abartmıyorum değil mi

Ben buradakilere bir şey diyemem.Tanımıyorlar çünkü.Ama kendi annem bile bunu teklif etti bana.Neymiş adaletli olması içinmiş.Bende senin dediğini dedim.El insaf ben çalışıyorum küçük çocuğum var yardımcım yok birde ona nasıl bakayım dedim.Hiçkimsesi olmasa başka çocukları olmasa tamam tabiki bakarım ama bu durumda ben kafayı oynatırım dedim.

Büyük eltim ev hanımı ev işleri v.s hep gelini yapıyor o da serbestçe geziyor tozuyor kayınvalide onda kaldığında kızlarına kaçıyordu arada bir.Şimdi serbest bir meşguliyeti yok.İki torunu var evde onlarda ilkokula gidiyor.

Ben en çok onun gelinine üzülüyordum.Saçma bir şekilde gencecik yaşta genç kayınvalidesiyle oturmayı kabul ettiği gibi birde babaanneyle uğraşıyordu.Bi zaman sonra ona da ağır geldi.Hatta evden ayrılacaktı kocasıyla.Sonraya bıraktı.

Ortanca eltiminde çocukları çok büyük hatta oğlunu evlendirdi.Evlenecek yaşta kızı var.Çalışıyor.Eşide gündüzleri evde.Gündüz eşi ve kızı ilgileniyor.Haftasonlarıda dolu geçer genelde onun.Ya bir aile ziyareti ya gezme ya alışverişi olur.

Son düzenleme:
Tum yuku eltiye vermek dogru degil. Icine atiyordur ama bu yipranmadigi anlamina gelmez. Kardesler anlassin birinize yakin ev tutulsun yanina da bakici verilsin. Cekilecek dert degil. Bunamissa bunamis kucucuk cocuga beddua etmek ne demek.

Annemin babaannesi de 100 yasini gecmisti vefat ettiginde. Son 10 sene ciddi bunama vardi. Ama surekli eskiden neyse kafasinda o vardi. Annemi genc kizlik arkadasi sanmalar, surekli durmadan saatlerce namaz kilmalar, dakikalarca abdest almalar, cevresindekilede tarlalarin durumunu sormalar, koye gidicem diye tutturmalar, vs. Biraz da bilincaltiyla ilgili bence.

Gezmeye giderken birde bugün çok dua ettim birinden biri elbet tutar diyor.Yavrum kuzum diyor oğlumun elini öpüyor.Dengesiz.

özel durumda bir çocuğu olmayanlar bunun ne demek olduğunu bilemez ve bu konuda ne kadar empati yapsalar da anlayamazlar.burada k.valideyi savunan ama o yaşlı diyen kişiler acaba söz konusu kendi engelli çocukları olsa ve birisi ona ölsün de kurtul gibi bir cümle kursa ne yapar acaba?

üstelik konu sahibi diyor ki k.validemin aklı gayet başında sadece eskiden beri hep böyle patavatsız yani bu cümleleri bilerek kuruyor.o yaşta ki her yaşlı akli melekelerini yitirmiş olmuyor arkadaşlar.

Kesinlikle haklısın aynı durumda olan anlar yinede ben bir şey demiyorum .Kayınvalide bunak olsa anlarız bence.Yinede dün akşam eşime dedim istersen doktordan bir randevu alalım alzemer mı değilmi diye ,o gerek yok dedi istemedi.Gidilirse asıl ayakları için gitmek gerek dedi.

tabiki doktora götürün baksınlar burada kimse bir iki cümleye bakıp da teşhis koyamaz.

ancak evladım için de kimse ölsün diyemez,ben bu kadar anlayışlı bir insan olamadım hiç.

maalesef bunama Alzheimer gibi durumlarda sözel ve zamanla fiziksel saldırganlık öfke oluyor ve zamanla evde bakılamayacak duruma geliyorlar

Belki senin çocugunu kıskandığı için öyle saçmalıklar söylemiştir yalnız akli dengesi bozulmuş büyük ihtimal bunun gösteriyor şükür edinki 2 gün kalmış ....

Kv 85 yaşında ve doğru dusunememesi normal. Sukredin ki altına falan kaçırmıyor. Eltinize yazık değil mi iki günde bu kadar laf etmişsiniz. bence eltinize bir sorun nasıl baş ediyor diye. Ayrıca Dr gitsede iyi olur ilerlemesini durumu vitamin takviyesi falan verir.

aynen katılıyorum.
penceremden çocuğunun durumu ile ilgili fazla detay vermiyor.
ama ne kadar zorlandığını anlamaya çalışmak bu kadar zor olmasa gerek.
eltilere niye acıyoruz durduk yerde anlamış değilim.
burada konu eltiler değildi ki.
penceremden in kolay bir hayatı yok.
ve bu zor hayatında bir de kv ye bakmak zorunluluğunda olduğunu düşünmüyorum.
bu vicdansızlık olacaktır.
kaç tane çocuğu var bulsunlar bir çözüm.
yazık değil mi bu kadına yükü zaten ağır.

