90 kilo zirveden yokuş aşağı 55'e

Bende biraz tedirginim korkuyorum. ya veremezsem diye ben kilomu soylerken utanıyorum ama tam 108 kılo olmusum ve 70 e dusmem gerekıyormu :(

sevgili nurcansny korkunun ecele faydası yok.yani bu kiloları biz aldık vermek de bize düşer hiç birimiz bu kilolarla sağlıksız yaşamak zorunda değiliz.evet şuan bir rahatsızlığımız olmayabilir. ama inan bir daha ileri ki zamanlarda tansiyondan tut kalp rahatsızlığına kadar hepsi olabiliriz.nereden mi biliyorum çünkü benim annemde 104 kilo ve hem tansiyon hem kalp hastası gözlerimin önünde canlı örneği dururken daha fazla yeyemezdim.ve bir yerden başladım şuan tam 98 gün oldu başlayalı bu ara da annemi de zayıflatıyorum. başlamadan 112 kiloydu şuan 104 kilo bence sen de hem bir yerden başla.hem hiç de utanma etrafın ne söylediği önemli değil senin nasıl hissettiğin önemli istersen ben hergün burada günlük listemi paylaşıyorum.sende istersen yediklerini yaz birlikte kilo verelim.bir de hiç diyetisyene veya bir doktora gittin mi?çünkü tiroidlerinde bir problem varsa o da kilo vermene engel olur

selam kızlar bugünkü listem;
sabah:2 dilim ekmek,1 dilim peynir
öğlen:3 köfte,2 dilim ekmek,ayran
ikindi:1 elma,2 ceviz
akşam:1 kepçe çorba,salata,yoğurt
gece:1 bardak süt

5 tahıl +2 et+3 süt+2 meyve

herkese günaydın diyete başlayalı bugün tam 100 gün oldu.hayatımda ilk defa bu kadar uzun diyet yaptım.mükafatını da aldım.ilk başladığımda tam 90 kiloydum hatta küsüratı da vardı da ben saymadım neyse şuan tam 80,500 gramım. şuan o kadar mutluyum ki eski sağlıklı günlerime geri döndüm.eski kıyafetlerim bile oluyor artık ama ben ilk evlendiğim ki kilom olan 55 e inmek istiyorum hatta inicem. hatta bu zamandan sonra veremezsin diyenlere inat vericem. ya aslında inat da değil de bazı insanlar karşısındakinin kırılıp üzüleceğini düşünmeden bazen saçma sapan konuşuyorlar.destek olmaktan çok köstek oluyorlar insanı en çok kıran şeyde bu kişilerin çok yakınımızda olmaları,oysaki bakın biz hiç birbirimizi tanımadan bilgisayar başında birbirimize destek olup birde tavsiyelerde bulunuyoruz.neden herkes bu kadar sağ duyulu olamıyorlar bu kadar zor bir şey mi ki bu neyse bugün lafı fazla uzattım işte bugünkü listem;

sabah:1 bardak süte,4 kaşık yulaf ezmesi
ara:1 portakal
öğlen:4 kaşık nohut,salata,yoğurt
ikindi:2 ceviz,3 badem,1 mandalina
akşam:1 dilim ekmek,1 küçük kutu ton balığı salata
gece:1 bardak süt

4 tahıl+1 et+3 süt+3 meyve+2 yağ

herkese günaydın bu aralar kendi günlüğümde fazla yazamadım ama geldim işte bugünkü listem;

sabah:2 dilim peynirli fırınlamış ekmek,5 zeytin,1 bardak kefir
ara:1 muz
öğlen:1 küçük haşlanmış patates,4 kaşık nohut,salata,yoğurt
ikindi:5 badem,2 ceviz,1 elma
akşam:1 küçük ton balığı,salata,1 dilim ekmek
gece:1 bardak kefir

4 tahıl+3 et+3 süt+3 meyve+3 yağ
13,02,2014 80,500
15,02,2014 80,400gr.

