Abim sır tutamamış

betumutlu

Guru
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2008
322
25
318
İstanbul
eşim 6 aydır işsiz ve hayırlısıyla yarın işe başlıyor ama ben bunun mutluluğunu şu an için ne yazık ki yaşayamıyorum sebebi ablam.olan olayı hiç bir abartı olmadan anlatıcam haklı yada haksız olduğumu ne olur söyleyin buna ihtiyacım var.eşim daha öncede abimin vasıtasıyla iş bulmuştu 1 buçuk sene çalıştı ve bir takım sorunlar nedeniyle işten ayrıldı.ve 6 aydır hangi kapıya gittiyse olmadı aslını söylemek gerekirsede doğru dürüst bir mesleği yok ben severek evlendim ailemin karşı çıkmalarına rağmen ve bu işsizlik durumundan dolayı çok ezik hissetim kendimi aileme karşı.neyse ben konuma döneyim.eşim butun uğraşılarınareğmen iş bulamayınca abim yine devreye girdi.eşimin ve abimin 10 gündür bu iş durumuyla ilgili konuşmaları varmış ama kesinleşmediği için bana söylemedi eşim.bana cts söyledi.pzt.başlıyorum diye neyse çok sevindim.ve eşimle şöyle bir karar aldık ailelerimize söylemeyelim.git bir pzt başla duruma bak belki olmayacak boşuna onlarıda heveslendirmeyelim diye.çünkü daha önce gel başla diyen yerler daha sonra vazgeçtiği için hep hayalkırıklığı yaşadık.bide ailelerimize işe başlayacak diyoruz ondan sonra olmuyor hem laf anlat hem üzülmelerine sebep ol.bunu istemediğimiz için tam başlasın pzt bir gitsin bende salı günü arayıp annemi ablamı eşim işe gitti bugün diyeyim istedim.ve abimden rica ettik kimseye söylemeyelim diye.eşim bizzat yanımda tembihledi.ama tembihlediği akşam sen git annemlere anlat annemde ablamı arayıp söylesin.ertesi gün annemler geldi.birşeyler ima edince dayanamayıp söyledim.hiç tepkisizdi evet haberi vardı ama haberim vardı demedi.daha sonra ablam aradı annemlere söylediğim için yarın eşim işe başlıyor dedim.biliyodum zaten demezmi.resmen şoklardayım e o zaman anladım ki annemlerinde haberi vardı rol yaptılar bana.ve şu tepkiyi verdim abimde karı gibi sır tutamıyor.herkese söylemiş senmisin bunu söyleyen kıyametler koptu ben herkesmiyimde işte rol yapamıyorum ben çok salağım haberim var demeyecektim.ne olacak bilsek bi ben bi annemler var zaten resmen ağzıma s...... anlatmaya çalışıyorum sebebini ben sürpriz yapmak istedim kesinleşmeden söylemek istemedim.diyorum yok.bnun sürprizimi olurmuş miltimilyarderlikmi işmiş yok zaten çalışmak zorunda ne sürprizi.olur olmadık bir sürü laf.ve daha fazla kırılmayayım onada kırıcı bir laf saymayayım diye telefonu kapattım.ve ben kendimi ifade edemediğim için şu an sinirlerdeyim.mesele onların bilmesi değil tabiki bilecekler ama kaçkere aynı şey oldu tam oldu başlayacak diyoruz olmuyor.bizde tam emin olalım söyleyelim dedik.ben bunu anlatamadım ve bir ton laf işittim benim psikolojık sorunlarım varmış hep beni onlar idare ediyorlarmış sizce bu durum buralara varmaya sebepmi yani ablam diyorum canım diyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum ne olur akıl verin haksız bir durumum var mı

İş başvurusunu ailene hemen söylememe sebebin çok mantıklı.Yalnız burada asıl suç abinde gibi görünüyor.
Senin şimdilik sır olarak kalmasını istediğin birşeyi gidip hemen ailene anlatmış.
Ablanın tepkisi,onun seni hiç anlamadığını gösteriyor.Eşin ve sen, iş yüzünden sıkıntılı bir dönemden geçiyorsunuz.Maalesef yaşamayanın anlamayacağı bir sıkıntı bu.
Keşke anlasalar ve destek olsalar ama aileler bazen tam aksine,suçlayıcı ve eleştirici davranıyorlar.İnşallah iş konusu olumlu gelişir ve sıkıntınız sona erer.

İş başvurusunu ailene hemen söylememe sebebin çok mantıklı.Yalnız burada asıl suç abinde gibi görünüyor.
Senin şimdilik sır olarak kalmasını istediğin birşeyi gidip hemen ailene anlatmış.
Ablanın tepkisi,onun seni hiç anlamadığını gösteriyor.Eşin ve sen, iş yüzünden sıkıntılı bir dönemden geçiyorsunuz.Maalesef yaşamayanın anlamayacağı bir sıkıntı bu.
Keşke anlasalar ve destek olsalar ama aileler bazen tam aksine,suçlayıcı ve eleştirici davranıyorlar.İnşallah iş konusu olumlu gelişir ve sıkıntınız sona erer.

cevabınız için tşk ederim evet bütün suç abimde ama nedense ablama daha çok kırgınım.yani beni çok yanlış anladı.kendimi ifade bile etmeme izin vermedi.evet çok zor dönemlerden geçtik halada devam ediyor.çekmeyen bilemez çok doğru güzel temenilerin için sağol.