Ayrıntısı şu hem fiziksel gerilik var hem zihinsel.Minik bir bebek gibi.Sadece baba,mama, dede diyor.Yemek gördüğünde mama diyor.Söylediğini anlamıyor ama sevilip sevilmediğini biliyor..

Sevildiğinde çok seviniyor ,sevinçli sesler çıkarıyor ,alkışlıyor.Sevdiği kişiler olduğunda örneğin abisi babası dedesi kapıdan geldiğinde acayip seviniyor. Dışarı gezmeye gittiğimizde ,arabaya bindiğinde ,oyun oynadığımızda ,kitap okuduğumda, masal anlattığımda,sevdiği müzik çalındığında çok seviniyor..Beraber uzanmaya bayılıyor.Hemen koynuna girmeye çalışıyor, sarılıyor.Sırnaşmaya çalışan minik kediler gibi .Dokunmayı çok seviyor ,mest oluyor.Gözlerinin içi parlıyor. Zaten onu kuzum yada minik serçem diye seviyorum.

Yürüyemiyor,bir ara eğitimler sayesinde iki elinden tutunca çok az yürüyordu .Emekliyordu şimdi onuda yapamıyor .Tuvaletini bezine yapıyor.Kaşık tutabiliyor önceden yemeği yiyebiliyordu şimdi 4 yıldır doktor önerisiyle mamayla besliyoruz.

Hala testler yapılıyor .Şimdiye kadar tedavisini gördüğümüz hastalığın yanlış teşhis olduğunu söylediler.Başka bir hastalık diyorlar .Yeniden kan alındı hatta benden de alındı .Sonucunu bekliyoruz.

Eltimler sağolsun bir kere bile lafını etmediler.Allah razı olsun .Kayınvalideye bir şekilde üçümüz bakacağız.Bana ihtiyaç olduğunda söylüyorlar haftasonları . Diğer zamanlarda da nasıl yaparlarsa kendileri karar veriyor. Şu an yatalak v.s değil zaten.Yemeği seriliyor,suyu veriliyor,banyosu yaptırılıyor.Yapamadığından değil kendide yıkanıyor yazın sık sık duş alıyor.. Üstünü kendi giyer ilacını kendi içer.Yinede küçük çocuk gibi onuda gözetlemek tetikte olmak gerekiyor.Mantıksız birisi olduğu için yanında birileri olmalı.

Son düzenleme:

Amin, eskiden oyleymis canim. Gerci hala bazi yerlerde ayni bu durum.

Allah sifasini versin kuzunun. Tatli gozlerinden operim. Belki zeka geriligi duzelmez ama insallah fiziksel sorunlari azalir. Saglik sorunlari biter yavrunun.
Evlat bu. Benim oglum da fiziksel bir sorunu yok ama otizmli. Bana da arkanda kalmasin diyenler oluyor cok kiziyorum.

Valla kadin 85 yasinda bunamista olabilir ama bir anneye heleki boyle bi durumda cocugu olan anneye de isterse raporlu hasta olsun kim ne derse desin uzulur zoruna gider.
Cunku bunamistir felan tamam da gayette patavatsiz laflar etmis.genel de kendi bilmezler konusur boyle.
Yasliysa bunadiysa akli bunlara nasil yetiyor.sanki baskasinin cocugu hakkin da konusuyo torunu bide herkesin icin de ayrica.
Dedigim gibi kadinin laflari kayle alinmaz ama uzulmuyecek takmiyacak ta yoktur.
Cocugun yaramaz olur babaannesi laf ederde umursamazsin ama bu durumda yorum yapilmaz bi anneye.

Yaşlılarla cocuklara hiç kıyamıyorum otesi yok.

85 yaşında yaşlı bi teyze o, kayınvalide sıfatı oturmuyor bile vallahi .

Teşekkürler teyzesi.Akşam senin yerinede bol bol öperim.Umarım düzelir .Eğitimden çok fayda görmüştük.Birde refleksolojiden.Algısını açmıştı.

Dışarıdakine laf söylemesi ne kadar da kolay.Hayırlı bir şey söylemeyeceklerse sussalar daha iyi.Bana şimdiye kadar birtek kayınvalide dedi.Bir daha derse bu sefer susmam .

Rabbim ol derse olur.Ümidimizi yitirmeyelim.Onlar bize hem emanet hemde hediye.Oğlum benim canım canımıniçi. En önemli şey onlara verdiğimiz sevgi.Elimizden geleni yapalım gerisi takdiri ilahi.

Rabbim senin yavrunada şifa versin.öperim gözlerinden

Son düzenleme:

Onu sık sık ziyaret ettikten sonra bakıcı da iyi bir huzurevi de kötü fikir değil aslında. Hatta orada arkadaş edinebilir.

Zor yani böyle uzun uzun tek kişide. .

Allah kolaylik versin.

Yavruna acil şifalar diliyorum penceremden umarım çok çabuk gelismeler gösterir.
Senin durumun özel yükün yeterince ağır.
KV ye bakmani kimse bekleyemez elbette.

Yine de yaşlılık de gormemeye çalış.

Ne bileyim zor.. Herkes için ayrı ayrı
Allah kolaylik versin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…