Valla benim ablam beş yaşında çocuğunu tiyatroya götürmeme, çıkışta gezdirmeme daha bu sene izin verdi. Birkaç saat bile emanet edemez kimseye, değil ki yatılı bırakmak.
Ama ben anne olunca öyle yetiştirmek istemem. Çocuğun da özel alanı olsun. Kuzenleriyle mesela pijema partisi yapsın,bir onda bir bizde. Ananesine tatile gitsin, arasıra gece kalsın. Benden ayrı bir dünyası olsun.
Hem çocuk için iyi olur, değişiklik olur. Hem de ben kocamla sevgililik günleri gibi takılırım. Tabii ki haftada iki kadar bir oran değil ama ayda bir olsa hiç fena olmaz. Ne zarar var yani ananesinde, teyzesinde kalmasında.
Benim sevgilim 3-4 yaş kreş öğretmeniydi. Onların okulda geleneksel olarak pijema partileri olurmuş. Tüm çocuklar gelirmis, bahçede ateş falan yakarlarmis, hikaye anlatirlarmis, gitar çalar, şarkı söyler,oyun oynarlarmis. Tüm çocukların hevesle bekledikleri,olduktan sonra da haftalarca konuştukları bir etkinlik olurmus
Eki Görüntüle 3262489
(Şu kitabı okurken konusu açılmıştı, ben karakterin adini elif verdiklerini ama Türkiye'de asla böyle eventler yapılmayacagini söylemiştim, o da kitabın aslının Almanca oldugunu, kitapta yazanın birebir aynısının onların kreşte de olduğunu söylemişti)
Sonuç olarak Alamanların 18 olur olmaz kendi evine çıkan, dag tepe aşan çocukları var, bziim 30 yaşında bile ailesinden onay alma peşinde olan yetiskinlerimiz var.
Ben böyle düşünüyorum.