• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

abim çok mutsuz ve ben üzülmekten başka birşey yapamıyorum..

aralarında ki sorunlari bilemem.sizde bilemezsiniz yaşadıkları her durumu.ama bir anne baba olarak yaptıkları bence cok yanlış.evimin dibindeki binada cocugum uyurken gece rahat rahat yatip uyumak bana göre cok tuhaf.insan ozlemez mi? aksamlari yatagina kendi yatirmak iyi geceler deyip öpüp koklamak.gece kalkip üstü acik mi diye bakmak istemez mi?sadece anne icin demiyorum babada ayni şekilde.ikiside bir garip bence.abinizde cok iyi niyetli v.s olabilir ama babalik evlat farkli bir mevzu.aksam ordan alip evine getirip sevse oynasa yengeniz abinizi dövmez heralde.çok üzülüyorum bu durumdaki cocuklara..siz karışmayın kötü olan siz olursunuz sadece yeğeniniz
icin abinizle konusabilirsiniz belki..

istediği kadar güçlü olsun,karşısında laf anlamayan dinlemeyen kafasına göre hareket eden biri olunca ne oalcak??
bu çocuk burda kalacak dediğinde dinlemeyıp basıp annesine götüren bi kadına ne yapsın güç mü uygulasın?
psikolojik şiddet ve sindirilme yaşıyor bunun farkındayım ama terapiyi abime degil geline armağan etmelıyım belkıde teşekkürler

Susup oturmasın

O götürürse abin de getirsin

Konunda çocuğu getirmiyor abim de gidip orada seviyor yazmışsın

O eve girebildiğine göre çocuğu alıp getirebilir de

Eve çocuk gelince yengen kavga çıkarıyorsa işte o Zaman abin çare aramayı düşünür belki

Kalsın dedim götürdü tüm hafta anneannede bıraktı ben de susup oturdum makul değil ki

Sabah uyanmasın bırakırken vs vs diye yengenin makul gerekçeleri varsa da bunun aksi olması gerektiği konusunda harekete geçmek de abinin görevi

yengeniz çalışmıyor galiba. abim borç altına girdi demişsiniz. gelininiz de çalışıyor ise borç ikisinin doğal olarak. peki o zaman çocuk neden anneannede kalıyor?

Ben çocuk konusunda karışmadan duramam herhalde. Abicim bak çocuk akşamları neden evinde kalmıyor, azıcık bize de getir biz de gelelim, böyle iyice soyutladınız kendinizi, bir probleminiz varsa biz de yardım edelim. Yeğenim için artık endişeleniyorum... falan filan, gerekirse de kötü olurum ben.

kimsenin evlilik hayatına karışmayın. abinizin yaşı gayet büüyük.kendi kararlarını kendi verebilir sonuçta.

bu arada gelininiz sizinle pek samimi olmuyor ise bu siiznle anlaşamadığını gösteriyor.zorlamaya gerek yok.

ya bu arada sizin gibi bir görümcem olsun istemezdim. düşünsenize eşinizin kardeşi sizi çekiştiriyor abim mutsuz diyor. ben olsam sanane derdim.sanki abisi 10 yaşında çocuk.mutsuz adam boşar boşanma diyenleri bile dinlemezzz.

