Abartıyor Muş'um, böyle eğlence olmaz olsun Muş :( çok kötüyüm kızlar :'(

İşte eşimin annesi de kınaya sizin gibi bakıyordu çok ısrar etti, ağlamış falan da ilk mürüvetim herkes bir kına yapamadı diyecekler diye. Beni ikna edemeyince anneme de söylemiş. Bu süreçte eşim de illa kına olacak bir kez evleniyorum diye tuttursaydı ısrar etseydi cidden soğurdum ondan.
Konu sahibi istiyor olabilir ama kendi başına evlenmiyor ya erkeğin de istekleri önemli kadınınki de. Ama iki taraf da anlayışlı olmalı.
Bir taraf sevmiyorsa istemiyorsa baskı yapılmamalı. Bu süreçlerde aman bir kez evleneceğiz diye birbirinin isteklerini göz ardı eden çiftler, anlayış göstermeyen çiftler sorunlu başlıyorlar evlilik hayatlarına
Çok şükür eşim anlayışlı davrandı o çirkin kıyafeti giyip orama burama o kötü kokan köylü adeti şeyleri sürmedim.

köylüleri fazla hor görme yorumlarin cok itici. ben kinalari severim. sen sevmek zorunda degilsin. köylü adeti degil ayrica ne sacma bir yorum bu. san fransiclomusun

Çok mu abartılıki

Eklentiler

• IMG_2025.webp
    3,9 KB · Görüntüleme: 68
  • IMG_2026.webp
    3,5 KB · Görüntüleme: 60
  • IMG_2028.webp
    3,3 KB · Görüntüleme: 69
  • IMG_2030.webp
    3,7 KB · Görüntüleme: 66
  • IMG_2031.webp
    2,9 KB · Görüntüleme: 65
  • IMG_2036.webp
    3,2 KB · Görüntüleme: 61
  • IMG_2041.webp
    8,5 KB · Görüntüleme: 70
  • IMG_2044.webp
    8,3 KB · Görüntüleme: 61
  • IMG_2045.webp
    9 KB · Görüntüleme: 63
  • IMG_2046.webp
    7,7 KB · Görüntüleme: 72
  • IMG_2047.webp
    8,5 KB · Görüntüleme: 56
Daha süslenecek tül filan ışıklandırma en sade hali bu şekil.

köylüleri fazla hor görme yorumlarin cok itici. ben kinalari severim. sen sevmek zorunda degilsin. köylü adeti degil ayrica ne sacma bir yorum bu. san fransiclomusun
Bende onu anlamadım kına Türk adeti neyin kokusu millet organizasyon tutuyor yani.. eğlence anlayışı değişik herkesin. Ne demişler hepimizin eğlencesi ve neşesi kına gecesi

Kına denen eğlence kadının kocasına kurban olması için kurbanlık koyun gibi kınalanması geleneğinden geliyor.
Bilmeden sırf gösteriş diye bu adeti asla yapmam.
Ve evet şehir hayatına adapte edilen köy adetlerini sevmiyorum.
Sadece sade nişan isteyen bir insana cimridir o düğünü ucuz yapmak istiyordur yorumunuzu itici buldum.
Sanki herkes adet adı altında saçma sapan şovları sevmek zorunda sanıyorsunuz. Adam belki gerçekten sevmiyordur.
Bu kızın tek düğünü olabilir ama adamın da tek düğünü olacak, onun da fikri önemli.

Bende onu anlamadım kına Türk adeti neyin kokusu millet organizasyon tutuyor yani.. eğlence anlayışı değişik herkesin. Ne demişler hepimizin eğlencesi ve neşesi kına gecesi

türkiyede en kokos yildizlae bile kina merasimi yapiyor bayan köylü adeti dedi:) dersınki parıslı kendısı.ki ben almamya dogumlu insanim hic türkiyede yaşamadım ve burda herkes türk gelenı oldugu ıcın kına yapar. yapıp yapmamasıda önemlı degıl herkesın kendı bılcegı sey ama yok köylü adetıymış sen o köylülere kurban ol

sizin dügünler bedava. almanyadaki türkler nisan olsun kina olsun dugun olsun tonlarca para harciyor.bana ikramsiz dugun cok sacma geliyor oyna oyna takiyi tak bitti.
Aynen öyle ki resimlerden belli Çırağan değil yani sonuçta.. Abartılacak resimler değil bu attığım. Herkes bi baksın ona göre yorum yapsın

bende köyde yaşıyan ınsanları bukadar aşaglamanızı itici buldum. eğtimli ileri görüşlü bir insan bu yorumu yazmaz.

