Abim evlenecek fakat gelin adayı ...

ben kanaat getiremedim konu sahibi takmış mı takmamış mı, hangisi haklıdır, belki söylediğin doğrudur
fakat ben, dini bahane ederek hareketlerini meşrulaştırmaya çalışan insanlara sinir oluyorum
o açıdan baktım namahrem meselesine...
Bunu tam olarak bilemezsin ki.
Ancak ön yargılı yorumlar yapabilirsin.
Buna inanan ve böyle yaşayan insanlar da var gerçekten.
Herkesin yaptığı kendinedir. Sonuç olarak emin olmadığımız durumlar için insanların günahını almamalıyız.

bence bu olaya annen ve baban müdahele ederse daha doğru olur. büyüklerden fikir almak arada iyidir:)

Merhabalar kızlar, abim nasipse bu yaz evlenecek bir ay içinde evlenme kararı aldılar. Fakat gelin adayı kız kardeşimle ilgili saçma sapan konularda abimi dolduruşa getiriyor. Kız kardeşim kızın çeyizine bile yardım ediyor. Fakat teşekkür etmek yerine her defasında olanları çarpıtarak anlatıyor. Ben şahit olduğum için doğrusunu anlatıyorum ama bir hafta geçmiyor ki yine aynısını yapıyor. Biz bir kez evleniyorlar istedikleri olsun dedikçe daha fena oluyor. Abimle aramız çok iyiyken konuşmuyoruz şuan. Ben şuana kadar hiçbir şeye karışmadım fakat kız çok ukala, kardeşime böyle yapınca bende konuşmuyorum. Demek ki bende kızla sohbet etsem aynısını bana da yapacak. Şimdi böyledir diyerek hep susuyorum ama nereye varır hiç bir fikrim yok. Ayrıca anneme babama da pek saygı gösterecek gibi değil. Babamın elini namahrem diye öpmeyen kız abimle sarmaş dolaş. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.. Zamanla düzelir diyoruz ama yapılan küçük bir şakayı bile abartarak abime anlatıyor. Evin huzurunu bozmuş durumda. Ne yapabilirim yine karışmamaya devam mı edeyim. Kardeşimi savunurum konuşursam haliyle. Bu da daha büyük sorunlara yol açabilir.
Arkadasım En basından Gelin adayınıza saldırıyorsun zaten bkn; abim nasipse bu yaz evlenecek bir ay içinde evlenme kararı aldılar.
Burada mesela 1 ay ıcınde karar almıs olmaları ve sizi cok mudahil etmemiş olmaları size dokunmuş.
Siz simdiden bu gelin adayını sahıplenmemıssınız kız diye bahsedip duruyorsunuz.
Kimbilir ne dedi kardesinizde Gelin adayınız abinize anlattı olanları.
Saygı dediginiz el opmekle olmaz sayın gorumce ayrıca onlar mutlu olsun siz kenarda durun sarmas dolas olması sizi hic ilgilendirmez ki. Babanız rahatsızsa durumdan abinize soylesin gelin adayınıza degil. Evin huzuru gelin adayınız kendini kole gibi kullandırtmayacagı ıcın bozuk.
Evet Karısmayın lutfen.

yalnız bu el öpmek öpmemek meselesi ayrı bende sevmiyorum be herkese el öpmeyi direkt sırf kaynanan oldu diye direkt belki hayatını cehenneme çeviren birine anne demeyi

ama büyük bir ama var
bence sizin gelinde iyi niyet yok başlar başlamaz kocamla ailesini şimdiden kötü edeyim sonra başım ağrımasıncılardan
ne kadar uzak durursanız işlerine ne kadar karışmazsanız o kadar iyi abinizin gerçekleri görmesi lazım başkasının değil
ama kendinizi yıpratmanıza gerek yok
çeyizine yardım etmek gibi hiç bir zorunluluğunuz yok madem aileden uzak durmak istiyor aileden de yardım beklemeyecek o zaman

Arkadasım En basından Gelin adayınıza saldırıyorsun zaten bkn; abim nasipse bu yaz evlenecek bir ay içinde evlenme kararı aldılar.
Burada mesela 1 ay ıcınde karar almıs olmaları ve sizi cok mudahil etmemiş olmaları size dokunmuş.
Siz simdiden bu gelin adayını sahıplenmemıssınız kız diye bahsedip duruyorsunuz.
Kimbilir ne dedi kardesinizde Gelin adayınız abinize anlattı olanları.
Saygı dediginiz el opmekle olmaz sayın gorumce ayrıca onlar mutlu olsun siz kenarda durun sarmas dolas olması sizi hic ilgilendirmez ki. Babanız rahatsızsa durumdan abinize soylesin gelin adayınıza degil. Evin huzuru gelin adayınız kendini kole gibi kullandırtmayacagı ıcın bozuk.
Evet Karısmayın lutfen.
:KK5:
dikkat et, simdi seni de suclayabilir 'kuyruk aciniz mi var' diyerek.. dogru soyleyeni dokuz koyden meselesi..

