93/3 asker yolu bekleyenler

yaa of bi şekilde ikna et yapmasın.

Bilmiyorum ya bir yandan ona da hak veriyorum aslında. Üniversiteyi tamamlamadı, tam anlamıyla açık açık söylemiyor ama gelirsem ne iş yapıcam ki sanki diye düşünüyor, bir de benim okul durumu malum, bölümü bitirirsem iyi bir maaş alacağım işim olacak gelecekte, yetememe korkusu da var galiba, ya da düğün dernek meselelerini nasıl yaparım düşüncesi de diyorum ya çok net değil bu aralar ve ben de tam düşüncesi ne anlayamıyorum.

Bir de zaten Aytaç'ı gören askerlik ona yaramamış diyor. Fiziken değil de ruhen, çok durgunlaştı sessizleşti, içine kapandı gibi. Herkes böyle diyor bir de çok sessizleşmiş böyle değildi eskiden diye, askeriyeden oldu biliyorum, tamamen o psikolojiden. Onun psikolojisini etkileyen bir mesleği de seçsin istemiyorum. Doğu hizmeti, o bu şu derken kim bilir kaç sene sonra bir araya gelebilicez biz. O da İzmir olacak mı bakalım. Şimdi Ankara için bile izin alamadığım ailemden, uzak bir şehir bir doğu şehri için nasıl izin alıcam ben. Kalkıp evlenmem gerekiyor gittiği her yere yanında gideyim diye, peki o meslek gereği tayin oldukça ben de mi defalarca iş değiştiricem, bakalım memur olursam benim tayinim çıkacak mı ya da özel sektördeysem elimi kolumu sallaya sallaya iş bulabilecek miyim ? Yazarken bile içim daralıyor, çok kafama takıyorum bunu

canım galiba sen istemiyorsun kalmasını istemiyorsun... inşallah senin gönlüne göre olur daha doğrusu sizi hangisi mutlu edecekse öyle olsun

Hiç istemiyorum hem de canım yaa, ilk endişem tehlikeli bir mevki ve şehir açısından. Bunlar olmasa bile bilmem kaç yıl düzen tutamayacak ne kendisi ne ben, sevgiliyken görüşmek sorun, evleneyim desen tayin oradan oraya taşın iş bul alış falan, içim sıkılıyor resmen

hımmmm evet canım senin düşüncelerin kesinlikle doğru o zaman bir şekilde ikna etmeye çalış ne bileyim gelecekle ilgili sorunlardan bahset evlediğiniz zaman nasıl olacağını falşan söyle. gelince iş bulamamaktan tereddütlü galiba ona destek ol bu konuda belki fikrinden cayabilir

aytaç da kendince haklı.
ama senin onunla gezmen gerekecek ki eğer çalışırsan çok zor.
bence döndüğünde kurslara falan gider, bi meslek sahibi olur...

İnşallah cayar yani. Daha gitmeden önce söylüyordu bu fikrini, ben o zamanlar pek umursamıyordum hani bir askeriyeyi görsün fikri değişir diye. Dağıtım iznine geldiğinde ben izne de daha çok var falan deyince gelmeden önce dedim tamam çok şükür ki vazgeçti benimki derken sorduğumda hala niyetli olduğunu söyledi ve ben onu biraz tanıdıysam çok kararlı duruyor şuanda. Tek umudum bir dahaki iznine kadar vazgeçmiş olarak yanıma gelmesi ama çevresinde de öyle şanslı örnekler var ki bu konuda vazgeçecek gibi değil
Ama ben izninde daha askere gideli 2 ay olmuşken çok bunaltmayayım bu düşüncelerle diye bu tereddütlerimden çok bahsedemedim ona. Bir dahaki konuşmamızda aynı fikirde olursa bu sefer ben de açık açık söyleyeceğim yani ne korkum varsa, çünkü artık git gide de mesele her açıdan ciddiye biniyor. Ben evlilik bana göre değil falan diyorum ama bu gidişle de giderse sonu da o yani, ayrılma özürlü bir insan olduğum için ben sonunda evlenmek zorunda kalıcam

aytaç da kendince haklı.
ama senin onunla gezmen gerekecek ki eğer çalışırsan çok zor.
bence döndüğünde kurslara falan gider, bi meslek sahibi olur...

Meslek lisesi mezunu olduğu için zaten teknisyen sıfatı var ki belli bir miktar karşılığı bir belge alıp kendi iş yerini açma hakkı bile elde ediyor fakat sanırım yetememe fikri ağır basıyor da o sebeple daha imkanlı bir iş peşinde

canım az bekle bakalım daha gideli birkaç ay oldu biraz daha askeriye de kalsın belki o zaman anlar zor olduğunu ama şimdi bulunduğu yer rahat ise ona güvenip kalma isteği artabilir işte o zaman kötü olur:26: bir de çevresinde iyi örnekler var diyorsun ama sen kesin bir şekilde olmasını istemiyorsan açık açık söyle ben istemiyorum içimde korkular var diye o zaman seni düşünerek vazgeçer belki
ben son cümleyi anlamadım canım:26: evlenmek zorunda kalacam demişsin ama başkası ile mi yoksa ben mi anlamadım:26:

saygın geliyo izne kasımın 17sinde bu da yıldönümü pastamız bunu yaptırcam ben süpriz olarak nasıl kızlarrrrrrrr

Ben konuşmadan bunları düşünsün de vazgeçsin istiyorum aslında. Çünkü kendimi ona engel olmuş gibi hissedicem ileride bir gün işleri yolunda gitmezse keşke desin de istemiyorum, çok karışığım yani ben
Benim genel olarak bir evlilik fikrim yok, hani bu kesinlikle sevgilimden kaynaklı bir şey değil, belki de o benim karşıma çıkıp çıkabilecek en doğru kişi Benim tamamen kendimden kaynaklı korkularım var. Hani böyle düşünsem dahi bu gidişle sonunda onunla evlenicem gibi yani

Valla öyle bir niyet var ve baya da karalı be Ezgi'cim benim de haklı korkularım var. Bilmiyorum ne olacak

tabı haklısın oyle olursa tayin olcak vs bılmemne orda olmak zorunda olcak evlenmenız gerekcek oyle bı durumda sonra lojmanlarda falan yasarsınız bılmemne o sekılde gulizar hadi evli gene o durumda oluyo yada senin daha okul bişeyin varsa buralarda sende onları bitirceksin o da eğer kabul edilirse biraz tek başına olcak ama yapçak bişy yok geleceğiniz için olcak ayrılma olayınız olmaz sanmıyorumda sadece ayrı kalırsınız bi süre daha işte o kötü .. bakalı ama bu işin bi de girip kazanamaması var tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…