• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abartma..!! Doyur cocuklari...

• Konu Sahibi Konu Sahibi rtv
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
En kisa zamanda annelerine deyin ki düsse birsey olsa ben ne yaparim nasil kabullenirim bu sorumlulugu. Korkmaya basladim bir sürü haberler cikti bahcede oynarken bile biri alsa götürse sizden sorumlu falan aciklayin bunu.
Hayir anlamiyorum ve anlamayacagim bunu galiba.
Cocugunu nasil bir baskasinin evine yollar bu anneler kafam al mi yor!
Ya hergün haberlerde türlü seyler duyuyoruz.
Bu ne rahatlik, ya ben gözümü bile ayirmaya korkuyorum ne demek baskasinin evine yolla kalsin.
O ne ya.
Ben istedigim kadar iyi bakayim cocuga o annenin rahatligina cok ama cok sasiriyorum.
Hizmet kismi da ikinci planda kalsin.
Ama ne demek doyur, zengin olsam dakika düsünmem fakat birikim yapma derdinde herkes. Bütce ayarlamasi var, hergün o kadar cocuk besleyebiliyorsan kendin yap besle madem.
Cimrilik degil de hic mi ayip olur diye düsünmüyor bu anneler.
Kadini yormaya da mi utanmiyorlar.
Pes gercekten de.

Gercekten yavas yavas sinir hastasi olmaya basliyorum...:kızgın: Bir kizim var 5 yasini geciyor rabbim evlatlarimiza uzun ömür saglik versin insallah.
Konuya nasil girsem bilmiyorum kizim anasinifina gidiyor.Tüm yaz tatili boyunca mahallenin cocuklari bizim evdeydi.Evimizin kucuk bir bahcesi var salincak işte 3-5 oyuncak bisiklet scoter falan var yoldan uzak cocuklar geliyor oynamaya ama bir saat oynayip benim minik hepsini bizim eve doldurmayi adet haline getirdi..yani tüm yaz boyunca hemen hemen hergun evde en az 2 cocuk en fazla 5 cocuk vardi..Anne x acikti,anne y susadi,anne xin çişi geldi,anne bize yemek hazirla,anne bize makarna pişir..Bu durum annelerinde isine gelmeye basladi mesela"cocuk evin onune gelirken posete ilaclarini koyup bana msj atmalar ilacclarini icirirmisin,cocuk kurstan sizin oraya gececek karsilarmisin,carsidan donerken size ugramak istede yemekgim yok yapip aliriimlar" bahcede oynarken meyve soyuyorum bisküvi kraker falan yesinler yeterki bunda asla gözum yok daha hosuma gider toplanip yemeleri falan ama eve gelmedikleri gunde 30 kere kapiyi caliyorlar cesitli sebeplerle o bana vurdu oyunumuzu bozde kotu laf soyledi :KK43: simdilerde yine okul cikisi bir iki cocuk yine bize ve benim tahammul sınırım bitti sanirim.
Kızım mutlu olsun diye ses cikarmamaya calissamda evin ortasina dikildigim anda balkon mutfak odalar kapinin önü her yer batmiş oluyor ve ben zaten pratik bir insan degilim yetisemiyorum gucum bitti gibi esime dedim biktim sinir krizi gecirecegim sanirim dedim abartma doyur cocuklari dedi bana. :KK61:napacagim ne edecegim kizim hatirina susmaya devammi yani nedir bu isin oluru( kizim hatrina desemde sabrim bittigi icin surekli soyleniyorum bu nedir ben bakicimiyim diye ama degisen birsey yok).ev isi yapmaktan kendine zamanim kalmadi.evim zaten mirasli diye eskidi döküldü tadilat yaptirmiyoruz yap yap ayni yemek bulasik zaten tum gun topla topla topla topla topla............
kapısı yok mu o bahçenin kapatın bakmayın kızınıza da başka bi uğraş bulun ay ben okurken delirdim...kocana da de o doyurdun o kadar cok istiyorsa

yok öyle çocukları başından savıp üstüne atmak milletin eşşeği sen misin? Getirmeyin müsait değilim diyeceksin haaa sonra en kötü insan sen olursun ama dünyanın en huzurlu kötü insanı(!) sen olursun. Başkası için kendinden ödün verme SA-KIN!

