Abim beni boğuyor.

Louder

Guru
Pro Üye
Anneler Kulübü
3 Ağustos 2012
5.353
15.387
448
Bir tavsiye veremeyeceğinizi biliyorum, sadece anlatmak istedim. Çünkü artık çok sıkıldım. Şu an tam karşımda çoraplarını çıkarıp fırlattı yine bir köşeye. Yazmadan duramayacaktım gerçekten.

İki tane abim var. Biri 27 yaşında diğeri 23. Bu 23 yaşındakiyle problemim. Büyük abimle hiçbir sorunum yok. O istanbul'da yaşıyor. İstanbul'dayken erkek arkadaşımla tanıştırdım, evine kabul etti, sohbet ettik vs.. Çok iyi, anlayışlıdır. Ama bu küçük abimden gerçekten daraldım artık.

Her şeyime karışır. Telefonuma, bilgisayarıma, kıyafetime, dinlediğim şarkılara, arkadaşlarıma... Güya babamın yanında çalışıyor, sabah 10da kalkar işe gider gibi yapar öğlen 1 de geri gelir. Tüm giysilerini bir yere atar. Şu anda bile "kime yazıyosun sen?" diye sordu mesela... Giysileri bir yerlerde, sürekli karpuz kes, yemek koy, su getir, çorap getir, duştan çıkar donunu bile hazırlatır. Sigara içer suratıma üfler, durduk yere bağıra bağıra şarkı söyler. Klozetin kapağını kaldırmayı bile öğretemedim. Klozetin üstüne not yazarım notun üstüne işer. Seviyorum kendisini ama artık beni öyle bıktırdı ki. Çocukken "yağmurda yürüyelim mi, öpüşelim mi" falan diye bir şarkı vardı. TV'de çıktığında izlemeye devam ettim diye dayak yemiştim. Büyüdüm artık kocaman kız oldum şiddet kalmadı ama uyuz ediyor beni. Tüm eşyalarıma çöreklenmeye çalışıyor zaten. Sürekli alkol alıyor, geceleri sorun çıkarıyor evde. Saat 4-5 e kadar dışarda kaldığı oluyor. Annem babam ayrı, bir erkek o var evde. Anahtarını bile taşımayacak kadar sorumsuz. Cama koyuyoruz anahtarı. Tedirgin yatıyorum geceleri.

Cidden sıkıldım artık ya. Babamın yanına gitse de kurtulsam. öf.

yazdıklarını okudum canım kendi sorunumu bende yazmıştım okudun mu bilmiyorum ama öyle bir an geliyor ki insan ailesinden olan bu parçaları bile özlüyor.....sana tavsiyem abin olduğu için çok üstüne gitme ama bunlardan rahatsız olduğunu düzgün birşekilde açıkla..birde bu sorunları yaşayan emin ol tek sen değilsin abiler biraz böyle oluyor sanırım ama evlendikten sonra düzeliyor diye duymuştum

Canım okumadım ama okuyacağım şimdi profiline girip. Bir de çapkın bizimki. Bir kız arkadaşı vardı kızı 5 bin kere aldattı, kızla aram çok iyiydi, arayıp arayıp ağlardı artık ondan bile bıkmıştım. Başıma sarmadığı dert kalmadı. Sürekli idare et babama karşı, anneme karşı. Vallahi bunalttı artık.
Konuştum defalarca ama anlamaz. Artık böyle kabul etmek dışında çarem kalmadı.

