Abartıyor Muş'um, böyle eğlence olmaz olsun Muş :( çok kötüyüm kızlar :'(

Onun fikrini tabii ki alman gerekirdi belki o nişan için bunu abartı buluyor ki düğün gibi olmuş gerçekten 150 kişi yemek pasta falan ne gerek var. Onu verene kadar başka bir ihtiyacını alırdın. Kendi kafama göre bunu yapmana kızmış bence ona danışmamana sonuçta ikiniz için yapılan bir şey ve ona abartılı geliyorsa anlayış göstermelisin. Zaten baban veriyormuş parasını cimrilikten bunu demediği kesin. Karşılıklı konuşman gerekirdi ben böyle düşünüyorum diye. Bence böyle tartışmaktansa buluşun karşılıklı konuşun bir orta yol bulun.

şimdi sen büyük nişan isityorsun ama o istemeyince haksız oluyor, o sadece nikah yapalım deyince senin istememe hakkın ortadan kalkıyor doğal olarak. dengeli yaşayın yani şu ilişkileri. ha uslubu yanlıştır vs ona bişey diyemem. ama ben istedim oldu tarzında yaparsanız karşı taraf da o şekilde kaşrılık verir tabi.

Evde sade bir şekilde yapılan nişan cok daha guzel oluyor. Önce söz sonra salonda nişan olayini ben anlayamıyorum. Tonla para harcaniyor salon tutuluyor ne için? Evlenirken sevinip kutlama amacli düğün anlasilabilir de şu nişan olayi kadar gereksiz birsey gormedim hayatimda. Borcla yapanlar hakkinda hic konusmicam zaten de, paraniz varsa kenara atin baska sekilde degerlendirin. Boyle cope gidiyor cunku.

Konuya yazdım ama daha Söyleyeceklerim var. Böyle konulara yazılan "ayol ömründe bir kez yasayacaksin tabi ki en iyisini istemek hakkın" benzeri cümlelere ayar oluyorum. Yahu ömründe bir kez yaşıyor da ne yaşıyor ? Aya nisan elbisesiyle ilk ayak basan mucit gelin mi oluyor? Yeryüzüne inen ilk bohça tanesini mi keşfediyor ? Pastayı anlamsız hareketlerle yiyerek yerkuredeki en esnek gelin odulunu mu alıyor? Ne oluyor abi alti ustu medeni durumu değişecek. Beş yıl sonra "kicim bini iskisi gibi sivmiyir" diyecek milyonlarca kadından biri olmak için bir adım atacak sadece. Ne evlilikmis arkadaş. Bi ilerleyin artık pembikler.

bence daha orta yol bulun. yoksa ilerde ufak bir tartışmada önünüze tekrar bu konu sürülebilir

Salon
Salon olması güzel ama yemek biraz fazla geldi banada ne güzel tertemiz annende yorulmayacak evde olmadığı için miss bence kuserek ifade etme kendini açık net konuş icimde kalmasını istemiyorum sevmedigin detaylarda beraber düzenleme yapabiliriz de onun fikrini almamam söylediği gibi onu koca yerine koymadığını düşündürür çünkü bu ilk zamanlar olur sözünü geçirme ego savaşları kendini kanıtlama ben erkeğim düşünceleri oluyo ama geciyo merak etme sadece sabırlı ve mantıklı davran ayrıca cimri olmadigini soylemissin ama banada öyle gelmedi ( benim eşimde nisanliyken gezdirir yedirir içirir aramazdı ole ama evlendik dışarda yemek yerken hep benim iteklememle söylememle zorlamamla gidiyoruz ) sanki simdiden sinyallerini veriyo gibi çünkü dugunude erkek tarafı karşılayacak ve sizden daha alt seviyede bi organizasyon yapmayı istemeyecegi için çıtayı yukseltmeni istemiyo gibi geldi tabi benim dusuncem

Sakin ol adam panik atak geçiriyor belliki. Böyle şeyler erkeklere bize verdiğinden fazla stres veriyor.Telefonlarını açmamak çözüm değil bu sizi dahada zora sokar. Otur konuş suçlamadan saldırmadan sakince konuş. Hayatında ilk ve son kez yaşayacağım şeyler için beni kırma de. Bunun senin en mutlu günlerinden birisi olması gerekirken ihtiyacı olan en önemli şeyin desteği olduğunu söyle. Emin ol sakinleşecektir.