Sizi o kadar iyi anliyorum ki
Cocuklar dadandi mi nasil dadaniyor iyi bilirim.
Benim de güzel bir bisikletim var gelip geçerken hep mahallenin kızları hayran hayran bakarlar, onların da çoğunda bisiklet var. Ben de iyi örnek olayim,içlerinde 'kadinlar da gezebilir' algisi yaratayim diye bazen çıktığım turları falan anlatırım.
Bir kere yine böyle bir turdan geldiğimde 'ablacim bi tur binebilir miyim?' dedi biri.
Tabii dedim. Sonra gönlü kirilmasin diye o da binsin bu da binsin... 'Tamam o zaman. Siz binin bir saat sonra birlikte kaldirip eve cikartirsiniz. Tasiyamazsaniz zile basin' dedim.
Ben bunu bir kere yaptim ya. Sanki her seferinde yapmak zorundaymisim gibi herrr gün aldilar bisikletimi. Hatta boyu yetmeyenler 'ben suremiyorum' diye isyan etti (bana neyse) bisikletin onunde iki tur attirdim. Sonra bi anda bu da adet oldu o üzülmesin , bu mazlum durmasin diye diye bütün kisa boylu cocuklara tur attirir oldum.
Hadi bu da normal
Bu sefer gezmedigim gunler kapimi calmaya basladilar 'abla bisikletini alabilir miyim?'
Birine verdim sonra pespese birsurusu geldi. Bir de tatli - nazik cocuklar. Gercekten kirmak istemiyorum ama cocuklarin dadanmasi gercekten sinir bozucu. Dediginiz gibi kapi zili susmuyor. Bi de baslarina bisey gelse bisiklette aileler beni suçlayacak.
Nazikce soylemeye calistim anlamadilar , kibarca reddettim anlamadilar
En son net bi sekilde bisikleti vermek istemediğimi , böyle devamli zile basmalarindan hoşlanmadiğimi söyledim. Neyse ki sonra havalar bozmaya başladi,epeydir gelen giden yok :))

Çocuklar imadan anlamaz,siz de net bir şekilde artik gürültü istemediğinizi belirtin. Zaten kış da geldi, bi dahaki yaz yine dadanana kadar biraz rahat edersiniz :p

Cok yanlis dusunuyosunuz.
Kizininzin iyiligine felan degil su yaptiginiz.
Yavrunuza hayatta herseyi elde edemiycgini ogretin, her istedgi olmuycak maalesef. Her gun her gun birilerini getiremez eve.

Bir komşunun acil işi düşer size bırakır bir kaç saatliğine onu anlarımda ya çocukları her gün her gün yollamakta nesi. Ya bu zaman komşular bile birbirine güvenmiyor. Tabi onlarında işlerine geliyor. Çocuğumuz yiyor içiyor ilaçları veriliyor ohh daha ne olsun. Yaramazlık yapacaksada evde yapmaz. Dadımız var nasıl olsa parada istemiyor. Günlük gülüstan geçinip gidiyorlar. Bence bunun önüne geçmelisin. Sırf çocuğum mutlu olucak diye kendine eziyet etme. Çocuğuna hayır diyebilmelisin. Her ağladığında yapma. İlk önce konuş baktın sürekli ağlıyor odasına götür ve orada uzun uzun düşünmesini iste. Her isteğini yapma. Kurallar koy. Çünkü başta hayır diyipte istediğini yaparsan nasıl olsa her dediğim oluyor, eğer hayır derse bende basarım yaygarayı annem yapar zaten diye düşünüyordur. Ağlarsa sakın yılma. Biraz böyle devam et. İnşallah başarırsın. Hiç birşey senden önemli değil. Hiç kimsenin dadılığını yapmak zorunda değilsin.

