• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abim ve eşi

Siz burda pohpohlanmayi beklemissiniz isinize gelmeyen yorumlar olunca da komigiz evet..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

hayır komik olan benim söylemediğim şeyleri yazmanız.
Sizin tarafınızdan pohpohlanarak elime birşey geçmez benim. Siz bu fikirdeyseniz bilemem.

Bu zihniyette bir insanın evine pek de kimsenin geleceğini sanmıyorum zaten.
Ne kadar yanlış evimin eşiğinden adımını atamaz cümlesi.
ayıptır.

bence de gelinin oturmasına, kalkmasına, giydiği kıyafete, abisiyle abisinin evliliği hakkında konuşup karısına ne tür uyarılarda bulunduğunu bile biliyor olmasına rağmen kızın annesiyle olan muhabbetini yanlış bulup gelini cahil diye yaftalayan zihniyetin gelinin evine adım atmaya hakkı yok. inşallah kız akıllı ve becerikli bi kızdır da püskürtür sizi. kocasında da az aklı varsa karısında başka meziyetler arar. sadakat sevgi saygı bağlılık fedakarlık gibi

kızın kocasına bişe söyledik demedik ki
o da nerden çıktı :)

Ben sizi anladım sanırım
Kimse kimsenin oturup kalkmasına karışmaz
Ama dedenin karşısında oran buran görünerek, oynaşma edasında oturuyorsan bizim toplumuzda uyarı alırsın
Her şeyin bir adabı var, buna inanırım. Herkesin eşi var, anne babalarınızın yanında oynaşmıyorsunuz değil mi ?
Bu oturup kalkmaya karışmak değildir, bu bir adap meselesidir.
Annenizin telefonunun karıştırılması çok çirkin bir olay, edepsizlik resmen. Annenin yerinde olsam kötü şeyler yapardım, hassasım bu konularda
Size akıl soruluyorsa ; gelin ailenize değilde, aileniz geline tavır koysun, yaptığı işin çirkinliğini anlasın
Yeni evlidir diye kimse kimsenin tepesine çıkamaz, çok samimi olmamak, gelip gitmemek kendi seçimidir ama geldiğinde adabıyla hareket etmesini bilmeli
Tabi ki ayrılmasınlar, kimsenin yuvası dağılmasın ama herkes duracağı yeri bilsin, sizlerde o da.

Allahım bu Türkiye'de herşey niye bu kadar zor niye bukadar olay? Hep toplum mu öncelikli olacak niye biz kadınlar millet için bişeyleri kendimizi huyumuzu zihniyetimizi değiştirmek zorunda kalıyoruz azcık açın gözünüzü. Evlilik kendi başına çok kutsaldır evlenirken kör değildi Abi'n o kızı öyle almışınız niye değiştirmeye çabalıyorsunuz bu dünyada geçinmek insanları olduğu gibi kabul etmektir. Siz normal olsanız abinizde sözünü dinletmeye çalışmaz ne demek ya erkek sözünü dinletir diye bi düşünce bile en büyük cahillik onun yaptığı allahla onun arasında sizin onun giyimine oturmasına kalkmasına yorum yapmanız daha da büyük cahillik. Demek sezmiş ki arkasından konuşulduğunu tlfnu karıştırmış doğru değil tabiki şiddetle kınıyorum bu davranışı fakat buna iten de gene aileniz. Bırakın arkadaşlar örf adet töre özünde iyi insan olup ahlakımızı güzelleştirmeye bakalım zaten devamında edepte gelir yerleşir benliğimize.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

BEĞENİLMEDİ DİYE BOŞANDIRILMASI MI?
Bu nasıl bir yorum yazdıklarımdan bunu mu anladınız.
Gelini dışlama pozisyonuna mı girdim. rahat olabilir güzelim buna karışan yok ama abim defalarca uyarmasına rağmen dedenin yanında bacak bacak üstüne atması abimin neredeyse kucağına oturması fln. sizce normalse zaten bişe diyemicem

Rahat olabilirim derken guzelim rahatim merak etme begenmediginiz zsten yazdiklarinizdan da belli ben senin gelininin dedenin yaninda bacak bacak ustune koymasi benim icin normal dedim mi demedim dogrumu ozaman yazinca sirf laf kavgasi yaraticam diye ugrasmayin dusunerek cevap yazin

gelinin cahil oluşu okuduğu mesajları gidip ailesine göstemesinden belli. akıllı bi kadın kocası ile paylaşır ailesine çok ciddi birşey olmadıkça yansıtmaz. o gelinle iş biraz zor gibi görünüyor. abiniz mutlu olamaz ve boşanabilirler bir süre sonra. belki de gelin de mutlu değil çok mutlu olsa ailesine kötü şeyleri yansıtmamaya çalışırdı.

