- 17 Kasım 2015
- 3.982
- 3.556
- 83
- 37
illa parayla alakası olacak diye bşrsey yok ama olabılırde. ben nışanı buyuk istemıyırdum ama kvdem istedi mesela düğünümde cok kalabalık oldu nışan nıkah hersey ama biz öyle isteik hicte pişman olmadım. şimdi konu sahıbının hevesi var sonucta bir kere oluyor bu işler biraz anlayıslı olabılır sözlüsüde. bencede kinasiz dügün olmaz ama herkesin kendi bilcegi sey
köylüleri fazla hor görme yorumlarin cok itici. ben kinalari severim. sen sevmek zorunda degilsin. köylü adeti degil ayrica ne sacma bir yorum bu. san fransiclomusunİşte eşimin annesi de kınaya sizin gibi bakıyordu çok ısrar etti, ağlamış falan da ilk mürüvetim herkes bir kına yapamadı diyecekler diye. Beni ikna edemeyince anneme de söylemiş. Bu süreçte eşim de illa kına olacak bir kez evleniyorum diye tuttursaydı ısrar etseydi cidden soğurdum ondan.
Konu sahibi istiyor olabilir ama kendi başına evlenmiyor ya erkeğin de istekleri önemli kadınınki de. Ama iki taraf da anlayışlı olmalı.
Bir taraf sevmiyorsa istemiyorsa baskı yapılmamalı. Bu süreçlerde aman bir kez evleneceğiz diye birbirinin isteklerini göz ardı eden çiftler, anlayış göstermeyen çiftler sorunlu başlıyorlar evlilik hayatlarına
Çok şükür eşim anlayışlı davrandı o çirkin kıyafeti giyip orama burama o kötü kokan köylü adeti şeyleri sürmedim.
gayet normal ben almanyada yasiyorum ve bu gösterdigin salon nisanda normal standard hic bir abartisi yok gayet güzelÇok mu abartılıki
Bende onu anlamadım kına Türk adeti neyin kokusu millet organizasyon tutuyor yani.. eğlence anlayışı değişik herkesin. Ne demişler hepimizin eğlencesi ve neşesi kına gecesiköylüleri fazla hor görme yorumlarin cok itici. ben kinalari severim. sen sevmek zorunda degilsin. köylü adeti degil ayrica ne sacma bir yorum bu. san fransiclomusun
köylüleri fazla hor görme yorumlarin cok itici. ben kinalari severim. sen sevmek zorunda degilsin. köylü adeti degil ayrica ne sacma bir yorum bu. san fransiclomusun
Bende onu anlamadım kına Türk adeti neyin kokusu millet organizasyon tutuyor yani.. eğlence anlayışı değişik herkesin. Ne demişler hepimizin eğlencesi ve neşesi kına gecesi
Aynen öyle ki resimlerden belli Çırağan değil yani sonuçta.. Abartılacak resimler değil bu attığım. Herkes bi baksın ona göre yorum yapsınsizin dügünler bedava. almanyadaki türkler nisan olsun kina olsun dugun olsun tonlarca para harciyor.bana ikramsiz dugun cok sacma geliyor oyna oyna takiyi tak bitti.
bende köyde yaşıyan ınsanları bukadar aşaglamanızı itici buldum. eğtimli ileri görüşlü bir insan bu yorumu yazmaz.Kına denen eğlence kadının kocasına kurban olması için kurbanlık koyun gibi kınalanması geleneğinden geliyor.
Bilmeden sırf gösteriş diye bu adeti asla yapmam.
Ve evet şehir hayatına adapte edilen köy adetlerini sevmiyorum.
Sadece sade nişan isteyen bir insana cimridir o düğünü ucuz yapmak istiyordur yorumunuzu itici buldum.
Sanki herkes adet adı altında saçma sapan şovları sevmek zorunda sanıyorsunuz. Adam belki gerçekten sevmiyordur.
Bu kızın tek düğünü olabilir ama adamın da tek düğünü olacak, onun da fikri önemli.
türkiyede en kokos yildizlae bile kina merasimi yapiyor bayan köylü adeti dedi:) dersınki parıslı kendısı.ki ben almamya dogumlu insanim hic türkiyede yaşamadım ve burda herkes türk gelenı oldugu ıcın kına yapar. yapıp yapmamasıda önemlı degıl herkesın kendı bılcegı sey ama yok köylü adetıymış sen o köylülere kurban ol
Aynen öyletürkiyede en kokos yildizlae bile kina merasimi yapiyor bayan köylü adeti dedi:) dersınki parıslı kendısı.ki ben almamya dogumlu insanim hic türkiyede yaşamadım ve burda herkes türk gelenı oldugu ıcın kına yapar. yapıp yapmamasıda önemlı degıl herkesın kendı bılcegı sey ama yok köylü adetıymış sen o köylülere kurban ol
Abartıyı sevmiyor olabilir ancak bunun karşılığında düğünü nikahtan yapacağım vs tarzını beğenmedim ben..istemediği birşey olduğunda hep böyle mi yapar ?1 ay sonra nişanım var kızlar güzel bir yer tuttuk yemekli oyunlu pastalı bişe. Neyse babam yapıyor zaten 150 kişi gelecek nerdeyse.