merhaba canim sayfani bastan sona okudum,masallah azimlisiniz, cokda güzel kilo verdiniz, bir aralar ayca kayanin bu diyetini tv den dinlemistim, hatta bir arkadasda bahsetmisti, ama sürekli hesap yapmak istemedigim icin hic denemedim bile, acikcasi bana biraz karisik gelmisti, ama senin menülerini inceledigimde biraz anladim gibi. ayca hanim 5333 diye sinirlamis sanirim bayanlarinkini, sizin menülerinizde bana göre protein grubu biraz eksik kalmis gibi, yani 3 e tamamlamamissin cogu zaman, bazende hatta dahada eksik yemissin. kitabi okumayi bende isterdim ama ben almanyada yasiyorum öyle her istedigimiz kitapa ulasamiyoruz, bende 175 boyunda ve 95 kiloya ciktim, cok fazla diyete basladim ve bir iki hafta icinde biraktim, ve her seferinde daha cok kilo aldim ve sonuc bu kilo malesef :50: sizi takip etmek isterim, ben suan tam diyete adapte olamadim bu pazartesi insallah tam anlamiyla baslayacagim, biz saglikli beslenme günlügümüz (sevgi, gurbet, dallida, serap ) günlügünde paylasimda bulunuyoruz, ben cok fazla siki, kati kuralli diyetleri uygulayamadim,birazcik özgürlükten yanayim galiba, kendim seceyim istiyorum ne yiyeceksem

merhaba canim sayfani bastan sona okudum,masallah azimlisiniz, cokda güzel kilo verdiniz, bir aralar ayca kayanin bu diyetini tv den dinlemistim, hatta bir arkadasda bahsetmisti, ama sürekli hesap yapmak istemedigim icin hic denemedim bile, acikcasi bana biraz karisik gelmisti, ama senin menülerini inceledigimde biraz anladim gibi. ayca hanim 5333 diye sinirlamis sanirim bayanlarinkini, sizin menülerinizde bana göre protein grubu biraz eksik kalmis gibi, yani 3 e tamamlamamissin cogu zaman, bazende hatta dahada eksik yemissin. kitabi okumayi bende isterdim ama ben almanyada yasiyorum öyle her istedigimiz kitapa ulasamiyoruz, bende 175 boyunda ve 95 kiloya ciktim, cok fazla diyete basladim ve bir iki hafta icinde biraktim, ve her seferinde daha cok kilo aldim ve sonuc bu kilo malesef :50: sizi takip etmek isterim, ben suan tam diyete adapte olamadim bu pazartesi insallah tam anlamiyla baslayacagim, biz saglikli beslenme günlügümüz (sevgi, gurbet, dallida, serap ) günlügünde paylasimda bulunuyoruz, ben cok fazla siki, kati kuralli diyetleri uygulayamadim,birazcik özgürlükten yanayim galiba, kendim seceyim istiyorum ne yiyeceksem

övgüleriniz için teşekkür ederim.öncelikle inan ben de çok defalar diyete başlayıp bıraktım.aslında bir ara ben bu kiloları kabullenmiştim.çünkü irademe hiç sahip olamıyordum.evde iki tane de çocuk olunca tabiki biraz zor.ama şöyle bir düşündüm.evlenirken 55 kiloydum ve çok sağlıklıydım.şimdi 90 kiloyum ve yerimden kalkmak istemiyorum.iki tane çok hareketli çocuğum var.işte o zaman tamam artık buraya kadar dedim ve başladım.söylemiştim iradem zayıf olduğu için eve kesinlikle atıştırmalık ıvır zıvır almadım.hala da almıyorum.çünkü çocuklarımında sağlıklı olmalarını istiyorum.neyse kolay mı oldu hayır tabi ki çok zorlandığım zamanlar oldu ama inanın şuan eve kızlar için pasta bile alsak dönüp bakmıyorum.tuz,şeker,beyaz unu hayatından çıkarttım.kurallar konusuna gelecek olursak bende yasakları sevmezdim hala da çok sevmiyorum ama hayatımız zaten kurallardan ibaret değil mi öyle herşeyi canımız istediği gibi yapamıyorsak bu yeme işini de kurallara uygun yapıcaz.ben her gün yazıyorum katılmak istersen ben buradayım.sağlıklı günler.

