Abartıyor muyum?

ShellShock

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2016
3.616
3.867
133
Günaydın hanımlar.
Kızım iki buçuk yaşında bir aydır falan kreşe gidiyor. Alışma süreci hastalık vs derken toplasanız 1 hafta anca gitmiştir. Tekrar iyileşince dün yeniden yolladım. Servis aracına biri çarpmış servisteymiş o yüzden özel araçla gelmişler arkada yer yokmuş kızımı öğretmeni kucağına oturtmuş ön koltukta :KK57: Bunu bana annem söyledi önemi oturtacaksınız demiş o da evet yer yok demiş . Sinirim zıpladı direk aradım müdürü dedim bu ne demek yer yok diye bugün benim çocuğum yarın başkasının çocuğu önemi oturacak? Çok haklısınız daha dikkatli olacağız vs vs konustu. Neyse dedim tamam bir daha olmaz sus shell. Öğlen öğretmeni mj attı külot bez yerine cırt cırtlı alır mısınız alt değiştiren bayan zorlanıyor diye. Tamam dedim yarın cırt cırtlı bez yollayım.Akşam çocuk kresten geldi bende yarım saat sonra geldim altını değiştireyim dedim. Bir baktım piyasanın en kötü naylon bezi ve çocuğun pıtışı pişmiş üstelikte bez artık o kadar şişmişki :KK57: o sinirle hemen müdürü arayıp dedim siz ne yapıyorsunuz? Selma hanım kendi keyfine göre kızıma kullanmadağım ve asla kullanmayacağım bezi kime göre neye göre karar verip takmış? Yedek bez dolu çantası? şaka mı yapıyorsunuz siz bir gün külot bezi değiştirmeye tahammülü yokmu acaba dedim. Haklısınız ben ona haddini bildiririm vs gazımı alıp kapattı. ama hala sinirim bozuk. Tamam küçük meseleler ama bu kadar özensizlik düşündürdü beni.

Özensiz davranmışlar evet insanın çocuğu olunca daha çok canı yanıyordur bu tarz haksızlıklara , kreş değiştirme imkanınız varmı acaba ?

Özensiz davranmışlar evet insanın çocuğu olunca daha çok canı yanıyordur bu tarz haksızlıklara , kreş değiştirme imkanınız varmı acaba ?
Evet ben inanın sadece kendi çocuğum diye tepki göstermiyorum hiç birimiz keyfimizden kreşe yollamıyoruz . Hepi topu birazcık dikkat edecekler o kadar :(
Aslında başka kreş alternatiflerim var ama eşim daha ilk kez kreşe başladı öğretmenini çok sevdi şimdi daha oraya alışmadan başka bir ortama alıştırmak daha zor olacak bir gözlem yapalım baktık memnun değiliz düşünürüz diyor... Ama bende böyle her gün düşünüp sinir oluyorum. Aklımda hep acaba olunca rahat edemiyorum kafam karışık inanın

kesinlikle haklısın.

öne oturmasıyla birlikte kucakta gitmesi de sıkıntılı.
size haber verselerdi bi çözüm ayarlardınız. ya da önce bir tur bırakıp sonra ikinci tura geçebilirlerdi. benzinden mi kısıp kucak kucak gelmişler. ama anneniz de orada ise müdahale etmeliydi. o kısmı anlamadım.

bir de 2,5 yaşında, tuvalet eğitimi yok. kreş için erken olabilir. yani tuvalet eğitimi olmadan kreşe başlaması doğru olmamış sanki.

