oldu silelim de sen ne işler karıştırıyorsun da beni siliyorsun desinlerNew York’ta yaşayan evlilik terapisti Ian Kerner, ilişki ve evliliklerin kısa süreli olmaması için ilginç bir tavsiyede bulunarak, “Eşinizi/sevgilinizi Facebook’tan silin” dedi.
Facebook profili oluşturdum ve evliliğime olumsuz etki ettiğini gördüm. Çünkü eşimin, yorgun olduğuna dair paylaşımını ve günde kaç kahve içtiğini ve bunun gibi küçük şeyleri bilmek durumunda olmadığımı düşündüm. Bütün bu ekstra şeyleri bilmek durumunda olmamalıyım. İlişkiyi ayakta tutan biraz da gizem ve önceden tahmin edilemeyen şeyler… Çiftlere tavsiyem birbirlerini Facebook’tan silmeleri” ifadelerini kullandı.
Dünyada 1.4 milyonun üzerinde kullanıcısıyla hayatımıza giren Facebook, çiftlerin ilişkilerini de etkiliyor. Kıskançlık bu olumsuzluklardan sadece biri. Kullanıcıların ne zaman online oldukları, kimin fotoğrafını kimin beğendiği, arkadaş yorumları, fotoğraflar ve gönderilerin altına yapılan üçüncü kişilerin yorumları kimi zaman çiftler arasında problemlere neden olabiliyor.
Kerner’e göre, günlük yaşamda sürekli birlikte olan çiftlerin Facebook’ta da arkadaş olması ilişkideki heyecanı öldürüyor. Terapiste göre, sosyal medya bu anlamda partnerinize sizi daha yakınlaştırsa bile arada belli bir gizem ve mesafenin kalması ilişkinin sağlığı açısından önemli.
DHA
https://o nedio.com/haber/abd-li-terapistten-tavsiye-esinizi-sevgilinizi-facebook-tan-silin-581050
kadını yerde adamı yemez mi kan çıkar türkiyedeO tavsiye bizde tutmaz kardeş,"neden şifreni vermiyorsun" diye kavga çıkartan Türk kadını,facebooktan silen adamı çiğ çiğ yer
Yok yavrum ya, feysbığımı bırakmam bırakamam. Yılların emeği var orada, sudan çıkmış balığa dönerim. Adamın da hiçbir hesabını kapatmasını istemem zaten.Eşini / sevgilini silmek yerine kullanmamayı tercih ederlerse , daha iyi olmaz mı ? Niye sildin kavgası olmaz en azından , bizim insanımızın uygulayabileceği bir şey değil
Biz facebook , twitter kullanmıyoruz , yok nie sildin yok nie ekledin derdimiz yok
Yoksa nerden takip etcen de'mi ?Yok yavrum ya, feysbığımı bırakmam bırakamam. Yılların emeği var orada, sudan çıkmış balığa dönerim. Adamın da hiçbir hesabını kapatmasını istemem zaten.
Yoksa nerden takip etcen de'mi ?
İnsanlar böyle paranoyaya bağlıyor işte
Sosyal ağlarda çok vakit geçirenlerin , daha da yalnızlaştığını biliyor muydun ?Sonra nie yalnızım die sorma işte , hep facebooktan
İşte bilinçli kullanıcı farkı
Yok be ben öyle takip etmem bir kere adamdan emin olduktan sonra. Ben nasıl arkadaşlarımla konuşuyorsam, yeni insanlar ekliyorsam, sağa sola bulaşıyorsam o da aynılarını yapabilir sonuçta. Hele ki "kimi ekledin, o kim, yorum yazan kim, bu kız iletini niye beğenmiş" modlarım hiç olmaz. Sonuçta benim duvarımda bir erkek arkadaşım yorum yazıyorsa (ki yazarlar hiç tutmazlar çenelerini), aynı şey onun kız arkadaşları için de geçerli.
Yok kuzum ya, benim gibiler yaranamıyor adamlara. İlla didik didik herkesin hesabını soracak hatta kız arkadaşlarını sildirecek hatun lazım.İşte bilinçli kullanıcı farkı
Ben pek ihtimal veremiyorum " tabi tabi yeni arkadaşlar ekleyebilirsin canım sorun yok " diyebilecek kişilerin çoğunlukta olduğuna. O kız kim , kime baktın , arkadaş da kim , niye bunu beğendiğin diye kavga edip , hatta facebook yüzünden boşanan çiftlerden sonra ( oran gittikçe artıyor , üstüne sosyal ağları boşanmada delil kategorisine sokmayı başardılar) ne olur bilmem
Örnek insansın vesselam , neslin tükenmeden koruma altına alınman lazım acilen
Her şeyin çoğu zararYok kuzum ya, benim gibiler yaranamıyor adamlara. İlla didik didik herkesin hesabını soracak hatta kız arkadaşlarını sildirecek hatun lazım.
Ben tamamen kendimden yola çıkıp davranıyorum karşımdakine. Benim çoğu paylaşımıma yorum yazan samimi erkek arkadaşlarım vardır mesela ve kimse bana durup dururken onları sildiremez. Eh ben adam istedi diye arkadaşımı silmiyorken niye ondan silmesini isteyeyim yani. Sevgiliysek tapusunu almıyoruz, arkadaşları hayattan çıkarmaya gerek yok
Gerçi bazen fazla mı anlayışlıyım diye düşünüyorum biliyorsun! Daha mı çemkirsem napsam
He çemkireyim de hepten gitsin di mi adamHer şeyin çoğu zararB*kunu çıkarmaya gerek yok bence de , arada çemkir sen de
Ayarı tutturcan artık bir şekildeHe çemkireyim de hepten gitsin di mi adamdost musun düşman mı linda yaa, zaten halimi biliyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?