Abartıyor muyum?

- Lavinia

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2019
2.050
1.600
133
Merhabalar, dün gece eşimle yaptığımız konuşmadan dolayı bu konuyu açmak istedim.

Eşimin iş yerinde bir arkadaşı var. Dün konuşurken arkadaşı eşime demiş ki; biz haftada 1,2 bizim oğlanı (2 yaşında çocuğu varmış) annemlere yatılı bırakıyoruz. Hanımla geziyoruz, dinleniyoruz demiş. Eşim de bana biz de yapsak demeye getirdi. Ben de her çocuk farklı bizimkiyle o iş olmaz dedim. 3 yaşında kızımız var ve bize düşkündür. Eşim de sen böyle yetiştirdiğin için gibi bir laf etti ben de bozuldum. Sanki kendisinin çocuk üzerinde hiç etkisi yok gibi. Neyse sonra eşim özür diledi. Sen haklısın bi an güzel olur gibi geldi falan dedi konuyu kapattık. Bizde ayda bir iki babaaneye anneanneye bırakıyoruz ama yatılı değil.

Bugün durup bir düşündüm acaba ben mi abartıyorum diye, sizce?

Merhabalar, dün gece eşimle yaptığımız konuşmadan dolayı bu konuyu açmak istedim.

Eşimin iş yerinde bir arkadaşı var. Dün konuşurken arkadaşı eşime demiş ki; biz haftada 1,2 bizim oğlanı (2 yaşında çocuğu varmış) annemlere yatılı bırakıyoruz. Hanımla geziyoruz, dinleniyoruz demiş. Eşim de bana biz de yapsak demeye getirdi. Ben de her çocuk farklı bizimkiyle o iş olmaz dedim. 3 yaşında kızımız var ve bize düşkündür. Eşim de sen böyle yetiştirdiğin için gibi bir laf etti ben de bozuldum. Sanki kendisinin çocuk üzerinde hiç etkisi yok gibi. Neyse sonra eşim özür diledi. Sen haklısın bi an güzel olur gibi geldi falan dedi konuyu kapattık. Bizde ayda bir iki babaaneye anneanneye bırakıyoruz ama yatılı değil.

6 yaş 3.5 yaş iki kızım var. Keyfi gezmek için yatılı hiç bırakmadım bırakmam. Gündüz bırakıp gitsem bile aklım kalır. Hele depremden sonra gündüz bile bıraktığım sayılı oldu. Bu çocuklar elbet buyuyecekler ama her haftasonu anane ya da babanneye "yatılı" bırakıp gezmeye gitmek bence yanliş. Büyüdükleri zaman gezmelerde kolaylaşir

Biz bırakmayı düşünüyoruz açıkçası biraz daha büyüdüklerinde (18 ay) mesela 2 hafta da bir, ayda 1 romantik, başbaşa bir gece geçirmek çok iyi gelirdi. Tabii bakabileceklerini konusunda emin olduğumuz için.

Zor bi lohusalık yaşamıştım, çocukların doğum gününde annemlere bırakmıştık. Biz de eşimle yakında bir otele gitmiştik 1 gece. O kadar iyi geldi ki anlatamam. Tv açıp uyumuştuk akşamüstü, 1,5 yıldır uyuduğum en tatlı ve en sessiz uykumdu 🤣

6 yaş 3.5 yaş iki kızım var. Keyfi gezmek için yatılı hiç bırakmadım bırakmam. Gündüz bırakıp gitsem bile aklım kalır. Hele depremden sonra gündüz bile bıraktığım sayılı oldu. Bu çocuklar elbet buyuyecekler ama her haftasonu anane ya da babanneye "yatılı" bırakıp gezmeye gitmek bence yanliş. Büyüdükleri zaman gezmelerde kolaylaşir
Yani ben de böyle düşünüyorum. Yanlış mı doğru mu bilmiyorum ama içim böyle rahat ediyor sanki. Dediğiniz gibi elbet bir gün büyüyecek.

