abartıyor muyum bilmiyorum ama çok sıkılıyorum:(

aynen sen anlattıkça kendimi gördüm resmen biliyomusun...
uzaklık çözüm olmuyor, dünyanın bi ucuna yetişirler...
eğer sesini çıkarıversen kavga küslük hazır hemen, ama sıka sıka diş kalmadı valla...
kendileri her şeyi söyler, gücensen bile suçlu olursun ne var bunda gücenecek diye, ama biz bişey söylemeye çekiniriz, korka korka bişey diyecek olsan hemen surat beş karış dediğin gibi bi hava bi hava...
sanırısın küfür ettin gibi...oysa kelimeleri seçe seçe konuşursun, aman kızmasın kırılmasın diye ona bile bin laf ederler..
al seninkini vur benimkine canım, inan eksiği var fazlası yok...ah ah..

Demek ki kaynanaların ortak özelliği bu.''Anne kızdı oğlum sana püüü yap anneye'' o da yapıyor tabi

Demek ki kaynanaların ortak özelliği bu.''Anne kızdı oğlum sana püüü yap anneye'' o da yapıyor tabi

hah o yaptığı hareketle kendi kalitesini gösteriyor işte...kendi terbiyesiz olunca oğluna da terbiye eksikliğini aşılıyor işte yavaş yavaş..
öyle yaptığında demiyormusun sende, anne neden öğretiyorsun tarbiyesini bozar bu haller tavırlar...yapma lütfen, sevmiyorum böyle şeyleri de...

Cocugun neden tükürmeye alıştığı belli oldu..

Oyle dediği zaman çok sert uyarmalıydınız k.validenizi ..ne demektir ya anneye püüüü yap..Resmen çocuğunuza saygısızlığı öğretiyor.Daha çok küçük bebek sayılır oyüzden nerden dönülse kardır.Biraz sert olmayı deneyin..

Diyorum demesine de bir önemi yok bence.Daha çok yapıyor çünkü.Çocuğa neyi yapma desem o yap diyor.Hele bugün gülsem mi ağlasam mı bilemedim.Çocuğuma diyorum annecim seni çok seviyorum diye o da diyor ben babaannemi seviyorum de oğlum diyor.Ne gerek var anlamıyorum.Onu da sevsin sevmesin demiyorum ki.Ama gereksiz kelimeler işte.Diyorum annem gel seni bi öpim diyor beni öp onu öpme falan.İlginç yani.Şaka yollu ama ciddi ciddi diyor sonuçta.Bende artık demeye başladım oğlum çok kıskanç babaannen var ne yapacaz biz böyle diye

Sert davranamıyorum.Korkuyorum mu desem bilmiyorum.Başka konularda problemimiz yok zaten.Bu konu beni yıpratıyor bunun için de bütün ilişkiyi alt üst etmek istemiyorum.Herşeyi içimde saklayıp kendimi bitiriyorum işte

Ayrı eve çık diyenler olmuş.Keşke çıkabilsem.Bir sürü eksiğim var çıkamam.Ayaklarımızın üstünde duracak durumda değiliz en büyük eksiğimiz bu.Beni en çok sıkan şey de ne biliyor musunuz ailem uzakta tek bir arkadaşım bile yok burda kimseye derdimi anlatamıyorum.Kime anlatsam gider yetiştirir yuvam sarsılır.Bu yüzden hep susuyorum.Genç yaşta hastalık hastalık psikolojim de bozuldu iyice.Bazen kendimi tanıyamıyorum.Dışarıdan güler yüzlü herşeye olumlu bakan yumuşak tavırlı birisi içeriden de kendini kemiren kurtları temizlemekle uğraşan bir zavallıyım.Ama sizlere anlatmak çok iyi geldi gerçekten.Çok çok teşekkür ederim...

