- Konu Sahibi prensess05
-
Kırklareli merkezde mi yaşayacaksınız, eviniz kira mı olacak, siz çalışmayı düşünüyor musunuz ilerde?
cnm evimiz basta kira olucak ilerde kendimize ait bir ev almayi düsünüyoruz. bende calismak istiyorum tabi evde oturacak karekterde degilim ben.
daha kimin borclari ödeyecegi belli degil cnm. ama evin tek oglu oldugu icin babasi borc yapar kendisine. lüks bir hayat istemiyourz ama tabiki senede 1 defa tatile gitmek isteriz.
yok cnm kirklareli okadar pahali bir yer degil annem sormus kiralar 400 liradan basliyormus. su elektrik falan da cok tutmuyor annemler gidince oraya 1 ay kaliyorlar ondan biliyorum.
annem yurtdisinda oldugu icin cocuga bakamaz ama kv bakar cok merakli torun bakmaya
bende kesinlikle calismak istiyorum ama kafamda bi düsünce oldu annem babam öyle deyince.
mesela bende 700 lira getirsem eve yeterli olur diyorsunuz öylemi?
toplamda 1600 eder o da siz bal gibi yeter k.baban da yardım eder diyorsun pek soru olmaz ama evi biraz zr alırsınız gibime geliyor canım allah kolaylık versin
ben sekreterim cnm yurtdisinda zaten calisiyorum evlendikten sonra da calismayi düsünüyorum.Senin mesleğin nedir ?
Sevgilim avukatin yaninda calisiyor demişsin ,tam olarak görevi nedir ?
Bence sen de iş bul ,ondan sonra evliliği düşünün.Bu kadar aceleye gerek yok ,birikim yapın biraz.
ya tabiki hicbir sehri diger sehrlerle kiyaslamamak lazim. bende onun icin sordum zaten kirklarli gibi bir yerde yetermi yetmezmi diyeKırklareli-Lüleburgazda okudum ben üniversiteyi. kiralar 650-700 civarı merkezde daha küçük mahallelerde ise en düşük 450tlydi.
İstanbuldan farksız derken söylemek istediğim şey, İstanbulda 10tlye aldığınızı burada 5tlye alacaksınız diye birşey yok.mesela istda orta düzey bir cafede kahveyi 5liraya içersiniz bu orada da öyledir. Hiç birşey yapmadan sadece ev-iş yaşanacaksa evet Kırklareli ucuz yer denebilir ama yine de anadoludaki küçük ilçelerle illerle kıyaslamamak lazım.
toplamda 1600 eder o da siz bal gibi yeter k.baban da yardım eder diyorsun pek soru olmaz ama evi biraz zr alırsınız gibime geliyor canım allah kolaylık versin
cnm evimiz basta kira olucak ilerde kendimize ait bir ev almayi düsünüyoruz. bende calismak istiyorum tabi evde oturacak karekterde degilim ben.
daha kimin borclari ödeyecegi belli degil cnm. ama evin tek oglu oldugu icin babasi borc yapar kendisine. lüks bir hayat istemiyourz ama tabiki senede 1 defa tatile gitmek isteriz.
yok cnm kirklareli okadar pahali bir yer degil annem sormus kiralar 400 liradan basliyormus. su elektrik falan da cok tutmuyor annemler gidince oraya 1 ay kaliyorlar ondan biliyorum.
annem yurtdisinda oldugu icin cocuga bakamaz ama kv bakar cok merakli torun bakmaya
bende kesinlikle calismak istiyorum ama kafamda bi düsünce oldu annem babam öyle deyince.
mesela bende 700 lira getirsem eve yeterli olur diyorsunuz öylemi?
ben sekreterim cnm yurtdisinda zaten calisiyorum evlendikten sonra da calismayi düsünüyorum.
ya tabiki hicbir sehri diger sehrlerle kiyaslamamak lazim. bende onun icin sordum zaten kirklarli gibi bir yerde yetermi yetmezmi diye
yardim ediceklermis dediklerine göre ev almaya karar verdigimizde de yardim icin ellerinden geleni yapacaklarmis.
sagol cnm
merhaba arkadaslar,
ben yurtdisinda yasiyorum sevgilim türkiyede kirklareli il´inde yasiyor.
bu sene nisan yapmayi düsünüyoruz. sene ye de dügün.
tabiki biz türkiyede yasamaya karar verdik.
sevgilim avukatin yaninda calisiyor ve aylik 900 lira maas aliyor.
ailemi düsündüren ise onun maasi. "size yetmez" diyorlar.
bende evlendikten sonra calismak istiyorum.
ilerde cocuk olunca ben calisamazsam bi süre, sevgilim evlendikten sonra maasinin 1000 liraya cikicani söyledi sizce 900 yada 1000 lira maas yéterli olur mu?
avrupaya gelmek istemiyor cünkü kursa gitmesi gerek tamam gider gitmesine dili ögrenir ama yasi 31 oldugu icin avrupada da is bulmasi zor olur. ben kendi ailemden biliyorum geldi enistem türkiyeden buraya is zor buluyor ki her isi yapar. simdi onlar türkiyede bi is kurmak türkiyeye yerlesmek istiyorlar hemde 2 cocuklari var. ben onlarin halini görüyorum.Kezinlikle mümkün degil!
Sen kendin Avrupa'da yasıyorsun.. Bilmiyormusun sanki gecinip, gecinilmetecegini.. 900 tl mı yoksa euromu? Tl ise 450/500 Euro eder. Bence o Avrupa'ya gelsin.. O orda 900 tl alıyor ama oraya gelirse bu en az 2000 Euro olur. Tabi dili yok bir şeyi yok diyorsan ozaman en normal bir işde çalışır.. Markete, fabrika vs. Ozaman en az 1000 Euro alır.