Çocuklar,agladiktan bir sure sonra istedigini yapmasanız da susuyorlar,emin olabilirsiniz. ☺

Sonraki zamanlarda da "ağlamak bir işe yaramamıştı" diye dusunup o mesele üzerine tekrar ağlamaktan vazgeciyorlar.

Dün cocuklar vardi labneyle ekmek yediler bende bu sabah esime labne ekmek yumurta al dedim yeni aldin yaa labne dedi dun cocuklar yedi dedim sesini cikarmadi ne desin acaba..Çevremde 1 liranin hesabini yapanlar var esimde tutumlu disarda yemez etmez kahveye cikmaz ama cocuklar diyince oda ses edemiyor.
Yalnız biran önce tedbir alın. Neler duyuyoruz, dünyanın bir türlü hali var. Allah korusun birinin başına atıyorum size gelirken bir iş gelse gözler hemen size döner.

6 yasında bır oglan var , gelsın mı bu aksam sıze :KK49:

• Beğen
Reactions: rtv
Gercekten yavas yavas sinir hastasi olmaya basliyorum...:kızgın: Bir kizim var 5 yasini geciyor rabbim evlatlarimiza uzun ömür saglik versin insallah.
Konuya nasil girsem bilmiyorum kizim anasinifina gidiyor.Tüm yaz tatili boyunca mahallenin cocuklari bizim evdeydi.Evimizin kucuk bir bahcesi var salincak işte 3-5 oyuncak bisiklet scoter falan var yoldan uzak cocuklar geliyor oynamaya ama bir saat oynayip benim minik hepsini bizim eve doldurmayi adet haline getirdi..yani tüm yaz boyunca hemen hemen hergun evde en az 2 cocuk en fazla 5 cocuk vardi..Anne x acikti,anne y susadi,anne xin çişi geldi,anne bize yemek hazirla,anne bize makarna pişir..Bu durum annelerinde isine gelmeye basladi mesela"cocuk evin onune gelirken posete ilaclarini koyup bana msj atmalar ilacclarini icirirmisin,cocuk kurstan sizin oraya gececek karsilarmisin,carsidan donerken size ugramak istede yemekgim yok yapip aliriimlar" bahcede oynarken meyve soyuyorum bisküvi kraker falan yesinler yeterki bunda asla gözum yok daha hosuma gider toplanip yemeleri falan ama eve gelmedikleri gunde 30 kere kapiyi caliyorlar cesitli sebeplerle o bana vurdu oyunumuzu bozde kotu laf soyledi :KK43: simdilerde yine okul cikisi bir iki cocuk yine bize ve benim tahammul sınırım bitti sanirim.
Kızım mutlu olsun diye ses cikarmamaya calissamda evin ortasina dikildigim anda balkon mutfak odalar kapinin önü her yer batmiş oluyor ve ben zaten pratik bir insan degilim yetisemiyorum gucum bitti gibi esime dedim biktim sinir krizi gecirecegim sanirim dedim abartma doyur cocuklari dedi bana. :KK61:napacagim ne edecegim kizim hatirina susmaya devammi yani nedir bu isin oluru( kizim hatrina desemde sabrim bittigi icin surekli soyleniyorum bu nedir ben bakicimiyim diye ama degisen birsey yok).ev isi yapmaktan kendine zamanim kalmadi.evim zaten mirasli diye eskidi döküldü tadilat yaptirmiyoruz yap yap ayni yemek bulasik zaten tum gun topla topla topla topla topla............
niye bu kadar taviz verdiniz?
çocukların bir araya gelip oynaması çok güzel.
ancak siz kreş işletir gibi olmuşşsunuz.
annelerinin işine gelmiş.
mesele yedirip içirmek değil ki.
eşin neresinden anlamış durumu.
eşine yansıtmadan çözmelisin ama.
tavizi verip te sesini çıkarmayan sensin.
eşin ne yapsın.
hafta bir iki kez bir saatliğine bir araraya gelebilirler.
bu şekilde bir tedbir al.
diğer günler de kabul etme.
hayrı demeyi öğreneceksin.
insanlar işte böyle denerler birbirlerini.
taviz verdikçe kullanmaya kalkarlar.
belirli sınırlar dahilinde komşuluk yapılır evet
ama asen evi kreşe döndürmüşssün.
bir de bu kadar çocuğun mesuliyetini nasıl alıyorsun?
birinin bi yeri çizilse o anneler panter gibi atlarlar üstüne.
bak sırf bu nedenden dolayı bile evine bu şekilde uzun süreli ve de tabi hergün
çocuk kabul etmemelisin.

