Abim intihar etmeyi düşünüyor

Abinle bol bol şakalaş, arkadaşıymış gibi davran, ailenle müşterek olarak olmayan sorunlar çıkar (yanlış tip erkek arkadaşı ya da ben de sinirlerime hakim olamıyorum ve yanlış bir ilaca başladım gibisinden) ve bunu abinle paylaş yani ona intihar edersem kız kardeşimin başına ne gibi felaketler gelir düşüncesiyle eşbaskı yap, kısacası rahat bırakmayın, kendini dinledikçe içinden çıkılmaz bir hal alır, en önemlisi de psikolojik destek alması ve bu eşbaskıyla desteğe ikna olabilir.

aksine de ben sorunsuz bi insanım yeni evlendim okulum işim oldu beni de kafaya takcak durumları olmadı hiç ama evet belki daha çok ilgi göstermeliyim

bırak etsin
ben bina tepesine çıkıp aşağıya insanları polisi ambulansı toplayan insana da diyorum ki atlamaz
blöf yapıyor atlayacak olan çıkar atlar beklemez insanlar toplansın şov yapayım diye
polis gelsin ambulans gelsin de ölmeyeyim bari diye
karımı getirin bana, iş verin bana0 param yok para verin bana,
bunlar şov amaçlı bilinçli-kendini acındırmak için yapılan hareketler
ruh hali insanın o kadar kötü hale gelse
akli melekeleri çalışmasa şuuru kapalı olsa ben intihar edecem diye yaygara yapmaz
direk eyleme döker düşüncesini ölür-ölmez Allah bilir onu ama
abiniz blöf yapıyor inanmayın

İnşallah göz dağı içindir ama edenler nasıl ediyor?
İntihar öyle günler önceden planlanan bir şey değil ki olaylar sürükleyebilir tabi
insanın bilincinin yerinde olmaması lazım ki böyle bir şey yapsın
siz yinede doktorla görüşmesi için ikna edin
ben olabilir diye tahmini konuşuyorum

Bence potansiyel bir tehlike var ortada..
Abiniz gitmezse siz gidin ne yapacağınızı nasıl davranmanız gerektiğini öğrenin.
Yerinize koydum kendimi.
Bu korkuyla yaşanmaz..
İnsan uyuyamaz, yemek yiyemez başka bişey düşünemez herhalde..
İnşallah çözersiniz bu sorunu en kısa zamanda..

iyi olduğu zaman bu korkuyu unutuyoruz böyle konuşmalar yapınca endişe ediyoruz bi kısır döngü
daha önce iki kez psikiyatri doktoruna danıştım kendisinin tedavi olması gerektiğini ve mutlaka görmeleri gerektiğini söyledi doktor

iyi olduğu zaman bu korkuyu unutuyoruz böyle konuşmalar yapınca endişe ediyoruz bi kısır döngü
daha önce iki kez psikiyatri doktoruna danıştım kendisinin tedavi olması gerektiğini ve mutlaka görmeleri gerektiğini söyledi doktor

Sizin için hiç olmazsa terapiye gitmeyi ikna edebilseniz..

bırak etsin
ben bina tepesine çıkıp aşağıya insanları polisi ambulansı toplayan insana da diyorum ki atlamaz
blöf yapıyor atlayacak olan çıkar atlar beklemez insanlar toplansın şov yapayım diye
polis gelsin ambulans gelsin de ölmeyeyim bari diye
karımı getirin bana, iş verin bana0 param yok para verin bana,
bunlar şov amaçlı bilinçli-kendini acındırmak için yapılan hareketler
ruh hali insanın o kadar kötü hale gelse
akli melekeleri çalışmasa şuuru kapalı olsa ben intihar edecem diye yaygara yapmaz
direk eyleme döker düşüncesini ölür-ölmez Allah bilir onu ama
abiniz blöf yapıyor inanmayın

aksine uzmanlar da ara sıra intihar konusunu eden insanlara dikkat edin diyorlar
o da korkuyor ve cesaretlemeyi bekliyor kendisi tabii ki korkuyorum cesaretim yok ama biri beni öldürcek olsa sıraya girerim diyor bilmiyorum

aksine uzmanlar da ara sıra intihar konusunu eden insanlara dikkat edin diyorlar
o da korkuyor ve cesaretlemeyi bekliyor kendisi tabii ki korkuyorum cesaretim yok ama biri beni öldürcek olsa sıraya girerim diyor bilmiyorum

benim kendi fikrim ben intihar edicem öldürecem kendimi diyene asla inanmam inanmıyorum
dikkat edin köprüye çıkanları ölmek niyetinde olan şuurunu kaybetmiş zavallı insanlar zaten çıkıp atlıyor beklemiyor
bekleyenler kurtarılmayı bekliyor
Allah hiçbirimizin aklını bizden almasın akli melekelerimizi şuurumuzu kaybetmemize izin vermesin
her zaman güçlü olmayı nasip etsin
bunalım hali başka depresyon başka
ama olay ölmeyi isteyecek raddeye geldiğinde zaten şuur gittiğinde bunu deniyorlar düşünüp dillendirmiyorlar anlık bir olay
ötesi dikkat çekme

Eyvahlar olsun canimin ici, durum kotu.