Ben sizi anladım sanırım
Kimse kimsenin oturup kalkmasına karışmaz
Ama dedenin karşısında oran buran görünerek, oynaşma edasında oturuyorsan bizim toplumuzda uyarı alırsın
Her şeyin bir adabı var, buna inanırım. Herkesin eşi var, anne babalarınızın yanında oynaşmıyorsunuz değil mi ?
Bu oturup kalkmaya karışmak değildir, bu bir adap meselesidir.
Annenizin telefonunun karıştırılması çok çirkin bir olay, edepsizlik resmen. Annenin yerinde olsam kötü şeyler yapardım, hassasım bu konularda
Size akıl soruluyorsa ; gelin ailenize değilde, aileniz geline tavır koysun, yaptığı işin çirkinliğini anlasın
Yeni evlidir diye kimse kimsenin tepesine çıkamaz, çok samimi olmamak, gelip gitmemek kendi seçimidir ama geldiğinde adabıyla hareket etmesini bilmeli
Tabi ki ayrılmasınlar, kimsenin yuvası dağılmasın ama herkes duracağı yeri bilsin, sizlerde o da.

Evet kesinlikle karışamaz ama ailenizden bir insan hakkında olumsuz şeyler duyunca ister istemez insan üzülüyor kafasına takıyor inşallah iyi olur düzelir diye dua ediyor. bunu da kocasıyla paylaşmış evet kızın baktığı yerden beni eleştiriyorlar olarak görünebilir ama biz de istemeyiz ki gelinimizin hakkında konuşsunlar.
Burda peş peşe saldırıya geçenler var çözemedim neye kızdıklarını, yoksa kız benimle yaşıt zaten keşke hep biz birlikte gülüp kahkaha atsak annem de ona dahil olsa ama büyüklerin yanında olur olmaz davranışlar eleştiriliyor malesef.
Bu da ikisinin huzurunu kaçırıyor abim uyarmasına rağmen aynı şeyleri yaptığını gördüğüm için cahil diyorum sonuçta bizlik birşey yok kendi yuvası huzuru. ben kahkaha oturma kalkma cahilliği derken bundan bahsettim. kocasıyla arasında problem oluyor . bizim birşey dediğimiz yok. belkide denilmesi gerekir bilmiyorum ama ailem hep uzak durur karışmaz.

Arkdslar yanlis dusunuyorsunuz ne olursa olsun gelin saygili durmali bi kkz olark bi gelin olarak bi es olarak.. insan babasinin yaninda yakasi acikken egilip kalkamazken milletim icinde yapmamali cok yanlış hicbirrr kaynana ve kayinbaba bole seyleri sevmez belliki konj sahbi arkdsm ailesi dikkay ediorki turkiyenin yuzde 90ni dikkat eder bole selere bu normal bise.. ayrica kiza diorlar planin varmj kizin verdigi terbiyesizce cevaba bakin ne kdr ayip insan oz annesine soylemezken bunh kaynanasina nasil soyluyor..

Ha ama dielim ki aradaki soguklugu baslatan kaynana olduysa ve gelin giciklanip yapmaya baslafiysa o zaman is degisik gelini hakli bulurum insan cnku kaldiramaz herseyi.. kaynana ckk karismistir filan oda sinirini böyle gosteriyordur filan anlarim. Burdaki sorunun cevabi surda.. acaba ilk kim soguklugu baslatti? Gelin mi en basindan beri boyle rahat ve terbiyeskzdi yoksa kaynana gereksiz yere herseye karisip gelinin canini mi sikti? Smdi konu sahibi arkadasim once sen bunj dusun.. yani evlenene kdrr siz bu kizin bu hareketlerini gormedinizmi? Hiccc mi farkedilmedi ya ben anlamiorum evlendikten sonrami kiz bole oldu? Sanmiorum.. bence tek tarafli bakma once bi kendini koy yerine kaynanan senkn oturmana kalkman vss karissa gelip esini uyarsa esinde sans solese vs vs nasl olurdu.. basta ailen kizi istior evlenene kdr da farketmior nasil odlugnu smdide begemmiorlar bence susmalari lazim eger gelin gercekten dedigin gibiyse. Ben kesinlikle taraf tutmuorm suan bikac cümle ne gore burda yorum yapioruz lutfen yanlis anlasilmasin tek solemek istedigm sey kim baslattiysa o suclu o kdr!