Evet ben inanın sadece kendi çocuğum diye tepki göstermiyorum hiç birimiz keyfimizden kreşe yollamıyoruz . Hepi topu birazcık dikkat edecekler o kadar :KK43:
Aslında başka kreş alternatiflerim var ama eşim daha ilk kez kreşe başladı öğretmenini çok sevdi şimdi daha oraya alışmadan başka bir ortama alıştırmak daha zor olacak bir gözlem yapalım baktık memnun değiliz düşünürüz diyor... Ama bende böyle her gün düşünüp sinir oluyorum. Aklımda hep acaba olunca rahat edemiyorum kafam karışık inanın
İnsanlarda biraz merhamet olsa böyle olmaz ,
küçücük çocuklar 2.5 yas ne kı zaten annesi calısmak zorunda olmasa o cocuk sabahın köründe kalkıp gelmez oraya ,sunu da anlarım bırsuru cocuk var yapılan ıs zor evet ama kımse kımseyıde kulagından zorla tutupda kres de calıstırmıyorkı ay sonu gelınce onlarda bunun karsılıgını alıyorlar netıce de kımsenın kımseyı magdur etmeye hakkı yok ,

duzgun kres bulmak o kadar zor kı... :KK43:
Aslında burdan memnunum öğretmen yönünden çünkü kızım öğretmenini çok seviyor birde bilirsiniz çocukların hisleri kuvvetlidir sevmese seviyormuş gibi yapamaz ama çocukların öz bakımlarıyla ilgilenen hanımefendiyle yıldızlarımız bir türlü uyuşmadı :KK12:

Anneniz bakamaz mı acaba ? yani tuvalet eğitimine alişana kadar en azından diğer dönem başlama imkanı varmı ?

kesinlikle haklısın.

öne oturmasıyla birlikte kucakta gitmesi de sıkıntılı.
size haber verselerdi bi çözüm ayarlardınız. ya da önce bir tur bırakıp sonra ikinci tura geçebilirlerdi. benzinden mi kısıp kucak kucak gelmişler. ama anneniz de orada ise müdahale etmeliydi. o kısmı anlamadım.

bir de 2,5 yaşında, tuvalet eğitimi yok. kreş için erken olabilir. yani tuvalet eğitimi olmadan kreşe başlaması doğru olmamış sanki.
Evet annemede kızdım alsaydın çocuğu taksiye binip götürseydin en azından bu tepkiyi görünce ciddiyetimizi de anlamış olurlardı dedim. Aslında ben 3 yaşında gönderecektim bu yaz tuvalet eğitimini tamamlatıp ama SGK kreş desteği çıkınca değerlendirmek istedim zaten kızıma doğru düzgün bakan yok eşim gece çalışıyor kv kızlarının çocuklarına bakıyor annemin çalışması lazım gibi gibi. Birde kuzenlerinden pek iç açıcı şeyler öğrenmiyor çok çirkin hareketleri var yalıyor,burnunu karıştırıp bize sürüyor :( bunları da görünce dedim shell arkana bile bakma ver kreşe hiç yoktan bu davranışları unutsa bile yeter :(

Aslında burdan memnunum öğretmen yönünden çünkü kızım öğretmenini çok seviyor birde bilirsiniz çocukların hisleri kuvvetlidir sevmese seviyormuş gibi yapamaz ama çocukların öz bakımlarıyla ilgilenen hanımefendiyle yıldızlarımız bir türlü uyuşmadı :KK12:
zaten ogretmenın degıl kurumun genel tutumu yanlıs sızın cocugunuza yapılan tum cocuklara da yapılıyordur mutlaka sıkayetler gıdıyordur ama kurum calısanı degıstırmıyor bellıkı uyarmıyor bıle...

can emanet edıyorsunuz bu kadar basıt seylere bıle dıkkat etmeyen cocuga ne katabılır nasıl dıkkat etsın dıye dusunuyorsunuz cok zor ... en ıyısını anne hısseder cocuk ortama yıne alısır kurum kapansa ogretmen gıtse baska yere cocuk ne yapacak oyle dusunun, sızın hıslerınız ne gıtsın mı gıtmesın mı sız karar verın bence . annenın hislerı daha dogru oluyor cunku

