Abim için yengeme katlanıyorum

Poni Bon

🦄
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
14.422
50.809
798
Kızlar evliyim,abimlerden uzakta yaşıyorum, öğretmenim, çocuğum yok. abim istediği için tatile geldik biz, abim eşi ve iki yeğenimle.büyük yeğenim 3 yaşında sürekli tutturan, hiç söz dinlemeyen bir çocuk disiplinsiz yetistiriliyor.bende bazen kendimi tutamıyorum çocuğa nasıl davranılması gerektiğini anlatıyorum yengem duymamazlıktan geliyor ya da tam tersini yapıyor bende kendime kızıyorum neden karistim diye eşimde karisma diyor.diğer sıkıntımda yengem sürekli emir veriyor bu durumdan gına geldik artık mesela poni sen şunu al.poni çocuğun kumlarını yıka.poni havluyu al. annem ve kardeslerimde bu durumdan rahatsız ama abimle sorun yaşamasınlar diye hiç birşey soylemiyoruz.burada da araba tek her yere beraber gitmemiz gerekiyor. belki basit ama gına geldi artık sizce nasıl davranmaliyim??

Kızlar evliyim,abimlerden uzakta yaşıyorum, öğretmenim, çocuğum yok. abim istediği için tatile geldik biz, abim eşi ve iki yeğenimle.büyük yeğenim 3 yaşında sürekli tutturan, hiç söz dinlemeyen bir çocuk disiplinsiz yetistiriliyor.bende bazen kendimi tutamıyorum çocuğa nasıl davranılması gerektiğini anlatıyorum yengem duymamazlıktan geliyor ya da tam tersini yapıyor bende kendime kızıyorum neden karistim diye eşimde karisma diyor.diğer sıkıntımda yengem sürekli emir veriyor bu durumdan gına geldik artık mesela poni sen şunu al.poni çocuğun kumlarını yıka.poni havluyu al. annem ve kardeslerimde bu durumdan rahatsız ama abimle sorun yaşamasınlar diye hiç birşey soylemiyoruz.burada da araba tek her yere beraber gitmemiz gerekiyor. belki basit ama gına geldi artık sizce nasıl davranmaliyim??
ikinci bahsettiğinde haklısın ama bence 3 yaşındaki çocuğa karışma herkesin çocuğu kendine.:)

Simdilik biraz dayanmaya calis ama bir daha da tatile beraber gitmeyin. Ne desen anlamayacak gorunuyorlar cunku.

2. konuda haklısın evet ama belki kendini sana yakın hissettiğinden öyle yapıyordur. Ya da çocukla ilgilendiğin için rahatça söylüyordur. Gelelim birinci konuya o konuda müdahale etme hiç bir zaman. Çocuğu yetiştirme tarzı yanlış olabilir ama bunu söylersen sen kötü olursun. İleride kendi çocuklarınıza doğru yöntemleri uygulayıp nasıl olması gerektiğini o zaman gösterebilirsiniz.

yegenimin terbiyeli bi çocuk olmasını istiyorum hiç bir yerde rahat ettirmiyor kafasina göre oraya buraya gidiyor başına bir iş gelmesinden kaybolmasından korkuyoruz. abim onları götürmek istemiyor bu yüzden benimde içime sinmiyor her yere gidiyoruz beraber.dün ilk kez ilgilendim eziyetsiz gezdik ama yengem yine memnuniyetsizdi.haklısınız sanırım

Bazı insanlar buyurmayı sever. Benim yengem de çok buyurur ama çok iyi bir insandır. Biz onu öyle kabul ettik.

Siz de ona emirler verin...Bardakları getir, tabakları yıka gibi...
Diğer konuda yapacak bir şey yok, yeni dönem anneleri oldukça şımarık çocuklar yetiştiriyor,i. Tavsiyeleri umursamıyorsa karışmamak lazım.

Ben de hep öyle konuşurum. Ama gerçekten kötülüğümden değil. O an art niyet gütmüyorum kendime yapıldığında bozulmadığım için normal geliyo. Eğer siz onla o şekilde konuştuğunuzda bozuluyorsa sorun vardır. Ama kendisi normal karşılıyorsa benim gibidir.. Dert etmeyin..

Bi yeğenim var 6 yaşında hatta kuzenim ama biz hep biraradayız teyzemin kızı. Her neyse sadede geleyim. O kadar benimsemişim ki kendi kardeşlerimden ayırmıyorum. E bizimkilerle de gel git şunu yap bak sinirleniyorum ama diye konuşurum. Teyzemler dayım falan da bizim çocukla öyle konuşur..

