Abartıyormuyum

Ben herkesten beklenmedigi surece yakinim denilen kardes bilinen insanlardan bir seyler beklemenin cok absurd oldugunu dusunmuyorum.
Ama insanlar cesit cesit
Belki de o sizi darlamak ya da acinizi harlamak istememistir
Ya da kendisi de boyle bir beklentiye girmeyeceginden ve kirilmayacagindan oturu beklentinizi anlamamis olabilir, o kadar ince dusunemeyen biri olabilir, bu konularda tutuk biri olabilir vs vs.

Ben icimde kalacagina konusurdum.
Tavrina gore de mesafemi ayarlar ya da bagimi kopartirdim

merhaba KK güzel kadınları dert demeyelimde benim ki biraz kırgınlık 5 yıllık bir arkadaşım var çok samimiyiz kız kardeşim gibi yada ben öyle düşünmüşüm gelelim mevzuya
bundan 1 ay önce dayım vefat etti genç yaşta 40 yasında kanserden kaybettik tam iyileşti derken bi anda fenalaşıp yoğun bakıma kaldırdılar ve aynı gün vefat etti bizim için çok zor oldu ailemizin en küçüğüydü
Dua için sosyal medyada dayımın vefatını paylaştım kardeşim dediğim arkadaşım sadece bir baş sağlığı diledi sosyal medyadan ondan sonra ne aradı ne sordu haliyle çok kırıldım
onun halası kuzeni vefat ettiğinde ben hergün aradım acısını paylaştım karşılık beklemeden yaptım doğum yaptı yanında oldum ev taşıdı yanında oldum herşeyindr yanındaydım ama arayıp sormaması sadece bir mesajla geçirmesine çok kırıldım

bu olaydan 2 hafta sonra gene sosyal medyadan videolar gönderdi komik şeyler cevap vermedim vermekte içimden gelmedi
ona karşı çok kırgınım sizce abartıyormuyum nasıl davranmalıyım kafam karışık
Başınız sağ olsun
Benimde yakın zamanda çok büyük bir kaybım oldu
Kimi aradı kimi geldi kimi mesaj yolladı kimisi hiçvaramadı bile
Ben acımı bilirim
Çokta önemli değil
Ölümden sonra ne denir/denebilir ki zaten
Bazıları hiç aramasa daha iyi olurdu hatta
Onun için çokta önemli değil

Ben açıkcası halam vefat etse her gün aanmak istemezdim. Böyle vefat urumlarında bazen o kadar çok kişi arıyor ki millete laf anlatmaktan acınızı yaşayamıyorsunuz. Belkiarkadaşınız da böyle düşünmüştür. Yine de en azından samimi olduğunuz için bir kere arayabilirdi. Başka olaylara verdiği tepkileri takip etmekte fayda var.

Normalde bakınca dayı vefatı öyle çok etkileyecek bi vefat değil aslında
Ama ölen kişiyle ilişkinize göre değişiyor bu durum bence
Mesela babamın babası vefat ettiğinde çok etkilenmiştim
Dedemi çok severdim
Haftalarca eğlenceli bi şey yapmak bile istememiştim
Annemin babasıyla pek paylaşımım yoktu
O vefat ettiğinde üzüldüm evet ama omkadar etkilenmedim

Kardeşim gibi diyeceğiniz şekilde samimiyseniz dayınızın sizin için önemini bilen biridir diye düşünüyorum
Ona rağmen sadece sosyal medyadan yazdıysa bence abartmıyorsunuz
En azından yapabileceğim bi şey var mı filan diye sorulmasını beklerdim ben de
Ama dayınızla ilişkinizin önemini bilmeyen biriyse abartmışsınız

Abartıyorsunuz. Baş sağlığı dilemiş, ben de baş sağlığı diler ve bir süre rahatsız etmem; insanların acılarına kayıplarına zaman tanırım, başları kalabalık oluyor bir süre zaten, aileleriyle daha çok vakit geçiriyorlar. Sizi neşelendirmeye çalışmış.

Benimde yakın zamanda teyzem vefat etti emeği bende çoktur ve yeri bambaşkadır gençti ve ani ölüm 15yıllık arkadaş grubumuz var ki her kötü zamanlarında yanında oldum Allah var 3ü aradılar sonra nasılsın diye sürekli mesaj attılar çok yormak istemedik arayıp dediler ama ikisi gruptan bi başsağlığı dileyip geçtiler ben şuan onlara mesafemi koydum konuşmak isterlerse söyleyeceğim ki sadece buda değildi vefattan 2ay öncesi çooook büyük bir hayalimi gerçekleştiedim onda bile birşey demediler sonra dedim ne mutluluğumda ne üzüntümde yanımda olmuyorsa bende hayatımda istemem grup toplanırsa ancak o şekilde görüşürüm yakın arkadaştan insan destek bekler

Basiniz sagolsun.. Bence haklisiniz, ben de olsam kirilirdim

2 haftada hiçbir şey olmamış gibi davranmasını garip buldum. Belki acınızı yalnız yaşamanız için çok darlamak istememiştir diyecektim ama komik videolar atmak ne alaka?

