9 yıllık ilişkim 2 ayda nasıl bitti !

bakın tekrar belirtiyorum, tek başlarına karar veremezler. beni başka ev vaadederek istediler, sözden önce "başka yerden ev istiyorsanız alalım" dediler.

altlı üstlü oturulacağını söyleselerdi babam beni vermezdi ki.

bak bu mesajda durum böyle olsa babam beni vermezdi dedin ama su an ailen de kabul et demiş

herkes evlere şenlik

valla o en iyisi bile olabilir. ben çatır çatır söylerim o evi neden istemediğimi. sonra da sevgilimin testislerini keserim herhalde. belli ki bana daha çok lazım.

testis meselesine katılıyorum
ve ayrıca keşke çatır çatır konuşacak mecalin olsaydı

şu an gözüne çok büyük görünen o sevgi yavaş yavaş eriyip bitecek, şimdi arada özlem var kavuşamama var o yüzden aşk da çok, katlanırım diyosun belki, sevdicek yanımda olsun yeter diyosun, ama yorulacaksın ki şimdiden yorgunsun

bak bu mesajda durum böyle olsa babam beni vermezdi dedin ama su an ailen de kabul et demiş

herkes evlere şenlik

valla benimkiler şu an "belki süreceğin sefa var, denemeden bilemezsin" kafasındalar. bi de onlar dün emrivaki yapmadı, hani gayet normal şekilde neden o evde oturmamızı istediklerini anlatıp onay istediler. kiraya çıkmak istersek o evin kirasını alabileceğimizi falan söylediler. bu evi inşaattan aldıkları için yalıtımını alt yapısını kendilerinin iyi şekilde yaptırdığından bahsettiler. yani evle ilgili detay falan verdiler ki dayatma olsa buna gerek yok. emrivaki tarzında olmadığından, "hayırlı değilse, sorun yaşanacaksa zaten uzak olsunlar, burda olup mutsuz olmalarını biz de istemeyiz" dediklerinden, benimkiler de isteği makul buldular.

valla benimkiler şu an "belki süreceğin sefa var, denemeden bilemezsin" kafasındalar. bi de onlar dün emrivaki yapmadı, hani gayet normal şekilde neden o evde oturmamızı istediklerini anlatıp onay istediler. kiraya çıkmak istersek o evin kirasını alabileceğimizi falan söylediler. bu evi inşaattan aldıkları için yalıtımını alt yapısını kendilerinin iyi şekilde yaptırdığından bahsettiler. yani evle ilgili detay falan verdiler ki dayatma olsa buna gerek yok. emrivaki tarzında olmadığından, "hayırlı değilse, sorun yaşanacaksa zaten uzak olsunlar, burda olup mutsuz olmalarını biz de istemeyiz" dediklerinden, benimkiler de isteği makul buldular.
Peki kirayı da alabilecekseniz sorun ne? Oradan aldığınız kirayı pekala başka bir eve verebilirsiniz. Artık siz de orada oturmak mı istiyorsunuz? İronik olarak değil, ciddi soruyorum :)

testis meselesine katılıyorum
ve ayrıca keşke çatır çatır konuşacak mecalin olsaydı

şu an gözüne çok büyük görünen o sevgi yavaş yavaş eriyip bitecek, şimdi arada özlem var kavuşamama var o yüzden aşk da çok, katlanırım diyosun belki, sevdicek yanımda olsun yeter diyosun, ama yorulacaksın ki şimdiden yorgunsun

kayınvalidemle konuştuk ona söyledim çatır çatır. her şeyi söyledim.

maalesef katlanırım diyemiyorum. hani sana belki çok abes gelebilir ama, gerdek meselesi olmasa belki bi nebze düşünebilirdim. ben o işi orda yapmak istemiyorum ve yapacak yer de bulamıyorum.

biz mal gibi beklemiş olmasak, gider içini istediğim gibi yaptırır otururum. düğünden sonra da bizi tehdit edebilecekleri hiçbir şey kalmayacak zaten. başından beri düğünden sonra sıkıntı yaşamayacağımı düşünüyorum. kapımı kapatır tavrımı koyar geçerim ki düğün hazırlık konusu hariç anlaşamadığımız bi durum yok bakınca. olanlara da ben cevabını verip geçiyorum. çok da umursamıyorum.

ama asıl istememe sebebim, asıl sıkıntım o. ben o evde gelin olmak istemiyorum. çıkar yol da bulamıyorum.

Peki kirayı da alabilecekseniz sorun ne? Oradan aldığınız kirayı pekala başka bir eve verebilirsiniz. Artık siz de orada oturmak mı istiyorsunuz? İronik olarak değil, ciddi soruyorum :)

sadece evin kirasını verip başınızın çaresine bakın demeye getirecekler çünkü. zorlaştıracaklar. çünkü el gün gülermiş gelin tapulu eve gelmedi sırf yakın diye, uzak olmak için kiraya gitti derlermiş.

yani kirayı verecekler bize evet ama onlara göre herkese rezil olacaklar.

ben de tam kafamı toplayıp her şeyi açık net yazamıyorum sanırım, kusura bakmayın.

