- 24 Aralık 2014
- 5.205
- 7.020
- 398
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
O yaşa kadar kreşte okulda dalga geçerlerse pekiDaha 11 yaşına çok var. O yaşta kararını kendisi verir kaybolmamış olursa
ahh..aynen öyleDedenin yaptığı da hiç doğru değil hatta afedersiniz kendi eşşeklik ediyor
yüzde olunca tabii daha da çok soran oluyorBenim oğlumun da boynunda ve bacağında var ve büyüdükçe silikleşiyor ama yine de belli ve istinasız herkes oraya bakıp soruyor ilkalıştım ben..
ben de sırf sormasınlar diye onu bıçak altına yatırmak istemiyorum ama ileride dalga geçerler mi diye de korkuyorumDedenin yaptığı hoş değil. Zorunuza gidiyorsa uyarın,ben olsam uyarırdım. Kızımda kafasında ve el bileğinin az yukarısında hemanjiom var. 11 yaşa girdi. Bize dr 7-8 yaş demişti ama geçmedi. Zamanla büyümesi durdu ve soluklaşıp sondü. Kızıma okul arkadaşları soruyor,bebekkende her gören sordu hiç rahatsız olmadım. Damar beni dedim geçtim. Şimdi kızıma soruyorum rahatsız değil diye herhangi operasyon yaptırmadık. Siz rahatsız oluyorsanız aldırın,insanlar meraktan uzun yıllar soracak çünki.
Takmak değil aslında korumak,küçükken ben hasta büyüdüm tıkanırdım koşamazdım ilkokulda falan hep benimle dalga geçerlerdi aksayarak yürümediğim halde koşamadığım için aksak derlerdi çok ağlardım çocuklar fazla acımasız oluyorlarBence çevredekilerden daha çok siz önemsiyor ve uzuluyor gibi geldiniz. Çokmu mukemmeliyetcisiniz. Niye bu kadar taktınız anlamadim. Benim oğlumun kafasında koca bir et beni var. Oyle böyle büyük degil. Her gören kafasında bisey var cocugun diyor. Böcek var kafasında diyen cok oluyor. Doktor kist degil ur degil dedi. İsterseniz aldırın dedi. Umursamadık. Soranlar için hic rahatszi olmadım daha. Isterse ameliyat büyüyünce olabilir cocuk 5 yaşına girdi hala duruyor. Hatta oğlumun kafasi büyüktür. Ben doğduğundan beri koca kafalı derim, esim ve kayinvalidem sizin gibi alınırdı dediğimde kafasina takardi deme oglum oyle degil diye simdi onlarda baristi ve kabullendi koca kafalı evet diyorlar ve bu durumu olumsuz olarak algilamiyorlar.
Kızımla hiç dalga geçen olmadı. Saçı kafasında olanı kapattı ama bileği,özellikle de yazın görünüyor. Sadece sorular.. Ozaman zamana bırakın,öyle bir şey yaşanırsa yaptırırsınız.ben de sırf sormasınlar diye onu bıçak altına yatırmak istemiyorum ama ileride dalga geçerler mi diye de korkuyorum
ya öyle mi dersinizBence aldırın çünkü çocuklar dalga geçebilir 10 yaşındaki çocuk ne anlar demeyin, çocuk yaştaki travmaların yetişkinliğe etkisi çok. Yüzümde çok sayıda ufak benlerim var çocukken çok dalga gecerlerdi hiç hoşuma gitmezdi tecrübe konuşuyor
çok teşekkür ederim naif cevabınız için ❤ nazar boncuğu diyorum hatta çok yakışıyor ama ah bu annelik içgüdüsüDedeyi uyarın yaa ne münasebet miss gibi çocuğa minicik bir kusuru da vurgulayarak eşşek demek!Ben olsam dedeyi kibarca uyarırım öyle demeyin diye. Bunun dışında bebişinize maşAllah. Şimdilik nazardan koruyordur o benek, takmayın kafanıza. Okul Çağı gelene kadar zaten az çok belli olur yok olup olmayacağı. O zaman tekrar Dr a gösterir ona göre davranırsınız. Eskiden Dr lar herhangi bir kazada kanama yapar, okula başlamadan alalım diyorlardı. Belki de öyle diyecekler. Ya da yok olacak kendiliğinden. Şimdiden sorun yapmayın kendinize. Bebişi de öpün bizim için
demek ki ondan soruyorlar ne bileyin belki ben de görsem sorardım insan biraz hassas oluyor sanırım anne oluncaBenim oğlumda da var ve sizinki en azından kaybolma şansı varmış. Bizimkinin deri altında kaldığı için gitme şansı yok malesef. Kontrol edilecekm iş devamlı. Alınması halinde delik gibi de olsa iz kalır dediler. Biz alıştık sorana da diyorum garip gelmiyo bana. Değişik geldiği için yada düştü falan sanıyolar soruyolardır.