Bu durumdan sikayetciyseniz evin kurallarını koyacaksınız. Kızınız da komşularda , eşinizle uyacak.
Siz eşinize şikayet ettiğinizde ne yapacak ki eşiniz, komşularla mi konuşacak ?
Hazir kış gelmişken , kızınızı bu duruma alistirmalisiniz.

Saatlik bakım, gözetleme, konaklama, yeyip içme parası isteyin. Saati 20 liradan 10 çocuk gelse günlük 200 temiz para. :D:rolleyes::KK58:

• Beğen
Reactions: rtv
siz kızınızın her dediğine/yaptığına he mi diyorsunuz. 5 yaşında böyle alıştırdıysanız işiniz zor.

Rwsmen kres acmissiniz haberiniz yok. Aidat alin ozaman aikelerden. Birde hayret ediyorum. Okadar haberlerde cocukalr icin kotu olaylar olurken aiekleri ellerini kollarini sallaya sallaya nasil ginderiyorlar? (Yanlış anlama senin icin demiyorum ama nasil gonderiyorlar?) Esinde ilginçmis. Benim esim olsa kizar.
Hergu hergun o kalabaliga tahamul edemez herhalde. Ben hiç edeme.

taviz tavizi doğurur. kızın daha çocuk, elbet çocuklarla kendi evinde bahçesinde oynamak ister çağırır. onu doğru yönlendirecek kural koyacak olan sensin. eşine dert yanman da abes olmuş çünkü erkekler bunun kadın için ne denli yorucu olabileceğini ayırt edebilecek durumda deiller maalesef anlamazlar. ee anneler desen herkesin işine gelir çocuklarının oyalanması. sen harekete geçmedikçe kızına sınırlama getirmedikçe bu durumun dzelme şansı yok. kimseden anlayış bekleme.

eşek, semer.. neyse.

kızınız da şımarmış bence. bi süre o bile bahçeye çıkmasın. herkes elini çeksin.

eşiniz ne yapsın ki. siz alıştırmışsınız milleti. 5 yaşındaki çocuk herşeyi ister sizin sınırları belirlemeniz gerekli. kimseye suç atmayın yani.sorumlu sizsiniz.

Akşam oldu diyorum hadi herkes evinee hepsinde bahane hazir annemin haberi var biri diyor annem almaya gelecek benim kizin zaten canina minnet ama bugun kimseyi almadim bi surede kimseyi almiycamm yazik benim ömrüme gençligimede yaa koca bir yaz kapidan bak balkondan bak kapinin onunde otur pencereden bak yanlarindan ayrilama boyle gecti...
kızınıza da güzelce anlatmayı unutmayın
eee ne yaptı aileler ne dediniz çocuklara

çocuğunuza oyun saatleri koyun gelen çocuklarada annelerinede bunu söyleyin. olurda çocuğum sana gelecek diye arayan olursa kızımla dışarı çıkacağız şu saatlerde uygunuz sadece diyin. bir günde siz arayın hatta deyinki benim çocuğu size yollasama 3 -5 saat işim var.

Back
X