- 19 Aralık 2014
- 6.354
- En iyi cevaplar
- 1
- 48.256
- 748
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
konu sahibi beni görmemiiiş L leylosvemecnunEki Görüntüle 2797144
merhabalar,bahsettiğiniz hemanjiyom bu şekilde deriden kabarık mı yoksa deri seviyesinde mi?
endişelenmeyin 10-11 yaşına kadar genelde tamamen geçmiş oluyorlar :)
merhaba evet böyle ve evet dışa dönük kabarık teşekkür ederim
çok özür dilerim şimdi gördüm
Lazerle de tedavisi yapılabiliyor araştırın derimben de sırf sormasınlar diye onu bıçak altına yatırmak istemiyorum ama ileride dalga geçerler mi diye de korkuyorum
tamamdır o zaman,gerçekten endişe etmenize gerek yok,bunlar çocuklarda çok çok sık görülen oluşumlar, kendiliğinden geçecek merak etmeyin :)merhaba evet böyle ve evet dışa dönük kabarık teşekkür ederim
Geçer İnşaAllah ya geçmese doktorlar geçer demezdi.git gide büyüyor bilmiyorum ne kadar olur ben de çok seviyorum tek korkum onun ileride sevmeyip üzülmesi
Küçücük çocuğa ne ilacı ya.. ilaçlar yetişkinlerde bile bir yeri tamir ederken diğer yeri bozuyor.. ben ilaç verse bile kullanmazdım çocuğuma öyle ciddi rahatsızlığı yoksa tabi.. büyürse de cocuk biraz daha büyüyünce de aldırırlar mümkünse.. bilmiyorum ama bana ufak bebeklere ilaç vermek doğru gelmiyor ciddi rahatsızlıkları yoksa.. en basit ağrı kesicinin bile yan etkileri olabiliyor(yanlış anlaşılmasın tabi ilaca karşı değilim)Hemanjiom varsa büyümemesi veya başka yerde tekrar oluşmaması için ilaç tedavisi uygulanır. Size hiçbir tedavi uygulanmadı mı? Ortalama 1-2 yıl süren tedavi sonrasında tamamen iyileşir. Çok erken farkedilmiş aslında büyümesi önlenebilirdi
Simdi sizi tam olarak anlıyorum. İlk yorumu yazarken çok.önyargili bakmıştım guzellik merakı ne çok diye düşünmüştüm tabi oda çocuğunuzu överek baslamanizdan kaynaklı olabilir beni bir itmişti. Simdi gercek korkularınizi net anlayabildim. Zamanla küçülüyor genellikle olaki küçülmedi ufak bir operasyonla aldirirsiniz. Siz üzülmeyin. Cocuklar acımasız ona Bende katılıyorum ogretmen olarak gozlemliyorum da ama belki 5 yaşına geldiğinde kaybolacak ve bunların hiçbiri yaşanmayacak. Dedesi icinde hic aldırmayın, niyeti kötü değildir. Bizimkilerde bana kızıyordu insan kendi evladına koca kafa dermi diye Anne olarak niyetim kotu olabilirmi yani. Hatta kafasi buyuk diye sezaryen olmuşum ben kanalda kalacak diye. Kafaya takmayın dersem bile takacaksiniz biliyorum annesiniz daha ötesi yok ama zaman çok değişkendir, suan dert ettiginiz durum surda 4 yil sonra kalmayabilir bile. Kızınızın hayati hep güzel ve sağlıklı olsun insallah...Takmak değil aslında korumak,küçükken ben hasta büyüdüm tıkanırdım koşamazdım ilkokulda falan hep benimle dalga geçerlerdi aksayarak yürümediğim halde koşamadığım için aksak derlerdi çok ağlardım çocuklar fazla acımasız oluyorlar
Hanımlar merhaba iyi akşamlar..4 aylık dünyalar tatlısı bir kızım var maşallah öyle güzel bir bebek ki bir bakanı bir daha baktıracak masmavi boncuk gözleri var.Rabbim nazar olmasın diye kızıma nazarlık hediye etmiş sanki kaşının hemen üzerinde hemanjiom denen kılcal damar toplanması var.1 aylıkken ortaya çıktı git gide büyüyor şu an mercimek tanesi kadar yolda sokakta hastanede ya da bir tanıdıkla karşılaşınca maşallah bile demeden sorulan tek bir soru var "alnına ne oldu/ alnındaki ne düştü mü ?" Hele ki şu sıralar o kadar çok soran oldu ki. "Hamileyken ne yedin gizli gizli de alnına sürdün böyle oldu" soruları.Sanki benim suçum var da.Sormayan olursa acayibime gidiyor artık. Kızıma ne kadar çok yakıştırsak da çocukluk çağında arkadaşları dalga geçip üzer mi diye endişe etmeye başladık(bilirsiniz çocuklar acımasız olur) çünkü büyümeye devam ediyor.Nihayetinde kaybolacak ama ne zaman kaybolacak belli değil.Doktorumuz 11 yaşa kadar kaybolma ihtimali var ama isterseniz 1 yaşını geçince aldırırsınız bir zararı yok aldırmanızın ya da kalmasının karar sizin dedi.Eşimle kararsız kaldık anne baba yüreği kıyamıyoruz hangisi onun için doğru olur bilemedik.Daha önce kepçe kulak konusunda post açılmıştı ben olsam ameliyat ettiririm demiştim ama insanın kendi başına benzer şey gelince öyle hariçten gazel okunmuyormuş..Yorumlarınız nelerdir ? Not: Büyük dedesi sakar eşek diye seviyor uyarıyoruz hala sakar eşek diyor.Sakar bizde izi,beni olana derler bildiğimiz manada sakar değil.
teşekkür ederimMerak ettim internetten baktım ama oradakiler daha büyük ve belirgindi.İnsan ilk gördüğünde düşmüşte kanamis falan zannedip sorabilir.Ama haklısınız tabi sizde.Sonucta geçici bişeymiş, dermansız dert değil.Kaçırmayın keyfinizi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?