selam kızlar,
öncelıkle 3 abım var ve 3 yengem..dolu dolu bir görümceyim yanı:)genel olarak kımsenın işine gücüne karışmam yardım dışında ve gerçekten çok severler benı..biri dışında..
ortanca abım çok hızlı bir evlilik yaptı..6 ay içinde tanıştı nişanlandı evlendi..yaşı 37 idi,belkide son şansım diye düşündü o dönem bilmiyorum..5 yıllık evlıler ve bir kızları var..
gelinimizde müthiş bir öfke var,hayata karşı insanlara karşı..herkese herşeye..sadece 2 kız kardeşi ve annesi birde kızı..onun dünyası okadar..
abimde çok sevilen yumuşak huylu karışmayan etmeyen kadına saygılı bır adam..
okadar büyük baskı altındaki..
her hareketi,konuşması,esprı yapması,şurdan bardak alıp su içse o bardaklamı içiyosun ne biçim içiyosun o orayamı konur,koydunda nıye yıkamadın gibi saçam sapan bir eleştiri zinciri var hatunda..adam bunalmış ama aile üzülmesin diye bizede anlatmıyor..
herkes inanılmaz ilgi gösterdi aileye dahil etmek istedi,özellıkle ben aynı yastayız daha iyi bağ kurabiliriz diye ilgilendim,davet ettim,dışarıda görüştüm,organızasyon yaptım konustum,açmaya çalıştım vs..
ama yok yanı..
defalarca laf sokar,begenmez,mutsuzdur,gelir bı kenarda oturur telefonuyla oynar gider,merhaba nasılsın demezsen asla demez..
toparlayamıyorum artık neyse,çokta detaya girip yermiyim..
ama konu şu,abim gerçekten çok mutsuz,bikaç kez anneme bikaç kez bana dedi,şeytan diyo aç boşanma davası bitir bu işi ama kızıma kıyamıyorum,onu haftada bir görmek istemıyorum..buarada kızına annesi bakıyor ve evlerının mesafesi arabayla 10-15 dk idi..haftaiçi kızını orda bırakıyordu.yeğenım 3 yaşında şuan
sabah kızı bırak akşam al zor oluyor diye,annesinin 2 bina yanında ev aldırdı..abim biraz zorlanıcam ama en azından kızım akşamları ynaımda olacak aile gibi birarada olucaz deyıp girdi borcun altına..ne oldu hala haftaiçi akşamları çocugu almayıp annesınde bırakıyor ve haftasonları alıyor..abimden işten gelınce mecburen oraya gidip kızını orda görüyor..düzen sıfır yani..
nıye anlattım bilmiyorum ben işin içine de girmek istemıyorum,karı kocalar sonuçta kendı meseleleri..ama ne yapabılırım diye çok sorguluyorum kendımı..sinir olsam bile sürekli birarada olmayamı çalışsam yoksa ne halınız varsda görün deyip bagımı koparsam bilmiyorum..
uzun oldu..
abiniz her bir şeyin farkında. koskoca adam. 40 yaşını devirmiş .
o zaman karışmak da düşmez size.
ne kadar üzülsen de kendi kararlarını kendi veren bi adam var karşında.
düzelirler diye ümit ediyorum

karışma taraftarı değilim bende..sadece merak edıyorum kardeşiniz varmı?
evliliği nedeniyle müthiş mutsuz olan kardeşinize bir kardeş olarak nasıl yardımcı olurdunuz??

Ben olsam, gözlemlediklerimi problem çıkaran tarafla konuşmaya çalışırım. Sonucunda neler olabileceğinin farkına varmasını sağlarım.
Ha baktım düzelme yoksa, ben de bu durumdan üzüntü duymaya devam ediyorsam ne haliniz varsa görün der kendimi konudan da onlardan da çeker, ne görüşür ne mutsuz olurum.

Sakın bulaşmayın iyi olur allahtan kötü olur sizden bilirler..
Şimdi abinize boşan diye gazı verirseniz yarın abiniz yuvamı yıktınız diye karşınıza dikilir
Ettiğiniz her kelime size geri döner
Barışırlar siz kötü fitneci olursunuz..
Yeğeniniz büyür size düşman olur...
Koskocaman erkek adam kendi versin kararını siz müdahele etmeyin, her boşanacam diyen boşansaydı...
Kapılarını kapattıklarında nasıl bir hayatları var siz bilemezsiniz...
Her evliliğin kendine ait dinamikleri vardır size yanlış gelse de onların doğrusu odur. Bazen de tam tersi.
Şikayet ederler ama karılarının/kocalarının da lafından çıkmaz bu tipler. Hiçbir zaman boşanmazlar da.
Üzülümenizi anlıyorum ama hayatın gerçeği sizin müdahelenizle olacak bir şey değil dert etmeyin kendinize.