Sizi kendinden biri gibi görüyosa ince düşünemiyodur darılmaz bana diyodur.. Bizde darılmak yoktur mesela.. Birbirimize sahip çıka çıka alıştık herkes kardeş gibi..

bana kalsa cikmam bir daha ki tatile ama abim çok istiyor şimdiden planlar yapıyor hevesini kıramam

Aradaki yas farki 2, 3yas tam yenge gorumce degil de arkadaslik olarak idealmis aslinda ama tabiboyle samimiyetkarsilikli olur.
Cocuk yetistirme isine karı smayiverin zaten belliki rahatsiz oluyor. Ama emrivaki konusmalarindan rahatsiz oluyosaniz siz de ona öyle konusun ya da alttan alarak gucendiginizi dile getirin. Bi de abi icin sürekli kendnzden ödün verip ruhunuzun zarar gormesi az sey degil. Belki de abi kardes olarak aranizdaki bağı cekemiyodur. Herseye ragmen takmamayi basarip ailenizle birlikte olmaktan mutluluk duysaniz tatilleri iptal etmeyin derdim..

Benim kuzenimin çocuğu o yaşlarda iken sizin yeğeninize kök söktürürdü herhalde, annesi pedagog yetiştirme tarzına asla karıştırtmadı kimseyi, çocuk şımarık asla hayır denmemiş, herkes böyle gideceğini düşünüyordu aradan 1 yıl geçti çocuk melek gibi bir çocuk oldu annesinin sabrı sayesinde... Hiç birimiz kadının çocuk yetiştirme tarzını beğenmedik çocuğun şımarık ve terbiyeden yoksun biri olacağını sanıyorduk... Demek ki kadının bir bildiği varmış...

Bence sizde karışmayın daha küçük zaten uzakta yaşıyorsunuz. Yengeniz emir vererek konuşuyorsa sizde ona karşı emir kipiyle konuşun belki anlar...

2. konuda haklısın evet ama belki kendini sana yakın hissettiğinden öyle yapıyordur. Ya da çocukla ilgilendiğin için rahatça söylüyordur. Gelelim birinci konuya o konuda müdahale etme hiç bir zaman. Çocuğu yetiştirme tarzı yanlış olabilir ama bunu söylersen sen kötü olursun. İleride kendi çocuklarınıza doğru yöntemleri uygulayıp nasıl olması gerektiğini o zaman gösterebilirsiniz.

Dayanamadım: Yaa haklısınız, kimsenin çocuğuna ve çocuğunu yetiştirme tarzına karışmamalıyız da, o şımarık yetişen çocuklar da gelip bizim çocukları bulmasa... Bu sefer kibar, görgülü, saygılı yetişen çocuklar eziliyor.

bende sevmem böyle şeyleri.her anne kendi çocuğunun arkasıyca koşmalı,kollamalı.allah korusun düşebilir,kaybolabilir.gözden kaçırmamak gerek.benim etrafımda da böyle anneler var ve hepsi emir vermeye bayılıyor.demin ilk defa görüştüğümüz bir aileyle buluştuk 3 yaşlarında çocukları var.anne oturduğu yerden kalkmadı hiç ve çocuk en az 5 kere düşdü.çocuk sonuçta.hep koşuyor,oyun oynuyor.oturmuyor asla.beni sinirlendiren annenin çocuğu düşütüğüne bana garip bakması.sanki bunun çocuğunun arkasıyca ben koşmalıyım.bende insanım ve benim evimde misafirsiniz.çocuğun arkasınca mı koşayım yoksa size hizmet mi edeyim.bunları anlamak istemiyor anneler.tabi bunu herkese ait etmiyorum.
bu arada konu sahibi arkadaşım profil resminizde ki tatlı minik yeğeniniz mi? bayıldım yaa.:)

Bence yigeniniz olsada karismayin, annesi nasil yetistirmek istiyosa oyle yetistirsin. sonra kotu siz olursunuz. Yengenize gelince ben olsam duymamazliktan gelirdim dediklerinide yapmazdim. ay suram agriyo basim donuyo felan derdim..

Ilk konu icin sakin karışma bosver herkesin cocuğu kendine. Ikinci konu icin gicik olman cok normal. Bundan sonra emir verdigin de sakayla karışık lütfen demeyi unuttun heralde yenge de. Yada baska isim var de yapma. Biraz daha iyi cevap verebiliyorsan. Benimle emir erir gibi konuşma yenge de isi yapma cik git

Back
X