- Konu Sahibi prensess05
-
Canım valla o kişiden kişiye değişir biraz. mesela eviniz kira olacaksa ya da kredi ödeyecekseniz biraz zor, hatta çok zor.
Sevgilimin ablası 2010da evlendi krediyle ev aldılar 2000tl kredi ödüyolar 650tl flnda aylık onlara kalıyo (eşi 1750tl kendisi 900tl kazanıyor) idare etmeyi bildikten sonra geçiniliyo. öyle çok sıkıntıda da değiller ama tabii her akşam kaynanasında yemek yiyor mutfak masrafı pek yok. eşi şirket aracı kullanıyor yol,araç masrafları da yok.
geriye çok ihtiyaçları kalmamış. elektrik su vs. var sadece.
evet bende onu anlatmak istedim o şekilde geçiniliyor ama tüm o yükler varken zor. Kırklareli'de hemen hemen İstanbul gibidir çok ucuz bir yer değildir. İmkansız değil 900tl ile yaşamak ama zor
cnm evimiz basta kira olucak ilerde kendimize ait bir ev almayi düsünüyoruz. bende calismak istiyorum tabi evde oturacak karekterde degilim ben.prensesim, endişelerini anlıyorum ben senin
konunla ilgili şunu söyleyebilirim, 900-1000 maaş çok az bir para değil, ortalama diyebiliriz.
eviniz kira olmayacaktı değil mi?
eğer kira ödemezseniz ve sen de çalışırsan rahat geçinirsiniz. çocuk olduktan sonra işler daha da zora gireceği için, çocuk
olana kadar az da olsa kenarda para biriktirmeye çalışın bence. tutumlu bir çift olursanız mutlu mesut yaşayabilirsiniz
daha kimin borclari ödeyecegi belli degil cnm. ama evin tek oglu oldugu icin babasi borc yapar kendisine. lüks bir hayat istemiyourz ama tabiki senede 1 defa tatile gitmek isteriz.ne şartlarda evlendiğinize de bağlı, borçları siz mi ödiyeceksiniz, eviniz kiramı olacak, lüks ihtiyaçlarınız oluyor mu? (kılık kıyafete para harcarmısınız, tatile gidermisiniz?) bu gibi sorulara cevabınıza göre değişir.
yok cnm kirklareli okadar pahali bir yer degil annem sormus kiralar 400 liradan basliyormus. su elektrik falan da cok tutmuyor annemler gidince oraya 1 ay kaliyorlar ondan biliyorum.Gerçekten mi? Benim baba tarafım kırklarelili , ufak tefek sevimli bir yer gibi geliyor bana, tek katlı evler, ucuz restorantlar filan, her gittiğimde ne kadar rahat yaşanır aslında burada diye düşünürdüm, oradaki akrabalardan da karı-koca fabrikada çalışıp ya da çiftçilikle uğraşıp rahat rahat geçiniyormuş gibi gözükenler var, bana yaşam pek pahalıymış gibi gelmemişti orada.
selam canım kırklareli küçük bir yer suyu elektiriği ucuz olur kirası da öyle çarşısıda öyle amma ucuca yeter gibime geliyor çocuk olunca hele hiç yetmez emin o size ancak yeter kesinlikle snn de çalışman lazım doğumdan sonra k.validen annen fln çocuğa bakamaz mı acaba ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?