abim ev almak istiyor ve benden altınları istiyor ?

dün aksam eşimle konustum oturdumda abım o benım düştüğümde o hep o yanımda dedim oda zaten verelım ben verme demiyorumkı dedi sonra aradı abımı önce ben konustum abı nasılsın falan sonra eşim konustu 5 burma 1 düz bilezik hazır dedi benım 7 tane bileziğim varmıs yaw :) ben bilmiyormusum oysa kendım saklıyorum kendım bakıyorum arada :) sonra ne zmn gerekırse söyle kardeşin versın hemen dedi oda tabı mutlu oldu bende mutlu oldum bu konuyada böle acıklık getırdık sabahda işe gelırken valla gözlerımı yasarttınız dedi ben hıc böle bir konusma beklemıyordum enıstemden dedi :) öle geldık işe mutluyuz abımde mutlu :)

abini en iyi sen tanırsın borcuna sadık biri midir?iş durumu nasıldır?ve senin durumun nasıl bu 5 bileziğie kısa vadade ihtiyacın var mı ?
doğumun varsa 1 bileziği elinde tut abi nolur nolmaz doğum halidir elimde hazır bulunsun bu 4 dünü al diyebilirsin...madem abinle çok bağlısınız abin de anlattığın kadarıyla borcuna sadık kendini bilen biri.eşin de anlamış abini "verelim altınları "diyor..bence ver o zaman...gramını tartttırın mutlaka kuyumcuda not alın bi yere ödeyeceği zman aynı gramda bilezik alarak öderse de sorun olmaz...kayınvalidene sormakla da yanlış yapmışsın bence sonuçta bilezikler senin ..oına duyurmasaydın daha iyiydi..

bakalım vermeyı teklif ettim abıme lazım oldugunda söleyecek bana evet gramına göre tartırıp vermeyı dusunuyorum artık ne zmna olursa aslında kayınvalıdeme sormamdakı amac o altınları iyi saklayın birşey olmasın der süreklı kayınım bekar bırgun evlenecegı tutar altın lazım derler abıme verdım dersem ozmn daha kötüye giderdi ama şimdi en azından bende bırsey olmadıgını bılıyor suan cok sukur öyle durumum iyi altına pek ihtiyacım yok en azından abım huzura kavussun suan o yeter :) yorum için tesekkurler :)

Ne kadar çok düşünmüşsünüz canım ya abin sana o kadar destek iken hemde..
Bence sormadan sabah giderken verseydin..
Kardeş candır isterse geri vermesin düşünmeden verirdim..
Benim ablam sıkıştı kredi yüzünden kolyemi künyemi yüzüklerimi 300 dolarım vardı onları hiç düşünmeden verdim ..
Yeterki kafası rahat olsun..
Yine isteseler kendimden çok onları düşünürüm..

Anladim canim abine gveniyorsun ama eger senin altinlarini geri verme gucune sahipse bankaya borcunuda odeyebilir. Sonucta sanada borclaniyor ayni sey. Sen geri almak sartiyls veriyorsun degil mi ?? E bankadan kredi cekse ne farki var? Hem odemeleri duzenli olur hemde kimsenin basi agrimazdi. Borctan korkuyorum demis ama borc heryerde ayni borc sanda borclaniyor sonucta. Ustelik vermezse vermez sana hak iddia edemezsin ama banka borcu sorun olmadan odenir cunku banka... Ben kredi cekebiliyorsa cekmesi taraftari olurdum sonucta dogum yapacaksin lazim olacak.

Ben doğru karar verdiğinizi düşünüyorum.Benim de kardeşlerimden biri zor durumda olsa düşünmeden verirdim.
Tabii eşimin de onayını alırdım ki siz de zaten öyle yapmışsınız.
Eşinizin sizi iki arada bırakmaması ve desteklemesi de çok güzel olmuş.

insanın içi yanıyo boşu boşuna bankaya ödenen faize...abiniz haklı bankadansa çok daha rahat bi şekilde öder size borcunu...ayrıca onun işinde çalışıyormuşsunuz, her yönden övdünüz abinizi ben olsam bu kadar bile düşünmez hemen verirdim...

güveniyorum ama dünyanın binbir türlü hali var diyosunuz, böyle ince hesaplarla hiç biryere varılmıyo
kendinize sorucağınız tek soru; abim buna değer mi? cevap evetse ödeyemese bile problem olmazdı benim için...paranız hayırlı bi yere gidiyo çünkü....

aynı durumda kalmıştı bi tanıdığım ablası vermedi ev peşinatını..çokta cüzi bi rakamdı...kesinlikle para sorunu yoktu ablasının, evinin bahçe düzenlemesine onun 5 katı para harcıyodu o zaman o kadar yani...
sonra istenilen paranın 20 katı diğer kardeşinin kocasının borçlarına gitti, ne borcu olduğu ise muamma..üstelik şuanda durumu hala kötü o kadar parayı geri ödemesi mümkün diil...çok ince hesaplar cimriliğe girdiği için insanın başka biyerinden çıkıyo diye düşünüyorum...

yani demek istediğim abiniz buna değen bi insan, vereceğiniz o kadar da ödenmesi zor bi meblağ diil,
veremese bile paranın gittiği yer hayırlı, kumar borcu, eğlence parası vs... diil...
vermekle en doğrusunu yapmışsınız.

bugün abinize vereceksiniz

iki gün sonra eşinizin ailesinden biri isterse de vermek zorunda kalacaksınız diyecekler çünkü kendi abine verdin diye....

benım sorunum zaten geri ödeyip ödememesi değil eşimin babası cok tutarsız adam altında magrus arabası var ama borc ıcınde yuzuyor 15 bın tl borcu cıktı eşim cok sıkıntıda elde avucda bırsey yok ve dogum yakın dıye bukdr cok düşünceye daldım yoksa abıme can feda dediğin gibib ..

eşin de problem çıkarmamış işte bence ver. yada bir kısmını ayır gerisini ver derim ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…