- 16 Şubat 2012
- 6.594
- 11.147
- 448
- Konu Sahibi penceremden
-
kv nin sende kalması cidden haksızlık olur sana.
sen neden bakmıyorsun diyenler olmuş.
el insaf diyorum onlara.
yükün yeterince ağır.
kimsenin senden böyle birşey istemeye hakkı yok.
eşinin bile.
sen evladına bakacaksın herşeyden önemli ve öncelikli olan odur.
kv nin kaç tane evladı var,baksınlar bir çaresine.
Tum yuku eltiye vermek dogru degil. Icine atiyordur ama bu yipranmadigi anlamina gelmez. Kardesler anlassin birinize yakin ev tutulsun yanina da bakici verilsin. Cekilecek dert degil. Bunamissa bunamis kucucuk cocuga beddua etmek ne demek.
Annemin babaannesi de 100 yasini gecmisti vefat ettiginde. Son 10 sene ciddi bunama vardi. Ama surekli eskiden neyse kafasinda o vardi. Annemi genc kizlik arkadasi sanmalar, surekli durmadan saatlerce namaz kilmalar, dakikalarca abdest almalar, cevresindekilede tarlalarin durumunu sormalar, koye gidicem diye tutturmalar, vs. Biraz da bilincaltiyla ilgili bence.
özel durumda bir çocuğu olmayanlar bunun ne demek olduğunu bilemez ve bu konuda ne kadar empati yapsalar da anlayamazlar.burada k.valideyi savunan ama o yaşlı diyen kişiler acaba söz konusu kendi engelli çocukları olsa ve birisi ona ölsün de kurtul gibi bir cümle kursa ne yapar acaba?
üstelik konu sahibi diyor ki k.validemin aklı gayet başında sadece eskiden beri hep böyle patavatsız yani bu cümleleri bilerek kuruyor.o yaşta ki her yaşlı akli melekelerini yitirmiş olmuyor arkadaşlar.
Kesinlikle haklısın aynı durumda olan anlar yinede ben bir şey demiyorum .Kayınvalide bunak olsa anlarız bence.Yinede dün akşam eşime dedim istersen doktordan bir randevu alalım alzemer mı değilmi diye ,o gerek yok dedi istemedi.Gidilirse asıl ayakları için gitmek gerek dedi.
Benimde anlayamadığım yer burası insan nasıl tepki vermeden durabilir..tabiki doktora götürün baksınlar burada kimse bir iki cümleye bakıp da teşhis koyamaz.
ancak evladım için de kimse ölsün diyemez,ben bu kadar anlayışlı bir insan olamadım hiç.
Benimde anlayamadığım yer burası insan nasıl tepki vermeden durabilir..
aynen katılıyorum.özel durumda bir çocuğu olmayanlar bunun ne demek olduğunu bilemez ve bu konuda ne kadar empati yapsalar da anlayamazlar.burada k.valideyi savunan ama o yaşlı diyen kişiler acaba söz konusu kendi engelli çocukları olsa ve birisi ona ölsün de kurtul gibi bir cümle kursa ne yapar acaba?
üstelik konu sahibi diyor ki k.validemin aklı gayet başında sadece eskiden beri hep böyle patavatsız yani bu cümleleri bilerek kuruyor.o yaşta ki her yaşlı akli melekelerini yitirmiş olmuyor arkadaşlar.
aynen katılıyorum.
penceremden çocuğunun durumu ile ilgili fazla detay vermiyor.
ama ne kadar zorlandığını anlamaya çalışmak bu kadar zor olmasa gerek.
eltilere niye acıyoruz durduk yerde anlamış değilim.
burada konu eltiler değildi ki.
penceremden in kolay bir hayatı yok.
ve bu zor hayatında bir de kv ye bakmak zorunluluğunda olduğunu düşünmüyorum.
bu vicdansızlık olacaktır.
kaç tane çocuğu var bulsunlar bir çözüm.
yazık değil mi bu kadına yükü zaten ağır.
O da öyle olabilir.Bilmiyorum biraz gamsız bir yapısı var.Birde yokluktan mecburen tarlada çalışıyorlardı.Erkekler ne derse yapmak zorundaydılar.Şartları kötüydü.
8 çocuğundan 5 i ölmüş.Sorduğumda küçükken öldüler dedi.Ne olduğunu anlamadan ölüyorlardı dedi.Bir tanesi 20 yaşında karasevdaya tutulmuş veremden vefat etmiş.Öyle söyledi.Allah rahmet eylesin.
Allah sifasini versin kuzunun. Tatli gozlerinden operim. Belki zeka geriligi duzelmez ama insallah fiziksel sorunlari azalir. Saglik sorunlari biter yavrunun.Ayrıntısı şu hem fiziksel gerilik var hem zihinsel.Minik bir bebek gibi.Sadece baba,mama, dede diyor.Yemek gördüğünde mama diyor.Söylediğini anlamıyor ama sevilip sevilmediğini biliyor..
Sevildiğinde çok seviniyor ,sevinçli sesler çıkarıyor ,alkışlıyor.Sevdiği kişiler olduğunda örneğin abisi babası dedesi kapıdan geldiğinde acayip seviniyor. Dışarı gezmeye gittiğimizde ,arabaya bindiğinde ,oyun oynadığımızda ,kitap okuduğumda, masal anlattığımda,sevdiği müzik çalındığında çok seviniyor..Beraber uzanmaya bayılıyor.Hemen koynuna girmeye çalışıyor, sarılıyor.Sırnaşmaya çalışan minik kediler gibi .Dokunmayı çok seviyor ,mest oluyor.Gözlerinin içi parlıyor. Zaten onu kuzum yada minik serçem diye seviyorum.
