Abim intihar etmeyi düşünüyor

Dün abimle yemek yerken gözlerinde tavrında bunu yapabileceğini gördüm. Herkes bu hayatı sürdürmek zorunda değil saygı duyun bana dedi. Korkuyorum tabii ki cesaret topladığım zaman gitcem ben dedi. Abim 30 yaşında. Üniversitede iyi bir bölüm kazandı ama okumadı uzattı ve süründürmeler neticesinde bıraktı. Bu dönemde kendini eve kapattı. Sorun sadece okul da değildi altında başka bişey varmı hala bilmiyoruz. Evdekilerle de sorunluydu babamla anlaşamıyor dalaşıyorlardı çok fazla. Yakşasık 1.5 yıldır bi yakınımızın yanında çalışıyor ve asgari ücret alıyor geleceğe dair umudu cabası yok. Askere gidersem kafama sıkarım diyor. İşi birakmak sürekli aklında çünkü ileriyi göremiyormuş. Şuanda daha stabil daha cok arkadaşlarıyla görüşüyor evde cok fazla kavga yok. Ama kendinden vazgeçmiş durumda. Ben 27 28 yasında evlenmeyi düşünüyordum diyor. Kız arkadaşı felan yok. Şuankı durumuma bak ben böyle bi adammıyım böylemi olacaktım diyor. Yani ne eğitim ne tecrübe şuan elde var sıfır hayatında. Yasamından vazgeçmek konusunu etraftakilere söylüyor ara sıra. Doktor gitmek istemiyor kendisini kandıramazmış. Çok çok endişeleniyorum. Bugün yarın değil ama onun da dediği gibi ilerde bi gün kafasına koymuş durumda. Bir tanecik kardeşim var ne yapabilirim ne yapmalıyım bilmiyorum
Abinle bol bol şakalaş, arkadaşıymış gibi davran, ailenle müşterek olarak olmayan sorunlar çıkar (yanlış tip erkek arkadaşı ya da ben de sinirlerime hakim olamıyorum ve yanlış bir ilaca başladım gibisinden) ve bunu abinle paylaş yani ona intihar edersem kız kardeşimin başına ne gibi felaketler gelir düşüncesiyle eşbaskı yap, kısacası rahat bırakmayın, kendini dinledikçe içinden çıkılmaz bir hal alır, en önemlisi de psikolojik destek alması ve bu eşbaskıyla desteğe ikna olabilir.

Allah esirgesin ne yapın edin uzman yardımi almaya bakın çok üzüldüm ya

ailenize ve sana cok iş düşüyor bu durumda. abiniz acı cekmemış hayatının değerini bilmiyor. Rabbim kımseyı aılesyle sevdıklerı ıle sınamasın. insanın evıne gittiginde annesini babasını kardeslerını gormesi onların varlıgını sevıldıgını bılmek bıle yaşama sebebı benım için.

okumamıs kımsenın sucu degıl aöf den mucedele edebılır. eve tıkamıs kendısını dısarı cıkmak ılla para harcamak degıl gitsin otursun parklarda temız hava alsın evde dur dur saglıklı ınsanın bıle psıkolojısı bozulur.

tedavı olmaya yanasmıyor cunku artık beynıne kazımıs bu dunyada gereksızım bır işe yaramıyorum asgarı ucretle calısıyormus asgarı ucret 900 tl tamam az ama en azından kımseye el acmadan cebınde parası olabılır.

kendınden üstündekılere bakıyor okumuslara sevgılısı esı cocugu olan ınsanlara imrenıyor. o zaman mucadele edecez ınternetten sohbet arkadası bulup size anlatamadıklarını belkıde tanımadıgı bırıne cok rahat acılabılır

az düşünsün Rabbım akıl vermıs göz vermiş cok sukur goruyoruz elımız kolumuz sağlam bırının destegi olmadan yürüyebılıyoruz bence bunlar bıle mutluluk sebebi.çok şükür

evde tv ızlemekle bu hayat geçmez sarsılması lazım abınızın Rabbım sizlere sabır versın

o şu anda yıpranmış durumda ve desteğe ihtiyacı var. kardeş candır, kandır, nefestir. ona (rabbim esirgesin) bir şey olursa ömrün boyunca eksik yaşarsın. her gün parçalanırsın. psikolojik yardım almak kendini kandırmak değildir. onu ikna edin ve tedavi olmasını sağlayın. yaşında ne varmış ki? iş, eş, ev hepsi olur zamanla... yeter ki yaradan nasip etsin.
evet eğitim çok önemli , saygınlık kazandırır ama bunlar sadece eğitimle kazanılacak şeyler değil. sanki herkes üniversite mezunu da mı çalışıyor???
onun kendini motive etmesine yardımcı olmalısın.
ALLAH cc 2nizinden yardımcısı olsun. amin. ecmain.