Cafeye sığamaz o kadar kişi bende olmuşken devletin imkanından yararlanıyım Ordu evini tutalım dedik. Tuttuk. Her şey hazır.
Nişanlım şimdi diyor görmemiş gibi o ne öyle çok abartı ben pasta kesip senin ağzına koymam yok şunu yapmam böyle şeyler düğünde olur hiç hayal etmemiştim böyle varoş gibi bla bla.. çok masraf oluyor.
Bende babam karşılıyor bende güzel olsun heveslendim insanlar eğlensin yemek yesin yüzüklerimiz takılsın ferah olsun dedim.
Kırıyor beniartık yazdıklarına cevap bile vermedim. Hakaret derecesine getirdi. yok onu kocadan saymıyor muşum, sormamışım fikrini almamışım. Kızlar ne yapmam lazım yarında ablasıyla nişan kıyafeti bakmaya gidicez. Almak için değil fikir için. Gezicez öyle çok bunaldım ararsa açmıycam.
Yok şunu istemiyorum bunu istemiyorum. Düğünü nikahtan yapıcam tarzı bla bla..bende ne halin varsa gör dedim. Konuşmadım yazmadım daha.
Cimri birisi değil ama yani öyle değildi şimdi her şeyi kaliteyi bende bilirim ama masraf olmasın para gitmesine getiriyor. Açıkçası çok sıkıldım. Bende çalışıyorum onla aynı maaşı alıyorum iyi bir yerdeyim. Ama bu durum ne çözemedim..
Modern Bekarlığa veda kadın partisi diyebiliriz o halde sizin "tabirinizle" ama ciddi anlamda aşağılayıcı ve büyük yorumlar. Özünüz ve soyunuz nerden ? Batılı mısınız acaba ?Evet köylü adeti hanımefendi. Bana köylülere kurban ol utanılacak bir şey değil derken neden bu kadar gocundunuz?
Ben kendi ailemi ispat etmeye köylü olup olmadığımı söylemeye gerek duymuyorum, utanılacak bir şey olarak görmemişim demek ki ama siz yok Almanya doğumluyum fln diye kendinizi koruyorsunuz bu mu utanmamak köylülükten
Kendinizle çelişmeyin lütfen.
Köylü adeti olan bir şeyi modernize ettiğiniz zaman köylü adeti olmaktan çıkmıyor
Abartıyı sevmiyor olabilir ancak bunun karşılığında düğünü nikahtan yapacağım vs tarzını beğenmedim ben..istemediği birşey olduğunda hep böyle mi yapar ?[/QUO
iyi de adamın da bu konuda bir düşüncesi olamaz mı
yani nişan bu aynı düğünün provası gibi olmasın demiş
siz şimdi orduevinde nişan yapıyorsunuz yemekli oynamalı vs
iyi güzel ama insanların çoğu onu düğün diye yapıyor
düğünün bunun önüne geçmesi lazım o zaman ya da iki ayrı düğün gibi olacak
adam hoşlanmayabilir fikri alınıp orta yol bulunmalıdır
biz gittik babamla seçtik ayarladık denmez
bu arda bir tanıdığım vardı
kadınında adı olan bir, mesleği vardı eşi de doktordu
kadının ailesi bayağı zengin imiş o dönemde şehrin en büyük otellerinden birinde nişan yapmışlar
ama nikah yapıp da evlenmiş aradan 10 yılı aşkın zaman geçmiş evliliği hayatı yolunda gidiyor ailem bana X otelde nişan yaptı onlar bir düğün bile yapmadılar dedi mesela bir sohbet ortamında
ileri de bu bile sıkıntı olabiliyor
güzelce yüz yüze konuşun ikiniz de duygu ve düşüncelerinizi açıkça söyleyin
Modern Bekarlığa veda kadın partisi diyebiliriz o halde sizin "tabirinizle" ama ciddi anlamda aşağılayıcı ve büyük yorumlar. Özünüz ve soyunuz nerden ? Batılı mısınız acaba ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?