Rahat olabilirim derken guzelim rahatim merak etme begenmediginiz zsten yazdiklarinizdan da belli ben senin gelininin dedenin yaninda bacak bacak ustune koymasi benim icin normal dedim mi demedim dogrumu ozaman yazinca sirf laf kavgasi yaraticam diye ugrasmayin dusunerek cevap yazin

BEĞENİLMEDİ DİYE BOŞANDIRILMASI demişsin.
Laf kavgası yapıcak durumda değilim lütfen saptırmayın.
Yorumlarınız için teşekkürler.

Bir aile ye gelin gitmek oraya uyum sağlamak zihniyetinden de kurtulun artık arkadaşlar
Uyum sağlayacak bi durum varsa oda Kur'an ve sünettir
Kaynana dede koca değil
Kur'an ve sünnete uyum sağlamakta insanları kocayı kaynanayı görümceyi ilgilendirmez Allah ve kul arasındadır.
Bu dünyaya cenneti kazanmaya geldik insanların istediğini yaşamaya değil.

Konuyla ne alaka diyeceksiniz düşünürseniz herşeyin temeli buna bağlı.
Eğer Kur'an ve sünnet ahlakıyla ahlaklansaydık ne bu görümce burda böyle saçma şeyleri dertlenirdi ne kaynana kocasına bu kadar basit mevzulardan gelinini kötülerdi. Nede gelin bunlara sebep olurdu umarım faydam olmuştur vesselam

Ve gercekten bahsettigin gibiyse o gelin ar damari catlamis biri o kdr söylüyorum!

Gelini karşına alıp konuşmak bu devirde çok zor, karışmak istemediler kötü olmamak istediler zaten abim gereken uyarıyı yapıyordu.
Evet hoş bir durum değil ama ailem orda burda değil kocasıyla konuşmuş durumu.
Annesiyle paylaştı diye hadsiz cahil demedim ben :)
Çok tuhaf, nasıl okuyorsunuz yazdıklarımı.
Iyi ki karışmıyorsunuz bi de karissaniz Allah bilir ne olurdu yazdıklarınızı çok iyi okudum tuhaf olan sizsiniz. Yengenize demediginiz kalmadı ayıp yaaaa. Allah aşkına bana yazmayın artık sinir oldum.iyi niyetli insan kalmadı
yarın birgün sende görümce olursunn gelinde olursun kaynanada olursun annede olursun kadın kadının düşmanı deilmii neden bu görümlerr kayananalar bu kadar göze batıyo bende anlam veremez oldum şimdi hep gelinler haklı kaynana görüm haksız tabi istisnalar hariççç herkes yerini bilecek arkadaşımmm büyüklerin yanında oturmasını kakmasını bilecekk haya ve edeb var yahu müslümanız elhamdülillah benim eşim aileme nasıl saygılıysa bende ailesine ööyle saygılı olup oturmama kakmama dikkat etmeliyimm

Sana gelince de cevap dahi verilmeyecek cümleler kurmussun. Biz de müslümanız her sikistiginizda o güzel Dinimizi kötü niyetlerinize alet etmeyin. Görümce olsam kaynana olsam emin olun ki sizin gibi her şeye burnunu sokan kusur bulmak için didik
Didik Arayan biri olmam. ! Çok şükür de gelinim. Yerini bilmesi gereken de sensin saygıyı senden öğrenecek değiliz

Son düzenleme:
Iyi ki karışmıyorsunuz bi de karissaniz Allah bilir ne olurdu yazdıklarınızı çok iyi okudum tuhaf olan sizsiniz. Yengenize demediginiz kalmadı ayıp yaaaa. Allah aşkına bana yazmayın artık sinir oldum.iyi niyetli insan kalmadı

Sana gelince de cevap dahi verilmeyecek cümleler kurmussun. Biz de müslümanız her sikistiginizda o güzel Dinimizi kötü niyetlerinize alet etmeyin. Görümce olsam kaynana olsam emin olun ki sizin gibi her şeye burnunu sokan kusur bulmak için didik
Didik Arayan biri olmam. ! Çok şükür de gelinim. Yerini bilmesi gereken de sensin saygıyı senden öğrenecek değiliz