Pofuduk, bakın hayat bu neler neler yaşanıyor, kocanızın ailesinin yeri gelecek yüzlerini dahi görmek istemeyeceksiniz. Gerçekler bunlar, aynı apartmanda kapınızı kapatıp özel hayatınız olmayacak.
Geç olmadan hayatınızın iplerini elinize almazsanız onlar bu dünyadan göçene kadar yönetilen olacaksınız.

Pofuduk, bakın hayat bu neler neler yaşanıyor, kocanızın ailesinin yeri gelecek yüzlerini dahi görmek istemeyeceksiniz. Gerçekler bunlar, aynı apartmanda kapınızı kapatıp özel hayatınız olmayacak.
Geç olmadan hayatınızın iplerini elinize almazsanız onlar bu dünyadan göçene kadar yönetilen olacaksınız.

işte bunu anlatamıyorum ben. özel hayatımızın olmayacağını anlatamıyorum çünkü sürekli karışmayacaklarına söz veriyorlar. müdahale etmeyeceklerini söylüyorlar. yine uzaktaymış gibi misafirmiş gibi gelip gideriz diyorlar. yan dairede kardeşim var ne yapar ne eder onunla bile ilgilenmiyoruz diyorlar. ben yine de başka ev isteyince bu sefer ben onları sevmemiş istememiş burnumla kakmış oluyorum.

Yahu gerçekten dayatma olmasa, neden ya ayrılasınız ya o eve çıkasınız?

Kiraya çıkıp o evin parasını alırsınız işte, dayatma değil ya hani.

Açıklamanıza bile gerek yok uzun uzun, güya alırsınız demişler ya.

Deneyin bakalım oluyor muymuş.

işte bunu anlatamıyorum ben. özel hayatımızın olmayacağını anlatamıyorum çünkü sürekli karışmayacaklarına söz veriyorlar. müdahale etmeyeceklerini söylüyorlar. yine uzaktaymış gibi misafirmiş gibi gelip gideriz diyorlar. yan dairede kardeşim var ne yapar ne eder onunla bile ilgilenmiyoruz diyorlar. ben yine de başka ev isteyince bu sefer ben onları sevmemiş istememiş burnumla kakmış oluyorum.
Bırakın öyle görülsün, kimseye yaranılmayacağını zaten zaman geçtikçe anlayacaksınız.
Evlenince toz pembe olmayacak hiçbirşey, aksine...
Ah ah keşke ipleri elinize alabilseydiniz.
Ne nişanlınız ne bir başkası için değmez değmez değmez:(

sadece evin kirasını verip başınızın çaresine bakın demeye getirecekler çünkü. zorlaştıracaklar. çünkü el gün gülermiş gelin tapulu eve gelmedi sırf yakın diye, uzak olmak için kiraya gitti derlermiş.

ben de tam kafamı toplayıp her şeyi açık net yazamıyorum sanırım, kusura bakmayın.
Kayınvalidegillerin yaşayacağı 'zorlu' psikolojik durumu bir kenara bırakırsak, size ev vermeleriyle evin kirasını vermeleri arasında teknik bir fark yok ki. Neyi zorlaştıracaklar? Hem belki birilerine rezil olurlarsa "Biz nerede yanlış yapıyoruz?" deme fırsatı bulurlar. Kendileri için de bir faydası olur belki.

Bakın ben anlattığınız kadarıyla kayınvalidenizin ve sevgilinizin ailesinin kötü insanlar olduğunu düşünmüyorum. Belli ki siz de öyle olduklarını düşünmüyorsunuz. Bunu bir kenara bırakıyorum. İnsanlarla anlaşabilmek için bu gerekli; ancak yeterli olmadığı konusunda hemfikiriz zaten.

Sizin girmeyi düşündüğünüz evde oturan dayının eşinin bir sürü zorluk yaşadığını söylemiştiniz. Sizi dayının eşinden farklı kılan ne olacak? Her gün -kötü ihtimalle- sizin evinizde, -iyi ihtimalle- kayınvalide veya teyzenin evinde, birlikte oturup kalkmanızı engelleyecek fark nedir? Kayınpederin yanında kendi kızının bacak bacak üstüne atmasının normal, sizin atmanızın saygısızlık olduğu kültürün sizi rahatsız etmesine engel olacak şey nedir? Düğünün ertesi günü bu insanlar birden sizin normalinize dönüşmeyecekler ki. Onlar için normal olan neyse öyle kalacaklar. Açıkçası bu da beklenmedik olmaz. Hepimizin değiştirilmesi -ya da iyileştirilmesi diyelim- gereken özelliklerimiz varken bu özellikleri korumaya meyyaliz.