.ve şu tepkiyi verdim abimde karı gibi sır tutamıyor.

Bu nasıl bir söz!
"Karı" değil bayan, kadın, kız vs...
Ayrıca bayanların sır tutamadığı nereden çıkmış, yaptığınız benzetme çok yanlış.
Kusura bakmayın, durumunuza üzüldüm ama durumunuzdan çok bu yakıştırmanızla ilgilendim.
Kendiniz sır tutamıyorsunuz heralde ama bayanlara yapılan bu tür yakıştırmalar hiç hoşuma gitmiyor...

.ve şu tepkiyi verdim abimde karı gibi sır tutamıyor.

Bu nasıl bir söz!
"Karı" değil bayan, kadın, kız vs...
Ayrıca bayanların sır tutamadığı nereden çıkmış, yaptığınız benzetme çok yanlış.
Kusura bakmayın, durumunuza üzüldüm ama durumunuzdan çok bu yakıştırmanızla ilgilendim.
Kendiniz sır tutamıyorsunuz heralde ama bayanlara yapılan bu tür yakıştırmalar hiç hoşuma gitmiyor...

yaranız var gocunuyosunuz heralde o kadar uzun yazımın içinden cımbızla o sözü çekmişsiniz.eskilerden beri söylenen bir laftır o belki karı demem yanlış olmuş ama o anki sinirle söylenmiş bir kelime olabilir.evet bütün kadınlar sır tutamaz diye bir kaide yok ama istisnalarda kaideyi bozmaz şekerim.

yaranız var gocunuyosunuz heralde o kadar uzun yazımın içinden cımbızla o sözü çekmişsiniz.eskilerden beri söylenen bir laftır o belki karı demem yanlış olmuş ama o anki sinirle söylenmiş bir kelime olabilir.evet bütün kadınlar sır tutamaz diye bir kaide yok ama istisnalarda kaideyi bozmaz şekerim.

Cımbızla o sözü çekmemin nedeni bir kadın olarak öncelikle kendinize sonra da bana hakaret etmeniz.
Eskilerden beri söylenmesi benim hoş bulmadığım gerçeğini değiştirmez!
"karı gibi sır tutamıyor." ne demek ya?
Anlamını biliyorsanız kendinize edilen hakaretim farkındasınızdır umarım.
Bana saldırmak yerine sinirle söylenmiş bir laf, karı demem yanlış olabilir demeniz daha hoş olurdu.
Bir bayanın bu deyimi kullanması da içler acısı...
Bu konuyu açıyorsanız olumlu ve olumsuz görüşlere saygı duyarak açmalısınız!
Son olarak yaram yok, olsa da bunun sizinle bağlantısını göremiyorum.

Son düzenleme:
ben ablanla annenin bu kadar bu mevzuuyu büyütmesine dallandıırp budaklandırmalarına anlam veremedim, abin sır tutamamış olabilir, belki sevindi sizin adınıza heyecanlı davrandı bilemiyorum, olan olmuş sonuçta ama olayı abartan annenle ablan bence
hiç özel hayatınız olamayacakmı canım, herşeyi herkese anında bildirmek zorunda mısınız
bence eşinin çalışmamasını içlerinde büyütüyolardı, çalışmıyo etmiyo diye kendilerince, sen karı gibi deyince birden deşarj oldular
umarım eşinin işi uzun soluklu güzel bi iştir, hayırlı olsun

ben ablanla annenin bu kadar bu mevzuuyu büyütmesine dallandıırp budaklandırmalarına anlam veremedim, abin sır tutamamış olabilir, belki sevindi sizin adınıza heyecanlı davrandı bilemiyorum, olan olmuş sonuçta ama olayı abartan annenle ablan bence
hiç özel hayatınız olamayacakmı canım, herşeyi herkese anında bildirmek zorunda mısınız
bence eşinin çalışmamasını içlerinde büyütüyolardı, çalışmıyo etmiyo diye kendilerince, sen karı gibi deyince birden deşarj oldular
umarım eşinin işi uzun soluklu güzel bi iştir, hayırlı olsun

güzell dileklerin için sağol

canım ben hem seni hemde abini haklı gördüm . nasıl diyeceksin , şöyle ki abin bu konunun sizin için önemini düşünememiş alt tarafı iş bulmuş ne var beklenen bişey zaten demiştir. ondan ailene söylemiştir. sende kesinleşmeden söylemek istememekte çook haklısın. bence olay biraz fazla büyümüş keşke aileni -abini filan arayıp kırmasaydın işide abin ayarlamış ne güzel işte yardımcı olmuş size. kolaylıklar diliyorum...

Öncelikle abiniz için kullandığınız tabir biraz ağır olmuş, sonuçta kötü bişey söylememiş, sevinsinler diye söylemiştir belki..Ama tabiki de size söz verdiyse kimseye söylememeliydi. Açıkçası biraz da haklıyken de haksız duruma getirmişsiniz kendinizi

Siz de eşinizle karar almışsınız sonra siz de bu karara uymayarak annenize söylemişsiniz. Siz de sır tutamıyor konumundasınız bu durumda...

Ablanızın yaptığı da ortalığı karıştırmak olmuş..Ona düşen telefonda seni sakinleştirip konuyu kapatmak olmalıydı bence..

Kısacası abiniz, siz ve ablanız söylenmemesi gereken yerlerde söylenmemesi gereken şeyleri söylediğiniz için ortalık karışmış..

Son düzenleme:
Back
X