900 lira maas yeterli olurmu?

anladığım kadarıyla nişanlını çok seviyorsun. iş bulmak zor küçük şehirlerde. ama inş. istediğin gibi iş bulursun. k.pederin yardımcı olsada siz kendi kendinize yetebilin. evlenince işler değişiyor.

zhaklisin cnm evde hesap carsiya uymuyor. bende calismak istiyorum tabi.

illa ki sekreterlik olmasi gerekmiyor cnm baska bir is de yparim secici degilim bu konuda.

evet cok seviyoruz birbirimizi cnm, 7 senedir de bekliyoruz evlenmek icin.

insallah cnm amin cümlemize rabbim kimseye daha büyük dert vermesin
ev yapanla düğün yapana Rabbim her zaman yardım eder bunu sakın unutma..
Dilerim herşey gönlüne göre olur yeni yuvanda...

ha agzin bal yesin arkadsim
sonunda bu evi gecindirecek olan biziz degilmi? eger kendimizi baslarda kisitlarsak alisirsak 1000 tl maasa bize de zor gelmez gecinmek diye düsünüyorum.
1000 tl den konusuyoruz ama bende calisacagim icin 1000 tl den fazla olacak ha 500 ha 700 o farketmez.

kuzu simdi o evli degil o yuzden 900 lt yetiyo ama evlendikten sonra ek is yaparsa ordan gelen parayi faturalara verirsiniz
birinizin maasini kiraya digerinizin maasiyla da gul gibi gecinip gidersiniz
cok az kisi iyi maasli kendi evi olan biriyle evleniyo
bu evliliklerin de yarisi mantik evliligi
biraz disinizi skacaksiniz artik her kes ister 5000 6000 tl maas ama her isteyince olmuyo ki
ask evlilik boyle bi sey iste kuzu

eğer düğün borcu ödemeyecekseniz sen de çalışacaksan geçinebilirsiniz neden olmasın ki bu ülkde milyonlarca insan asgari ücretle ev geçindirmeye çalışıyor ama azla yetinmeyi bilmeniz idareli olmanız gerek.bu arada çocuk olana kadar birikim yapın birkaç yıl arada versen zor duruma düşmezsin sonra tekrar çalışabilirsin

Cnm küçük yerlerde iş zor bulunuyor ama eşinin ek iş yapma şansı yokmu garsonluk vs. gibi günlük haftasonları mesela

mesela ben 900tl alıyorum şuanda erkek arkadaşımda 900 tl civarında ev kira masraflar,değil düğüne nişan söz e bile cesaret edemiyoruz şimdilik..ama gözümüzü karartıp bi yerden başlamak lazım,sonuçta sizin tam 7yıl olmuş çok uzun bi süre..

aynen canim 900 liradan asagiya maas alanlar var onlar nasil ev gecindiriyor? insan istedimi gecindirebilir tabi.
idareli biriyim zaten. insallah bakalim arkadasin dedigi gibi ev kurana evlenene rabbim yardimci oluyor.

insan yeterki beklentilerini yüksek tutmasın ve az la yetinmesini bilsin hepsi olur zzamanla,ama ben en iyisini giyicem ,en iyisini yiycem deyip ona buna özenirsen mutsuz olursun..

birikim yapiyorsunuzdur sizde kesin. ama nereye kadar yapicaksiniz ki? bi yerden baslamaniz lazim ilk adimi atin derim.
etrafimizda da görüyoruz ki kimse borclanmadan dügün dernek yapmiyor. masallah siz iyi aliyormussunuz yine.

amin canım. inşallah herşey istediğin gibi olur. ömür boyu mutlu olun. geçinmek isteyince geçinirsiniz.

kira tutacakmışsınız ya. küçük olsun eviniz. çok eşya felanda almayın. düze çıktığınızda herşeyin en iyisini alırsın. eğer eşinin ailesi alamıyacak durumdaysa takıda vs. gözün olmasın. borçlar size kalmasın diye diyorum.

insan yeterki beklentilerini yüksek tutmasın ve az la yetinmesini bilsin hepsi olur zzamanla,ama ben en iyisini giyicem ,en iyisini yiycem deyip ona buna özenirsen mutsuz olursun..

tabiki canim aynen öyle. mesela annem beni alisverise gönderiyor azar azar aliyorum ki hepsi yensin bitsin yine öyle alaim diye birden alipta yarisi cöpe gitmesin diye anlatabiliyormuyum. hem 2 kisilik evde nekadar yemek yenir ki? bende o da az yiyoruz hatta annesi diyor siz yemekten tasarruf ederiniz diye

bu benim 2.nci evliliğim olacağı için deneyımlıyım ,onun daha ilk oyuzden fazla hevesli ben biraz daha temkinli adımlar atalım diyorum,çünkü her zman evdeki hesap ne yazıkki çarşıya uymuyor,ve masraflaaar tahmın edılenden çok olunca ınsan üzülüyor.
allahtan bizim düğün salonu ve gelinlik bedavaya gelicek bize kalan sadece ev ve eşyalar :))

kesinlikle katılıyorum,ben mesela tek başıma yaşıyorum şuan erkek arkadasım bazen gelebiliyor yanıma hafta 1ancak:)
yemek yapıorum günlerce kalıyor dolapta:))inan bana ahzır çorbaların bile yarısını yapıyorum ben
yenilmeyince atılıyor çünkü günah.

Bende çalışıcam diyorsun,geçinebilirsiniz bence.Eğer borçsuz evlenebilirseniz.
Yanlız merak ettiğim birşey var soruldumu bilmiyorum,7 yıldır bekliyoruz demişsin hiç birikiminiz oldumu bu zamana kadar ?

kırklareli çok şirin bir yer, çok severim orayı.insanlarıda çok iyidir, benim bir sürü akrabam var orda.küçük ve sakin yerleri seven birisi için yaşanılır bir yer, bir ara bende oraya taşınmayı düşünmüştüm..neyse
paraya gelince, eğer sen çalışmasan bence bu parayla geçinemezsiniz,kirada oturacaksanız.
erkek arkadaşının evi varsa belki geçinebilirsiniz..ama harcamaları baya kısıtlamanız gerekicek

Ekleme :
şimdi okudum, kirada oturacakmışsınız
kesinlikle bu para yetersiz..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…