Abartıyor muyum sizce

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ablanstarbebegim

Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2021
210
267
23
32
İyi akşamlar
Sevgilimle herşey cok iyi aslında, onunlayken mutlu huzurluyum ama beni rahatsız eden bir durum var ona dair. Ortalama bir işi var, iş ortamı ve arkadaş ortamı güzel sorun yok ama aileye girdiğimde diksiyonunun kötü oldugunu farkediyorum bazen birlikteykende yapıyor bunu. Sürahi yerine sülahı diyo terledim yerine 'su kesildim' gibi ifadeler kullanıyo, bunlar bayaa bayaa kulağımı tırmalıyo ama onu seviyorum, bu tarz ifadeleri duyunca da sinir oluyorum sizce durum çok mu kötü

Seviyorsanız alışırsın iz. (Bir iki şeyse belki tatlilikla uyarabilirsiniz.)
Alışamam derseniz zamanını çalmanın anlamı yok.

Benim eşim de Trakya'lı ve memleketinde yöresel şive kullanıyor,evde de böyle.Bu durum beni rahatsız etmek yerine daha sevimli geliyor.Dert edilecek birşey göremedim ben.Yine de sevmiyorsanız kimsenin vaktini çalmayın derim.

Sadece aile içinde yapiyorsa ben olsam sorun etmezdim. Bende bizim büyüklerin yanında bikac kelimeyi onların anlayacağı şekilde söylüyorum. Eşimin ailesinde de bazen bikac kelime /harf değişikliği yaptığımız oluyor bazen. O kadar buyutulcek bişey değil gibi geldi bana.

Benim eşimde memleketine gittiğimiz zaman şiveli konuşuyor bana sevimli geliyor bu durum. Dalga da geçiyorum k ler g oldu hemeb diye. Size niye itci geliyor ki?

Seviyorum aslında, öyle mi anlaşılıyo biraz takıyorum sanırım bu tarz seylere

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…