Abartıyor muyum??

Poni Bon

🦄
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
14.421
50.809
798
Kızlar eşimle çok nadir tartışırız. Bunlardan sonuncusu dün yaşandı ve ben üzgünm hala.çok abartıyo da olabilirim ama fikirlerinizi söyleyin lütfen. Benim ve eşimin ailesi arasında hiç bir problem yok. 10 saatlik mesafe var aralarında.1 yıllık evliyim ailem kaç kez gitti k.validemlere ben daha yeni 1 ay kaldım yanında başka şehirde yaşıyoruz diye.Evleneli beri 2 buçuk saatlik mesafedeyiz 1 kez geldi bize oğlunun evine. hiç bi zaman niye gelmediniz demedim ama k.validem benim memleketime 1 saatlik mesafeye yeğeninin kına gecesi için gelecek bende kına gecesinden sonra annemlere gel diye davet ettim,ben ve eşimde annemlerdeyiz. bir kaç bahane söyleyip başka zaman diyerek gelemeyecegini söyledi tamam dedim. bizimkilere ayıp ettiğini düşünüyorum eşimle paylaşınca savunmaya geçti yok parası yoktur filan,para bahane tabi bende sinirlendim annemler kaç saat uzaklığa gidiyor parasını biz mi veriyoruz dedim o da sanki ben davet ettim annengili gelin diye dedi ,bu çok zoruma gitti.sonradan toparlamaya çalıştı ama şu an kırgınım.sizce çok mu abartıyorum? nasıl davranmalıyım?

ana baba mevzularına bence hiç girme..erkeklere bu konularda safkan zeytinyağı familyasına aittler zira.

3. Kisiler yüzünden tartisma esinle annen baban olsa bile. . Çünkü o tartismalar asla bitmez .. ve yıpranan siz olursunuz esinle bi sorunun yoksa abartma derim..

Bizim toplumumuz duygularıyla hareket ediyor. Eğer aklıyla ve objektif hareket etseler(hem kadın hem erkek) anneler ve babalar sorun olmaktan çıkacak.

Anlayamadim, neden tartsima geregi duydun ki? Eger kadin annenlere gitmiyorsa, gitmiyor. Buna yapilcak birsey yok. Esinden simdi ne bekliyorsun? Böyle bir mevzuda annesini full sövmesini mi? Gidip annesin kullagini çekip "sen niye kv'demin yanina gitmiyorsun" demesinimi?

Evlilikte hiç bir zaman "senin ailen, benim ailem" tartismasina girme canim. Neticede birsey degismez ve sadece sen yipranirsin. Ha kv'de sana karsi tavir yaparsa yada evliligini tehlikeye atmaya çalisirsa tabiki o zaman agzini açarsin fakat su an ki yaptigi seylere hiç kimseye zarari yok. En fazla yaptigi ayip oluyor fakat dedigim gibi, tartisma nedeni degil.

Canım aranız ailelerle iyiyse bu durum sorun değil ödül bence.

Kızlar eşimle çok nadir tartışırız. Bunlardan sonuncusu dün yaşandı ve ben üzgünm hala.çok abartıyo da olabilirim ama fikirlerinizi söyleyin lütfen. Benim ve eşimin ailesi arasında hiç bir problem yok. 10 saatlik mesafe var aralarında.1 yıllık evliyim ailem kaç kez gitti k.validemlere ben daha yeni 1 ay kaldım yanında başka şehirde yaşıyoruz diye.Evleneli beri 2 buçuk saatlik mesafedeyiz 1 kez geldi bize oğlunun evine. hiç bi zaman niye gelmediniz demedim ama k.validem benim memleketime 1 saatlik mesafeye yeğeninin kına gecesi için gelecek bende kına gecesinden sonra annemlere gel diye davet ettim,ben ve eşimde annemlerdeyiz. bir kaç bahane söyleyip başka zaman diyerek gelemeyecegini söyledi tamam dedim. bizimkilere ayıp ettiğini düşünüyorum eşimle paylaşınca savunmaya geçti yok parası yoktur filan,para bahane tabi bende sinirlendim annemler kaç saat uzaklığa gidiyor parasını biz mi veriyoruz dedim o da sanki ben davet ettim annengili gelin diye dedi ,bu çok zoruma gitti.sonradan toparlamaya çalıştı ama şu an kırgınım.sizce çok mu abartıyorum? nasıl davranmalıyım?

valla bence çok abartmışsn ve olay büyüyünce eşinde söylememesi gereken şeyler söylemiş
kv neden ayıp etmiş olsun, insan psikolojisi belki o an canı istemedi, kafasında başka bişeyler vardı, bunda laf etçek bişey yokmuş bence, barışırsınız üzülme

eşinle aranız iyiyse hiç takma aileleri gitmesin gelmesin boşver siz iyi olun gerisii zaten boş

zaten zamanla aileler daha az görüşür normal gidişat böyledir, öyle nişanlılık zamanı gibi olmaz

zaten zamanla aileler daha az görüşür normal gidişat böyledir, öyle nişanlılık zamanı gibi olmaz

Ki görüsseler yada görüsmeseler ne oluyor? Anlayamiyorum. Dünür diye ilahi süper arkadas olmak zorunda degiller. Konu sahibin anneside dünürü gece gece evine almasina, evinde kalmasina eminim pek seviçle ziplayacak degildir. Hepsi saçma sapan kurallardan ibaret. Millet bos yerine kendini sikiyor. Simdi bu durumda kv'de kendini bos yerine sikicak, samimi olmadigi biri ile mecburen zaman geçirecek, orda kalacak diye. Diger taraftan konu sahibin anneside agirlama konusunda kendini sikacak.

Halbuki bunlara hiç gerek yok. Gerçekten hayret ediyorum bu konular için milletin tartismasina, kirimasina.

evet abartıyorsun.benim annem ve kayınvalidem birbirlerine 10 dk mesafede oturur ama hiç gelip gitmezler nerdeyse.hastalıkta düğünde biraraya gelirler ama karşılaştıklarında da güzel muhabbet ederler.bak canım eşinle yapacağın aile üzerine tartışmalar çok bıçak sırtıdır.kesinlikle böyle tartışmalardan uzak dur.insanlar kabullenmekte zorlanıyor ama insanın önce anne babası gelir.yani benim için öyle ve bir çok kişi içinde öyle olduğunu düşünüorum.dertsiz başına dert arama kimin canı nerde istiyorsa orda kalsın...

abartıyorsunuz bence, eşinizin söylediği hoş olmamış ama kim annesiyle ilgili bi söz duysa savunmaya geçer sonuçta..bi de ben çok gelenek göreneklere göre büyümedim o yüzden mi böyle düşünüyorum bilmem ama bence hiç önemli değil ki kim kime kaç kere gitmiş..senn ailen gezmeyi seviyordur , maddiyatı daha iyidir vs onlar gider ama karşılık beklemek bence tuhaf..
ben de çok misafir ağırlarım ama pek kimseye yatılı gitmem insanlara zahmet verdiğimi düşünüyorum çünkü ve rahat edemiyorum, sizin mantığa göre benim ki de ayıp..

Back
X