Allah korusun ya, aramız kötü bile olsa hiç görüşmesek ble bir yerlerde iyi olduğunu bileyim yeter bana. Doktora gitmesini sağlamalısın. Bir de şu 30 yaşındayım ne eğitimim ne ailem var şu halime bak tavırlarına büründüğünde biraz umut aşılayın. Kimse geleceğine ne getireceğini bilemez, belki çok mutlu olacağın mutluluktan gözlerinin dolacağı anlar var ve sen ölümü seçerek bunları kaçırıyor olabilirsin gibi cümlelerle hayata pozitif bakmasını sağlamaya çalışın.
Benim kardeşim de psikolojik rahatsızlık geçirdi ve ona yaptığım telkin şu yöndeydi.
Bu dünyada milyarlarca insan yaşıyor. Kimi çok zengin, Kimi çok fakir ama mutlu, kimi harika bir eş, kimi gözü dışarda aldatan eş, kimi sapık, kimi sadist, kimi hırsız, kimi arsız.. Satılan kadınlarıyla, seks kölesi olan çocuklarıyla, ölümü bekleyen hastalarıyla, sokakta yatan evsizleriyle bu dünya var olmaya devam edecek... Şu an sana cehennem gibi geliyor olabilir ama bu insanlar bile bu hayata tutunup yaşamaya devam ediyorlarsa, inatla hayata tutunuyorlarsa sen bunu hayli hayli başarırsın, kimseden bir eksiğin yok, hayattan korkma ne olursa olsun hep yanında olacağım demiştim.
Çok işe yaramıştı telkinlerim açıkçası. Bana 'abla seninle yeşeriyorum ben' dediği gün ölümden vazgeçtiğini anlamıştım. Belki işine yarayabilir..