Katılıyorum dinimizi böyle şeylere alet ediyorlar Müslümanlık adı altında

BEĞENİLMEDİ DİYE BOŞANDIRILMASI demişsin.
Laf kavgası yapıcak durumda değilim lütfen saptırmayın.
Yorumlarınız için teşekkürler.
bisey degil ama yazdiklariniza dikkat edin dogru yazin sinirli olabilirsiniz burda yazan kizlar icindede ben sizinle farkli goruslerde olabiliriz ama yazdiginiz zaman dusunup yazmaniz lazim nasil yani (dedesinin yaninda bacak bacak ustune koyuyo sizce normalse diycek lafim yok)bu nedir isinize gelmiye bilir ama zitlasmayi seviyorsunuz galiba gelinlede bizimlede

Evet kız belli ki vayağı cahil ve insan ilişkilerini yönetebilecek bir hatun değil. Zaten öyle olsa annesiyle kayınvalidesinin arasını bozmazdı. Ben öyle bir mesaj okusam kv nin benim hakkımda böyle düşündüğünü görsem ben ne yaptım da benim için bunları yazıyor 55 yaşında kadın derdim. Bayağı üzülürdüm ya. allah korusun..

Anneme demeye utanırdım. Annem ağzıma ederdi, rezil ettin bizi diye. Annemin en büyük korkusudur zaten. Sakın kendine, bize laf getirtme der hep. İlk evlendiğimde annem beni devamlı uyarırdı kv yi aradın mı , evine giderken bunu al şunu al, evinde git 2 kap yemek yap diye.

Bir de kv nin telefonlarını karıştırması da cabası. Gerçekten çok terbiyesizmiş.

Bence yapmanız gereken beklentilerinizi kesmek ve ilgilenmemek. Abin uğraşsın. Artık sizi ilgilendiren bir durum yok. Arada gider gelirsiniz. Meraba nasılsın fazla samimi olmaya yüzgöz olmaya gerek yok. Abin kavga ederse bu cahille boşancam falan derse aman engel olmaya kalkışmayın bir daha. Bir de abinizi uyarın korunsunlar çocuk düşünmesin bir süre daha.

Belki yaşı küçüktür, cahilliktir. Yaş ilerledikçe düzelir aklı başına da gelir. Aile ilişkileri güzel olmazsa evlilik yürümüyor bunu anlarsa toparlanabilir. Siz kendinizi geri çekin artık..

Bir aile ye gelin gitmek oraya uyum sağlamak zihniyetinden de kurtulun artık arkadaşlar
Kaynana dede koca değil
Kur'an ve sünnete uyum sağlamakta insanları kocayı kaynanayı görümceyi ilgilendirmez Allah ve kul arasındadır.

Eğer Kur'an ve sünnet ahlakıyla ahlaklansaydık ne bu görümce burda böyle saçma şeyleri dertlenirdi ne kaynana kocasına bu kadar basit mevzulardan gelinini kötülerdi. Nede gelin bunlara sebep olurdu umarım faydam olmuştur vesselam

Guzel yazmissiniz ayni fikirdeyim.

Kaynana dede koca değil

Kocaya saygı büyüklere saygı bence bunlar da dinimizde olan şeyler.
Bunlar da sünnettir. Ortada değiştirilmeye çalışan bir insan yok, kocası tarafından uyarılan bir kadın var, cahil dememin sebebi de bu. Cahil insan zamanla olgunlaşır uyarıları dikkate alır. kötü birşey değil. bir insanı kocasının uyarması bence yine onun iyiliği içindir.
saygı, edep ahlak bunlar da dinimizin en güzel yanlarıdır. cenneti kazanmaya geldik kalp kırmamamız gerekli, ne annem babamla bu şekilde konuşmalıydı ne de gelinimiz ailemizi bu duruma getirmeliydi. İki tarafta da hata var, sonuçta kendi yuvası.
Teşekkürler yorumunuz için

Katılıyorum dinimizi böyle şeylere alet ediyorlar Müslümanlık adı altında

Aynen ya sinir oldum. Vallah muhattap olmaya değmez akıl istemeye değil kendini savunmaya gelmiş

gelininizin tek hatası bence telefon karıştırmak.

Aileniz kahkaha atmasına bile bahane bulmuş. Herkes sizin gibi bu tarz şeyleri ayıp olarak kabul etmek zorunda değil ki. En basit davranışlarının dahi eleştirildiği bir ortama girmek istememesi normal.

Ailesi de blöf yapmıyordur emin olun. Kızlarına kahkaha atma, yakanı kapat şeklinde psikolojik baskı uygulanmasını her aile kabul etmez.

Son düzenleme:
Back
X