Abartıyor muyum sizce

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hadi şiveyi anlarım da, sülahi şive değil ki. Yanlış.

Ya evet baktim ben de yanlış kullanim yaziyor, agız olarak göremedim.
Eşim de X eşyanin adına bizim memlekette Y deriz der mesela ama tutupta gayet çok bilinen bir şeyin adini hayatinda duymamiş gibi yanliş söylemez. Sevimli oldugunu saniyordur belki o da.

Bende yanlış kullanıma takılıyorum, tatlı tatlı uyarıcam:)

Anlayışlı kesinlikle
Ama burada 'beğenmiyorsanız ayrılın' yorumları geldi. Onun öyle düşünmesini istemem, ondan çekiniyorum
Sevgilinizi gerçekten sevip sevmediğinizi ben bilemem. Seviyorsanız bir orta yol bulup anlaşırsınız zaten.

Şive sayılır mı bilemedim ama benim erkek arkadaşım da "diyil" yerine yazıldığı gibi "değil" diyor bu da benim kulağıma batıyor bazen ama hiç belirtmedim :) :)

Anlayışlı kesinlikle
Ama burada 'beğenmiyorsanız ayrılın' yorumları geldi. Onun öyle düşünmesini istemem, ondan çekiniyorum

Aman bakma onlara. Benim ailemde iki dil karişik konuşuldu senelerce ki hala öyle. Türkçeleri süper değil ama Turkiyede yaşamiyorduk.
Buna rağmen ben bile tutup iki dili birbirine katarak konuşmuyorum, ailemle veya bilenle konuşuyorum. Olabildiğince düzgün Türkce kullanmaya çalışıyorum. Çok zor değil, ayrılmalık bir şey de yok sülahi demeyiversin.

Ben diyil diyeni garipserdim. Değil olmasa da degil derim konuşurken.

Bende değil diyorum:)

Yazarken mutlaka kısaltmalar yapıyoruz ama kelimenin yanlış kullanımı hoşuma gitmiyo, kendisi hoşuma gidiyo tabiki

Ben istanbulluyum, çevremde herkes diyil derdi, okul için ankara'ya geldim, burda da herkes değil diyor. Ankara'ya gelene kadar hiç fark etmemiştim. Bu da bölgesel bir şey yani ağız sayılır.

Ankarada bulunmadim hiç alakam yok İstanbuldayim 7 senedir. Diyil diyene rastlamadım sanırım bundan sonra dikkat edeyim bakayım ne diyorlar. Baktım nasıl okunur diye "diğil" yazıyor.

Ankarada bulunmadim hiç alakam yok İstanbuldayim 7 senedir. Diyil diyene rastlamadım sanırım bundan sonra dikkat edeyim bakayım ne diyorlar. Baktım nasıl okunur diye "diğil" yazıyor.
Allah allah ilginç istanbul'un semtine göre de değişiyordur, çok fazla göçmen var neticede. Ben Beşiktaş'ta büyüdüm.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…