Merhaba guzel yurekli hanimlar... Yazilanlari okudukca umutlarim yeserdi gercekten. Bende kiloluyum ve bi bebisim olsun cok istiyorum sadece 3 aydir deniyoruz ama ben simdiden umutsuzluga dustum bile. Doktora gittim testlerim yapildi enson cuma gunu progesteron testi yaptilar oda 10,47 cikti. Doktora yarin gidip gostericem. İnsulin direncim oldugu icin ilac icmeye basladim aslinda sekerim yok ama doktor simdiden onlem alalim biz dedi. Kilom icin bisey demedi ( cok kilo almazsan sorun olmaz falan )ama cevremde o kadar cok bununla ilgili sey duydumki( basta kavinvalidem olmak uzere) sanki uc aydir bosuna cabaliyomusum gibi gelmeye basladi... Yok kilolusun yumurtan yoktur yok kilolusun sperm ilerleyemiyodur... herkes masallah kadin dogum profesoru. Anne olmak icin gunumuzde tek sart zayif incecik olmakmi ? Psikolojik olarak cok yiprandim aslinda. Ne dersiniz benimde anne olmaya bi bebek sicakligi duymaya hakkim varmi ?
Merhaba guzel yurekli hanimlar... Yazilanlari okudukca umutlarim yeserdi gercekten. Bende kiloluyum ve bi bebisim olsun cok istiyorum sadece 3 aydir deniyoruz ama ben simdiden umutsuzluga dustum bile. Doktora gittim testlerim yapildi enson cuma gunu progesteron testi yaptilar oda 10,47 cikti. Doktora yarin gidip gostericem. İnsulin direncim oldugu icin ilac icmeye basladim aslinda sekerim yok ama doktor simdiden onlem alalim biz dedi. Kilom icin bisey demedi ( cok kilo almazsan sorun olmaz falan )ama cevremde o kadar cok bununla ilgili sey duydumki( basta kavinvalidem olmak uzere) sanki uc aydir bosuna cabaliyomusum gibi gelmeye basladi... Yok kilolusun yumurtan yoktur yok kilolusun sperm ilerleyemiyodur... herkes masallah kadin dogum profesoru. Anne olmak icin gunumuzde tek sart zayif incecik olmakmi ? Psikolojik olarak cok yiprandim aslinda. Ne dersiniz benimde anne olmaya bi bebek sicakligi duymaya hakkim varmi ?
inan ki bu yazdıklarını okuyunca kendimi düşündüm. yaklaşık 2,5 yıldır yani bekarlığımdan beri pcos olduğum için adetlerim düzelsin diye hep doğum kontrol hapı kullandım. benimde insülin direncim var. glukofaj kullandım.yetmedi bide prolaktinim yüksek çıktı. sırf korktuğum için 1 yıl çocuk istemiyomuş gibi takıldım korundum vs. ama içten içe çok istiyordum. artık eşiminde istediğini anlayınca doğum kontrol hapını kestim. ama yaklaşık 3 ay bizde de bişey olmadı. sonra doktora gittim. kilolu hamile kalmamın bir sakıncası var mı? böyle böyle sıkıntılarım var diye tek tek anlattım. kaç kiloyla hamile kaldığın değil hamilelikte kaç kilo aldığın önemli dedi. prolaktin için ilaç verdi ve ovulasyon tarihlerimi söyledi. ilacı 2 ay kullandım(bu arada korunmadım) ve doktorun söylediği tarihlerde eşimle münasebetimiz oldu. bu ay adetimden bir kaç gün önce erken gebelik testi yaptım ve boş çıktı. çok üzüldüm ama Allah bilir dedim. sonra adet olmam gereken gün doktora gittim tekrar. gebelikten bu ay ümidi kesmiştim. ilaca devam edeyim mi diye sormak için gitmiştim. dr um biz yinede kan testi yapalım dedi. ve sonucu bi aldım kii hamileymişim :) demem o ki ben şöyleyim böyleyim bebeğim olmaz deme. stres yapma. Allah'a güven. İyi bir doktor bulup ona danış. İstanbuldaysan gittiğim doktoru önerebilirim
Tebrikler hamilesiiinndoktorun oyle bisey soyleme hakki yok canm.biz kiloluyuz diye bebek sahibi olmayi haketniyrmuyuz sanki sen gonul rahatligiyla git doktora oyle laf soylerse de susma karsiligini ver cnm kimsenin bu kknu hakkinda yorum yapmaya hakki.yok ins canlanirda kalp atslarinida duyarsin
Ay inşallah canım ya dun dayanamadım kan testi yaptırdım sonuç 445,6 daha eşime söylemedim akşam süpriz yapacagım sorup duruyordu dun adet oldum dedım üzüldü :)))
Artık yapacak birşey yok inşallah bebegım saglıklı olur şuan tek duam..
Doktor tahlillerimin hepsi bitti.Hicbir sorunun yok dedi. ovulasyon tarihlerime gore bir takvim cikardi. Bu aydan umudum yok ama onumuzdeki aya insallah daha umutlu giricem. Doktor kilom icin hamilelikte fazla kilo almadigim surece sorun yasamazsin dedi. İnsallah guzel ve mutlu haberleri bende paylasirim sizlerle...
Yok canim Ankara'da yasiyorum ben... Gittigim doktorda devlet hastanesinde. kendisiyle tesadufen tanistik ama iyiki tanistik...Umarim onumuzdeki aylarda guzel haberler alirim... Tabi bizim kocis bu takvimi pek sevmedi... Valla kaciyor artik bendenAy inşallah canım ya Rabbim tüm isteyenlere nasip etsin hangi hastaneye gidiyorsun ıstanbulda mısın? inşallah bu ay müjdeli haberlerini alırız yazmayı unutma. bende kısmetse yarına 29 mayısa rand aldım bakalım ne görcegız ne durumdayız sonra doktor arastıracagım
Yok canim Ankara'da yasiyorum ben... Gittigim doktorda devlet hastanesinde. kendisiyle tesadufen tanistik ama iyiki tanistik...Umarim onumuzdeki aylarda guzel haberler alirim... Tabi bizim kocis bu takvimi pek sevmedi... Valla kaciyor artik bendenCebren ve hile ile onu ikna etme isi bana kaliyor...
peki normal doğum olabilir mi dedi doktorunuz?
ben de sizden çok farklı değilim ve inşallah hayırlısıyla ben de bebek istiyorum.
normal doğumla ilgili de fikir verebilir misiniz?
yapanlar var mı mesela?
kilomu söyleyemem ama toplam 8 kilo aldım. bebeğimde en son 3600dü
kilolu bayanlar çok almıyor denirdi hep, bende bişey yok şükür, bebeğimde ve eşinde tüm kilolar
dikkat ettim mi çok değil ama bebek için faydalı olacak şeyleri ihmal etmedim
normal doğumu bebeğimin büyüklüğü sebebi ile düşünemiyorum zaten
Allahım sağlıkla kucağımıza almamızı nasip etsin, ister sezeyyan ister normal.. önemli olan sağlık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?