Abartmadigima eminim !

Beybisi123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2017
611
877
53
Merhaba kv ile altlı üstlü oturan yeni doğum yapmış biriyim . Bebeğim 1 aylık ben emzik ve biberon kullanmıyorum meme reddine sebebiyet verdiği için sürekli emziriyorum her istediğin de sorun şu . Kp bize gelmiyor ayıp olurmuş ben yeni doğum yapmışım diye bebeğimi alıp gidiyorlar gorumcem alıyor yukarı çıkıyor ve orda ağlayınca emzik veriyormuslar çok kızdım ama içime içime.. kimse kirilmasin diyr susuyorum .. Her neyse bir başka koni da görümcem geldiğin de bebeği alıyor kendi koynuna yatırıyor . Ilk torun ilk yeğen anlıyorum çok seviyorlar ama belki de ben abartıyorum lohusa kafası bilmiyorum ama bebeğim benim kokuma alışsın isterken benden çok onda duruyor ben sadece beslemek için varmışım gibi hissediyorum . ( Bu arafa gorumcemi severim bana çok yardımı dokundu dokunuyor da.) Bu his beni kötü yapıyor ne olur akıl verin. Yoksa kafayı yiyeceğim bebeğim beni annesi gibi girmeyecek kokuma alışmayacak diye korkuyorum.. emzik verildiği için meme de sorun yaşıyorum

Emzik vermemelerini kesin ve net bir dille söyleyin.
Annem,kv,görümce hepsi emzik de emzik diye tutturdular ben asla dedim. Ne biberon ne emzik asla verilmeyecek dedim. Bunu o kadar net ve o kadar suratsız bir sekilde söyledim ki daha ellerine bile alamadılar o emziği.

Yanınızdan götürmelerine izin vermeyin bunu bile isteye yapıyorlar kp utanıyor deyip hep alıp götürecekler haberin olsun. Ama korkma kokuna alışması konusunda anne kokusu süt kokusu bambaşka asla farklı birisine alışmaz. Ama onu götürmeleri hiç hoş değil bu ilerisi için zemin hazırlama emin ol ki ileride kendileri gibi yetiştirecekler eğitim konusunda da sorun çıkaracaklar senin tersini yapacaklar hiç hoş değil götürmeleri

Bebeğinizi yalnız göndermeyin alışmasınlar öyle..
Görümcenizin bebeği koynuna yatırması ters gelmedi bana hormonların etkisi olabilir paylaşamıyorsunuz haklı olarak ama bebeğiniz sizin kokunuzu unutmaz merak etmeyin

Emzik konusuna gelince ben çocuklarıma verdim bu benim görüşüm tabii
Ama siz vermek istemiyorsanız bebeğinizi baştada dediğim gibi yalnız göndermeyin

Kimse bu duruma alışmasın aynı binada hasret kalırsınız bebeğinize

Bebeginizle birlikte sizde gidin yanliz göndermeyin ben iyi niyetli olduklarini düsünuyorum ama onlar sevsin görumceniz kucagina yatirsin hic bosey olmaz bi bebek annesini bilir kim kucagina alirsa alsin bir dahakine bende evde sıkılıyorum beraber gidelim deyip kimseyi kirmadan halledin konuyu sizin yaninizda emzik vermelerinede gerek kalmaz gecersiniz baska odaya emzirirsiniz lohusayken biraz hassas oluyoruz anliyorum seni güle güle büyütün bebeginizi

