:(:(

Mavigokyuzuu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2016
3
0
1
31
19 yasimda ailemle sorunlarim yuzunden kacarak evlendim. esim cok sıkı. bazen basimi alip kacmak istiyorum . ama onu sevdigimi biliyorum. hala bana sarildiginda kalbim cikacakmis gibi oluyor. ama ayni degeri ben ondan goremiyorum. uzuluyorum. oturup dertlesemiyorum onunla kavga ediyoruz. esimin ailesiylede cok gecinemiyorum. yanlislarini soyledigimde kavga ediyoruz ve hep uzulen ben oluyorum. bu durumdan sıkılıyorum. kollarimda hissizlik uyusmalar basladi gitgide. icime atiyorum. esim yuzunden etrafimda konusabilecegim tek bir arkadasim bile yok. calismama musade etmiyor. 2 haftada bir 3 haftada bir disari cikariyo sadece o. artik kaldiramiyorum. bende careyi buraya yazmakta buldum.. bana tavsiyesi olan varmi?

19 yasimda ailemle sorunlarim yuzunden kacarak evlendim. esim cok sıkı. bazen basimi alip kacmak istiyorum . ama onu sevdigimi biliyorum. hala bana sarildiginda kalbim cikacakmis gibi oluyor. ama ayni degeri ben ondan goremiyorum. uzuluyorum. oturup dertlesemiyorum onunla kavga ediyoruz. esimin ailesiylede cok gecinemiyorum. yanlislarini soyledigimde kavga ediyoruz ve hep uzulen ben oluyorum. bu durumdan sıkılıyorum. kollarimda hissizlik uyusmalar basladi gitgide. icime atiyorum. esim yuzunden etrafimda konusabilecegim tek bir arkadasim bile yok. calismama musade etmiyor. 2 haftada bir 3 haftada bir disari cikariyo sadece o. artik kaldiramiyorum. bende careyi buraya yazmakta buldum.. bana tavsiyesi olan varmi?
Huyuna gitmeye calis bence.Benimkiside aksam konusurken dedi ki.Sabah sinirim bozuktu seni alip kacircaktim dedi.Sonra vazgectim dedi Bi kafamda kurdum da ben dugun dernekli evlenmek istiyorim ya

o yaşta evlenmemek olurdu tek tavsiyem,evlenmeden üye olsaydın keşke.
zamanla ya alışacak ve ömrün boyunca ezilerek yaşayacaksın ya da eşin eğer ADAMsa alıp dertlerini ona anlatacaksın.

Eşiniz sıkı değil, yani tam olarak size yaptığının karşılığı bu tabir değil, başka bir şey ama söylemeyeyim incinirsiniz...
Sizi elinin altında tutup tüm özgürlüklerinizi almış ama sevgiden bahdesiyorsunuz enteresan...
Bir birey olarak sizce hayatınıza bu kadar müdahale eden biri gerçekten seviyor olabilir mi?
Sevginin temeilinde karşındaki insanı mutlu etmek yok mudur?

Olmuyo. baba evinde sevgi gormedim. dayaktan hastanelik oldugum gunler oldu. esim bana hem baba hem abi hem arkadas hersey oldu ama cok degisti

Hep derler, YAGMURDAN KAÇARKEN DOLUYA YAKALANMAYIN. Seninki de o misal olmuş.
Ailenin kahrini çekmeye göze alsaydın keşke bu kadar incinmezdin belki. Ne tavsiye verilebilir ki böyle duruma eşiniz belli ki iletişime açık bir insan değil. Evlilik terapistine gidebilir misiniz ? O da olmuyorsa boşanmak tek çare ya da böyle kabulleneceksiniz.

evcilik oyunu değil bu gerçek hayat donanımlı olmayınca üzülürsünüz

Ailemle konusmuyorum. nerdeyse hergun ruyamda korkarak yataktan sicriyorum. aglama nobetleri geciriyorum. bana beni sevdigini soyluyo ama en ufak tatli sozune bile havalara ucar oldum

Olmuyo. baba evinde sevgi gormedim. dayaktan hastanelik oldugum gunler oldu. esim bana hem baba hem abi hem arkadas hersey oldu ama cok degisti
Baba psikopatmış...
Boşanıp baba evine dönme ihtimaliniz yok bu durumda, boşanıp işe girip yeni bir hayat kurmaya da enerjiniz, isteğiniz var mı bilmiyorum...
Bu durumda yapabileceğiniz en mantıklı şey şuanki durumu düzeltmeye çalışmanız. Eskiden böyle değilmiş zamanla değişmiş sanırım, bu konuyu onunla açık bir dille konuşmaya çalışın bence. Eskiden nasıl olduğundan, şimdi nasıl olduğundan, mutsuzluğunuzdan bahsedin. Eğer dediğiniz gibi size hem baba hem abi hem arkadaş hem eş olduysa illa ki değer veriyordur. Belki de farkında bile değil sizi üzdüğünün, farkına varmasını sağlamaya çalışın bence. Evde ne kadar bunaldığınızdan bahsedin, çalışmanıza asla izin vermeyecekse bile en azından şehrinizde ilginizi çekebilecek kurslara kayıt olun. Gidip hem birşeyler öğrenmek, hem de yeni insanlarla tanışmak eminim iyi gelir size.
Umarım konuşarak çözebilirsiniz bu durumu...