Ben bir sınıf arkadasim vardi bütün uyarılarıma rağmen gitti.. Şimdi kucağında bir çocukla geri dondü. Avrupa'ya gelmek istemeyen kocası geçimsizlikten ikna olmus. Kocası suam trde ama getirmeye çalışıyor.
Eyer sizde böyle bir inatlaşma içersinde olursanız ozaman sanada söyleyeyim.
Eyer 6 ayda bir yaşadığın yere giriş, çıkış yapki pasaportun olmazsın, hakların vs.
Ama ben yerinde olsam gitmezdim.
Bu arada avukatın yanında ne yapıyorki okadar az aliyor?
Bilemedim..arkadasim. Bana mantıklı gelmiyor. Sen onu en iyisi ikna et.
Nerde yasıyorsun bilmiyorum ama devletin ogrencilere sundugu para rakami 350/550 euro arası standart.
daha borç konunuz belli değilmiş. lüks değil diyorsunuz ama tatil lüks. bak biz bu yıl ev alıyoruz inş. ama ben sıkıldım kısmaktan. ki eşimde bende çalışıyoruz. maaşlarımız şükür iyi. eşim daha önce 1500 tl alıyordu. o maaşla bebişimiz olursa ne yapacağız diye kara kara düşünüyorduk. bizde küçük bir şehirdeyiz. kira da ödemiyoruz. tatile bu yıl gidemedik.
mesleğin ne bilmiyorum. ölesine tezgahtar gibi çalışacaksan benim ilimde askeri ücret bile vermiyorlar.
avrupaya gelmek istemiyor cünkü kursa gitmesi gerek tamam gider gitmesine dili ögrenir ama yasi 31 oldugu icin avrupada da is bulmasi zor olur. ben kendi ailemden biliyorum geldi enistem türkiyeden buraya is zor buluyor ki her isi yapar. simdi onlar türkiyede bi is kurmak türkiyeye yerlesmek istiyorlar hemde 2 cocuklari var. ben onlarin halini görüyorum.Kezinlikle mümkün degil!
Sen kendin Avrupa'da yasıyorsun.. Bilmiyormusun sanki gecinip, gecinilmetecegini.. 900 tl mı yoksa euromu? Tl ise 450/500 Euro eder. Bence o Avrupa'ya gelsin.. O orda 900 tl alıyor ama oraya gelirse bu en az 2000 Euro olur. Tabi dili yok bir şeyi yok diyorsan ozaman en normal bir işde çalışır.. Markete, fabrika vs. Ozaman en az 1000 Euro alır.
Ben bir sınıf arkadasim vardi bütün uyarılarıma rağmen gitti.. Şimdi kucağında bir çocukla geri dondü. Avrupa'ya gelmek istemeyen kocası geçimsizlikten ikna olmus. Kocası suam trde ama getirmeye çalışıyor.
Eyer sizde böyle bir inatlaşma içersinde olursanız ozaman sanada söyleyeyim.
Eyer 6 ayda bir yaşadığın yere giriş, çıkış yapki pasaportun olmazsın, hakların vs.
Ama ben yerinde olsam gitmezdim.
Bu arada avukatın yanında ne yapıyorki okadar az aliyor?
Bilemedim..arkadasim. Bana mantıklı gelmiyor. Sen onu en iyisi ikna et.
Nerde yasıyorsun bilmiyorum ama devletin ogrencilere sundugu para rakami 350/550 euro arası standart.
daha borç konunuz belli değilmiş. lüks değil diyorsunuz ama tatil lüks. bak biz bu yıl ev alıyoruz inş. ama ben sıkıldım kısmaktan. ki eşimde bende çalışıyoruz. maaşlarımız şükür iyi. eşim daha önce 1500 tl alıyordu. o maaşla bebişimiz olursa ne yapacağız diye kara kara düşünüyorduk. bizde küçük bir şehirdeyiz. kira da ödemiyoruz. tatile bu yıl gidemedik.
mesleğin ne bilmiyorum. ölesine tezgahtar gibi çalışacaksan benim ilimde askeri ücret bile vermiyorlar.
onu da konustuk ek is yapmayi düsünüyor hem zaten bende calisacagimYeterli olmazsa ne yapacaksın?
sIkIlirim zaten cnm calismak istiyorum kesinlikle. yok cnm kim evlendiginde baba evindeki konforu bulmusÖzgem açıkçası ne desem bilemedim:26:
900 lira bana pek yeterli bir miktar gibi gelmedi
ama eviniz kira olmazsa gayet geçinebilirsiniz diye düşünüyorum
ama kira olacaksa mutlaka çalış sende derim ben
zaten evde sıkılacağını düşünüyorum
yalnız ailenin yanında bulduğun konforu bulamayabilirsin
üzgünüm ama benim nacizane fikrim de bu
bence de yetmez..
biz 2 kişiyiz eşimde bende çalışıyorum,aylık eve net giren rakam 3500 tl...yetiyormu diyorsunuz evet yetiyor artıyor bile üstelik ev kendimizin,ama eve 5000 tl de girse yetmiyor denebilir bazen..
yaşam standartınıza,sosyal hayatınıza,evinizin konumuna,faturalarınızın miktarına,misafirperverliğinize göre gidiyor bu harcamalar..
atıyorum 1+1 de oturuyorsanız 3+1 eve göre gelebilecek elektrik,su ve kira var ise kira bedeli daha makul olabilir..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?