• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

abes mi düşüncem ??

falla kızlar eğer işi hep sen öde şekline dönüştürmeyecekse ödeyin, benim bir sevgilim vardı (evlerden ırak) adam "seni gezdirecem yakıt parası, lokantayı sen seç nede olsa sen ödeyeceksin, yolda gidiyoruz büfenin önünden geçerken duruyor ne içersin? şunu. bende bozuk yok sen versene.. hayır ben bişey istemem desem "bende bozuk yok versene" derdi. benim bununla bir çıkışım en aşağı 100 tl idi ve haftada 3 gün çıkıyorduk. baktım maaşımı sırf onunla çıkışlarıma ayırsam gene yetmiyor, ek iş yapmam lazım :D aynen postaladım :)

bir gün araba parfümü diye 4 dönüyordu, markete girdik 1 liralık parfüme pahalı dedi bıraktı çıktı. heralde onuda ben alayım diye umuyordu. vallahi attım kurtuldum... diyeceğim o ki : kızlar dikkat edin. bazıları yemek için dünyaya gelmiştir , asla yedirmeyin paranızı. bazen şartlar gerektirir ödersin, bazısının cebinde milyarlar olsa gene sana yıkılmaya bakar. zira cimridir, yeyicidir.. ayrımı iyi yapmak gerekiyor.. her param yok diyenede inanmayın.. ben şimdi nişanlımla bir yere gidiyorum, bende ödeyim derim kızar, senin benim parammı var diye. ama öteki olaydı (evlerden ırak) ne yapsamda yıksam diye düşünürdü.

ben öderım hiçte gocunmam..sürekli tek kişinin ödemesini beklemek saçma.. hep erkekten beklemek zıra yanlıs gozumde.. hani kadın erkek eşitti. bir kuruş sizden gidiyorsa, bir de ondan gitmeli.. yanı erkek sureklı sıze odettıgınde kullanılmış hissediliyoda..hep onlar ödeyince aynı his neden oluşmuyo... toplumsal tabuları bı kenara bırakın artık ya.. yeri gelince yeni çağ gençlik diyoruz, bırakın eskide kaldı hep erkek cebinden ananeleri. fakirse yandı desenize.. cebindeki üc kuruşuda harcayacak...aha tamam..iyice fakirleşecek.. sürekli sizin ona eşlik etmenizi istiyor ama maddı olarak buna yeterlı olamayacagınız durumda, söylersiniz öder.. yada aksı durumda parasının yetişmediğini bilirsiniz, yoktur siz ödersiniz..teşekkür amaçlı bi hediye alırsınız ödeşmiş olursunuz..Arada söz vardır,nişanlındır. evlilik olur herşeyinizi karşılar amenna.. Para yedirmek ayrı bi durum !! ama insan sevdiğiyle harcadıgı üc kuruşun hesabını yapmamalı.

yeri gelir ben yeri gelir o öder ama para benden çıksın çıkmasın kasaya o öder bizikisi de böle yani....

müşterek yaşıyoruz yeri geliyor eşitlik diyoruz o zaman neden sadece erkeğe bindirmek? günah ya

Ben hiç hesap ödemedim.bence bi erkegin yanında cüzdanını çıkarıp para ödemek çok cirkin bi görüntü.o adama saygısızlık, hakaret gibi bi şey.hesabı erkek öder ama siz de bunun altnda kalmaz baska jestler yaparsınız olur biter

Ben hiç hesap ödemedim.bence bi erkegin yanında cüzdanını çıkarıp para ödemek çok cirkin bi görüntü.o adama saygısızlık, hakaret gibi bi şey.hesabı erkek öder ama siz de bunun altnda kalmaz baska jestler yaparsınız olur biter

siinle aynı fıkırdeyım .ben de bır bayanın hesap odemesını hos bulmuyorum .ama soyle bır durum da var ;iliski uzun yıllara dayalı bır ılıskıyse o zaman zaten parası varmı yok mu bılırsınız ,o durum da tabıkı de oderım .erkek arkadasım bana hesap odetmez ben de odemeye kalkmam zaten .ama onun parası olmadıgı zamanı bılırım ,ve ya o soyler param yok dıye .bız boyle seylerden gocunmayız .o zaman parayı ona verırım o da odemeyı yapar .hayatta kasaya odemeyı yapmam .erkek arkadasıma saygısızlık olucagını dusunuyorum ben de .burası turkıye sonucta:34:

Bir bayanın ödemesini hoş bulmuyorum gayet normal gibi cümleler çok saçma çok basit.2 taraf da öğrenciyse ne olacak? ödeyen erkeğe parayı ailesi veriyo..O parada annesinin kardesinin babasının rızkı var..insanın boğazından geçmez geçmemeli..Öğrenci değilse bile evlenmeden sürekli bir tarafın ödemesini doğru bulmuyorum ben gururuma yediremezdim istisnai durumlar hariç mesela kızın durumu çok kötüdür..Bu durumda kız fazla masraf etmemeye çalışır altta kalmamak için arada kek yapar vs yani kısaca her durumda altta kalmamalı bi hesabı o ödüyosa birini de sen öde makyaj malzemesini az al da..ayrılık vs olduğunda "paramı yedi" diyememeli erkek ona o hakkı vermeyin ..