Bence yapılabilir çok sık olmamak şartıyla. Ebeveynler birbirine vakit ayırmalı. Öyle bir imkanınız varsa kesinlikle yapın derim.
Eşim de sizin gibi düşünüyor galiba. Aslında imkan var mı onu bilmiyorum😅 anneanne ya da babaanne hiç teklif etmedi😅

Birakilir biraktiginiz kisiler sonucta anane babanne
Her cocuk ana babasina duskundur bende birakiyorum zaten kendisi istiyor 3 yasindan beri kaliyor cocugumu birakmam falan ucuk tepkiler yabancinin evinde birakmiyosunuz zaten cocuk orda mutluysa kendisi kalmak ister abartmaya gerek yok

annanesi/babanesi/halasi herkese birakir gezeriz/2-3 günlük muhtesem geziler/tatiller yapariz. Tatil olmasa da yakin yerlerdeki otellere bile gider bir günlüğüne sadece birbirimize zaman ayırırız/ geceleri aylak aylak sabahlariz caddelerde.
Bu bir ihtiyaç.
nefes gibi.
Esiniz hakli.

Her haftasonu gibi bi rutine bindirmek dogru degil ama , kari koca olarak arada bas basa kacamak yapilabilir bence. Cocuklarin da hosuna gidebilir abartilmazsa. ZTen cocugun keyfi yerindeyse, "anneannemde kalicam oleyyy" hevesi varsa neden olmasin. "Yine mi anneannemde kalicam anne ya ben sizi ozluyorum" kıvamına getirmemek lazim tabi

Biz bırakmayı düşünüyoruz açıkçası biraz daha büyüdüklerinde (18 ay) mesela 2 hafta da bir, ayda 1 romantik, başbaşa bir gece geçirmek çok iyi gelirdi. Tabii bakabileceklerini konusunda emin olduğumuz için.

Zor bi lohusalık yaşamıştım, çocukların doğum gününde annemlere bırakmıştık. Biz de eşimle yakında bir otele gitmiştik 1 gece. O kadar iyi geldi ki anlatamam. Tv açıp uyumuştuk akşamüstü, 1,5 yıldır uyuduğum en tatlı ve en sessiz uykumdu 🤣
Ayy deliksiz uyku nasıl bir şeydi acaba ben unuttum da😂😂 sizi yorumlarınızdan biliyorum ikizdi sizinkiler sanki. Hakkınızdır bence😅 ayda bir falan normal ama haftada 2 tuhaf geldi bilmiyorum.

Birakilir biraktiginiz kisiler sonucta anane babanne
Her cocuk ana babasina duskundur bende birakiyorum zaten kendisi istiyor 3 yasindan beri kaliyor cocugumu birakmam falan ucuk tepkiler yabancinin evinde birakmiyosunuz zaten cocuk orda mutluysa kendisi kalmak ister abartmaya gerek yok
Yani bırakmam gibi uçuk tepkiler vermedim zaten 3,4 saatliğine sıkıldıkça bırakıyoruz ama yatılı bırakmadım hiç aklıma da gelmedi açıkçası. Ben sanırım geri kafalı kalmışım bu konuda.

annanesi/babanesi/halasi herkese birakir gezeriz/2-3 günlük muhtesem geziler/tatiller yapariz. Tatil olmasa da yakin yerlerdeki otellere bile gider bir günlüğüne sadece birbirimize zaman ayırırız/ geceleri aylak aylak sabahlariz caddelerde.
Bu bir ihtiyaç.
nefes gibi.
Esiniz hakli.
Sevindim sizin adınıza🙏🏻 ben çok pimpirikliyim galiba aklıma bile getirmedim hiç duyana kadar.