Evet annemede kızdım alsaydın çocuğu taksiye binip götürseydin en azından bu tepkiyi görünce ciddiyetimizi de anlamış olurlardı dedim. Aslında ben 3 yaşında gönderecektim bu yaz tuvalet eğitimini tamamlatıp ama SGK kreş desteği çıkınca değerlendirmek istedim zaten kızıma doğru düzgün bakan yok eşim gece çalışıyor kv kızlarının çocuklarına bakıyor annemin çalışması lazım gibi gibi. Birde kuzenlerinden pek iç açıcı şeyler öğrenmiyor çok çirkin hareketleri var yalıyor,burnunu karıştırıp bize sürüyor :KK43: bunları da görünce dedim shell arkana bile bakma ver kreşe hiç yoktan bu davranışları unutsa bile yeter :KK43:
doğru düşünmüşsünüz ama kreş dönemi boyunca tuvalet eğitimi alabilecek mi? kreş bu konuda destek vermiyorsa bir sene daha altı bezli mi gezecek?

İnsanlarda biraz merhamet olsa böyle olmaz ,
küçücük çocuklar 2.5 yas ne kı zaten annesi calısmak zorunda olmasa o cocuk sabahın köründe kalkıp gelmez oraya ,sunu da anlarım bırsuru cocuk var yapılan ıs zor evet ama kımse kımseyıde kulagından zorla tutupda kres de calıstırmıyorkı ay sonu gelınce onlarda bunun karsılıgını alıyorlar netıce de kımsenın kımseyı magdur etmeye hakkı yok ,
Anneniz bakamaz mı acaba ? yani tuvalet eğitimine alişana kadar en azından diğer dönem başlama imkanı varmı ?

Çok haklısınız bende aynı şekilde düşünüyorum . Mesela ben asla kreşte çalışamam çünkü kendi kızımla bile zorlanan bir insanken onca çocuğun sorumluluğunu alamam bu açıdan kendimi eleştirebiirim. Madem yapmayacaksın hiç girme bu işlere ya da işini doğru düzgün yap :( Malesef ara veremem SGK kreş desteği çıktı birde annemin çalışması lazım çünkü tek başına kadın dört aydır bizi yüzümüzden borcu harcı bırakıp bize adadı resmen kendini

zaten ogretmenın degıl kurumun genel tutumu yanlıs sızın cocugunuza yapılan tum cocuklara da yapılıyordur mutlaka sıkayetler gıdıyordur ama kurum calısanı degıstırmıyor bellıkı uyarmıyor bıle...

can emanet edıyorsunuz bu kadar basıt seylere bıle dıkkat etmeyen cocuga ne katabılır nasıl dıkkat etsın dıye dusunuyorsunuz cok zor ... en ıyısını anne hısseder cocuk ortama yıne alısır kurum kapansa ogretmen gıtse baska yere cocuk ne yapacak oyle dusunun, sızın hıslerınız ne gıtsın mı gıtmesın mı sız karar verın bence . annenın hislerı daha dogru oluyor cunku

Bende öyle düşündüm kurum yöneticisi benim gazımı alıyor gibime geldi. Bana kalsa fiyatı çok daha yüksek bir kreş var aslında önemli değil üçe beşe bakmam çocuğun psikolojisi ise konu ama eşimde diyorki ilk kez ortam değiştirdi daha buna yeni yeni alışacakken başka bir ortama sokmak daha mı haksızlık olur çocuğa diyor ama sizin dediğiniz gibi çocuk bu davranışı normalleştirip bize yansıtmazsa? inanın kafam allak bullak :(

Küçük meseleler değil bunlar. Bir çocuğun hayatında devlet meseleleri mi var zaten? Onun için gayet hayati meseleler. Bez, bütün yaşam konforunu düşürecek bir şey, çünkü pişik acısı felaket. Neden misler gibi temiz, sağlıklı olabilecekken, pişik olsun, değil mi? Hele arabanın önüne oturtma meselesi facia bence. Allah korusun, ya küçük de olsa bir kaza, bir fren olsa? Tutabilecekler mi çocuğu, koruyabilecekler mi? 2,5 yaşında minicik ebatlarda bir yavrudan bahsediyoruz, kemerle bağlasalar bile onların boyuna kilosuna uygun olmadığı için tam güvende değillerken, kucaklarına aldıklarına göre, kemer filan da yoktu herhalde. Bana epey ciddiyetsiz, kötü bir kurum gibi geldi. Böyle önemli her ayrıntı için uyarmanız mı gerekecek? Fark etmediğiniz ayrıntılar ne olacak mesela? Bu konularda pimpirikli olmakta fayda var.

