- 10 Ekim 2014
- 32.558
- 146.344
- 798
- Konu Sahibi Ablanstarbebegim
-
Hadi şiveyi anlarım da, sülahi şive değil ki. Yanlış.
Bende yanlış kullanıma takılıyorum, tatlı tatlı uyarıcam:)Ben trakyalıyım, eşim güneydoğulu. Yöresel konuşmalarımız da hiç az değil. Mesela kepçeye, çomça der ailesi bu bana garip gelmez. Ama kepçe değil de kepşe deselerdi garip gelirdi. Yoksa şive ağız adı her neyse bunlar çok tatlı şeyler.Terledim demeyiz, farıdım deriz. Bu tarz şeylere hiç takılmam size de takılmayın derim ama hatalar konusunda takılmanıza hak veriyorum. damaged lemon nın da dediği gibi kitap okumakla halledilecek işler bunlar.
KesinlikleKimse mükemmel değil. Bi tanıdığım beyin kanaması yüzünden felç kaldı. Altını eşi temizliyor. Yorum bu kadar.
İlginç o zaman bilemedim :)Aslında çok fazla okumuş, özellikle rys edebiyatından çok fazla konusuyorız ama aileden kalma alışkanlık sanırım
Bende anlamlandıramıyorum, rahatsız oldugum için huzursuz hissediyorum. Konu açarken bile düşündüm ama bi tık normalleşti. Uyarsamda sorun olmaz sanırımİlginç o zaman bilemedim :)
Anlayışlı ve kendiyle barışık biriyse söyleyin. Dedikleri gibi öyle büyüdüğü için alışkanlık olmuş olabilir.Bende anlamlandıramıyorum, rahatsız oldugum için huzursuz hissediyorum. Konu açarken bile düşündüm ama bi tık normalleşti. Uyarsamda sorun olmaz sanırım
Anlayışlı kesinlikleAnlayışlı ve kendiyle barışık biriyse söyleyin. Dedikleri gibi öyle büyüdüğü için alışkanlık olmuş olabilir.
Sevgilinizi gerçekten sevip sevmediğinizi ben bilemem. Seviyorsanız bir orta yol bulup anlaşırsınız zaten.Anlayışlı kesinlikle
Ama burada 'beğenmiyorsanız ayrılın' yorumları geldi. Onun öyle düşünmesini istemem, ondan çekiniyorum
Anlayışlı kesinlikle
Ama burada 'beğenmiyorsanız ayrılın' yorumları geldi. Onun öyle düşünmesini istemem, ondan çekiniyorum
Sevgilinizi gerçekten sevip sevmediğinizi ben bilemem. Seviyorsanız bir orta yol bulup anlaşırsınız zaten.
Şive sayılır mı bilemedim ama benim erkek arkadaşım da "diyil" yerine yazıldığı gibi "değil" diyor bu da benim kulağıma batıyor bazen ama hiç belirtmedim :) :)
Bende değil diyorum:)Sevgilinizi gerçekten sevip sevmediğinizi ben bilemem. Seviyorsanız bir orta yol bulup anlaşırsınız zaten.
Şive sayılır mı bilemedim ama benim erkek arkadaşım da "diyil" yerine yazıldığı gibi "değil" diyor bu da benim kulağıma batıyor bazen ama hiç belirtmedim :) :)
Yazarken mutlaka kısaltmalar yapıyoruz ama kelimenin yanlış kullanımı hoşuma gitmiyo, kendisi hoşuma gidiyo tabikiAman bakma onlara. Benim ailemde iki dil karişik konuşuldu senelerce ki hala öyle. Türkçeleri süper değil ama Turkiyede yaşamiyorduk.
Buna rağmen ben bile tutup iki dili birbirine katarak konuşmuyorum, ailemle veya bilenle konuşuyorum. Olabildiğince düzgün Türkce kullanmaya çalışıyorum. Çok zor değil, ayrılmalık bir şey de yok sülahi demeyiversin.
Aha dedem buHoparlöre apollo demiyorsa sorun yok.
Ben istanbulluyum, çevremde herkes diyil derdi, okul için ankara'ya geldim, burda da herkes değil diyor. Ankara'ya gelene kadar hiç fark etmemiştim. Bu da bölgesel bir şey yani ağız sayılır.Ben diyil diyeni garipserdim. Değil olmasa da degil derim konuşurken.
Ben istanbulluyum, çevremde herkes diyil derdi, okul için ankara'ya geldim, burda da herkes değil diyor. Ankara'ya gelene kadar hiç fark etmemiştim. Bu da bölgesel bir şey yani ağız sayılır.
Diğil miAnkarada bulunmadim hiç alakam yok İstanbuldayim 7 senedir.Diyil diyene rastlamadım sanırım bundan sonra dikkat edeyim bakayım ne diyorlar. Baktım nasıl okunur diye "diğil" yazıyor.
Allah allah ilginçAnkarada bulunmadim hiç alakam yok İstanbuldayim 7 senedir.Diyil diyene rastlamadım sanırım bundan sonra dikkat edeyim bakayım ne diyorlar. Baktım nasıl okunur diye "diğil" yazıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?