Merhabalar kızlar, abim nasipse bu yaz evlenecek bir ay içinde evlenme kararı aldılar. Fakat gelin adayı kız kardeşimle ilgili saçma sapan konularda abimi dolduruşa getiriyor. Kız kardeşim kızın çeyizine bile yardım ediyor. Fakat teşekkür etmek yerine her defasında olanları çarpıtarak anlatıyor. Ben şahit olduğum için doğrusunu anlatıyorum ama bir hafta geçmiyor ki yine aynısını yapıyor. Biz bir kez evleniyorlar istedikleri olsun dedikçe daha fena oluyor. Abimle aramız çok iyiyken konuşmuyoruz şuan. Ben şuana kadar hiçbir şeye karışmadım fakat kız çok ukala, kardeşime böyle yapınca bende konuşmuyorum. Demek ki bende kızla sohbet etsem aynısını bana da yapacak. Şimdi böyledir diyerek hep susuyorum ama nereye varır hiç bir fikrim yok. Ayrıca anneme babama da pek saygı gösterecek gibi değil. Babamın elini namahrem diye öpmeyen kız abimle sarmaş dolaş. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.. Zamanla düzelir diyoruz ama yapılan küçük bir şakayı bile abartarak abime anlatıyor. Evin huzurunu bozmuş durumda. Ne yapabilirim yine karışmamaya devam mı edeyim. Kardeşimi savunurum konuşursam haliyle. Bu da daha büyük sorunlara yol açabilir.
Büyük ihtimalle kız eşinin ailesi ile samimi olmak istemiyor. .
size bi örnek vereyim, teyzemin kızları abilerinin nişanlısınin evine gidip geliyorlardi.çok sıcak davraniyorlardi bunalttilar gelini oda evlendıkten sonra gorumceleriyle görüşmeyi kesti belki kardeşinizde yardimci olayım derken abartmisstir..
babanizin elini öpmek için bahane uydurmuş olabilir, büyük bile olsa bazıları el opmekten hoslanmayabilir bende mecbur kalmadıkca öpmem bana da saçma geliyor

Ohoo sizde kızın herşeyine takmış gibisiniz. Yok namahrem dedi yok saçma falan. Bu sözlerden sonra birde karşı tarafı dinleyelim demek geldi içimden. O onun düşüncesi ve siz bunu yargılama haddine sahip değilsiniz. Bence kızı çok fazla mercek altına almışsınız o da sınırlarını korumaya çalışıyor. iyi de yapıyor en başından önlemini alsın.

tatlım sen yanlış geldin.. buradakiler hep kötü k.valideleri olan mikemmel gelin, mikemmel görümceler.. geleceğin de mikemmel kaynana adayları tabi.. :KK53:
aynen. ilk defa farklı bir konu oldu. görümce taşlanıyordu genelde. ama yine taşlanır. istedikleri kadar haklı olsunlar. gelin çok kkda:KK53:

Ohoo sizde kızın herşeyine takmış gibisiniz. Yok namahrem dedi yok saçma falan. Bu sözlerden sonra birde karşı tarafı dinleyelim demek geldi içimden. O onun düşüncesi ve siz bunu yargılama haddine sahip değilsiniz. Bence kızı çok fazla mercek altına almışsınız o da sınırlarını korumaya çalışıyor. iyi de yapıyor en başından önlemini alsın.
ohh benim gibi dusunen biri daha :KK19:

bence konu sahibi demek istiyor ki:
babamın elini öpmemek için namahrem diye bahane uyduruyor
namahremi, kayınpederinin elini öpmeyecek kadar önemseseydi abimle bu kadar samimi davranamazdı herkesin yanında...
ben mi yanlış anladım? o_O
doğru anlamışsınız

aynen. ilk defa farklı bir konu oldu. görümce taşlanıyordu genelde. ama yine taşlanır. istedikleri kadar haklı olsunlar. gelin çok kkda:KK53:
her gelin aynı zamanda bir görümce olabilir.
Ben de hem gelin hem görümce olarak konu sahibini ön yargılı buldum.
Babasının elini öpmeyen kızın abisiyle sarmaş dolaş olmasını eleştiriyor. Belki sevişiyordur da abisiyle ona ne ki!
Bu gerçekten çok mu objektif bir yaklaşım?

okycim inan onyargisiz yaklasmaya calistim, bazen cok tatli kizlar yaziyolar yengeleriyle anlasamadiklarini.. ama konu sahibinin kurdugu cumleler yanlis geldi.. o yuzden dusuncem degisti.. yani sirf gorumce diye ataga kalkmadim :KK53:

Back
X