herkese günaydın yeni bir gün de yeni bir listeyle tekrar burdayım işte bugünkü listemiz aslında daha yemek yapmadım ama en azından olanları yazayım işte;

sabah:2 dilim ekmek üzerine süzme yoğurt ve bol pulbiber,1 bardak kefir
ara:1 portakal
öğlen:1 küçük kutu ton balığı,1 dilim ekmek,salata
ikindi:5 badem,2 ceviz,1 elma
şimdilik böyle gerisini sonra yazarım.

kilo bildirimim ise;
15,02,2014 80,400
16,02,2014 80,200 gr.

merhabalar kızlar evde yoktum yeni geldim.hemen listemi vereyim.
sabah :2 dilim ekmek süzme yoğurt
öğlen:1 lahmacun:( bol yeşillikli
ikindi:2 ceviz
akşam:yoğurt,meyve

bugünlük bu kadar kilo bildirimim ise;
16,02,2014 80,200
17,02,2014 80,100 gr.

yarına inşallah şu 80 lerden kurtulurum.sakın ki 70 ler ve sonrası daha kolay gibi geliyor:)önümde uzun bir yol var ama olsun şimdiden 10 kilosu gitti bile:)

ayse cim maşallah ben yokken kilolar gitmiş 7 li rakamlara dayanmış. Günlüğünün hepsini okudum. İradene hayran kaldım. Beni sorarsan 2 kg. ek oldu yani 78 kg:( Bakıcımızın olmayışı beni perişan etti. Sürekli ağlayıp yemek yedim. Ama bugün ne oldu biliyomusun yeni bir bakıcı ile anlaştık. İşe başlamadan bulduk sonunda şimdi onu tanımaya çalışarak geçireceğim zamanımı. Artık nete de girer bakarım günlüğüne yeniden kabul edersen tabi beni. 7 li kg. ları birlikte vermek dileğiyle...:7:

ayse cim maşallah ben yokken kilolar gitmiş 7 li rakamlara dayanmış. Günlüğünün hepsini okudum. İradene hayran kaldım. Beni sorarsan 2 kg. ek oldu yani 78 kg:( Bakıcımızın olmayışı beni perişan etti. Sürekli ağlayıp yemek yedim. Ama bugün ne oldu biliyomusun yeni bir bakıcı ile anlaştık. İşe başlamadan bulduk sonunda şimdi onu tanımaya çalışarak geçireceğim zamanımı. Artık nete de girer bakarım günlüğüne yeniden kabul edersen tabi beni. 7 li kg. ları birlikte vermek dileğiyle...:7:

tabi ki canım seve seve ben sürekli listemi ve kilo bildirimlerimi yazıyorum zaten sende paylaşırsın birlikte sağlıklı kilolar vermek dileği ile:)

Valla hayatımı bir düzene sokmam gerek. Yapılacak işim çok ama kafamı pek toparlayamıyorum. Bebeğim henüz 3 aylık sanırım ben hala lohusalığı atamadım üstümden. Çok şeye hewes ediyor hiçbişey yapamıyorum. Ama artık kendime gelmeliyim. Sabah ezanından sonra uyumamayı planlıyorum. Tabi bebeğin uyuduğu geceler:)Günü daha uzun yaşamalıyım sanki:9: Sabah erken kalkarsam ev halkı kalkmadan kendime vakit ayırmış olurum. Hedefim: 65 Şuan:78 Verilecek kilo:13. Zaman?

Valla hayatımı bir düzene sokmam gerek. Yapılacak işim çok ama kafamı pek toparlayamıyorum. Bebeğim henüz 3 aylık sanırım ben hala lohusalığı atamadım üstümden. Çok şeye hewes ediyor hiçbişey yapamıyorum. Ama artık kendime gelmeliyim. Sabah ezanından sonra uyumamayı planlıyorum. Tabi bebeğin uyuduğu geceler:)Günü daha uzun yaşamalıyım sanki:9: Sabah erken kalkarsam ev halkı kalkmadan kendime vakit ayırmış olurum. Hedefim: 65 Şuan:78 Verilecek kilo:13. Zaman?