Evet köylü adeti hanımefendi. Bana köylülere kurban ol utanılacak bir şey değil derken neden bu kadar gocundunuz?
Ben kendi ailemi ispat etmeye köylü olup olmadığımı söylemeye gerek duymuyorum, utanılacak bir şey olarak görmemişim demek ki ama siz yok Almanya doğumluyum fln diye kendinizi koruyorsunuz bu mu utanmamak köylülükten
Kendinizle çelişmeyin lütfen.
Köylü adeti olan bir şeyi modernize ettiğiniz zaman köylü adeti olmaktan çıkmıyor

Aynen öyle

Abartıyı sevmiyor olabilir ancak bunun karşılığında düğünü nikahtan yapacağım vs tarzını beğenmedim ben..istemediği birşey olduğunda hep böyle mi yapar ?

Modern Bekarlığa veda kadın partisi diyebiliriz o halde sizin "tabirinizle" ama ciddi anlamda aşağılayıcı ve büyük yorumlar. Özünüz ve soyunuz nerden ? Batılı mısınız acaba ?

Sonradan vazgeçti, yok bende düğünümü paşalar gibi istiyorum falan filan..
Abartıyı sevmiyor olabilir ancak bunun karşılığında düğünü nikahtan yapacağım vs tarzını beğenmedim ben..istemediği birşey olduğunda hep böyle mi yapar ?[/QUO

iyi de adamın da bu konuda bir düşüncesi olamaz mı

yani nişan bu aynı düğünün provası gibi olmasın demiş

siz şimdi orduevinde nişan yapıyorsunuz yemekli oynamalı vs

iyi güzel ama insanların çoğu onu düğün diye yapıyor

düğünün bunun önüne geçmesi lazım o zaman ya da iki ayrı düğün gibi olacak

adam hoşlanmayabilir fikri alınıp orta yol bulunmalıdır

biz gittik babamla seçtik ayarladık denmez

bu arda bir tanıdığım vardı

kadınında adı olan bir, mesleği vardı eşi de doktordu

kadının ailesi bayağı zengin imiş o dönemde şehrin en büyük otellerinden birinde nişan yapmışlar

ama nikah yapıp da evlenmiş aradan 10 yılı aşkın zaman geçmiş evliliği hayatı yolunda gidiyor ailem bana X otelde nişan yaptı onlar bir düğün bile yapmadılar dedi mesela bir sohbet ortamında

ileri de bu bile sıkıntı olabiliyor

güzelce yüz yüze konuşun ikiniz de duygu ve düşüncelerinizi açıkça söyleyin

Siz resimleri gördünüz mü acaba ? Çok mu abartı Allah aşkına ya..

Modern Bekarlığa veda kadın partisi diyebiliriz o halde sizin "tabirinizle" ama ciddi anlamda aşağılayıcı ve büyük yorumlar. Özünüz ve soyunuz nerden ? Batılı mısınız acaba ?

Bu tip özel bir soruya elbette cevap vermeyeceğim.
Aşağılamaktan ziyade modernleştirilse de geldiği yer belli bu adetin. Kadını kurbanlık koyun gibi paketleyip eline kocasına kurban olsun diye kına yakılması sırf şatafatlı diye masumlaşmıyor. Bu aşağılamaksa üzgünüm ama atalarımız kadını yeterince aşağılamış.
Ben kendimi ne hediye paketi gibi bakiredir diye kırmızı kuşakla hediye paketi yaptırdım ne diye kimseye kurban olsun diye kına yaktırdım. Bu adetler istediği kadar modernleştirilsin şatafatlaştırılsın özü erkek egemen bir adetten gelmekte. Gelin hamamının da mesela anlamı yine böyle kötü.
Gerçekleri gayet yalın şekilde yazmam aşağılamak değildir.
Ben köylüleri küçümsesem bu tip sorularınızı hakaret alır bir sürü kendimi ispata çalışırım, Avrupada doğdum falan gibi kendimi kanıtlama çabasına girerim zaten.
Sadece eskinin geri kafalı adetleri ne kadar sevimlileştirilse de özü aynı benim için bunu ifade ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…