Allah yardımıcınız olsun benim de bir abim var o da 23 yaşında ama maşallah hiç bir problemim yok babamdan da ötedir kendisi,çok seviyorum. Bu zamana kadar bana karşı ne kötü bir sözü oldu ne el kaldırdığı. Bana vurmak istediği zaman duvarlara vurdu,kötü bir söz söylediği zaman (kastım ; salak,gerizekalı gibi sözler) üzüldüğümde çağırdı hep öptü alnımdan kardeşim benim ben seni üzmek ister miyim dedi. Canımdır benim o.
Tavsiye istememişsiniz derdinizi bizimle paylaşmışsınız tekrar diyorum Rabb'im yardımcınız olsun umarım bir gün yaptığı hatayı anlar. :)

Sabırlar diliyorum
Annen söz geçiremiyor mu ?
Böyle biriyle yaşamak gerçekten çok zor
Yada büyük abin uyarsa falan,olmaz mı ?

ahh kardeşler ahh. hepsi aynı aslında da bazıları içlerinden farklı çıkıyor =)
dediğin gibi tavsiye veremeyiz sana. abine biri akıl verse iyi ama

benimde erkek kardeşim var, benden bir yaş küçük olduğu için abi havasında sürekli.
dediğin gibi çoraplar ortalıkta, banyoya girer iki saat çıkmaz, wc ye girer pc götürür yanında canı sıkılmasın diye.
aynı anlattığın dertler yani.
ama üniye gitti inan özledim onu.
sorumsuzun arkasını toparlamaktan yoruluyorum vallahi her seferinde bu son diyorum ama nerdeeee gene olmuyor.
kardeş candır can..
bi zaman sonra sende anlıyacaksın.
o zamana kadar Allah sana sabır versin canım

Sağolun kızlar. Annem zaten zavallım, nereye koşuşturacağını şaşırmış. Benim okulum mu, abimin alkol problemi mi, savrulup gidiyor işte. Babamdan çok korkar abim. 23 yaşında adamı dövdü de, sövdü de, iyi de konuştu, doktora da götürdü. Yok. Adamda tık yok. İstiyor ki çalışmasın, ekmek elden, su gölden. Gece hayatı olsun, evlenmesin gezsin tozsun. Kaç kere işini bozdum. Kızlara acıyorum bunun gibi sevgilileri olmasın diye anlatıyorum huyunu suyunu. Gitti 2 sene dışarda okudu, özlüyordum ama rahattım en azından. Şimdi de tutturdu poğaça poğaça diye. Kalktık poğaça yaptık bakalım. En azından susar belki biraz.

sende istediklerini yapma, dovecek degildir herhalde koskoca kizi.

Insan kardeslerini secemiyor, yapacak birsey yok.

bana kalırsa abinle olan problemin büyük önemli bir sorun gibi gelmedi klasik abi modeli işte.daha beterlerini biliyorum bence haline şükret ve ailenle olduğun günlerin kıymetini bil.

o kadar güzel tarif etmişsinizki gözümde canlandı ve ister istemez güldüm ama yaşadığınız sıkıntılara değil abinizin hareketlerine ..sorumluluk ilave edilmez.biran gelir o anda sorumluluğunun bilincine varır.siz boşuna çabalamış olyorsunuz..ya söylediklerini yapmayacaksınız padişahın yapmasını bekleyeceksiniz yada kendinizi üzmeden yapacaksınız..kardeş başka hiçbirşeye benzemez.abilerinizin kıymetini bilin..

ay walla okurken bende gülmedim değil ama bi abimin olmasını çok isterdim tatlım sende sıkma canını abin askere gitsin gelsin düzelir merak etme :) asker ocağı baba ocağına benzemiyo çünkü :)

Kendi kardesimi gördüm okuyunca, yalnız o daha 17 yasında ama aynı abiniz gibi huylar mevcut hatta gözüm korktu bile diyebilirim, kardeslerim hakkında konum bile vardır burda, kız kardesim 23, erkek 17 yasına girecek bu ay, agresif, sen ince bir ses tonuyla konusursun, gayet olumlu birseyden söz ederken o bagırarak, lan lun kullanarak cevaplar. Herseyini ayagına ister, sunu al desen gitmez ve bin tane laf sayar hatta babama bile! Üsütne üstlük ben tersim, yapım bu! diyor. Ama ters olmak karsındakine haksız yere yüklenmek, bagırmak, hakeret etmek degildir ki? Bu isi nasıl cözücez bilmiyorum..