Mutlaka tedavi gerek.

Bir de ne gerek biliyor musun, bence abine ask gerek. 30 yas ne ki bir erkek icin , soyle bir silkinse, disari ciksa mutlaka birisiyle tanisir. Sen kac yasindasin? Arkadaslarinla bulustugunda abini de gotursen? Daha da iyisi ona bir sevgili bulsan, asik oluca, mutlu olur, bu sacma dusuncelerin bir ksimindan vazgecer belki. Hic olmazsa abi kardes gezmeye gidin, ne bileyim ne kadar onemli oldugunu, abiniz oldugunu hissettirin. Bu haftasonu beraber sinemaya gidin mesela.

ahh bence de:(
hiç kız arkadaşı olmadı benim bildiğim bu konuda çekinik sanırım ya da hayal kırklığı yasadı belki
hayata gec kalmış kafasındaki yaşamın çok gerisindeymiş
ben 27 yasındayım baharda evlendim yakın arkadaşlarım da evlendi işyerimden felan birleriyle tanıştırabilirim evet daha çok ilgi göstermeliyim demek

Abinize intihar etmesi halinde rahatlamayacağını tam tersi sonsuza dek intihar ettiği şekilde kalacağını ve azap çekeceğini hatırlatın ki gitmek istediği yerin burdan daha iyi olmadığını önce bi idrak etsin.

Sonrasında sağlığı yerinde ve diğer bazı ülkelerin vatandaşları gibi ölüm korkusuyla yaşamadığı için (ki bu korku kendiyle de ilgili olabilir ailesiyle de ilgili olabilir) şükretmesini söyleyin.

Akabinde bazı şeyleri elde edebilmek için çaba vermek gerektiğini sonuç olumsuz dahi olsa vazgeçmemesi gerektiğini söyleyin.

Abinize onu tetikleyecek bi şeyler lazım. Mesela ileriye yönelik bir ilişki yaşayabilirse hedeflerine ulaşmak için azim de gösterecektir. Birileriyle tanışmasını sağlamaya çalışın ve mutlaka psikiyatrist için ikna edin başka ne yapılabilir bilmiyorum.. Allah yardımcınız olsun.

sağolun aminn
şükretmeyi bilmiyor olabilir ya da yetinemiyor olabilir aşırı mantıklı olunca şükür de gidiyormu ne

benim kendi fikrim ben intihar edicem öldürecem kendimi diyene asla inanmam inanmıyorum
dikkat edin köprüye çıkanları ölmek niyetinde olan şuurunu kaybetmiş zavallı insanlar zaten çıkıp atlıyor beklemiyor
bekleyenler kurtarılmayı bekliyor
Allah hiçbirimizin aklını bizden almasın akli melekelerimizi şuurumuzu kaybetmemize izin vermesin
her zaman güçlü olmayı nasip etsin
bunalım hali başka depresyon başka
ama olay ölmeyi isteyecek raddeye geldiğinde zaten şuur gittiğinde bunu deniyorlar düşünüp dillendirmiyorlar anlık bir olay
ötesi dikkat çekme

inşallah dikkat çekmedir ama kurtaramadık ki senelerdir hem döngü

Video ya konuşmasını çekip intihar eden adam geldi aklıma 3 hafta önceydi, gayet düzgün bir işi güzel bir hayatı vardı konuşması beni çok derinden üzdü.. aklıma geldi mehmet pişkin yazıp bakabilirsiniz.

intihar edicem benim için bişey yapın demeye çalışıyo olabilir, bi kızla falan görüşse ?

Üzerinde durun, gerekirse zorla götürün doktora
İki hafta evvel eşimin bir arkadaşı intihar etti
Çevresindekilere bunu yapacağını defalarca söylemiş
Ailesi can tatlıdır yapamaz, yapacak adam söylemez gibi bahanelerle durmamış üzerinde
Sonunda yaptı adam, şimdi perişanlar
Israrla durun üzerinde, aslında sizden yardım istiyor, ihmal etmeyin, ailenizle durumu paylaşın

çok üzüldüm ailesine Allah sabır versin bişey yapmadıkları için pişmandırlar.
evet aslında yardım çağrısı anlıyorum ki

evet can tatlı ama bu da onun sizden yardım çağrısı , bu hayata dair son umudu olabilir..
üzerinde durun derim ben de..
Rabbim onun da sizin de yardımcınız olsun...