Çok haklısınız bende aynı şekilde düşünüyorum . Mesela ben asla kreşte çalışamam çünkü kendi kızımla bile zorlanan bir insanken onca çocuğun sorumluluğunu alamam bu açıdan kendimi eleştirebiirim. Madem yapmayacaksın hiç girme bu işlere ya da işini doğru düzgün yap :KK43: Malesef ara veremem SGK kreş desteği çıktı birde annemin çalışması lazım çünkü tek başına kadın dört aydır bizi yüzümüzden borcu harcı bırakıp bize adadı resmen kendini
Bir süre takipte kalın o halde baktınız olmuyor baska kres bulursunuz baska secenek bulamadım ,
ama sızın yerınızde olsam sureklı arar burunlarından getırırdım gercekten ınsan bu kadar sorumsuzca davranmamalı neler duyuyoruz televızyonda ılla bıseymı olsun ondan sonramı aklımız basımıza gelsın

Bende öyle düşündüm kurum yöneticisi benim gazımı alıyor gibime geldi. Bana kalsa fiyatı çok daha yüksek bir kreş var aslında önemli değil üçe beşe bakmam çocuğun psikolojisi ise konu ama eşimde diyorki ilk kez ortam değiştirdi daha buna yeni yeni alışacakken başka bir ortama sokmak daha mı haksızlık olur çocuğa diyor ama sizin dediğiniz gibi çocuk bu davranışı normalleştirip bize yansıtmazsa? inanın kafam allak bullak :KK43:
gectıgımız yaz , yaz okuluyla beraber bulundugum sehrın en ıyı kreslerınden bırıne goturdum kaydettım kızımı 4 yasında suan
ılk gun aynı mahallede bızım ofısımız var, kresın onunden ara sokaktan gecerken ne goreyım kresın bahce kapısı acık bızım kız dısarda tek basına gezıyor ...
hemen ıcerı gırdım, benım cocuk dısarda gezıyor haberınız var mı ?herkes sınıfta ogretmenıyle dısarda tek benım kız dıye.... gozlerınden kacırmıslar kresın bahcesındekı salıncaga kosmus kızım sonra da orda gezmeye baslamıs cıkmıs bırde ben gıdıp alıcaktım alma saatıne yakındı aramıstım gelıcem dıye de heyecanlanmıs ılk kez ayrılıyoruz ılk kez kres ortamı goruyor kızımda ne yapacagını bılememıs...ıhmale bakar mısınız
kı ustelık kızımın tuvalet egıtımı var 2 yasında bezı bırakmıs bır cocuk zaten ama ogretmenıne cısım geldı demıs ogretmenı duymamıs baktım kı bıraz altına kacırmıs gerı kalanını tutmus karnım agrıyor dedı sabahtan aksama kadar cısını tutmaya calısmıs bıraz kacırarak ve tum gun oyle altı ıslak dolastırmıslar cocugu ogretmenıne bunu da sordugumda suya falan oturdu sandım dedı

hemen ertesı gun kaydını sıldırdım hıc acelesı yok krese dedım ve kursa yazdırdım jımnastık-dans bale- resım muzık kurslarına gıdıyor suan

o gece resmen uykusuz bıraktılar benı ya araba carpsaydı ya bırı alıp goturseydı cocugu dıye ınsan cocugunu okula gondermeye korkar mı korkuyorum ben

doğru düşünmüşsünüz ama kreş dönemi boyunca tuvalet eğitimi alabilecek mi? kreş bu konuda destek vermiyorsa bir sene daha altı bezli mi gezecek?
Aslında tuvalet eğitimine destekleri var ama ben yazın geçmek istediğimi belirttim. Yani onuda artık çocuğun kafasına vura vura mı yapacaklar diye endişelerim yok değil