"Ele güne karşı gelin takılarını takıp kayınvalideyle ev gezmesine gitmezse ayıp olur" dendiğinde, düğünde size takılan takıları üzerinize takıp gidebilecek misiniz? Böyle bir âdetleri vardır demiyorum şu an, belki de yoktur. Ama buna benzer bir âdetleri illa ki vardır.

"Ele güne karşı çarşafı görmemiz gerekir" derlerse ya? Evet, bu kadar korkunç insanlar değiller belli ki. Ama ya "el-gün" dedikleri bu kadar korkunçsa?

"Ele güne karşı 'oğulları şehir dışındayken gelinleri yalnız kaldı' dedirtmeyiz; biz de seninle kalacağız"

"Ele güne karşı 'simli, gösterişli olmayan gelinlik almışlar' dedirtmeyiz; en süslüsünü almamız şart"

"Ele güne karşı 'balayında tura katıldılar' dedirtmeyiz; Adam&Eve'e gidin"

Bir sürü varyasyonu olabilir bunların. Şu yukarıda yazdıklarımın hiçbiri sizin durumunuzla örtüşmüyor olabilir; peki sizinle örtüşenler ne olacak?

Tekrar sormak zorundayım üzülerek, erkek arkadaşınız nerede? Tamam, her ne kadar çok abartı olsa da "Ya kiramızı ödeyemezsek" çıkışını kabul edelim. Eğer erkek arkadaşınızın tek kıstası buysa, kayınpeder kirayı size verdiğinde sorun çözülüyor demektir. Böylece işsiz kaldığınız durumda kirada oturmanızla kendi evinde oturmanız arasında bir fark kalmaz. Ama sanırım -ve ne yazık ki- kıstasların arasında onun için de 'el-gün' var.

hem dayatma yok hem de istedikleri olmayınca başınızın caresine bakın diyecekler, baya dayatma işte

bide tamam kirayı versinler zaten başınızın caresine bakamıyo musunuz, özel sektörde çalışan herkes ailesine bel bağlamıyo

Sorun onlara göre herkese rezil olmaları değil.

Bunun binbir türlü çözümü var. Sorun onlara yakın oturmayacak olmanız.

Sevgiliniz ne yapıyor şu anda? Yani ortada onu bırakabileceğiniz bir durum var ise, o ne yapıyor şu an?

Ailesini nasıl konuşturuyor halledeceğim deyip.

Siz de ailenize aslında dayatma yaptıklarını, farklı eve çıkarsanız böyle yapacaklarını söyleyin. Babanız da baştan koşulum buydu benim, değiştiremem, kız babasıyım desin. Geleneksel aile ya, babanıza karşı mı çıkacak?

Pofuduk istemediğinden değil de, ben prensip olarak izin vermiyorum desin bakalım babanız. O zaman asıl dert neymiş görürsünüz.

hepsini okudum yorumların da dikkatimi veremediğim için çok da aklımda kalmadı, genel bi cevap yazacağım şu an.

sevgilim sorulmuş, kendisine ulaşamıyorum şu an.

evi kabul etmez başka ev istersem ne olur onu da bilmiyorum.

yalıtım sorulmuş dikmende hala yerler buz bacım. ısı yalıtımından bahsediyorlar.

dayının karısı ve herkesin sürekli bir arada olması sorulmuş, seninki neden farklı olsun denmiş. çünkü dede vefat etti arkadaşlar. sanırım sürekli dedeye bakıldığı için herkes bir aradaydı. çünkü dün biz onlardayken hiç kimse gelmedi, bu ilk defa oluyor mesela. artık herkesin evi kapısı ayrı olacak gibi duruyor.

sanırım benden buraya kadar. benim en güzel günlerim ziyan oldu, adamın ortada olmaması evlilik için net fikir veriyor şu dönemde, ben daha fazla uğraşmak istemiyorum artık. yok yani ortada konuşabileceğim bi sevgili yok şu an. yok adam ya.

hepsini okudum yorumların da dikkatimi veremediğim için çok da aklımda kalmadı, genel bi cevap yazacağım şu an.

sevgilim sorulmuş, kendisine ulaşamıyorum şu an.

evi kabul etmez başka ev istersem ne olur onu da bilmiyorum.

yalıtım sorulmuş dikmende hala yerler buz bacım. ısı yalıtımından bahsediyorlar.

dayının karısı ve herkesin sürekli bir arada olması sorulmuş, seninki neden farklı olsun denmiş. çünkü dede vefat etti arkadaşlar. sanırım sürekli dedeye bakıldığı için herkes bir aradaydı. çünkü dün biz onlardayken hiç kimse gelmedi, bu ilk defa oluyor mesela. artık herkesin evi kapısı ayrı olacak gibi duruyor.

sanırım benden buraya kadar. benim en güzel günlerim ziyan oldu, adamın ortada olmaması evlilik için net fikir veriyor şu dönemde, ben daha fazla uğraşmak istemiyorum artık. yok yani ortada konuşabileceğim bi sevgili yok şu an. yok adam ya.
Neden ulaşamıyorsunuz ki, aranız mı açık şu an?

Back
X