900 lira maas yeterli olurmu?

Kırklareli merkezde mi yaşayacaksınız, eviniz kira mı olacak, siz çalışmayı düşünüyor musunuz ilerde?

evet cnm kirklareli merkez´de yani carsiya yakin olsun istiyoruz. önce kiraya cikicaz daha sonra kendimize bir ev yada daire almak istiyoruz. tabiki bende calismak istiyorum ilerde

toplamda 1600 eder o da siz bal gibi yeter k.baban da yardım eder diyorsun pek soru olmaz ama evi biraz zr alırsınız gibime geliyor canım allah kolaylık versin

Eğer kirada oturacaksanız çok zor gözüküyor,

Sende çalışsan dahi kendi evinizi almak için çok zorlanırsınız.

konu kişiden kişiye göre değişir bence

izmirdeyim bu miktar benim kira ve faturalara gidiyor hatta yetmiyor bile

bulunduğunuz şehirde kiralar ucuzsa,düğün borçlarını siz ödemeyeceksiniz yeter ama yine ucu ucuna

hayat çok pahalı nereye gitsen ne yapsan para

Kezinlikle mümkün degil!
Sen kendin Avrupa'da yasıyorsun.. Bilmiyormusun sanki gecinip, gecinilmetecegini.. 900 tl mı yoksa euromu? Tl ise 450/500 Euro eder. Bence o Avrupa'ya gelsin.. O orda 900 tl alıyor ama oraya gelirse bu en az 2000 Euro olur. Tabi dili yok bir şeyi yok diyorsan ozaman en normal bir işde çalışır.. Markete, fabrika vs. Ozaman en az 1000 Euro alır.

Ben bir sınıf arkadasim vardi bütün uyarılarıma rağmen gitti.. Şimdi kucağında bir çocukla geri dondü. Avrupa'ya gelmek istemeyen kocası geçimsizlikten ikna olmus. Kocası suam trde ama getirmeye çalışıyor.

Eyer sizde böyle bir inatlaşma içersinde olursanız ozaman sanada söyleyeyim.
Eyer 6 ayda bir yaşadığın yere giriş, çıkış yapki pasaportun olmazsın, hakların vs.

Ama ben yerinde olsam gitmezdim.
Bu arada avukatın yanında ne yapıyorki okadar az aliyor?

Bilemedim..arkadasim. Bana mantıklı gelmiyor. Sen onu en iyisi ikna et.

Nerde yasıyorsun bilmiyorum ama devletin ogrencilere sundugu para rakami 350/550 euro arası standart.

Senin mesleğin nedir ?
Sevgilim avukatin yaninda calisiyor demişsin ,tam olarak görevi nedir ?

Bence sen de iş bul ,ondan sonra evliliği düşünün.Bu kadar aceleye gerek yok ,birikim yapın biraz.
ben sekreterim cnm yurtdisinda zaten calisiyorum evlendikten sonra da calismayi düsünüyorum.

ya tabiki hicbir sehri diger sehrlerle kiyaslamamak lazim. bende onun icin sordum zaten kirklarli gibi bir yerde yetermi yetmezmi diye

toplamda 1600 eder o da siz bal gibi yeter k.baban da yardım eder diyorsun pek soru olmaz ama evi biraz zr alırsınız gibime geliyor canım allah kolaylık versin

yardim ediceklermis dediklerine göre ev almaya karar verdigimizde de yardim icin ellerinden geleni yapacaklarmis.
sagol cnm

daha borç konunuz belli değilmiş. lüks değil diyorsunuz ama tatil lüks. bak biz bu yıl ev alıyoruz inş. ama ben sıkıldım kısmaktan. ki eşimde bende çalışıyoruz. maaşlarımız şükür iyi. eşim daha önce 1500 tl alıyordu. o maaşla bebişimiz olursa ne yapacağız diye kara kara düşünüyorduk. bizde küçük bir şehirdeyiz. kira da ödemiyoruz. tatile bu yıl gidemedik.

mesleğin ne bilmiyorum. ölesine tezgahtar gibi çalışacaksan benim ilimde askeri ücret bile vermiyorlar.

yardım edeceklerse olur. geçinirsiniz.

Yeterli olmazsa ne yapacaksın?

açıkçası ne desem bilemedim:26:
900 lira bana pek yeterli bir miktar gibi gelmedi
ama eviniz kira olmazsa gayet geçinebilirsiniz diye düşünüyorum
ama kira olacaksa mutlaka çalış sende derim ben
zaten evde sıkılacağını düşünüyorum
yalnız ailenin yanında bulduğun konforu bulamayabilirsin
üzgünüm ama benim nacizane fikrim de bu