amin aynen öyle ne dertler var tek derdimiz bu olsun yeter küBence aldırın büyüdükçe aldiesaniz bile izi büyük olabilir.basit halledilecek birşey için cocugunuzu etkileyebilecek biseyi bence yaptırın .Allah büyük dert vermesin kimsenin yavrusuna çaresiz bırakmasın.
ben de seviyorum nazar boncuğu o diyorum umarım kızım da çok severBana sormaları normal geldi. İnsan merak ediyor. Bunda ne kötülük var ki.
internetten de baktım nasıl bir şeymiş diye. Abartı şekilde büyümedikçe hoş görünüyor aslında
80 e yaklaşmış insan işte bir şey diyince alınıyorlarEndise ve merak. Sizi bunaltiyor olabilir haklisiniz ama ben kotu niyet gormedim. Her gün yeni insanlarla mi tanisiyorsunuz ki?
Buyukbabayi tekrar uyarin. Bebege esek denmez. Sevgi sözcügü olarak diyorsa siz de ona esek diyin.
inşallah teşekkür ederimKorkmayin o hemanjiomlar kayboluyor 11 yasina kadar kalacagini zannetmiyorum. Benim oglumunda bileginde vardi goruntusu ve yeri guzeldi yakismisti hic kaybolmasin istedik ama 3 yaslarindayken tamamen kayboldu. Sizinkinin yuzunde olmasi sizi endiselendiriyor hak veriyorum ama uzun surmez silinip gider..
git gide büyüyor bilmiyorum ne kadar olur ben de çok seviyorum tek korkum onun ileride sevmeyip üzülmesiBir tanıdığın kızındada vardı kaşının hemen altında uzun süredir görüşmediğimizden geçti mi bilmiyorum biz görünce aaa bu ne diye büyük tepkiler vermedik verenide görmedim etrafınızdakiler çok düşüncesizmiş... Mercimek tanesi kadar şeyi kafanıza takmayın benim gördüğüm bebekteki nohuttan büyüktü...
Aa ben şok sakar skar dan mı gelmişScar ingilizce yara izi demek (bkz ; scar face filmi) ama nerelerden teee Anadolu'ya nasıl gelmiş de sakar olmuş,ben de şaşirdim
Konu sahibi, hiç iliskeyin. Belki de çocuğunuz çok sevecek ,kendine yakıştıracak. Benim de gözümün hizasında bir ben var ,hatta çocukken nokta gibiydi, ben büyüdükçe o da biraz büyüdü,şimdi kırık pirinç kadar.
Bana da 'aaaa bu ne? Aldirsana' falan diyenler var ama ben gerçekten çok beğeniyorum, "Julia Roberts aldırmış mi hen aldirayim?" Diyorum,göz alti benini
Aynı şekilde bir arkadaşımın dudağının üstünde beni vardı,topluigne kadar. Ergenligimizde o da hiç sevmezdi. Ama zamanla yüzüyle ozdeslesti o ben ve karakteristik bir hava kattı. Artık benine cidden bayılıyor.
O yüzden aldırmayın bence, çocuğunuza her fırsatta ne kadar eşsiz olduğunu hatırlatin. Kendisini severse gözü hiç bir kusurunu görmez bile
İşte bilmiyorum sanki neye karar versem o yanlışmış gibi geliyorNormalde böyle şeyleri kusur olarak gören biri değilim öle anlaşılmasın .Hatta büyük yaşta olsa ona ayrı bir hava kattığını bile düşünürüm ki çok severim farklılıkları ama ilkokul çağındaki çocuklar çok acımasız oluyorlar .Çocuğunuzu ruhsal olarak yaralayabilirler .Aynı durum benim çocuğumda olsa iyi bir doktorda aldirirdim okula başlamadan önce .Eger kendiliğinden gecmezse.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?