abartıyor muyum bilmiyorum ama çok sıkılıyorum:(

bebeklerimveben

Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2013
54
0
6
35
Diğer
Öncelikle herkese merhaba.Siteyi uzun zamandır takip ediyordum.Ne derdim olsa acaba çare var mıdır diye baktığım bir site benim için.Son zamanlarda o kadar çok bunalmaya başladım ki artık çare bulamaz oldum.Kendime yetemez oldum.Bu yüzden sizlerden yardım almak istedim.Şöyle anlatim;ben yalnız bir çocukluk geçirdim.Mutluluğu eşimde tattım.Erken yaşta sevdim onu,erken yaşta evlendim,erken yaşta anne oldum.Bebeğime,eşime tapar oldum.Sorun bu değil tabi sorun şu kaynanam da bebeği benden kıskanır gibi hareketler edinir oldu.Bu durum canımı sıkıyor artık.Belki de ben ondan kıskanıyorum bilmiyorum.Şu an ikinci çocuğuma hamileyim.Büyüğü benimle yatacak diyor kabul etmiyorum.O ayrı odada yatarsa ben meraktan uyuyamam.Üstü mü açıldı ne oldu bilmeden yatamam.Sonra ne bilim onu uyutmaya çalıştığımda biraz sonra odaya dalıp uyumuyor mu alim diyor çocuk da alıştı bekliyor gelsin alsın diye uyumuyor bu halimle iyice perişan oluyorum.Annecim uyu hadi diyorum tükürüyor bana öpüyorum tükürüyor.Benden iyice uzaklaştı.Bu durumdan nefret ediyorum.Ne yapsam bilemedim.Yorumlarınıza çok ihtiyacım var.

canım cocugunla vakit gecırmeye calıs sana guvenmesını sagla bende senınle aynı durumdaydım cok cektım buyuk kavgalardan sonra allah bozmasın uzak duruyor bızden kv ama kızım bensız 10 dakıka durmaz bununda etkısı var

beraber oturuyorsunuz herhalde arkadaşım
ilk önce kaynananla konuş, yardım etmek istediğini biliyorum annecim ama sen böyle gelip gidince uyumuyor de
millet kaç çocuk büyütüyor, iki çocuğumuda büyütürüm Allahın izniyle de
çocuğunada bir kez sert çıkman lazım, anneye tükürülmez de, kaç yaşında bilmiyorum ama taviz verme
saygısız yetişmesin, kızdıktan sonrada yumuşama sarılıp öpme yanlış yaptığını anlasın
özür dilemessen affetmem de, bir daha yaptırma

Kesinlikle bu duruma dur demen lazım..

Ne demek babaanneye yatmak..

Net ve kararlı ol, birlikte yatmasınlar..

çocuğunu da uyar..anneye böyle davranılmaz vs ..gibilerinden..

Kayınvalidene de gerekirse kibarca sert çık..
Yapacak fazla şey yok.

Vakit geçirmek için uğraşıyorum ama çocuğum babaannesi gelince bana karşı tavır alıyor.O zaman da elim ayağıma dolaşıyor,üzülüyorum.

Canım benimki de aynı
Bence hiç dert etme böyle şeyleri
Şuan hamilesin ve ruhsal olarak da hassassın
Merak etme çocuğun senden vazgeçmeyecek
Sadece kendisine daha tavizle yaklaşan babaannesine karşı bir yakınlık duyuyor
Biz annelerde devamlı elimizde yemek tabağı dolaştığımız için,isteklerine hayır diyebildiğimiz için
Bizi istemiyor gibi görünebiliyorlar...
Seninki uyumayı da sevmiyormuş üstelik
Sen çocuğun için yapmk istemediklerini yaptıran konumundasın
Büyüklerimiz ise onlar için hep kurtarıcı
Benimki de babaannesini görünce beni anında satar
Hatta bazen onun kucağından bana gelmez,eve girmek istemez
Bu durum aslında benim hoşuma bile gitmeye başladı
Demekki kv'm iyi bakıyor çocuğuma diye içim rahat ediyor
Senin de için rahat etsin,kıskançlık yapacak zaman değil
Bi de senin ikinci yolda yani
Kayınvalidene en çok ihtiyacın olduğu dönemler geliyor belki de
Kalp kırma ve kafaya takma arkadaşım
Elbette ki uyumaya çalışırken odaya gelip alması yanlış
Bu konuda da açıkça konuş,çocuğunun uykuya da ihtiyacı var
Sen ilgilenirken sana müdahale etmesin
Ama sakın kıskançlık duygularıyla fevri hareketler sergileme
Hem suçlu sen olursun,hem de zorlanırsın tek başına :18:

Çocuğum 1.5 yaşında annecim neden tükürüyorsun yapma ağlarım dediğimde sarılırdı şimdi iyice tükürür oldu.Kaynanama anlatıyorum ama dinlemiyor.Sert de çıkamıyorum o kadar pasif yetiştirilmişim ki ya kötü birşey olursa diye korkumdan ne yapacağımı şaşırdım anca kendimi hırpalıyorum.Şimdi ikinci çocuk doğunca benden iyice uzaklaşır diye de korkuyorum.Çocuğum evde kimse olmadığında annecim bu yanlış dediğimde sözümü dinliyor ama babaanne olunca işler alt üst maalesef.Aynı evde yaşamanın zorlukları işte

Aslında bende bazen senin düşündüklerini düşünüyorum.Ama işte bazen dayanamıyorum ne bilim.Kalp kıramıyorum zaten çok kırılsam da asla yapamıyorum.Ama bebeğim bana karşı tavır alınca herşey bitmiş gibi geliyor bana.Diyorum ya mutluluğu eşimde tattım bebeğimde tattım.O öyle uzak kalınca yalnız hissediyorum kendimi.

Canım benim ben seni çok iyi anlayabiliyorum
Hatta bazen benimkisi babaanesine anne diyor
O an kısa bi şok yaşayıp toparlıyorum kendimi
Sonuçta çalışıyorum ve çocuğum güvendiğim birinin yanında
Nasıl olsa büyüyünce tek annesinin ben olduğumu bilecek
Ama kesinlikle kurallarını güzelce konuş kv ile
Sende saygıyı hakediyorsun,en az onun kadar

Benimki de anne diyor babaannesine İnşallah büyüdükçe değişir bu durum.Kardeşi olunca iyice soğur diye korkuyorum.Ben de babaanne çocuğuyum.Annem baş edememiş kardeşim de olunca beni babaanneme bırakmış.Anneme soğuk büyüdüm.Ama şu an o kadar eksiklik hissediyorum ki.Oğluma aynı şeyleri yaşatmak istemiyorum.

şu kv ler herşeye burunlarını sokmasalar olmaz...insanı dert öldürmez arkadaşım kv öldürür...
resmen senden kopramaya çalışıyor...sakın müsade etme, br olur iki olur izin verirsen devamlı öyle olur artık..
bak benim bi arkadaşım var, kv ile altlı üstlü otururlar...
birinci çocuk 3 yaştan sonra hep babaannesinde yatmaya başladı, bir gün iki gün derken artım çocuk evine gelmez oldu...
şimdi okula gidiyor koca çocuk, arkadaşıın ikinci çocuğu da yine diğeri gibi hep aşağıda klamaya başladı hala da kalıyor..arkadaşım çok üzülüyor, çocuklarım aşağıda ben evde kalıyorum diye, ama söz dinlemiyorlar..kv ısrarcı, kp desen ondan beter...
çocukları kendilerine bağlamak için ellerinden gelen bütün ayrıcalığı yaptılar ve yapıyorlar..çocuklarda haliyle kim çok yüz verirse ona yönelir...
anne babanın kuralları çocuğu sıkınca babaanne dede rahat tavır sergiledikçe onlarda yaşamaya başladılar..
aman arkadaşım çok dikkat et..sakın ayırma yatağını...sen kv ne aman kötülük olmasın diye ses çıkarmzsan ilerde çok ağlarsın...
açıkça söyle, anne böyle çok şımarıyor..kuarllara uyması lazım, terbiyesi için lütfen yüz verme...
yerinde yatağında yatıcak...baskın olmaya çalış..onlar senin çocukların, onların değil...sakın...ipin ucunu kaçırırsan çocuğuna hasret kalırsın....

İşte bizim en büyük sorunlarımızdan biri de bu zaten.Ben neyi yasak koyarsam o serbest kılıyor ve çocuk kim rahat ettirirse ona tapıyor.Allah a şükür başka bi problemimiz yok ama bu çocuk konusunda yoruluyorum.Hamilelik dönemim de çok stresli geçiyor zaten çocuk da inat yapınca bunalıyorum.Hani ben istiyorum ki eveti hayırı bilsin.Ama olmuyor işte. Kaynanamı da kırmadan söylemeye çalışıyorum bunca zaman çocuk büyüttün eşinle rahat rahat yat kalk niye çocuğu alıp yük edeceksin ki kendine diyorum.O da şimdi vermezsin de ikincisi olunca nasılsa verirsin sen vermesen de kendi gelir zaten diyor.Bu şekilde düşününce iyice bunalıyorum

Kesinlikle abartmıyorsun.kim ne derse desin bu k.validelerin bazı şeyleri bilerek yaptığını düşünüyorum ben.Görmüş geçirmişler sonuçta.orda sen uyuturken gelip odaya dalıpta uyumuyorsa alıyim demesinin arkasında nasıl bir iyi niyet olabilir.Siz uyumadığında alıp içeriye gidebileceğinizi bilmiyomusunuz yani..