Eee

Abinin ağzına araba mı basmış

Biz buraya annen yakın olsun çocuğu getir götür sorun olmasın diye taşındık
Demek zor mu

Alsın gelsin çocuğu akşam gidip orada seveceğine

Böylesi kolay geliyor demek ki

Kapıya gidip hadi kızım gidelim evimize deyince anneannesi olmaz size gönderemem mi diyecek

Yengenizin ailesinin desteği gereken sağlık sorunu vs mi var

Evi yakınken çocuğunu bırakması ve anneannenin de bir şey dememesi garip de

sabah işe erken gidiyorlar,yolları uzun ve 6,5 gibi evden çıkıyorlar,
dolayısıyla çocuk sabah kaldır götür olmasın diye haftaiçi orda bırakıyolar anladıgım kadarıyla
anneannesi ilk zaman onlar evden çıkmadan geldı kız uyanınca aldı gitti ama o düzen yürümedi sanırım..
gerekırse çocugum 6da kalkar ama yinede kendı evınde kalır,saglık sorunum olmadıkça..
hiçkimsenin hiçbir saglık sorunu da yok bu arada..

bu çocuğuna abur cuburu durmadan yediren çift mi?
nickini görür görmez konuyu hatırladım garden
hala o durumda mı çocuk

bu arada abiniz dişini gösterseydi öyle olmazdı yenge
abiniz diretsin çocuğu her akşam alsın evlerine

evet dogru hatırladın arkadaşım çocuk aynı durumda
o çocuk tabiki abur cubur yiycek modundalar..yapcak bişey yok karışılmıyo işte
abimin hatası tartışmaktan kaçınıp sinmek zaten,bunu yapabılse emnım farklı olurdu..tartışmak illaki kavga etmek degildir dogruyu bulmak için yada ortak nokta için çiftler tabiki tartışacak..ama işte abimin eksiğide bu malesef

aralarında ki sorunlari bilemem.sizde bilemezsiniz yaşadıkları her durumu.ama bir anne baba olarak yaptıkları bence cok yanlış.evimin dibindeki binada cocugum uyurken gece rahat rahat yatip uyumak bana göre cok tuhaf.insan ozlemez mi? aksamlari yatagina kendi yatirmak iyi geceler deyip öpüp koklamak.gece kalkip üstü acik mi diye bakmak istemez mi?sadece anne icin demiyorum babada ayni şekilde.ikiside bir garip bence.abinizde cok iyi niyetli v.s olabilir ama babalik evlat farkli bir mevzu.aksam ordan alip evine getirip sevse oynasa yengeniz abinizi dövmez heralde.çok üzülüyorum bu durumdaki cocuklara..siz karışmayın kötü olan siz olursunuz sadece yeğeniniz
icin abinizle konusabilirsiniz belki..

konuşmayı düşünmüyorum ama herzaman arkandayız mesajını veriyorum abime..aslında gelınede bunu yapıyorum..kımse konusmazken ben konusuyorum kımse cagırmazken ben çagırıyorum..
zaten kımsenın evliliğine karısmak gibi bir durumum yok bunun bilincindeyim sadece onu üzgün görmek canımı sıkıyor

yengeniz çalışmıyor galiba. abim borç altına girdi demişsiniz. gelininiz de çalışıyor ise borç ikisinin doğal olarak. peki o zaman çocuk neden anneannede kalıyor?

Ben çocuk konusunda karışmadan duramam herhalde. Abicim bak çocuk akşamları neden evinde kalmıyor, azıcık bize de getir biz de gelelim, böyle iyice soyutladınız kendinizi, bir probleminiz varsa biz de yardım edelim. Yeğenim için artık endişeleniyorum... falan filan, gerekirse de kötü olurum ben.

kendı ailesine sık gidiyorlar,abim kopmasın diye sık sık ben biraraya getiriyorum aile üyelerini..ama işte amann ne bilim..

kimsenin evlilik hayatına karışmayın. abinizin yaşı gayet büüyük.kendi kararlarını kendi verebilir sonuçta.

bu arada gelininiz sizinle pek samimi olmuyor ise bu siiznle anlaşamadığını gösteriyor.zorlamaya gerek yok.