Son düzenleme:
avrupaya gelmek istemiyor cünkü kursa gitmesi gerek tamam gider gitmesine dili ögrenir ama yasi 31 oldugu icin avrupada da is bulmasi zor olur. ben kendi ailemden biliyorum geldi enistem türkiyeden buraya is zor buluyor ki her isi yapar. simdi onlar türkiyede bi is kurmak türkiyeye yerlesmek istiyorlar hemde 2 cocuklari var. ben onlarin halini görüyorum.
diyelim sevgilim avrupaya geldi is bulamadi ben calisirim sorun degil benim aldigim para yeticekmi saniyorsun? hele cocuk oldugunda yani anliyacagin ayni duruma düsecegiz.
dünyanin neresinde olursan ol hayat zor bunun farkindayim.

hayirlisi olsun cnm insallah istediginiz gibi bir ev bulursunuz.
cnm bende zaten 2 senede bir izine gidiyorum hatta 4 sene gitmemisligim var bu bir ölüm degil ki gerekirse her sene gitmeyiz benim icin sorun degil.
ben sekreterim cnm

bence de yetmez..
biz 2 kişiyiz eşimde bende çalışıyorum,aylık eve net giren rakam 3500 tl...yetiyormu diyorsunuz evet yetiyor artıyor bile üstelik ev kendimizin,ama eve 5000 tl de girse yetmiyor denebilir bazen..
yaşam standartınıza,sosyal hayatınıza,evinizin konumuna,faturalarınızın miktarına,misafirperverliğinize göre gidiyor bu harcamalar..
atıyorum 1+1 de oturuyorsanız 3+1 eve göre gelebilecek elektrik,su ve kira var ise kira bedeli daha makul olabilir..

avrupaya gelmek istemiyor cünkü kursa gitmesi gerek tamam gider gitmesine dili ögrenir ama yasi 31 oldugu icin avrupada da is bulmasi zor olur. ben kendi ailemden biliyorum geldi enistem türkiyeden buraya is zor buluyor ki her isi yapar. simdi onlar türkiyede bi is kurmak türkiyeye yerlesmek istiyorlar hemde 2 cocuklari var. ben onlarin halini görüyorum.
diyelim sevgilim avrupaya geldi is bulamadi ben calisirim sorun degil benim aldigim para yeticekmi saniyorsun? hele cocuk oldugunda yani anliyacagin ayni duruma düsecegiz.
dünyanin neresinde olursan ol hayat zor bunun farkindayim.

hayirlisi olsun cnm insallah istediginiz gibi bir ev bulursunuz.
cnm bende zaten 2 senede bir izine gidiyorum hatta 4 sene gitmemisligim var bu bir ölüm degil ki gerekirse her sene gitmeyiz benim icin sorun degil.
ben sekreterim cnm

Yeterli olmazsa ne yapacaksın?
onu da konustuk ek is yapmayi düsünüyor hem zaten bende calisacagim

sIkIlirim zaten cnm calismak istiyorum kesinlikle. yok cnm kim evlendiginde baba evindeki konforu bulmus

anladim cnm.
bende calistigim icn biliyorum az geliyor maas mecbur yettiriyorsun fazla gelincede mecbur yettiriyorsun parayi annemin bi sözü vardir eve nekadar cok para girerse okadar cok cikar diye dogru demis gercektende öyle

Bana pek mümkün görünmedi 900TL civarı maaşla geçinmek. Evdeki hesap çarşıya uymuyor her zaman. Şöyle bir örnek vereyim; aylık bütçenizi yaptınız ama o ay hava çok soğuk 450TL doğalgaz geldi ne olacak ?? Evin ekstrası bitmez hele de yeni kurulacak olan bir evin. Düğün,dernek,eşya,gelinlik vs derken bu masraflar nasıl karşılanacak, taksitle alınan şeylerin ödemeleri devam edecek vs vs... Bence evlenmeden biraz para biriktirin ve olabildiğince tasarruflu alış-veriş yapın, ne kadar az borcunuz olursa o kadar iyi. Ve tabii sizinde çalışmanız şart, tek maaşla imkanı yok.

Üzmek istemem ama eşin 900 alıyorsa senin küçük bir ilde sekreterlik vb. işlerde alacağın ücret 700 ü bile bulmayabilir, iş bulamayabilrsin vs. Bence geçinmek çok zor bir de ev alalım diyorsunuz krediyi nasıl ödeyeceksiniz cnm Bence zor çok zor

kesinlikle arkadaşım...kii bizim ekstra gelirimizde var her ay düzenli gelen onu hiç hesaba katmadım bile çünkü direk otomatik ödeme sistemiyle faturalarımızı ödüyor,babacımdan bize kiralık bir dükkanımız var...
ama sorarsan sen 1000 tl ile geçinirmisin diye,gerçektende geçinirim..benimde annemin babamın bir lafı var küçüklüğümden beri duyarım dillerinden;aza tamah etmeyen çoğu hiç bulamaz diye..
yanımda sevdiğim aşık olup evlendiğim ve karşılığını fazlasıyla veren bir eşim var iken olabildiğince ev giderlerini kontrolüm altına alıp 1000 tl ilede çoookk iyi geçinir geçindiririm evimi

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…