Abartmıyor musunuz

Hahaha. Bizde yılbaşı adeti mandalina ve çekirdek cınım deseydiniz, şimdi sana birer kilo kapıp getiriyorum en süslü paketlisinden.

Ya gerçekten uzun uzun yazdım sildim yazdım sildim. Çok derin bir konu geçmiş yüzyıllardan kalma bu düşünce hala günümüze kadar gelmiş bulunmakta. İsterim ki bu düşünceye, geleneğe dair hiçbir şey kalmasın. İnsan ticareti gibi bir şey.

bızler kımseye gıdıp bana altın al, bana su kadar gr bılezık al, bana araba al demıyoruz...
ha eşim olur evlılık hayatı ıcınde ya keske benımde sundan olsa cok ısterdım durumumuz musaıt olunca alırız ınsallah derız o ayrı, onun dısında ınsanlardan bırsey ıstemek bıze normal gelmıyor
sıze normal gelıyorsa sız ıstersınız
herkes kendıne yakısanı yapar

devir öyle bir devir oldu ki insanların çoğu ne koparsam kar moduna geçti resmen.
eskiden bu adet güzelmiş çünkü insanların gücü neyse ona göre alırlarmış, gelin ve ailesi de kabul edermiş.
önemli olan karşılıklı değer verilmesi.
eğer mevzu adetse bilmem ne kadarlık altın isteyen gelin ve ailesinin damada en kallavisinden bir rolex takması lazım. erkeğe de saat takmak adet çünkü.

evlilik mutlu bir gelecek için yapılmıyor mu ? kimin ne durumu varsa ona göre yapar. herşey tastamam olmak zorunda değil. takısı tukusu eksik olsun mutluluğu, huzuru tam olsun.

Ben evlenirken eşimden güzel bir yüzük ve gelinlik istemiştim sadece. Güzellikten kastım da maddi değeri değildi bu arada. Sağolsun beni kırmadı. Ama ne ben ne ailem dönüp ailesine şu kadar bilezik şu kadar set demedik. Çünkü evet ayıp. Çünkü ben karşılığında altın istenecek bir eşya değilim. Onlar düğünde ve nişanda takı taktı. Ama takmasalardı da hayıflanmazdım.

Bu tür şeyler bana ve aileme de normal gelmiyor zaten evlilik ticari bir amaç değil

Bu tür şeyler bana ve aileme de normal gelmiyor zaten evlilik ticari bir amaç değil
ee ozaman sıkıntı yok
mesela nısanlımdan sunu ıstedım dıyene
evlılık tıcarı bır amac mı dersenız o kınadıgınız lınc kulturunun ıcınde oluyorsunuz aslında
herkes kendı bıldıgı dogrusunu yazıyor burda
nıye lınc edelım buda kk da yenı moda oldu lınc etmeyın dıye acılan konular

aklın yolu bır herkes hep bırden aynı agız konusunca lınc algılıyorsunuz
bakın sızde bızım gıbı yazdınız :) amacınız lınc degıldı degıl mı

burda artık tahammulumuz kalmadı konuyu acan nısanlımdan sunu sunu ıstedım yazan kızların elının altında 984924824984 tane aynı ıcerık konu var hepsının de ıcınde aynı yorumlar
onlarda gelecek cevapları bıle bıle acıyorlar zaten
sıkıntı etmeyın yanı :)

Zaten alan insanlarin cogu da kolumda olsun hava atayim diye istemiyor şuan evlenmek o kadar masraf isteyen bir şey ki kocaman bir borc yükünün icinde kaliyor insanlar aileler hicbir sey yapmak zorunda degil ama imkanlari varsa yardim etmeliler bence çocuklarina

bana göre de istememesi gerekiyor.
eskiden takılırmış , istenirmiş belki.
ama eski adetlerin tümünü kim uyguluyor?
sorsan hiçbir gelin kaynanayı izinsiz evinde istemez ağırlamaz düzenini bozdurmaz
tmm eskiden ev kurarlardı ama tepelerine de binerlerdi hiçbi gelin de sesini çıkaramazdı evi büyükler yönetirdi

madem tüm gelenekleri uygulayacaksınız, o zaman eşimin ailesi bize karışıyo ühüüü diye konu açmayın 2 sene sonra.
topluca koloni içinde yaşayın

yada özgür bağımsız kendi ayaklarım üzerinde durayım evim düzenim ayrı olsun diyecekseniz üç kuruşluk takının beyaz eşyanın hesabını yapmayacaksınız
paraya gelince adetlerimiz bilmemne herkes kök söktürüyor maşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…