kasada bayanın ödemesi hos olmuyor diye düsünenler de erkegin bos bi kredi kartnı kullanıp ay sonunda beraberce ödeyebilir herseyn cözümü var:)

Son düzenleme:
canım o biraz çalışıp çalışmamasına göre değişir.
ben ödetmiyorum,çalışıyor olsada tamamen ödetmezdim.Biz mesela yemek yedik o öder,sonra bir yere tatlı yemek için gideriz ben öderim.Ya da birinde o öder diğer seferde ben öderim.Düşünsene hemen hemen her gün dışarı çıktığımızı.Maddi olarak bütçesini sarsar sadece onun ödemesi.
Bide açıkçası ben gururuma yediremiyorum.Rahatsız olurum sürekli onun ödemesinden.Sonuçta biz evli değiliz daha

Son düzenleme:
yani dimi mantıklı ozaman düşüncelerimiz tabiki uzun süreli bir ilişki varsa ortada onu tanıyosun imkanlarını biliyosun seninde katkıda bulunman güzel olur ..bu insanlıktır yaa...

sevgilim yemeği ısmarladıysa bende arkasından dondurma ısmarlarım...yada o gün iki farklı kafeye gittiysek 2.kafeyi ben öderim...

bence bu konular sadece ilşkinin en basında düşünüuluyor bi süre sonra (tabi aileden para almıyorsa ) artık o kadar biz oluyorki insan kim verdi kim vermedi aklına bile gelmio insanın.ben 6 ay işsiz kaldım erkek arkadaşım beni evden aldı eve bıraktı 1 kurus harcatmadı onun sayesinde sosyal hayatım devam etti:)))
tabi ben çalıstgm dönemde brktrdiğim parayı idare ediodum a,ilemden harclık almıyordum.
sonra iş buldum;gecen gün ben ödicem dedim hesap geldi ikimizde elimizi srmüyoruz hani ödicektin neoldu dedi unuttum o kadar alısmısım ki normalde bi adam bunu dese aaa terbiyesiz ödemicen mi dio bide düşününrdüm ancak artık o kadar önmsizlesio ki düşünün artık bu bi kurala bağlı olmamalı
ama ilşkilerin en basında bu asamya gelmden önce ince ayar gerek tabi:))

erkek öder tabiki ama o an yanında olmaz yada maddi sıkıntı cekiorsa ya sen ödersin yada beraber birlestirp ödersiniz .d.d .p

bugün o yarın ben..
bi o bi ben..
duruma bakar aslında durumu iyiyse çok ödetmemesi lazım bana..
ama şimdiki gibi öğrenciysek kendim ödemeye çalışırım..

bende sevmiyorum hep onlar ödeyince ama hosumada gidiyo :D zaten erkek arkadasim bana ödettirmiyo :( arada bi ödesek nolur sanki..aciyorum erkeklere ya yazik her seferinde onlar ödüyo

milletin ana babası sokaktan toplamıyo parayı
ben bu yaşımda babamdan harçlık isterken bile utanıyorum bide sevgilim oldu diye başkasınamı ödetcem yediğimi içtiğimi

Zenginse, maddi durumu iyiyse erkek ödemeli... Kız ödemeye bile yeltenmemeli...:63:

Eğer maddi durumu iyi değilse, her iki tarafta hesabı paylaşmalı... Hatta alman usulü filanda olabilir...:13:

Bence iki tarafın da benzeri bir geliri varken hep erkeğin ödemesi haksızlık olur. Hayat pahalı biliyorsunuz. Tek taraflı olursa menfaat ilişkisi gibi geliyor bana. Eğer erkek arkadaşınız ısrarla size ödetmiyorsa siz de başka jestler yapabilirsiniz. Sinema/tiyatro/konser bileti ve hediye alabilirsiniz. Yani, onunla parası için birlikte olmadığınızı göstermiş olursunuz. Ayrıca gereksiz para harcamamasını sağlayabilirsiniz. Örn. Taksi yerine bazen toplu taşıma kullanabilirsiniz. Yani onu düşündüğünüzü gösterebilirsiniz.

"her seferinde erkek öder" yada "erkek tabiki ödesin" mantığı çok saçma geliyor bana..
sonuçta bi ilişki yaşıyosun, hayatı paylaşıosun o insanla neden sadece bir tarafın sorumluluğuymuş gibi gözüküyo ki bu durum?
yeri gelir ben öderim yeri gelir o öder..ki böyle olmalı bana göre..
bu hafta ben ödediysen diğer hafta o öder..
kendimi rahat hissetmem açıkçası hep erkek hep erkek..
3,5 yıllık ilişkim boyunca böyleydi,gayet memnunum:51:

Bugüne kadar hiç hesap ödemedim.Zaten ciddi ciddi ödeyeyim dediğim zaman da kabul etmez.Ama bu onu kullandığım anlamına gelmez.Zaten parasal anlamda sıkıntısı olsa bilirim.Ama bence de erkek dururken bayanın elini cebine atması hoş bir görüntü değil.Sadece arada ufak tefekte olsa hediyeler almaya çalışıyorum bu kendimi daha iyi hissettiriyor.​

Back
X