ya bu arada sizin gibi bir görümcem olsun istemezdim. düşünsenize eşinizin kardeşi sizi çekiştiriyor abim mutsuz diyor. ben olsam sanane derdim.sanki abisi 10 yaşında çocuk.mutsuz adam boşar boşanma diyenleri bile dinlemezzz.

konu gelinin benımle samımı olup olmaması değilki,evlılık değilde herhangi bir konuda bile olsa insan kardeşinin mutsuzlugunu göre göre aman banane der mi?abim o benım..
zorlama da olmaz bizde herkes özgürdür gelmek isteyen buyurur gelir,gelmek istemeyen kendi bilir,ama şu var sen benım abimin eşi olabilirsin ama dururp dururken bu adamı ailesinden hayattan sogutursan tabiki insanlar neden boyle neden mutsuz der..
sen sanane dıyebılrsın,emınım oda sanane der,ço problem değil..
ınsanları mutsuz edıp,sonra sanane dıyebılen bırının görümcesi olmak zaten yeterınce sevımsız bir durum emın ol..
ve çekiştirmiyorum durumu anlatıyorum..nasıl anlatabılrım başka türlü..abim çok mutsuz ve çok üzülüyorum desem anlıycakmıydın konuyu?

ayrıca çalışıyor,maaşı nekadar bılmıyorum ama konumu ve firması gereği az almıyordur,ama tüm evın masraflarını ev kredisini,abımın ona aldıgı araba taksıdını odedıgını bılıyorum..
bunun dısında temızlıkcı için abımden para alıp annesıne evı temızlettıgınıde bılıyorum..:)@iremveben

konu gelinin benımle samımı olup olmaması değilki,evlılık değilde herhangi bir konuda bile olsa insan kardeşinin mutsuzlugunu göre göre aman banane der mi?abim o benım..
zorlama da olmaz bizde herkes özgürdür gelmek isteyen buyurur gelir,gelmek istemeyen kendi bilir,ama şu var sen benım abimin eşi olabilirsin ama dururp dururken bu adamı ailesinden hayattan sogutursan tabiki insanlar neden boyle neden mutsuz der..
sen sanane dıyebılrsın,emınım oda sanane der,ço problem değil..
ınsanları mutsuz edıp,sonra sanane dıyebılen bırının görümcesi olmak zaten yeterınce sevımsız bir durum emın ol..
ve çekiştirmiyorum durumu anlatıyorum..nasıl anlatabılrım başka türlü..abim çok mutsuz ve çok üzülüyorum desem anlıycakmıydın konuyu?[/QUOTE]

bende onu diyorum işte mutsuz adam durmaz. evin içini bilemezsiniz.

ayrıca çalışıyor,maaşı nekadar bılmıyorum ama konumu ve firması gereği az almıyordur,ama tüm evın masraflarını ev kredisini,abımın ona aldıgı araba taksıdını odedıgını bılıyorum..
bunun dısında temızlıkcı için abımden para alıp annesıne evı temızlettıgınıde bılıyorum..:)@iremveben

siz ne kadar nefret dolusunuz geline karşı.maşallah evin içini de dışını da biliyorsunuz.

bakın zamanında görümcesi ortalığı karıştırmış bir evliliğe sahibim.size söyleyeceğim tek şey. karışmayın. bugün mutsuz olan sıkılan abi yarın çok mutlu olur evinde. sizi bile tanımaz.

siz ne kadar nefret dolusunuz geline karşı.maşallah evin içini de dışını da biliyorsunuz.

bakın zamanında görümcesi ortalığı karıştırmış bir evliliğe sahibim.size söyleyeceğim tek şey. karışmayın. bugün mutsuz olan sıkılan abi yarın çok mutlu olur evinde. sizi bile tanımaz.

evin içini dışını bilmekle nefretin ne alakası var..kötü bir söz söyledimmi?
sadece abım bana gelen ablanın günlük ücretini sordu şukadar dedım hımm bıze 200e gelıyo dedı,sonrasındada aslında gelmıyomus annesı gelıyomus dedı..
bence senın geçmişten gelen bir görümce nefretin var bana kurmadığım cümlelerle,hissetmedıgım nefretlerle yaklaşıyosun..
ınsallah cok cok mutlu olur,zaten mutlu oldugu sürece sorun yok..kımse boşan falan demedi yani..hatta benım bu kelımeyı yazdıgım tek bir yer bile yok:)