Gamzeli_Yarimm geldi aklıma, oda kacarak evlenmisti ama sana göre çok daha sorunlu malesef..Neyapti acaba hiç sesi yok :işsiz:

Evlilik zor iş, anlattıklarının dışında sana farklı baskıları, şiddet filan varmı ?

Ayni tarz konular yeni uyeler tarafindan o kadar cok aciliyor ki. Genc kizlarimiza cok uzuluyorum.
Bazi arkadaslar o kadar faydali yorumlar yapiyor benim yazacak baska bir seyim kalmiyor.
Sevgili M Mavigokyuzuu burada verilen tavsiyelere gercekten uyacak misiniz? bunu o kadar merak ediyorum ki.

Bir de esiniz cok siki, calistirmiyor ama geceleyin internete girebilme firsatiniz var, bazi durumlara anlam veremiyorum.
Cocuk yapmayin, kavga ediyorsunuz peki siddet var mi?

Şiddet yoksa,
1) dirdir yapma. şikayet etme.
2) asla ama asla ailesini kötüleme
3) ailesi ile mümkün mertebe az bir araya gel ama bunu yaparken uyanık ol, dikkat çekme.
4) arkadaşı ol, seninle konuşabilsin ki sende ona derdini açabil. Konuşmayı sevmiyorsa sende konusma
5) kendine meşgale edin. calisamiyorsan bir şey öğren evde yap sat, örgü ör, yemek yap, kitap oku, el işi bir şeyler yap. İnternette her yerde her şeyin videosu var aç öğren
6) zamanla arkadaş fikrine alıştır. Gerekirse önce onun çevresi ile görüş. Yasit kuzen vs varsa.. Ama derdini açma, ev halini onun ailesinden kimseye anlatma.
7) ve en onemlisi

Evliliğin oturan kadar çocuk düşünme!
Beni oyalar, yalnız kalmayayim falan sakin He!

Neden kurtuluşu kocada bulacağını düşündün ki annenle babanın evliliği de sorunluymuş bu ne cesaret o yaşta hayret.
Kendi ayaklarının üstünde durmak zorundasın.Sen kocanın evcil hayvanı değilsin 2 3 haftada bir dışarı çıkartıyor ne demek ya.
Yerinde olsam ayrılır kendime yeni bi hayat kurarım daha çok gencsin.Ama biliyorum ki huyuna git dua et diyenleri dikkate alacaksın.Tek tavsiyem çocuk yapma bari

Şiddet yoksa,
1) dirdir yapma. şikayet etme.
2) asla ama asla ailesini kötüleme
3) ailesi ile mümkün mertebe az bir araya gel ama bunu yaparken uyanık ol, dikkat çekme.
4) arkadaşı ol, seninle konuşabilsin ki sende ona derdini açabil. Konuşmayı sevmiyorsa sende konusma
5) kendine meşgale edin. calisamiyorsan bir şey öğren evde yap sat, örgü ör, yemek yap, kitap oku, el işi bir şeyler yap. İnternette her yerde her şeyin videosu var aç öğren
6) zamanla arkadaş fikrine alıştır. Gerekirse önce onun çevresi ile görüş. Yasit kuzen vs varsa.. Ama derdini açma, ev halini onun ailesinden kimseye anlatma.
7) ve en onemlisi

Evliliğin oturan kadar çocuk düşünme!
Beni oyalar, yalnız kalmayayim falan sakin He!
Son madde nefes alma olacak sandım.
Malum söylediklerinizle bu kadıncağız süs biblosu oluyor da...

Şimdi ki aklın olsaydı ne yapardın ?
- ........................
Ha, onu yap işte!!!

arkasında aile desteği olmayan kişilerin eşleri hep şiddet uyguluyor genellemiyorum ama çoğunluk böyle keşke kaçmasaydınız

Yaşadığınız uyuşmalar muhtemelen histerik ataklar. Yani yaşadığınız sıkıntıları kimseyle paylaşamadığınız için vücudunuz tepki veriyor, "Ben sıkıntılıyım, mutsuzum, acı çekiyorum, beni görün, beni önemseyin" 'i sesli söyleyemiyorsunuz, beden dilinizle ifade ediyorsunuz. Psikoterapi almanızı önerirdim ama eşiniz bu kadar katıyken nasıl olur bilemiyorum. Yine de bir şekilde bu uyuşmalar için psikiyatriden randevu almaya çalışın tabi önceden fiziksel bir sorununuz var mı diye tetkikler yapacaklardır.

Yaşadığınız sıkıntılar için çok üzgünüm. Türkiye'de malesef kaçarak evlenenleri damadın ailesi "sahipsiz" gibi görüyor ve geline baskı uyguluyor. Bu ne yazık ki böyle gidecektir, çok üzgünüm gerçekten. Keşke daha iyi olabileceğini söyleyebilsem. Belki eşinizle konuşmayı deneyebilirsiniz. Böyle durumlarda boşanamayacağınızı bildiğim için eşle konuşmayı öneriyorum. Ne kadar üzüldüğünüzü, onu ne kadar çok sevdiğinizi, sizi kısıtlamasından rahatsızlık duyduğunuzu söyleyebilirsiniz.

Kollarındaki hissizlik belirgin mi??? Benimde kollarım ellerim hissizleşmeye başladı sonra tahliller falan ve öğrendim ki hipotroidi olmuşum. Ve en büyük nedeni sinir stres üzüntü. Bir dr a gitmeni tsh ına baktırmanı öneririm.

Kocana gelince bu adam böyleyse, böyle de gider. Bir ömür boyu esaret altında yaşamamalısın.

Back
X