canım bence cocuk sizle uyumalı cünkü senden uzaklasmasın.bide cocuguna ilgini eksik etme.hamilesin stres yapma canım.senide seviyodur kaynananıda seviyodur 2 nizinde yeriniz farklıdır.deki anne ben uyutayım de yada budurumu esinle konus canım anlat.canım cocugun kac yasında.seni sevmediğini düsünmebenim yiğenimde öyle kal desek bizde kalacak yani.ama senide seviyodur kuzum öyle düsünme

Çocuğum daha 1.5 yaşında:) Ben paylaşmaktan korkmuyorum ki zaten tabiki sevecek ikimizi de.Ama kaynanam ne bilim onun tavırları beni sıkıyor.Belki de hamilelikten dolayı abartıyorum bilmiyorum.

canım derdini içine atma esinle paylas evde sorunda cıkarma yani kaynananla tartısma daha cok canın sıkılır.gel bize anlat bende tekim bi dag köyündeyim yanımda kimsem yok hatta arkadası bırak burda genc yok Bende cok bunalmıstım ama inan sonra kendime cok kızdım halimize sükretmeliyiz allahsükür hamişssin cocukların var esin yanında olumlu düsün canım olumlu olsun hersey cocuklar böyle olabiliyor daha cok sevgi göster kuzum daha cok ilgilen canım pes etme hemen beni sevmiyo uzaklastı cocugum deme.gel derdini burda dök.benimde arkadasım yok hatta kimsem yok burda.hatta burda insan bile az yok denecek kadar yani :) ulasım imkanım yok bakkal yok hiçbişi yok heheh

çocuğum daha 1.5 yaşında:) ben paylaşmaktan korkmuyorum ki zaten tabiki sevecek ikimizi de.ama kaynanam ne bilim onun tavırları beni sıkıyor.belki de hamilelikten dolayı abartıyorum bilmiyorum.

anladım canım küçükmüş daha masallah nasıldasevilir o simdi

Allah size bagıslasın canım cocuklarını.yok canım tabi canını sıkan durumlar vardır ve hamilelikte etkilidir ama bebegin küçük daha asla ayrı yatmasın sizden daha cok küçük yaaaaaaaaaaaaaa öyle olurmu olsun 2 side yanında dursun

Amin çok teşekkür ederim:) Ayrı yatmasına izin vermiyorum zaten asla vermem.Bazen bana diyor senin kızın olacak sen onu sev bende diyorum benim sevgim ikisine de yeter.Ayrı yatırmak istemiyorum belki şimdi pek birşey anlamayacak ama kardeşi doğunca kıskanacak o yüzden ona daha ilgili davranmaya çalışıyorum.

Eşime bahsetmiyorum bu konulardan onu üzmek istemiyorum.İş yerinde yeterince stresli zaten eve geldiğinde rahat ettirmeye uğraşıyorum.Buraya anlatmak gerçekten iyi geldi.Bunca zaman okuyordum ama yazamamıştım.Keşke daha önceden anlatsaydım da rahatlasaydım.Senin için de gerçekten üzüldüm.İnsanın bir arkadaşının olmaması kadar kötü birşey yok.İnsan kendini anlayan dinleyen birine ihtiyaç duyuyor her zaman.Ailene de anlatamıyorsun üzülecekler şu olacak bu olacak.

anladım canım canın sıkılınca yaz sende haklısın esine anlatsan oda kafasına takacak gel buraya anlat en güzeli arkadasım varda kuzum uzaktalar bende telle görüsüyorum işte.burda paylasıyorum .öyle olurmu 2 side senin bebegin o olcak die öbürünü sevmememk olurmu kaynanan gercek abartmıs yani.belli cahil hiç onla bir olma güzelce acıklamanı yap gayet güzel cevap vermissin zaten canım sen bosver onun dediklerini .yada anlat anne olurmu öyle 2 side benim yavrum canım onlar ben ayrı yatamam onlardan de.senin kopamayacını anlasın.Allah yardımcın olsun canım.kolay degil tabi.annenin yeri her zamanfarklıdır bunu bebişlerinde anlayacak biraz daha büyüyünce