Karismayin.
Benimde gorumce adayim vardi ve abisinin uzuntusune uzulurmus kizarmis oyle duydum gerci sonra kendisi de dedi. Bana surat asardi hatta. Ama olaylarin icyuzunu bilmezdi hickimse o yuzden hic kizmazdim oyle davranislarina. Abisi bana neler soylerdi ne dusuncelere ne hallere iterdi de bende cok gozyasi doker sinirlenirdim.Tartisma olurdu ve sonuc olarak abiside uzgun bende uzgun. Ama sorun bende degildi :) suursuz agzindan cikani kulagi duymayan basiretsiz abisindeydi. Yani diyecegim su ki siz karismayin. İliskinin ic yuzunu disardan bakan ucuncu gozler hic bilemez. Haksizi hakli hakliyi haksiz gozukebilir.
Hem herkesin cani var herkes bir ana kuzusu. Benimde abim var. Ama iliskime karismaz karistirtmazdim zaten. Ucuncu sahislar isin icine girdimi olay sacma bir hal alir. Sizin abiniz iliskinize karisilmasina izin vermis size cekistirmis esini. Bence pek de akil isi degil abinizin bu yaptigi..
Sizi de anliyorum. Birseyler yapmak istiyorsunuz sonucta abiniz caniniz. Ama boyle tek tarafli ve abinizin bakis acisindan olaylara bakarak geline karsi nefret duyarsiniz. Her yonden dusunmeli..belki bilmediginiz neler vardir iliskilerinde o yuzden karismayin. Abiniz bugun mutsuz yarin mutlu olur. Aile terapisti onerin. Veya baska uyelerin dedigi gibi psikologa yonlendirin abinizi. Cunku adaletli olamayan ve taraf tutan bir tarafa duygusal olarak bagli olan insan o iliskiye yarari olmaz zarari olur.

Son düzenleme:
selam kızlar,
öncelıkle 3 abım var ve 3 yengem..dolu dolu bir görümceyim yanı:)genel olarak kımsenın işine gücüne karışmam yardım dışında ve gerçekten çok severler benı..biri dışında..
ortanca abım çok hızlı bir evlilik yaptı..6 ay içinde tanıştı nişanlandı evlendi..yaşı 37 idi,belkide son şansım diye düşündü o dönem bilmiyorum..5 yıllık evlıler ve bir kızları var..
gelinimizde müthiş bir öfke var,hayata karşı insanlara karşı..herkese herşeye..sadece 2 kız kardeşi ve annesi birde kızı..onun dünyası okadar..
her hareketi,konuşması,esprı yapması,şurdan bardak alıp su içse o bardaklamı içiyosun ne biçim içiyosun o orayamı konur,koydunda nıye yıkamadın gibi saçam sapan bir eleştiri zinciri var hatunda..adam bunalmış ama aile üzülmesin diye bizede anlatmıyor..
herkes inanılmaz ilgi gösterdi aileye dahil etmek istedi,özellıkle ben aynı yastayız daha iyi bağ kurabiliriz diye ilgilendim,davet ettim,dışarıda görüştüm,organızasyon yaptım konustum,açmaya çalıştım vs..
ama yok yanı..
defalarca laf sokar,begenmez,mutsuzdur,gelir bı kenarda oturur telefonuyla oynar gider,merhaba nasılsın demezsen asla demez..
ama konu şu,abim gerçekten çok mutsuz,bikaç kez anneme bikaç kez bana dedi,şeytan diyo aç boşanma davası bitir bu işi ama kızıma kıyamıyorum,onu haftada bir görmek istemıyorum..buarada kızına annesi bakıyor ve evlerının mesafesi arabayla 10-15 dk idi..haftaiçi kızını orda bırakıyordu.yeğenım 3 yaşında şuan
sabah kızı bırak akşam al zor oluyor diye,annesinin 2 bina yanında ev aldırdı..abim biraz zorlanıcam ama en azından kızım akşamları ynaımda olacak aile gibi birarada olucaz deyıp girdi borcun altına..ne oldu hala haftaiçi akşamları çocugu almayıp annesınde bırakıyor ve haftasonları alıyor..abimden işten gelınce mecburen oraya gidip kızını orda görüyor..düzen sıfır yani..
nıye anlattım bilmiyorum ben işin içine de girmek istemıyorum,karı kocalar sonuçta kendı meseleleri..ama ne yapabılırım diye çok sorguluyorum kendımı..sinir olsam bile sürekli birarada olmayamı çalışsam yoksa ne halınız varsda görün deyip bagımı koparsam bilmiyorum..
uzun oldu..
Canım abine gökten indirilmedi ya bu kız? görmüş sevmiş almış. Kimse kafasına silah dayamadı değil mi? Koca adam yani 37 yaşında gayet hayatına yön verebilecek ve kendi kararlarını alabilecek yaşta evlenmiş. Kadın hani doğumdan sonra filan yaşanan travmalardan birini yaşamadıysa, (olur ya melek gibi biriyken öfke küpüne dönen tipler) , onlardan değilse abin gayet de huyunu suyunu bilip almış bence. O zaman sen karışmadıysan şimdi niye karışıyorsun ki? O gün dediysen, abicim bu kız sanki biraz huysuz, onunla mutlu olabileceğine emin misin? yada bebek yapmadan yanına gidip, abicim bebek istediğinize emin misiniz gibi sorular yönelttiysen amenna.. ama iş bu raddeye gelmiş, kız sizinle resmi, mesafeli diye abinin mutsuz olduğunu görmeye başlamışsan bence ayıp ediyorsun..