canım mutlaka tedavi olması lazım kabul ettirmeye çalışın çevre edinirse bir yerde işe başlarsa kendine gelebilir evde oturmak psikolojik olarak çökertiyor insanı kendimden biliyorum
tedavi olmak istemiyor dr için ikna etmek nerdeyse imkansız :(

Senin abin en azindan asgari ucretle de olsa calisiyor. Benimki 33 yasinda. Dogru duzgun bi yerde 2 ay calistigi yok. En fazla calistigi yerde 1 ay calismistir. 1 hafta calisir 6 ay gezer. Aslinda o da memnun degil bu durumundan ama bi turlu kendini degistiremiyor. Bizde bilmiyoruz ne yapacagimizi. Psikolog icin para dokecek durumda da degiliz malesef.

Allah yardımcınız olsun sizin de

evet onla

r da biliyor annem kahroluyor babam da bu sene daha çok anladı durumun ciddiyetini

Bence potansiyel bir tehlike var ortada..
Abiniz gitmezse siz gidin ne yapacağınızı nasıl davranmanız gerektiğini öğrenin.
Yerinize koydum kendimi.
Bu korkuyla yaşanmaz..
İnsan uyuyamaz, yemek yiyemez başka bişey düşünemez herhalde..
İnşallah çözersiniz bu sorunu en kısa zamanda..

tedavi olmak istemiyor dr için ikna etmek nerdeyse imkansız :KK43:
canım öyle ya da böyle tedavi olması lazım ikna etmeniz lazım intihar edicem diyenlere pek inanmıyorum ama nolur nolmaz önleminizi alın

Allah korusun ya, aramız kötü bile olsa hiç görüşmesek ble bir yerlerde iyi olduğunu bileyim yeter bana. Doktora gitmesini sağlamalısın. Bir de şu 30 yaşındayım ne eğitimim ne ailem var şu halime bak tavırlarına büründüğünde biraz umut aşılayın. Kimse geleceğine ne getireceğini bilemez, belki çok mutlu olacağın mutluluktan gözlerinin dolacağı anlar var ve sen ölümü seçerek bunları kaçırıyor olabilirsin gibi cümlelerle hayata pozitif bakmasını sağlamaya çalışın.
Benim kardeşim de psikolojik rahatsızlık geçirdi ve ona yaptığım telkin şu yöndeydi.
Bu dünyada milyarlarca insan yaşıyor. Kimi çok zengin, Kimi çok fakir ama mutlu, kimi harika bir eş, kimi gözü dışarda aldatan eş, kimi sapık, kimi sadist, kimi hırsız, kimi arsız.. Satılan kadınlarıyla, seks kölesi olan çocuklarıyla, ölümü bekleyen hastalarıyla, sokakta yatan evsizleriyle bu dünya var olmaya devam edecek... Şu an sana cehennem gibi geliyor olabilir ama bu insanlar bile bu hayata tutunup yaşamaya devam ediyorlarsa, inatla hayata tutunuyorlarsa sen bunu hayli hayli başarırsın, kimseden bir eksiğin yok, hayattan korkma ne olursa olsun hep yanında olacağım demiştim.

Çok işe yaramıştı telkinlerim açıkçası. Bana 'abla seninle yeşeriyorum ben' dediği gün ölümden vazgeçtiğini anlamıştım. Belki işine yarayabilir..

benim için de ailem herşeyden kıymetli herseyden önemli. allah korusun. benim abim çok herşeyi eni konu düşünüyor ve ne desek duruma söylicek bişeyi var haklı olduğu yerler de var evet daha cok dertleşmeliyim

kardes candir, herseydir
pesini birakma canim bu isin,gerekiyorsa kiz arkadas bile ayarlamya çalis ama dr a ikna et
hani belki birini sevrrse hayata baglanir, dr a gitmeye karar verir yasama sevinci olur içinde

çok uzuldum ,Allah yardimciniz olsun insalalh yapmaz dedigini, kardes gibisi varmi :KK43:

evet benim için de çok çok kıymetli evet kız arkadaş bulmalıyım onu toparlıcaktır öyle seyler de hiç beceremem çöpçatanlık felan ama kardeş için herşey denenir

Eyvahlar olsun canimin ici, durum kotu.