Bir süre takipte kalın o halde baktınız olmuyor baska kres bulursunuz baska secenek bulamadım ,
ama sızın yerınızde olsam sureklı arar burunlarından getırırdım gercekten ınsan bu kadar sorumsuzca davranmamalı neler duyuyoruz televızyonda ılla bıseymı olsun ondan sonramı aklımız basımıza gelsın
Zaten öyle yapıyorum fotoğtaf özellikle video istiyorum çünkü fotoğrafta anlık gülümseme yakalayabilirler ama videoda pek mümkün değil.

Yok abartmamışsın, bence kreşe gidip yüz yüze konuşulacak kadar mühim hatta, ben kreşten alacak kadar da büyütebilirdim ne yalan söyleyeyim.

Servis sıkıntısı varsa iki tur yaparlar, Allah korusun ufak bir kaza bile olsa çocuğunuzun yaralanma ihtimali çok yüksek.
Bez pişik yapmış, çocuğunuz acısını çekiyor, burada da haklısınız. Bence kreşe habersiz gidip ortama göz gezdirin derim. Bunlar sadece gördükleriniz sonuçta. Bu kadar acemice davranışlar can teslim alan bir kuruma yakışmaz.

Şartlarınızı, mecburiyetlerinizi bilmiyorum ama, bez kullanacak kadar küçük çocuk kreşe gitmemeli bence, daha derdini bile anlatamaması bile göndermeme nedenidir benim için.

gectıgımız yaz , yaz okuluyla beraber bulundugum sehrın en ıyı kreslerınden bırıne goturdum kaydettım kızımı 4 yasında suan
ılk gun aynı mahallede bızım ofısımız var, kresın onunden ara sokaktan gecerken ne goreyım kresın bahce kapısı acık bızım kız dısarda tek basına gezıyor ...
hemen ıcerı gırdım, benım cocuk dısarda gezıyor haberınız var mı ?herkes sınıfta ogretmenıyle dısarda tek benım kız dıye.... gozlerınden kacırmıslar kresın bahcesındekı salıncaga kosmus kızım sonra da orda gezmeye baslamıs cıkmıs bırde ben gıdıp alıcaktım alma saatıne yakındı aramıstım gelıcem dıye de heyecanlanmıs ılk kez ayrılıyoruz ılk kez kres ortamı goruyor kızımda ne yapacagını bılememıs...ıhmale bakar mısınız
kı ustelık kızımın tuvalet egıtımı var 2 yasında bezı bırakmıs bır cocuk zaten ama ogretmenıne cısım geldı demıs ogretmenı duymamıs baktım kı bıraz altına kacırmıs gerı kalanını tutmus karnım agrıyor dedı sabahtan aksama kadar cısını tutmaya calısmıs bıraz kacırarak ve tum gun oyle altı ıslak dolastırmıslar cocugu ogretmenıne bunu da sordugumda suya falan oturdu sandım dedı

hemen ertesı gun kaydını sıldırdım hıc acelesı yok krese dedım ve kursa yazdırdım jımnastık-dans bale- resım muzık kurslarına gıdıyor suan

o gece resmen uykusuz bıraktılar benı ya araba carpsaydı ya bırı alıp goturseydı cocugu dıye ınsan cocugunu okula gondermeye korkar mı korkuyorum ben
off içim gitti resmen :( anlattıklarınız bence çok korkunç orayı darma duman etmediğinize dua etsinler :KK57: hem para veriyoruz canımızı emanet ediyoruz hem ihmallere bak şaka gibi resmen Allah evlatlarımızı helal süt emmiş insanlarla karşılaştırsın ne diyeyim :( ben mecbur olmasam asla vermeyecektim ama bakan yok borç çok :(

Back
X