Ayni babam ve annem. Babam ben oldugum icin evliliginin 3. yilinda bosanmadi ve simdi 30 yildir cekiyor. Su an cekilmez bi hale geldi annem. Babam sonunda bosanma davasi acti. Giden 30 yili oldu baska birsey degil.

İki bina ötede oturup evladın anneanne olsa da orada ne işi var ? Akşam yengeniz almıyorsa abiniz alsın evladını. Ben yerinizde olsam abimi bi guzel doldururdum ama tabii ben kötü olurdum sonra doğruları söyledim diye. Siz ,ben gibi olmayın herkesin kendi hayatı. Kadın,erkek eşit diyoruz , yengeniz kendini hünkar sanıyor , ama buna dur diyecek abiniz. Hele bir bosanicam senden diye korkutsun nasıl korkuyor o yenge.

İyide enguzel akili arkadas vermis taylor taylor onada tavirli cvp vermissiniz kusura bakmayin ama onlar aile adam ailesinde olan herseyi size anlatamaz siz sorunu baska gorursunuz sorun bambaskadir.İnsan herseyini ailesine anlatamaz ama terapistine anlatir madem basligi abim MUTSUZ koydunuz o zaman ona gore verilen akilida degerlendirme icerisinde tutun derim 37 yasinda evlenmis 5yillik evli adam =42 yas
Kendi kisiligini ortaya koyabilmesi ve cozum yolu bulabilmesi icin bir yol gosterici konusunda yardimci olun ve kesinlikle karismayin

Baska yapabileceginiz hic birsey yok bence bundan fazlasi yuva yililmasi kavga gurultu daha fazla mutsuzluk sebepte siz olur cikarsiniz abiniz mutsuzken birde siz mutsuz olursunuz

Son düzenleme:
selam kızlar,
ama yok yanı..
uzun oldu..
Kadina saygili olmasi her seyi kabul edecegi anlamina gelmiyor. Tatli dille konusarak tavrini belli ederek degistirmesi gereken seyleri bilmeli. Oncelikle kizini aksamlari eve getirmekle baslasin. Annesi almiyorsa isten gelirken ugrayip alir cocugu eve getirir. Sizlik bi durum yok mudahele hakkiniz da yok.

Back
X