Valla benim ablam beş yaşında çocuğunu tiyatroya götürmeme, çıkışta gezdirmeme daha bu sene izin verdi. Birkaç saat bile emanet edemez kimseye, değil ki yatılı bırakmak.
Ama ben anne olunca öyle yetiştirmek istemem. Çocuğun da özel alanı olsun. Kuzenleriyle mesela pijema partisi yapsın,bir onda bir bizde. Ananesine tatile gitsin, arasıra gece kalsın. Benden ayrı bir dünyası olsun.
Hem çocuk için iyi olur, değişiklik olur. Hem de ben kocamla sevgililik günleri gibi takılırım. Tabii ki haftada iki kadar bir oran değil ama ayda bir olsa hiç fena olmaz. Ne zarar var yani ananesinde, teyzesinde kalmasında.
Benim sevgilim 3-4 yaş kreş öğretmeniydi. Onların okulda geleneksel olarak pijema partileri olurmuş. Tüm çocuklar gelirmis, bahçede ateş falan yakarlarmis, hikaye anlatirlarmis, gitar çalar, şarkı söyler,oyun oynarlarmis. Tüm çocukların hevesle bekledikleri,olduktan sonra da haftalarca konuştukları bir etkinlik olurmus
IMG_20230616_232721.webp

(Şu kitabı okurken konusu açılmıştı, ben karakterin adini elif verdiklerini ama Türkiye'de asla böyle eventler yapılmayacagini söylemiştim, o da kitabın aslının Almanca oldugunu, kitapta yazanın birebir aynısının onların kreşte de olduğunu söylemişti)
Sonuç olarak Alamanların 18 olur olmaz kendi evine çıkan, dag tepe aşan çocukları var, bziim 30 yaşında bile ailesinden onay alma peşinde olan yetiskinlerimiz var.
Ben böyle düşünüyorum.

Arada bir neden olmasın ki ? Sizin de kafa dinlemeye hakkınız vardır. Hea dersin ki ben çocugumla herişi yaparım onsuz yapınca bi tadı çıkmıyor. Ozmn hiç gerek yok. Eşin de orda saçmalamış. Çocuk bu tabi düşkün olacak size

Her haftasonu gibi bi rutine bindirmek dogru degil ama , kari koca olarak arada bas basa kacamak yapilabilir bence. Cocuklarin da hosuna gidebilir abartilmazsa. ZTen cocugun keyfi yerindeyse, "anneannemde kalicam oleyyy" hevesi varsa neden olmasin. "Yine mi anneannemde kalicam anne ya ben sizi ozluyorum" kıvamına getirmemek lazim tabi
İşte ben de ayda 1 falan dese yadırgamazdım ama ne biliyim haftada 2 deyince tuhaf gelmedi desem yalan olur. Galiba bizim kızın tepkisini ölçmek lazım.

Ayy deliksiz uyku nasıl bir şeydi acaba ben unuttum da😂😂 sizi yorumlarınızdan biliyorum ikizdi sizinkiler sanki. Hakkınızdır bence😅 ayda bir falan normal ama haftada 2 tuhaf geldi bilmiyorum.

Benimde hatırlamaya ihtiyacım var🥲🤣🤣

Valla bizim hakikaten ihtiyacımız var, yemek bile yemedik otelde, açtık Esra Erol izledik 🤣🤣 ama güzeldi yani, tabii ki evlatlarım canım, onlardan daha önemli hiçbir şey yok ancak dinlenmek, eşinle araya çocuk ağlaması girmeden sohbet edebilmek gerçekten çok büyük nimetmiş🥲

Yok, haftada 2 normal değil gerçekten, zaten çalışan insan haftasonu vakit ayırabiliyor çocuğuna onda da görmedikten sonra ne anladım ben o ebeveynlikten. Bence imkanınız varsa ayda 1 deneyin derim🤩

Valla bizimkiler de ben yatılı bırakmadığım için çocuğumu onlardan kıskandığımı düşünüyorlar ama düşünebilirler hiç umrumda değil. En iyisini yapıyorsunuz. Bi çocuk hiçbir yerde yatılı kalmamalı net. 35 40 yaşına gelmiş çocukken yatılı kaldığı evde neler yaşadığını yeni itiraf eden kadınlar var. bir çocuğun yeri anne ve babasının yanı.

Back
X