- Konu Sahibi hulyabaskurt
-
canım bence yardım et.madem iyi bir insan yamuk yapmaz diyorsun.ama hepsini verme.küçük altınlarla bir bileziğin kalsın "abi ne olur ne olmaz hamilelik bu" de.ama 4 burmayı seve seve veririm de.hem bebeği hem abini düşünmüş olursun böylece.
bu kadar sıkıntı yapmana gerek yok bence...bilezikleri verince elim bomboş kalır die korkuyorsan 4 tanesini ver..abin o senin neden aranız bozulsunki ama borç vermezsen ister istemez oda alınabilir.Böyle zamanlarda insanın en yakını destek olur.Bende 20 gün oldu evleneli ve yaklaşık 30.000 tl lik altınımız oldu hepsini sattık,eşim bankaya koydu ve sonrasında eşim bana şöyle bi teklifte bulundu..İstersen bu parayla kardeşine bi iş kuralım yada ona bi servis alalım çalıştırsın.O kadar mutlu oldum ki..Sende mutlu olmalısın.Eşin altını verelim demiş , abin zor gününde sana gelmiş.Biraz uzun oldu ama ben olsan en azından 4 tanesini verirdim.
cok kararsız kaldım kızlar 5 burma bilezik var benım altınımda var ama benden hepsini istiyor bende bu yaz dogum yapıcam elim bombos kalırsa neye dayanırım dıye korkuyorum. abımle aram cok iyidir cok baglıyız bırbırımıze borctan korkan biri o yuzden bankaya borclanmak istemıyor.
benden altınları istiyor geri iade sartıyla gram hesabı ile geri vericem dıyor ne bır eksık ne fazla dıyor zamanında iş yerı acmak için yengemın altınlarını almıstı geri ona altın alıverdı hanı bana yamuk yapmaz dıyorum ama burda cok sorunlar okuyorum.
kayınvalıdeme danıstım ne yapayım dıye oda aslında akraba ile iş yapılmaz bu tur seylerde aranız bozulursa cok yıpranırsın sen abıne baglı birisin dedi. ve ben abımın acmıs oldugu işi yerını işletıyorum buyuk abımdende destek istiyor o verecek sanırım ben bu sabah bıraz olumsuz konustum ama içim içimi yiyor 5 bileziği versem mı kı diyorum eşimde ver kullansın ne olcak dıyor oda abıme guvenıyor bende guvenıyorum ama aramızın bozulmasından korkuyorum. ev alma sebebi ise annemle yengem anlasamıyor o yuzden ayrılmaları şart yoksa annemde abımde yengemde cok yıpranıyor mantıklı olan ayrılmak ama destek olamlımıyım lutfen abısı ile arası cok iyi olupda bu tür sorun yasayan oldumu ? ben geri alamamakdan değilde abımle aramın acılmasından korkuyorum en cok vermesemde sogumazmı benden ? kardeşim en kötü günümde destek olmadı dıye düşünmezmi ? hamıleyım bırde cok stres yaptım kenıdime ac susuz gezıyorum napıcam ben ya
abinin açtığı yeri işletiyosun, eşin karşı çıkmıyo, büyük abin de yardım ediyo, abin güvenilir,sözünün eri biri...
ver bence de
abinin adına kredi dahi çekmeyi düşünmüşsün.dedmekki ödemez gibi bi korkun kesinlikle yok.. ozaman senin paranıda öder ve bu durumda aranız bozulmaz.Bunları düşünüp daha fazla üzme kendini bebeğinide düşün...
Canım bu kadar düşünmen hata bence mutlaka vermelisin nede olsa abin ileride bir derdin olunca sığınacağın bir limanın
bencede verin. kardeş herşeyden önemli bence. ablamın ihtiyacı olsa elimde ne var ne yok verirdim. o da aynı şekilde, ev alma planımız var kredi çekicez. 20.000 lirası benden diyo altınlarını verecekmiş. geri ödeyemeyiz kredi var o yüzden alamam dedim. geri isteyen kim dedi :)) seviyorum ablamı
abınız durust bır kısılıkse verın ama herseyınızı degıl atıyorum 5 bılezık varsa dordunu verın. bırı kotu anınıza kalsın,onunuzde dogum var bebegınız ve sızın ıcın hersey 4 4luk gelısmeyebılır dogumda bı saglık sorunu olusabılır.o olmasa bıle kaza hastalık var sız yınene bırazını ayırıp verın ama tabı gerı gelecegıne emınsenız..
Eşiniz olumsuz bakmıyor, abinizle aranız çok iyi, daha önce hanımından aldığı altınları geri almış (ki hanımına altınlarını geri ödeyen erkek çok azdır), borçtan korkan bir insan v.s
bence bu şartlar vermeniz daha iyi altınları.
benim yazdıklarından sonra içimden vermen gerektiği kanaatine vardım...çok bağlıyız diyorsun bu günde sen yardım etmicen kim edecek..hem altınlarını geri verir,sende zaten verir diyorsun..böylelikle aranda bozulmaz zaten..asıl vermezsen sana içten içe kırılabilir..
hem güzelde bir şeye vesile oluyorsun ev alacaklarmış borca harca gitmiyor en azından...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?