Dün abimle yemek yerken gözlerinde tavrında bunu yapabileceğini gördüm. Herkes bu hayatı sürdürmek zorunda değil saygı duyun bana dedi. Korkuyorum tabii ki cesaret topladığım zaman gitcem ben dedi. Abim 30 yaşında. Üniversitede iyi bir bölüm kazandı ama okumadı uzattı ve süründürmeler neticesinde bıraktı. Bu dönemde kendini eve kapattı. Sorun sadece okul da değildi altında başka bişey varmı hala bilmiyoruz. Evdekilerle de sorunluydu babamla anlaşamıyor dalaşıyorlardı çok fazla. Yakşasık 1.5 yıldır bi yakınımızın yanında çalışıyor ve asgari ücret alıyor geleceğe dair umudu cabası yok. Askere gidersem kafama sıkarım diyor. İşi birakmak sürekli aklında çünkü ileriyi göremiyormuş. Şuanda daha stabil daha cok arkadaşlarıyla görüşüyor evde cok fazla kavga yok. Ama kendinden vazgeçmiş durumda. Ben 27 28 yasında evlenmeyi düşünüyordum diyor. Kız arkadaşı felan yok. Şuankı durumuma bak ben böyle bi adammıyım böylemi olacaktım diyor. Yani ne eğitim ne tecrübe şuan elde var sıfır hayatında. Yasamından vazgeçmek konusunu etraftakilere söylüyor ara sıra. Doktor gitmek istemiyor kendisini kandıramazmış. Çok çok endişeleniyorum. Bugün yarın değil ama onun da dediği gibi ilerde bi gün kafasına koymuş durumda. Bir tanecik kardeşim var ne yapabilirim ne yapmalıyım bilmiyorum
Ya onu doktora götürün, ya doktoru eve getirin. Ama mutlaka tedavi olmasını sağlayın. Yeniden hazırlansın üniversiteye 2 yıllıkta olsa bir bölüm kazansın meslek edinsin kendine, olmadı meslek edindirme kurslarına gitsin, asgari ücretten fazlasını alır. Yaşı bu işler için çok geç değil. Ona umut olacak bu şekilde telkinlerde bulunup arkasında durun. Bulunduğu ruh halinden çıkması için çabalayın. Evde kesinlikle kavgaya şahit olmasın. Benzer cümleleri sarfeden, benzer durumda yakın bir arkadaşım askerde intihar etti hemde abinizin dediği şekilde. Daha onun acısını atlamadım. Bu yüzden abiniz beni çok endişelendirdi. Ne yapın ne edin, tedavi ettirin. Tatile falan çıksın bir şekilde kendini toparlamasını hayata pozitif bakmasını sağlayın.. İnşallah düzelir durumu.:KK43:

İnsanın kafasının içindekileri değiştirmek o kadar zor ki .
İntihar etmek kolay bir düşünce tarzı her şeyden kaçmak bir nevi
Asıl zor olan her şeye rağmen hayata tutunmak

Abinizi alın karşınıza uzun uzun konuşun iletişim kurabiliyorsanız
İlla ki bir çözümü vardır da işte görmek istemeyene ne yapsan boş

abin çok yanlış düşünceler içerisinde 30 yasında tanıdığım üniversiteyi bitiren ve memur olan arkadaşlarım var bir insan birşeylerı ıstıyprsa canla başla çalışmalı baştan daha yılmış yıkılmış olmaz öyle.Evlensın aynı zamanda okur kpss ye gırer ne var bunda ailece karşınıza alın konuşun destek olun morel verın ,nasıhat verın.

Hastaneye yatırılmasını tavsiye ederim
İntihar edecek insanlar önceden bu şekilde çevrelerine bir çeşit yardım çağrısı yaparlar
Dikkate alınması önemli.

aksine de ben sorunsuz bi insanım yeni evlendim okulum işim oldu beni de kafaya takcak durumları olmadı hiç ama evet belki daha çok ilgi göstermeliyim
Eşimle ilgili sıkıntılarım var abi bi konuşsan erkek erkeği anlar gibisinden bir sorun çıkarabilirsiniz ya da aşık olabileceği bir bayanla tanıştırın kafasını meşgul edin

Ya onu doktora götürün, ya doktoru eve getirin. Ama mutlaka tedavi olmasını sağlayın. Yeniden hazırlansın üniversiteye 2 yıllıkta olsa bir bölüm kazansın meslek edinsin kendine, olmadı meslek edindirme kurslarına gitsin, asgari ücretten fazlasını alır. Yaşı bu işler için çok geç değil. Ona umut olacak bu şekilde telkinlerde bulunup arkasında durun. Bulunduğu ruh halinden çıkması için çabalayın. Evde kesinlikle kavgaya şahit olmasın. Benzer cümleleri sarfeden, benzer durumda yakın bir arkadaşım askerde intihar etti hemde abinizin dediği şekilde. Daha onun acısını atlamadım. Bu yüzden abiniz beni çok endişelendirdi. Ne yapın ne edin, tedavi ettirin. Tatile falan çıksın bir şekilde kendini toparlamasını hayata pozitif bakmasını sağlayın.. İnşallah düzelir durumu.:KK43:

doktora gitmiyor ama ben gidip çözüm ariyim. ilaç kullanmak fikrine tamamen karşı. b-Bir dönem babama sordu tekrar hazırlansam okuturmusun diye o da ben emekliyim durumum belli dedi. ordan da destek görememiş oldu. okulunu bitirecek sandı babam, biz de hep öyle sandık. keşke yapsa söylediklerinizi. askere gitmesini biz de istemiyoruz çünkü orada daha sıkıntıya düşecek. üzüldüm arkadasınıza da çok yazık

Back
X