- 18 Şubat 2018
- 13.011
- En iyi cevaplar
- 2
- 59.612
- 598
- 44
- Konu Sahibi Ablanstarbebegim
-
Bana da mesela,böyle olduğundan farklı olmaya,görünmeye çalışan insanlar çok itici geliyor.Her ailede olur bu tür yöresel konuşmalar bence.Önemli olan toplum içindeki davranışları.Seviyorum aslında, öyle mi anlaşılıyobiraz takıyorum sanırım bu tarz seylere
Annem de ailesine gittiğimizde direkt şive değiştiriyor nasıl başarıyor bilmiyorumAile de sıklıkla, birlikteyken de bazen
Gerçekten rahatladım yorumları okuyunca, ben abartıyorum sanırımAnnem de ailesine gittiğimizde direkt şive değiştiriyor nasıl başarıyor bilmiyorummemleketinde yapıyor ama başka yerde aynı. Bana çok tatlı ve komik geliyor. Sadece aile yanındaysa onlar da öyle konuşuyorsa çok sa önemli değil gibi geldi.
Ama sizin anlamlandıramadığınız kelimeler söylemesi sıkıntı tabii.
Hoş ananem de yapıyor arada ben hemen ne anlama geliyor bu diyorum yerel dil öğrenmek gibi çok hoşuma gidiyor/
Teşekkür ederimBenim eski erkek arkadasimin da memleketinin lehcesine bazen dili kayardi. Bilmediğim yada bana kaba gelen kelimeler kullanirdi. İlk baslarda uyardim tatli tatlı ama yok yani sonucta o sekilde buyumus sonradan alistim hic gozume gelmedi hatta durust olayim onun kullanip bana cok garip gelen bir kac kelimeyi bende kullanir oldum bir zaman sonraİnsan sevince gözüne boyle seyler zmaanla kucuk geliyor. Siz de kırmadan uyarmaya çalışın olmuyorsa da yapacak bir sey yok
Diksiyon kursuna gitmeyi teklif etsen öyle açılır anlatırsınArtıları cok daha fazla, seviyorum alışırım tabi ama düzeltsek keşke
Ama su parantezi acmakta fayda var. Birileri yanimizdayken yada restaurantta market kasiyerinde falan acayip kibar konuşurdu ondan da hic problem etmemis olabilirim.Benim eski erkek arkadasimin da memleketinin lehcesine bazen dili kayardi. Bilmediğim yada bana kaba gelen kelimeler kullanirdi. İlk baslarda uyardim tatli tatlı ama yok yani sonucta o sekilde buyumus sonradan alistim hic gozume gelmedi hatta durust olayim onun kullanip bana cok garip gelen bir kac kelimeyi bende kullanir oldum bir zaman sonraİnsan sevince gözüne boyle seyler zmaanla kucuk geliyor. Siz de kırmadan uyarmaya çalışın olmuyorsa da yapacak bir sey yok
Evet önemli bir nokta kesinlikleEşimde de var bazı farklı söylediği şeyler. 8 yıllık evliyiz arada hala kaçırır ağzından. Ben düzeltirim hemen o da evet doğrusu şöyle der çocuklara . Eskiden takmazdim ama çocuklar olunca onlar da o şekilde öğrensin istemediğim için düzeltiyorum hemen
Evet üzülür diye düşünüyorum, düzeltemiyorum.Kahkaha attım ya. Sülahı ne... Burhan geldi aklıma, bir bölümde şivesini düzeltmek için ağzında çakıl taşıyla konuşuyordu.
Ama bu şiveden öte yani, yöresel deyimler falan kullanıyor anladığım kadarıyla. Onu düzeltmesi için bol kitap okuması (edebiyat) filan lazım. Şive de diksiyon kursunda halledilebilir. O kadar rahatsız oluyorsanız söyleyin ama muhtemelen üzülecektir.
Ayy demiyo neysekii:)Hoparlöre apollo demiyorsa sorun yok.
Evet, bu sebepten ötürü takıldım bendeHadi şiveyi anlarım da, sülahi şive değil ki. Yanlış.
Kitap okumuyor belli ki. Roman filan hediye edin, birlikte okuyun.Evet, bu sebepten ötürü takıldım bende
Kimse mükemmel değil. Bi tanıdığım beyin kanaması yüzünden felç kaldı. Altını eşi temizliyor. Yorum bu kadar.İyi akşamlar
Sevgilimle herşey cok iyi aslında, onunlayken mutlu huzurluyum ama beni rahatsız eden bir durum var ona dair. Ortalama bir işi var, iş ortamı ve arkadaş ortamı güzel sorun yok ama aileye girdiğimde diksiyonunun kötü oldugunu farkediyorumbazen birlikteykende yapıyor bunu. Sürahi yerine sülahı diyo terledim yerine 'su kesildim' gibi ifadeler kullanıyo, bunlar bayaa bayaa kulağımı tırmalıyo ama onu seviyorum, bu tarz ifadeleri duyunca da sinir oluyorum sizce durum çok mu kötü
Evet, bu sebepten ötürü takıldım bende
Aslında çok fazla okumuş, özellikle rys edebiyatından çok fazla konusuyorız ama aileden kalma alışkanlık sanırımKitap okumuyor belli ki. Roman filan hediye edin, birlikte okuyun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?