Ben size hak verdim.
Birincisi nişanı kız tarafı yapıyor zaten, zaten kendi adetlerinize göre yapacaksınız, anne-babanızın dediği önemli. Kendi misafirlerini güzel ağırlamak istiyorlar, çok haklılar.

Biz erkek tarafının saçma sapan adetlerine çok varoş demiyoruz ama, hepsini madem adettenmiş deyip yapıyoruz.

Bu işler karşılıklı fedakarlıktır. Tek taraflı olmaz.

Yarın öbür gün ben de o zaman "anneni elini öpmem, çok varoş, annene anne demem, utanırım" deme hakkına sahip olur muyum?

Nişana 150 kişi çok diyenler??? Size mi soruluyor? Konu sahibi ve ailesi öyle uygun görmüş. Ne kadar kıskanç ve hasetsiniz.

Kız size kaç kişilik yapayım demiyor? Yok efendim pasta nişana çok abartılıymış. Yahu size ne? Size neeeeee????

Siz yapmazsınız olur biter.

"Ayyyyy conommmm bana göre o çok abartı" Sen kimsin yahu? Bu işin eksperi misin? Sana ne? Bana göre diyor bir de.

"Ben evde yaptım, öyle daha güzel, nişan sade olmalı" Evet ama sana göre böyle olmalı. Başkasının fikrini neden eleştiriyorsun? Ne hakla?

Hasetliğinizden midem bulanıyor.

Merhaba :)

Söylediklerinizi yer yer doğru bulmakla birlikte bir noktada size katılmıyorum. İnsanlar bir konu hakkında yorum yazarken tabi ki "bana gore" kalıbıyla hareket eder. O kalıbı zikretmese dahi temelinde bu vardır düşüncenin. Çünkü konuya kendi bakış açısıyla yaklasir. Konu eğer iki kişi ile alakalı ise empati kurma eylemi konu sahibinin yani sira karşı taraf için de kullanılır. Dolayısıyla kendi bakış açısı yani bana gore ile birlikte karşı tarafın da ne dusundugu hakkinda fikir yürütebilir.

Evet nisan kız tarafinindir. Lakin kız tarafi "parasini ben oduyorum adamın istekleri önemli değil " derse aynı hakka, dugun masrafını karşılayan erkek tarafı da sahip olur. Bunu belirtmek konu sahibini yermek değil olaya daha geniş pencereden bakmaktır.

Evet "bana gore" nisan merasimi lüzumsuzdur. Yahut komiktir. Benim bunu belirtmem böyle dusunenlerin yanlış yaptığı anlamına gelmez. Ben komik derim o gerekli der. Ben zaten olayin "bana gore" olan kısmını değerlendiriyorum. Şayet sen böyle yaptığın için tu kaka bir insansin dersem o vakit haddimi aşmış olurum. Ben kişiye değil eyleme yorum yapıyorum.

Yani mideniz bulanmasin haset değilim :)

Saygılar.

Nedemek varoş ?

Sokakta yapıcaz deseniz adam küfür edecekti demekki.

Önceden konuşmadınız mı nişan kalabalık olucak düğün olucak nikahtan istemihorum diye ?

Kendi kafanıza göre tutup tutarsanız adam surat yapar bunda hakkı var ama sadece bunda.

Nişan istemek babanında bu isteğini yerind getirmesi endoğal hakkın.

Ama o masraf bu masraf diyen adamdan korkarım varoş diyenden kaçarım.

Ağzına pasta koymasın lafa bak ? koymam :)

Azıcık medeniyet öğrensinde pasta yedirmem desin sayın varoş olmayan adam

babaniz karşıladığı icin belki gurur yapmistir

Ben seni haksiz bulmadim nisan bi kere yapiliyor sonucta herseyin icine sinmesini istiyorsun tum sevdiklerim yanimda olsun istiyorsun. Eee imkaninda varmis zaten tabikide yapicaksin en guzelini. Tek hatan nisanlina danismamk olmus . zaten hersey hazirlanmis onada gelip pasta yemek kalmis hayirlisi olsun gonlunce eglen vAllah

+1

Yapmayı hayal ettiği düğün muhtemelen babanın yaptığı nisanın altında kalacağı için sinir olmuş. Çıtayı yukseltmeniz e icerlemis zaar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…