Mutlaka tedavi gerek.

Bir de ne gerek biliyor musun, bence abine ask gerek. 30 yas ne ki bir erkek icin , soyle bir silkinse, disari ciksa mutlaka birisiyle tanisir. Sen kac yasindasin? Arkadaslarinla bulustugunda abini de gotursen? Daha da iyisi ona bir sevgili bulsan, asik oluca, mutlu olur, bu sacma dusuncelerin bir ksimindan vazgecer belki. Hic olmazsa abi kardes gezmeye gidin, ne bileyim ne kadar onemli oldugunu, abiniz oldugunu hissettirin. Bu haftasonu beraber sinemaya gidin mesela.

Tedaviyi reddediyorlar bu durumda bilirim. Uğras lazım karsısına bi kiz çıksa hayatı değisebilir.
Ona sizin için nekadar önemli olduğunu hissettirin

evet aynen kırılgan tam umutlu keyifli oluyor sonra bişey çıkıyor tüm moral çöküyor

doktordan başka şansı yok..Allahım böyle şeylerden korusun herkesi..tatile falan çıkın birlikte durumunuz el veriyorsa..uzaklaşın biraz..hatta bir kız arkadaşı falanda olsa iyi olur düşünceleri değişebilir..

amin. hele bilirken bişey yapamamak ya da yapmamış olmak istemiyorum

Mehmet pişkinden etkilenmiş olmasın sakın :KK43:

daha önceden de aynı şeyleri diyordu yani Mehmet pişkinden önce de.
o video kaç kere izledim ve duyduklarımdan dehşete düştüm çok tanıdıktı ama ondan etkilenceni sanmıyorum önce de bu fikri vardı

bir tane sevgilisi olsa kendisiyle ilgilenen biri bağlanır aslında hayata :) abinize hayırlı kısmet bulun en buyuk iyiliği etmiş olursunuz :)

daha önceden de aynı şeyleri diyordu yani Mehmet pişkinden önce de.
o video kaç kere izledim ve duyduklarımdan dehşete düştüm çok tanıdıktı ama ondan etkilenceni sanmıyorum önce de bu fikri vardı
Ben de mehmet pişkinden etkilenmiş olabileceğini düşündüm çünkü o da çok uzun süreç sonunda buna karar vermiş ve öyle bir anlatıyor ki ölüm korkulacak bişey değilmiş gibi,en azından intiharı düşünenleri teşvik edecek nitelikteydi,izledikten sonra etkisinden bir kaç gün çıkamadım. abini de etkilemiş olabilir canım..abinin bu sıkıntısının sebebi temelinde neden kaynaklanıyor,okulu bitirememekten mi,onu boşversin artık kendine bir iş alanı belirlesin ve onda ilerlemeye çalışsın,bi de bu havalar depresyonu artıyor sanırım.

Abinize intihar etmesi halinde rahatlamayacağını tam tersi sonsuza dek intihar ettiği şekilde kalacağını ve azap çekeceğini hatırlatın ki gitmek istediği yerin burdan daha iyi olmadığını önce bi idrak etsin.

Sonrasında sağlığı yerinde ve diğer bazı ülkelerin vatandaşları gibi ölüm korkusuyla yaşamadığı için (ki bu korku kendiyle de ilgili olabilir ailesiyle de ilgili olabilir) şükretmesini söyleyin.

Akabinde bazı şeyleri elde edebilmek için çaba vermek gerektiğini sonuç olumsuz dahi olsa vazgeçmemesi gerektiğini söyleyin.

Abinize onu tetikleyecek bi şeyler lazım. Mesela ileriye yönelik bir ilişki yaşayabilirse hedeflerine ulaşmak için azim de gösterecektir. Birileriyle tanışmasını sağlamaya çalışın ve mutlaka psikiyatrist için ikna edin başka ne yapılabilir bilmiyorum.. Allah yardımcınız olsun.

Back
X