kendine hedefler koyman güzel bende mesela kızımın martın sonunda doğum günü var o zamana 75 olmak istiyorum bakalım kısmet sabah bende 7 de kalkıyorum.dediğin gibi kendime 1 2 saat ayırabiliyorum.ayça kayanın diyetinimi yapacaksın

diyete başladığım tarih :05,11,2013
diyete başladığım kilom :90
ideal kilom :55
verilmesi gereken kilom:35
şimdiki kilom :80,100 gr.
verilen kilom :9,900 gr.
geriye kalan kilom :25,100 gr.

günaydın kızlar yeni bir gün yeni bir liste;

sabah:1 bardak süte,4 kaşık yulaf ezmesi
ara:3 kayısı
öğlen:4 kaşık mantar sote,yoğurt,2 dilim haşlanmış balkabağı
ikindi:5 badem,3 hurma
akşam:2 kepçe çorba,yoğurt

4 tahıl+1 et+3 süt+2 meyve+1 yağ

birazdan 2 mil leslie yapıcam. bir kaç gündür yapamıyordum.bugün tekrar başlıycam.

sevgili nurcansny korkunun ecele faydası yok.yani bu kiloları biz aldık vermek de bize düşer hiç birimiz bu kilolarla sağlıksız yaşamak zorunda değiliz.evet şuan bir rahatsızlığımız olmayabilir. ama inan bir daha ileri ki zamanlarda tansiyondan tut kalp rahatsızlığına kadar hepsi olabiliriz.nereden mi biliyorum çünkü benim annemde 104 kilo ve hem tansiyon hem kalp hastası gözlerimin önünde canlı örneği dururken daha fazla yeyemezdim.ve bir yerden başladım şuan tam 98 gün oldu başlayalı bu ara da annemi de zayıflatıyorum. başlamadan 112 kiloydu şuan 104 kilo bence sen de hem bir yerden başla.hem hiç de utanma etrafın ne söylediği önemli değil senin nasıl hissettiğin önemli istersen ben hergün burada günlük listemi paylaşıyorum.sende istersen yediklerini yaz birlikte kilo verelim.bir de hiç diyetisyene veya bir doktora gittin mi?çünkü tiroidlerinde bir problem varsa o da kilo vermene engel olur

Mrb öncelikle beni dikkate aldığın için çok tşk ederim. Ben 20 gün önce doktora gittim metobolizman normal dedi ben hayatımda çok kola içen ve tatlı yiyen bir insandım. Yemek yemiyordum fakat abur cubur cikolatalar tatlılar hatta cayı 4 sekerle ıcmeler falan. bi arkadaşımın zoruyla spora yazıldım 14 gun oldu aynı zamanda kalori hesabı diyet yapıyorum dun tartıldım 2 kg 270 gr vermişimmm ve çok mutlu oldum. yediklerimi bende yazmak isterim mumkun oldugu surece. nasıl yazıcam buraya mı ?

14 gündür böyle yedim.

kahvaltı :

1 dilim kepek ekmeği
1 dilim beyaz peynir
1 dilim domates
1 dilim salatalık
biraz maydanoz ve 5 tane zeytin ılık suyla beraber yıyorum.

Öğlen yemeği

en fazla 500 kalori olacak şekilde
1 kase çorba
4 yemek kaşığı ana yemek
salata bol yeşilik ve lımonlu
1 dilim kepek ekmeği

ikindi

1 tane piko çıkolata
ya da kuru uzum
yani en fazla 150 kalorilik bir besin alıyorum

Akşam yemeği yiyemeden saat 7 bucukta spora gidiyorum
Sporda
30 dakika tempolu yürüyüş
20 dakika uzay yürüyüsü
20 dakika normal bisiklet
20 dakika ayakta bisiklet
10 dakika twister

Haftada 4 gün gidiyorum spora aynı zamanda haftada 1 gün step yapıyorum 7 dakikada saunaya giriyorum

Şuan 14 günde 2 kg 270 gr vermişim bakalım Bu arada benim kılom 109 muş hedefim 70 e düşmek.

Back
X