Bence sert bi şekilde uyarman gerek.ilerde benim annesi olduğumu bilecek fln diye hiç ummayın.çünkü şuan nasıl yetişiyosa öyle gidecek.Hep babaannesinden yüz bulacak.Sizin izin vermediğiniz konularda hep ondan izin alacak..

Dediğim gibi uyarmanız gerekiyor k.validenizi yapacak başka hiç bişey yok.Siz ilgilenirken kesinlikle size müdahale etmemeli.Hatta cocugunuz ağlarsa ona annenin sözünü dinle diyebilmeli..

Arkadaşın söylediğine kesinlikle sonuna kadar katılıyorum.bende örneklerini gördüm.Oyüzden çocuk söz konusu olunca gözüm başka hiç bişeyi görmüyor.Bu konuda sert olmalısın başkka türlü anlamaz gibi geliyor..

Kendimi gordum sende arkadasim.ben bakicidi gibiydim kendi kizimin.bezini at mamasini getir oyle degil boyle giydircen vs vs.bigun dayanamadim icim gidiyor kucagima almaya rabbim 7 sene sonra vermis dedim ki zaten bana sadece bezini atmak kaliyor kv kp re aynen soyle dedi verde biraz anasida sevsin.ben sok oldum.biraz anasida sevsin.rabbim dualarimi kabul etti baska sehir e geldik ama en fazla 3 ayda bir burdalar kizim ona seslenince efendim annem diyor kizimda anne bana sunu yap diyor kizima dedim anne benim ama yok anlamiyor vuruyor bana ben ne kural koyduysam hepsi birbir gidiyor.simdi 20 haftalik hamileyim kizim da 4 yasinda olucak ver arada goturelim bizde kalsin diyor en son dedim yok veremem ikincisi geliyor diye ilk gozagrimdan vazgecmem.allah tan esimde ben onsuz duramam dedi:)hayret ettim acikcasi yoksa eskiden kizdimi anneme vericem cocugu derdi.simdi bayram geliyor ve biz oraya gitmeye mecburuz butun duzen felc olucak.bende cok uzuluyorum ama hep allah a siginiyorum benim evladimi benden sogutmaya calisiyorsa hesabini sor diye....

bizimkide aynı canım, inan al anne bu çocuk senin olsun desem hiç itraz etmez...
aynı seninki gibi ilk başlarda benimkide koyduğum kuralları ötelemeye çalıştı, ben çocuğuma kızsam gel oğlum sen bana derdi, oğlum kuzum yavrum anne kızdımı sana...diye diye çocuğu kendine çekmeye çabaladı...ama ben yılmadım, asla tolerans göstermedim...
hep bilmişlik yaptı, bizler tecrübesiz olunca kendilerini kaf dağında sanıyorlar...
oysa çok cahilce hareketleri var...

Bence en kısa zamanda ayrı eve çıkmaya çalışın.
İkinci çocuk olduğuna göre eve sığamıyoruz diye bahane edebilirsin.
Gerçi bahaneye gerek var mı bilmem.Eşine açıkça söyleyebilirsin çocuklarımı gönlümce yetiştirmek istiyorum diye.

Ben olsam babaannesine anne demesine asla izin vermezdim.
Her söylediğinde sabırla düzeltirdim,hayır O anne değil babaanne,babanın annnesi diye...
Oğlunun sana tükürmesine de izin verme.Ne demekmiş anneye tükürmek ?
Ve 1.5 yaşında çocuk hakaret amaçlı tükürmeyi nerden biliyor ?
Bunun önüne geçmelisiniz.Gerekirse babası kızsın.Ayrıca sizden biri kötü örnek oluyorsa bundan vazgeçsin.

Kayınvalidene de bıkıp usanmadan söylemeni öneririm.
Hayır annecim bu şekilde olmaz,biz hayır deyip siz evet dedikçe çocuk şımarıyor,bu yanlış diyerek müdahale edebilirsin.

Kolaya kaçıp ipleri babaannenin eline bırakırsan,annenle aynı akibete uğrayacaksın.
Kaderin tekerrür etmesi görülmeyen birşey değil.Alkolik babanın kızının alkolik koca bulması gibi...

İnsani dert degil kv oldurur ne kadar dogru bi laf.omrum heba olduhala telefondan yetisiyor oyle demicen o yemege bunu koycan yanimdaysa oraya oturma buraya oturma.11 senedir tas olsa catlar.arada birini gordumu hemen basliyor torun bizde kalicak 1 sene ben bakicam hava binbesyuz.aslinda demek lazim dimi arkadasim sen bize ev sahibi olmadan cocuk doguramazsin olmicak cocuk dediydin e ben bunu kiraciyken dogurdum bu kadar kiymetli olmamasi gerek diye amaaaa denmiyor iste.ben kaynanayi anlatsam canim toplanip dovmeye gidersiniz.cahil ne kelime.ha bide derki ben kendimi cok iyi yetistirdim bunu soylemesi bile cahillik bana gore.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…