Ben geçte olsa anladım.Babaannem de aynı şeyleri yaptı ama şimdi diyorum keşke geriye dönsem annemle doya doya vakit geçirsem.Çocuklarıma aynı şeyleri yaşatmak istemiyorum.Onlar da anlar illa ki birgün ama keşke demesinler diye ben hep yanlarında olcam İnşallah :)

evet canım inan herkeste böyle olyo benim yiğenimde bize anneme karsı ilgisi fazla gitmek istemiyo bizden kalsa kalacak.sen en güzeli tabiki cocuklarınla ilgilen ohhhh sık öp benim yerimede kız keske benimde olsada sevsem oh oh ne tatlı olurlar.cocuk sevesimgeldi bak.hep yanlarında ol kuzum 2 side senin yavrun.anna gibi yarolmazmıs.hiç kimse senin yerini tutmaz.bol bol oyna sev bebişlerini al bagrına bas.benim yerimede öp

Merhaba cnm.Durumuna üzüldüm.Aklıma bir fikir geldi.Belki çok ileriye dönük olacak ama ilerde çocuğuna bu durumu aıklamaya kalktığında işine yarar gibi geliyor neyse uzattım.Fikrim şu:Kayınvalidene de ki ''anne bak sen çocuğu sanırım kendine bağlamaya çalışıyorsun ama çocuğumla ilişkimin düzgün olması için ne gerekirse yaparım.Senden kaç defa rica ettim ama yapmaya devam ediyosun.Bu çocuk böyle kalmayacak.İlerde problem oluşacak ve benim bu problemi halledebilmem için kanıta ihtiyacım olacak.Bundan sonra çocukla olan iletişimini kayıt altına alacam ilerde sadece izleticem.Çocuk senin yanında mı benim yanımda mı olacağına ona göre karar verir zaten'' gibi bir konuşma yap ve bunu uygula.Çocuk büyüdüğünde aranızda ki soğukluğun giderilmesinde çok yardımcı olacağını düşünüyorum.Bi de bu tarz tartışmalarını başkalarının yanındayken yapmaya çalış.İlerde çocuğuna annen haklıydı diyebilecek şahitlerin olsun.Çünkü çocuklar acımasız olabiliyor..İnşallah daha pratik bir yol bulursun.Ama ben çocuğum için elimden gelen en son şey neyse denerim..

İnşallah olur Allah isteyen herkese tattırsın bu güzel duyguyu.

Çocuğum illa ki büyüyünce anlayacak ben anlamadım mı o da anlayacak ama ben durumu en baştan düüzeltmek istiyorum

Bugün yine aynı şekilde gel öpeyim oğlumu dedim kaynanam da öpme oğlum püü yap deyince dayanamadım dedim anne böyle terbiyesiz yetiştiriyorsun öğretiyorsun ileride saygısız bir evlat olursa başına birşey gelirse kimseye hakkımı helal etmem dedim neden öyle olsun ki unutur dedi.Bende dedim unutmazsa ne olacak bu çocuğun iyiliğini istiyorsan güzel şeyler öğret dedim.Hiçbirşey demedi.Biraz şaşırdı tabi.Neyse bakalım ne olaacak.

O nasil bir kaynana o nasil bir insan yaa kinamaya korkar insan iki tane kizim var Rabbim iyilerle karsilastirsin. Sizi de feraha cikarsin insallah. Arkadasim sen cocugunla bas basa daha cok kalmaya calis. Mumkunse al gezmeye cik. Kucukler kendilerine en cok taviz vereni hep severler ama bizim verdigimiz tavizler cocugu asiri simartmalar onlari cok sevdigimizi gostermez.
Kaynananiza durusunuzu da degistrlirmeyin anneye tukurtmek te ne demekmis oyle. Ben cocugumun bu tur seyleri aliskanlik edinmesibi istemiyorum diyin. Yarin birgun arkadaslari ilunca da ayni seyleri yapae ve kolay vazgeciremezsiniz. Agac yas iken egilir demisler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…