• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

90 Gün Diyetine Başlıyorum YARIN :)

bestnur

Guru
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2012
194
570
303
Sakarya
Kızlar KK da dolaşırken aysel110 nickli arkadaşımızın paylaştığı diyet listesi gözüme çarptı ve listeyi alıntıladım :) Kendisi listeyi paylaşmış ama gün-gün durumunu paylaşmamış :) Bende bu listeyi uygulama kararı aldım ve 16.04.2012 ye 67 kilo olarak girip zayıflama serüvenimi başlatıyorum :)

Dediğim diyet listesi :
Eki Görüntüle 391361
İlk gün Protein Günü
Nişasta Günü
Karbonhidrat Günü (gerçekten de iple çekilecek bir gün:))
Meyve Günü.

Bu döngü her beşinci gün baştan alınıp tekrarlanacak.

Her 29. günde ise sadece ve sadece "Su ve Şekersiz Bitki Çayı" var.

90 gün sürecek bu sistemde beslenme.

90 günün bitiminde, normal beslenmeye geçiliyor fakat bir 90 gün daha kahvaltıda meyve yenilmesine devam edilmesi öneriliyor.

Bu diyette 15 ve 20 kilo arasi kilo verildigi söyleniyor.

KAHVALTILARDA hep meyve yenilecek - bu metabolizmayi hizlandiriyor.

diyet boyunca PROTEIN, NISASTA, KARBONHIDRAT ve MEYVEGÜNleri var. Bunlari sirayla uygulamak gerekiyor. Siralama kesinlikle degistirilmemeli!!

1. Gün - PROTEIN GÜNÜ

ÖGLEN: Haslanmis yada izgarada 3 parca et yada balik (200 gr.), et yerine 3 kaynamis yada sahanda yumurta ve peynir yiyebilirsiniz arti bir dilim kepekli ekmek, arti istediginiz kadar yagsiz salata

ÖGLEDEN SONRA: 200 ml sehriyesiz, pirincsiz, bulgursuz corba
süt, yogurt ve peynir sirf bu gün yenilebilir

AKSAM: öglen yediginizin aynisi fakat corbasiz, aksamda aynisini yemeniz cok önemli

2. Gün NISASTA GÜNÜ

ÖGLEN: istediginiz kadar sebze, ama haslanmis, cig yada izgarada. Mercimek, fasulye, patatesde serbest. Baharat, ketcap, salca serbest, bir dilim ekmek ve salata

AKSAM: öglen yediginizin aynisi fakat daha kücük porsiyon

3. Gün KARBONHIDRAT GÜNÜ

ÖGLEN: hamur isi, domatesli pizza, soslu (sebze sosu) yada salcali makarna, yada pasta/kek (miktari bir porsiyon pizza kadar)

AKSAM: 2 kücük yas pasta yada 2-3 tatli hamur isi, 3 top dondurma ve 50 gram cikolata (cikolata mecbur yenilecek)

4. Gün MEYVE GÜNÜ

ÖGLEN ve AKSAM istediginiz kadar her cesit meyve

5. Gün bu 4 günü tekrar bastan uygulayin

diyet boyunca ayda bir gün sirf su ve sekersiz caylar icilmeli, bu meyve gününden sonra olmali.

Kahve ve cay sekersiz ve sütsüz olmak sartiyla istediginiz miktarda serbest.

90 günden sonra normal yiyebilirsiniz ama bir 90 gün daha sabahlari meyve yemeye devam edin.

Bu sürec icerisinde 3 kilo daha verirseniz vücudunuz yani metabolizmaniz degisiklige ugramis demektir. iyi sonuc elde etmek icin plana göre beslenmeli, degisiklik yapilmamali. Günde en az 2 litre su icmeye özen gösterin.

Kızlar bugün aceleden aç kaldım diyebiliriz :) İlk gün alışma süresi oldu biraz :) Bugün protein günüüüü!
Sabah kalkar kalkmaz su içip evden çıkmadan kahvaltı niyetine sadece 1 elma yiyebildim :) Sabah meyve yememiz gerekiyor fakat 1 elma az tabi daha fazla 2 tane elma 1 tane muz falan yiyebilirsiniz :) Öğle çorba ve tavuk yedim :) Akşam eve geldiğimde anneme bir proteinnnnn yemeği yap demediğim için pırasa buldum :D bende çok da çıkmamak için 3-4 kaşık pırasa yedim ve 1 bardak süt içtim:) 4 gün bittiğinde kilo değişimimi yazıcam:)

Kızlar bugün karbonhodrat günüm ve daha tartilmadim yarın tartılıp size 4 gün sonucu ne oldu anlatacağım:)

kızlaaaar bugün tartıldım ve tam 2 kilo vermişim <3 :) bugün bu diyette 5. günümdü ve ben ilk periyot olan 4 günde diyet listesine çok çok sıkı olmasa da uydum. Yani listedekinden fazlasını yemedim ama azını yedim :) Yine de çok aç kalmadım fakat normalde yemeyi seven bir insan olduğum için açlık psikolojisiyle baya uğraştım ki hala uğraşıyorum:) Şimdi kendime bir ödül verdim ve balık kraker yiyorum:) bu rejime son gaz devammmmm.
ilk 4 gün yaptıklarımı sıralayacak olursam

pzt: protein günü: sabah 1 elma, öğle ezogelin çorbası yarım porsiyon piliç pirzola akşam da proteinle pek alakası olmamasına rağmen çok az bir şey yani yarım kase kadar pırasa yemeği yedim.

salı: nişasta günü: sabah 2 elma, öğle yayla çorbası öğle yaz türlüsü akşam pırasa

çarş:karbonhidrat günü: sabah 3 çilek 1 elma öğle domates çorbası, soslu makarna akşam makarna ve bir küçük çikolata

perş:meyve günü:sabahı pas geçtim çünkü derse geç kaldım ve meyvelerimi de hazırlayamadım :( o yüzden o gün sadece ayakta kalcak kadar yemek yedim öğle yoğurtlu havuç ve tutmaç çorbası akşam 2 fırında tavuk kanadı yarım haşlanmış patates

bugün yani cuma yeniden protein günümdü ve sabah 1 elma öğle buharda pişmiş kırmızı et akşam da yarım kase nohut yedim :)

her gün 1 büyük dilim kepek ekmeği (trabzon ekmeği gibi büyük bir kepek ekmeğinin bir dilimi) kepek yoksa 1 küçük dilim beyaz ekmek tükettim. Kola zaten tüketmeyen bir insanım ve şeker tuz gibi şeyleri zaten tüketmiyorum. Bitki çayı ve su tüketimine dikkat ettim. Günde 10 bardak su ve en az 2 bardak bitki çayı içtim. Elma çayının ödem söktürücü etkisi olduğundan çoğunlukla elma çayı ve yeşil çayı tercih ettim. Tabi her şeyin fazlası zarar 4 bardaktan fazla da bitki çayı tüketmedim ve bu tüketimi güne yaydım :) Yemeği en geç 5 te bıraktım o saatten sonra çay tüketimine geçtim. İlk 2 gün çok halsizdim hatta açlık hissim çok yüksekti çünkü ben uzun kahvaltılara alışkın bir insanım o sabah yenilen meyve beni mahvetti galiba :) meyvenin acıktırdığı bir insan olarak ancak 2. döngüye geldiğimde birazcık da olsa sabah kahvaltısını meyveyle yapmaya alıştım ve halsizliğim büyük ölçüde geçti :) diğer gözlemlerimi gün geçtikçe yazıcam:) Şimdi 65 kiloyum:)

Back
X