" diye belirttiginiz cümleler simdiye kadar kimsenin size tavsiye ettigi seyler degil,
eger tüm yazılanlardan cıkarımınız buysa gercekten coook cok yanlıs anlamıssınız hepsini,
diger konular icin de böyle anlamlar cıkarıyorsanız... yok, buradaki hicbir seyi okumayın daha iyi.
oysa ben desem oklavayla kovalarlardı mesajınıza bile bunu dememek zaten had bilmekle ilgilidir yazdıgımı hatırlıyorum, cok farklı dusunmuyorduk kısmen onaylamıstınız, bulmak icin sayfalarca geriye gitmeye de luzum yok.
bize genel anlamda "size ne?" yazıyorken dayının özel meselesiyle ilgili eşini aramayı düsünen siz degil misiniz?
neyse ki yapmamıssınız fakat buna teşebbüs ediyorken vazgecseniz bile bize yazdıgınız, ogrettiginiz tutumla çelişmiyor mu?
aslında şimdiye kadar yazdıklarınıza nazaran son yanıtlarınız davranıslarınızla daha tutarlı,
her ne kadar insanları içten içe kandırıyor gibi hareket etseniz de aynen yazdıgınız gibi esas amacınız evlenmek.
bu yolda alt katmıs, işler karısıyormus... adeta hicbiri de gözünüzde degilmiş gibi.
bir yorumda yazıldıgı gibi konu tam anlamıyla bir bdv klasigi oldu artık,
size kocişinizle mutluluklar dilerim...
artık basiretinizin baglandıgını da düsünmüyorum, yoksa bize aktardıgınız olayları yaşamış olmazdınız.
son olarak, komşunun dedigini kafanıza takıp onun icin kavga cıkarana kadar cok daha ciddi sorunlarınızı dert etmenizi tavsiye ederim.