Coraplarını bir ara masaya koyardı siz düsünün.
Pantolon oturma odasına yerde, tsörtü ters cıkarmıs yere fırlatmıs, ne yemisse orta yerde duruyor.
Suyunu bile bizim vermemizi istiyor, kendin al ablacım dedigimizde, siz ne ise yarıyorsunuz zaten diye laf duyuyoruz. Bizim amacımız onu alıstırmak aslında, rahmetli annem üzerine titrerdi en kücügümüz diye, daha gecen yıl ayakkabılarını baglayamıyor diye oturup annemin bagladıgını bilirim.
Aslında iyilik mi oldu bu? Hayır..
Cok alıstı hazıra, herseyi biri tarafından yapılsın istiyor..
Sorumluluk bilinci cocuklara kücüklükten asılanmalı bir sekilde, her cocuk kendi ihtiyaclarını görmeli. Mesela uyandıgında yatagını düzeltmeli, pijamalarını katlamalı, oynadıgı oyuncakları toplamalı vs. vs.

sana bişey diyimmi senin abinin aynısı ama aynısı bende var şok oldum okurken resmen benim abimi anlatmışsın yaaa
bakben 20 yasındayım artık öğrendim nasıl abiyle başa çıkılır hiç konuşmuyorum hiç takmıyorum dediklerini inadına mutlu olmaya çalışıyorum sende öyle yap canım

smuwiLa, öncelikle başın sağ olsun. Allah rahmet eylesin.

Kızlar, aslında küçük bir problem değil. O benim kardeşim, canımdan bir parça. Çok da değerli ve aslında bu yüzden kızıyorum ona. Asıl problem alkol. Alkol... Öyle bıktım ki bu huyundan. Bu huyu yüzünden diğer küçük sorunları da büyütür oldum. Kıskançlığı, karışmaları, bitmeyen istekleri büyüdü, büyüdü gözümde. Çok kötü alışkanlıklara bulaştı benim abim. Hala kurtarmaya çalışıyoruz ama kimseyi dinlemiyor. Babam zaten kendi havasında, şehir dışında çalışıyor. İçim acıya acıya ispiyonladım onu babama. Odasında bulduklarımı, yaptıklarını anlattım. Tek yaptığı yanına almak oldu şehir dışında 1 ay çalıştı, orda uzak kalmıştır kurtulmuştur derken geldi yine aynı şeyler.

Beni sıkan da bu aslında... Annem de hasta, canım benim, en çok da o üzülüyor. Bilmiyorum işte ne olacak, askere gitmesi tek umudumuz.

üfff çok kötü yaa .ama şu şarkıyı dinleme konusunda çok komik abin fena arıza allah yardımcın olsun .

Bu kırmızı ile işaretlediğim yerlere kadar diyorum ki "tipik abi hareketleri, emir vermeye bayılan türk erkek tipi" diye düşünüyordum ki, bu kırmızı yerlerde böyle oldum

Çok saçma ya, nasıl yani klozetin üstüne mi yapıyor tuvaletini
Pis yaa :26:

Allah sabır versin canım ya, bu ne böyle :26:

Sağol canım benim. Gerçekten sabıra ihtiyacım var. Klozetin kapağı derken yani tamamını kapatan yer değil çevresindeki pofidik yerden bahsediyorum. Sıçratmasın diye kaldır şunu diyorum ama üşeniyor galiba. Sırf abim yüzünden erkek çocuğum olsun istemiyorum

Sizi tam olarak kullanıyor bence.
Yazık diyorum sizde bağırama zmısınız?
Ya da anneniz ile konuşun o da abiniz ile konuşsun bu durumu

Gülmedim değil :)))) Bendede bir abi var bana Allah'tan böyle yapmıyor.Ama kendisinden nefret ediyorum.Evlendiği gün benim düğünüm olacak

şu dünyada abi kavramından nefert ettiğim kadar hiç bi şeyden nefret etmedim senin yazını okuyunca dahada tepem attı diyecek kelime bulamıyorum içimdekileri yazarsam banlanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…