Bence sizin verdiğiniz değeri o size vermiyor. Ona göre koyun mesafeyi.

aynı anne babadan olmadığınız kimseye kardeşim gibi demeyin.

herkesin olume bakisi farkli,
o yuzden ben beklentinizi fazla buldum.

arkadasiniz belki kendi oz dayisi oldugunde bile bu tepkiyi verecek bir insandir,
bu onu kotu birisi yapmaz,
kotu bir arkadas yapar mi onu siz bilirsiniz tabi ki.

Video kısmında haklısınız ama onun dışında sanırım bende bir arkadaşımın dayısı vefat etse baş sağlığı dilerdim yalnızca. Dayınıza olan düşkünlüğünüzü bilmiyorsa teselli etmeye çalışmamasıda normal bence. Mesela ben babaanneme asla düşkün değildim ölünce bir şey hissetmedim. Şimdi birisi babaannem öldü dese baş sağlığı dilerim sadece. Sürekli aramam teselli etmem. Muhtemelen acınızı anlayamadı oda.

merhaba KK güzel kadınları dert demeyelimde benim ki biraz kırgınlık 5 yıllık bir arkadaşım var çok samimiyiz kız kardeşim gibi yada ben öyle düşünmüşüm gelelim mevzuya
bundan 1 ay önce dayım vefat etti genç yaşta 40 yasında kanserden kaybettik tam iyileşti derken bi anda fenalaşıp yoğun bakıma kaldırdılar ve aynı gün vefat etti bizim için çok zor oldu ailemizin en küçüğüydü
Dua için sosyal medyada dayımın vefatını paylaştım kardeşim dediğim arkadaşım sadece bir baş sağlığı diledi sosyal medyadan ondan sonra ne aradı ne sordu haliyle çok kırıldım
onun halası kuzeni vefat ettiğinde ben hergün aradım acısını paylaştım karşılık beklemeden yaptım doğum yaptı yanında oldum ev taşıdı yanında oldum herşeyindr yanındaydım ama arayıp sormaması sadece bir mesajla geçirmesine çok kırıldım

bu olaydan 2 hafta sonra gene sosyal medyadan videolar gönderdi komik şeyler cevap vermedim vermekte içimden gelmedi
E karşılık beklemişsiniz işte
Ben yerinizde olsam sosyal medyaya girmek aklıma bile gelmez o acıyla, kim yazmış kim aramış farketmem bile
Dediğiniz kadar değer verdiğim biriyse de ben arayıp acımı dökerim

Kimse kimsenin ne kardeşi oluyor ne onun hislerini yaşayabiliyor. Zaten başın sağ olsun demiş, daha fazlasını da yapmak istememiş. Ben yerinde olsam onu koyduğum yerden indirirdim.

Abartıyorsunuz ama değer vermeyi.
Herkese büyük değerler verilmez yada karşılık beklenmez.

Dayınızla çok yakın bir bağınız olduğunu, bu denle etkilendiğinizi düşünememiştir belki.Kendi aile ilişkileri biraz mesafeliyse empati yapamamış olabilir.

Basiniz sagolsun, Allah rahmet eylesin dayiniza.

abartmamissiniz gayet de yerinde bir beklentiniz varmış ama arkadaşınız hatır bilmeyen biriymiş. bundan sonra ona göre davranırsiniz.

aman cenaze olunca insan ne diyecegini bilemiyor da tam bir bahane. ayni gün aramazsın da 3 gün sonra ararsın. hal bilmezligin hatır bilmezligin, vefasızlığın yeni bahanesi olmuş bu da. bir alo demek bu kadar zor olmamalı. mesaji banka da gönderiyor, hastalıkta taziyede mesaj atmak baştan savmak için yapılmış bir şey.

Ben size hak verdim değil sosyal medyadan telefondan SMS ile baş sağlığı dilemek bile bana saygısızca geliyor. Bir telefon açıp başsağlığı dilemek zor olmasa gerek. Bir de üstüne üstlük komik videolar falan gönderip mum dikmiş resmen.

Abartıyorsunuz, insanları bu kadar örmsemeyin.

Back
X