Seni çok iyi anlıyorum. Kendini böyle düşünüp düşünüp yipratacagina tavrını koy. Eğer istemiyorsan götürmelerine izin verme. Ne demek ayıp olur. Gelsin görsün senin yanında. Ben de kvden çok yardım gördüm ama bu tarz davranışları onun da var. Kendini bebeğimin annesi sanıyor bazen. Haddi olmayan şeylere burnunu sokup duruyor. Kendisi bebeğime bakmak istedi. Ben ise baslayinca bu durumdan çok bunaldım. Kafasına göre yedirip duruyordu bebeğimi. Yavrum bir türlü acikmiyordu ki emsin. Sonra memeyi bıraktı tabi. Ben artık sabredemedim. Erkenden izne ayrıldım. İki aydır ben evde yalnız bakıyorum. Çok yoruluyorum ama kafam rahat. İse baslayinca yine o bakacak ama artık mesafemi koydum. Eşimi de tembihledim. Kafasına göre annelik yapmaya çalışmayacak benim bebeğime. Eğer yardımcı olmak istiyorsa buyursun gelsin. Yoksa ben yine başımın çaresine bakarım.

Ben emzik vermek istemiyorum meme tutmuyor deyin.anlarlar.babam gelsin evde sevsin ne ayıbı deyin göndermek istemediğinizi belli edin.gorumceyede halası biraz da benim koynumda yatsin doyamıyorum evladıma deyin anlar heralde

Neden bebeği siz olmadan kendi yanlarında götürdüklerini anlayamadım.Siz yeni doğum yaptıysanız bebek de yeni doğdu,yeri annesinin yanidir!!Bunu alışkanlık haline getirmelerine izin vermeyin.

Bunu başta çok dile getirdim ama onlar babam.gelmiyor dedesi gelmiyor ayıp olur sana karşı rahat edemezmisim ben diye aldılar hep. Arada biz çıkarıyorduk..ama benim uyduğum zamanlar alıyorlar bazen. .

Ben emziği kaldırdım diyeceğim yarın ve artık sadece benle çıkartacağım arada da siz gelim diyeceğim

Bebeğinizi almaları konusu kesinlikle yanlış. Bebeği görmek isteyen eve gelip görebilir. Lakin görümcenizin bebeği yanına yatırmasında sizin abartınız var. Bebeğiniz tabiki sizi tanıyacak. En güzel duygu emzirmek ve bunu görümceniz yapmıyor sizinle paylaşıyor bu duyguyu bebeğiniz. Onlar da sevmek istiyor, o kadar sıkıntı yapmayın derim.

Cok normal boyle hissetmen bende ilk bebegimi herkesten kiskanirdim kimsenin kucagina vermek bile istemezdim halbuki torunlari lohusa kafasi iste ikinci yavrum dogdu vericek kucak ariyodum valla zor bi donemdi yas farkimizda az iksinjn arasinda ama emzige karsi oldugunu belirt acikca soyle

Bebeğiniz sizi annesi gibi görür korkmayın en başta , sizden gelip aldıklarında da sizde çıkın madem adam gelemiyormuş hem aklınız da kalmaz

Hiçte abartmıyorsunuz. Bunları sürekli normalleştirdiler ama arkadaşım annesinin izin vermediği bir şeyi yapmak nedir yahu.

Sürekli Yok Kadın mutlaka bebeğe böyle baksın, televizyon izletmesin, sürekli emzirsin ama kadın kendini paralarken biz bebeği alıp televizyonun önleme koyalım sonra ağzına emzik tıkalım.

Gözünüzü seveyim normalleştirmeyin bunları. Lohusalık depresyonu hormonlardan falan değil böyle ikiyüzlü dengesiz insanların tuhaflıkları yüzünden oluyor.

Lohusayim , beş dk.bile bebek ayrılsa yanımdan etkileniyorum. Rica ediyorum götürmeyin. Babam gelip görsün, bende onun bir evladıyım, deyin.
Yok hala gotururlerse sizde gidin.

Koku kısmına sakın takılmayın. Ne kadar sevgiyle büyürse o kadar iyi.
Sizin kokunuzu asla unutmaz.

Gelecek doktor kontroldan sonra "Emzirirken fazla yutkunuyor ve dogru dürüst emmemiyor bazen. Doktora sordum, oda bana "Emzik veriyormusunuz?" Dedi bende yok vermiyoruz dedim. Böyle sorunlar ondan olabiliyormus.Ama ben emzik vermiyorum ki,nasil.olur?! " Deyin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…