Yürüyemiyor,bir ara eğitimler sayesinde iki elinden tutunca çok az yürüyordu .Emekliyordu şimdi onuda yapamıyor .Tuvaletini bezine yapıyor.Kaşık tutabiliyor önceden yemeği yiyebiliyordu şimdi 4 yıldır doktor önerisiyle mamayla besliyoruz.
Hala testler yapılıyor .Şimdiye kadar tedavisini gördüğümüz hastalığın yanlış teşhis olduğunu söylediler.Başka bir hastalık diyorlar .Yeniden kan alındı hatta benden de alındı .Sonucunu bekliyoruz.
Eltimler sağolsun bir kere bile lafını etmediler.Allah razı olsun .Kayınvalideye bir şekilde üçümüz bakacağız.Bana ihtiyaç olduğunda söylüyorlar haftasonları . Diğer zamanlarda da nasıl yaparlarsa kendileri karar veriyor. Şu an yatalak v.s değil zaten.Yemeği seriliyor,suyu veriliyor,banyosu yaptırılıyor.Yapamadığından değil kendide yıkanıyor yazın sık sık duş alıyor.. Üstünü kendi giyer ilacını kendi içer.Yinede küçük çocuk gibi onuda gözetlemek tetikte olmak gerekiyor.Mantıksız birisi olduğu için yanında birileri olmalı.
Allah sifasini versin kuzunun. Tatli gozlerinden operim. Belki zeka geriligi duzelmez ama insallah fiziksel sorunlari azalir. Saglik sorunlari biter yavrunun.
Evlat bu. Benim oglum da fiziksel bir sorunu yok ama otizmli. Bana da arkanda kalmasin diyenler oluyor cok kiziyorum.
Ne yapılabilir ki Nomu.Evlatları huzurevide bakıcıda düşünmez kastettiğin buysa.Huzurevini bende istemem gerçi.
3 kadın var.Büyük olanla 20 sene durdu sonra dönüşümlü yine baktı.5 sene bende sonra ortanca eltide sonra gene büyük olanda.En son bir yıldır büyük olanın yanındaydı kadının tahammülü sıfırlanmış.Hastaneye yatırdılar.Bir hafta yattı.Şimdi iyi
Ortanca eltinin düğünü vardı .Zaten buraya geleceklerdi.Kayımvalideyide getirdiler.1.5 aydır ortanca eltide.
Bende dursa tamamen bana da haksızlık değilmi?Büyük eltimde ortanca eltimde gezmeyi çok severler.Büyük eltim evhanımı birkaç ayda bir kızlarına gider ikiside şehir dışında.Ortanca eltim doğrudürüst evde durmaz.Zaten gündüz çalışıyor haftasonuda sık sık bir şey çıkar gezmeye gider olmadı alışverişe gider.
Ayrıntısı şu hem fiziksel gerilik var hem zihinsel.Minik bir bebek gibi.Sadece baba,mama, dede diyor.Yemek gördüğünde mama diyor.Söylediğini anlamıyor ama sevilip sevilmediğini biliyor..
Sevildiğinde çok seviniyor ,sevinçli sesler çıkarıyor ,alkışlıyor.Sevdiği kişiler olduğunda örneğin abisi babası dedesi kapıdan geldiğinde acayip seviniyor. Dışarı gezmeye gittiğimizde ,arabaya bindiğinde ,oyun oynadığımızda ,kitap okuduğumda, masal anlattığımda,sevdiği müzik çalındığında çok seviniyor..Beraber uzanmaya bayılıyor.Hemen koynuna girmeye çalışıyor, sarılıyor.Sırnaşmaya çalışan minik kediler gibi .Dokunmayı çok seviyor ,mest oluyor.Gözlerinin içi parlıyor. Zaten onu kuzum yada minik serçem diye seviyorum.
Yürüyemiyor,bir ara eğitimler sayesinde iki elinden tutunca çok az yürüyordu .Emekliyordu şimdi onuda yapamıyor .Tuvaletini bezine yapıyor.Kaşık tutabiliyor önceden yemeği yiyebiliyordu şimdi 4 yıldır doktor önerisiyle mamayla besliyoruz.
Hala testler yapılıyor .Şimdiye kadar tedavisini gördüğümüz hastalığın yanlış teşhis olduğunu söylediler.Başka bir hastalık diyorlar .Yeniden kan alındı hatta benden de alındı .Sonucunu bekliyoruz.
Eltimler sağolsun bir kere bile lafını etmediler.Allah razı olsun .Kayınvalideye bir şekilde üçümüz bakacağız.Bana ihtiyaç olduğunda söylüyorlar haftasonları . Diğer zamanlarda da nasıl yaparlarsa kendileri karar veriyor. Şu an yatalak v.s değil zaten.Yemeği seriliyor,suyu veriliyor,banyosu yaptırılıyor.Yapamadığından değil kendide yıkanıyor yazın sık sık duş alıyor.. Üstünü kendi giyer ilacını kendi içer.Yinede küçük çocuk gibi onuda gözetlemek tetikte olmak gerekiyor.Mantıksız birisi olduğu için yanında birileri olmalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?