abim ve yakın arkadaşım

Bir adama aşık olsanız, ona yaklaşmak isteseniz ve bunun için buraya konu açsanız belkide pek çok üye size görümceye yanaşmanızı söylerdi. Bu kıza böyle sinsi yılan muamelesi yapılmasını hiç hoş bulmadım. Hem de sırf uzman bir doktorla evlenmeye cüret etti diye. Tabiiki herkesin kendi standartları vardır ama kaç kişi bu standartlarda biriyle evleniyor ki? Diğer arkadaşınız da bir tanıştırsaydın modunda konuştuğuna göre o kadar da afaki bir evlilikten bahsediyor olamazsınız. Beni esas rahatsız eden şey adamın doktor oluşunun bu kadar şişirilmesi. Babası Türkiye derecesi yaparak hacattepe tıpı bitirmiş uzman! bir hekimin kızı olarak söylüyorum, hekim olmak insan olmak demek değildir. Hiç devlet hastanelerine gitmediniz galiba. Ciğeri beş para etmez doktor kaynıyor oralar. Hem de uzman doktor! Sırf doktor olması mıdır yani bu kız için abinizi imkansız kılan. Olmasın lütfen. Bu çok zalimce olur. Abinize de o arkadaşınıza da rabbim tahsiline göre değil, huyuna suyuna göre birilerini versin.

Brn sahsim adina yorum yapayim dr espirisi isin icine girmis olabilir ama kesinlikle karakter oncelikli mesele konu sahibinin arkadasina gelecek olursak konu sahibinin kendisini abisine tafsiye etmedigi icin yada abisiyle aralarini yapmadigi icin ki herneyse arkadasina sırt donmesini hala yadirgiyorum arkadasligi abisi icinmiydi ki istedigi olmayinca yuz ceviriyor

Konu sahibini ve varsa aramızdaki doktorları tenzih ederim ama doktor egosu diye bir şey var ki evden ırak :)

Hele ki bizim nesilde. Kendi doktor arkadaşlarım da var ve onlara da söylerim; özellikle böyle karşı cins meselelerinde ve özellikle erkek doktorlarda... Hatta şu anda uzmanlığını alan bir arkadaşım "tabii olacak, o kadar okuyoruz, hayati bir iş yapıyoruz, bırak da olsun biraz" dedi :KK70:

Ya niyeyse ben doktor egosundan cok saglikci egosuyla karsilastim (ki aralarinda kendini bilen kisiliknsahibi insanlar mustesna)
Yani burunlari kaf daginda insanlar evet doktorlardanda ego kibir sahipleri var ama kiyaslama yaparsak ben saglik personellerinde onu cok daha fazla gordum
Yakin cevremde doktor olanlanlarda var saglikci olanda inanin doktorlardaki mutevaziligi anlatamam ama saglik personeli tanidiklarim hastaneyi kendileri cekip ceviriyorlar havasindalar

Ya niyeyse ben doktor egosundan cok saglikci egosuyla karsilastim (ki aralarinda kendini bilen kisiliknsahibi insanlar mustesna)
Yani burunlari kaf daginda insanlar evet doktorlardanda ego kibir sahipleri var ama kiyaslama yaparsak ben saglik personellerinde onu cok daha fazla gordum
Yakin cevremde doktor olanlanlarda var saglikci olanda inanin doktorlardaki mutevaziligi anlatamam ama saglik personeli tanidiklarim hastaneyi kendileri cekip ceviriyorlar havasindalar
:D
İki grupta da var o zaman. Ben genelde hep doktorların arasında oldum bebekliğimden beri, sağlık personellerini de tanırım tabii ama çok içli dışlı olmadım.
Hastanelerde bir şey var demek ki, havasından mıdır suyundan mıdır nedir :D

Cnm sağlık personelleri hastaneyi kendileri çekip çeviriyor zaten :)
Doktorlar pis işlere bulaşmaz, talimat verir, yapılır.
O yüzden, sağlık çalışanı olmak ciddi bir sabır-özveri ve sevgi gerektiriyor. Sevmeyen o işi yapamaz.
Bir yerden sonra hastaları hırpalamaya başlar, sözle-davranışla-surat yaparak.

Kardeşim son sınıf hemşire ve ailemiz akademisyeninden eczacısına sağlıkçı kaynıyor.
Yoğun insan sevgisiyle yapılacak iş bunlar...

Konu sahibini ve varsa aramızdaki doktorları tenzih ederim ama doktor egosu diye bir şey var ki evden ırak :)

Hele ki bizim nesilde. Kendi doktor arkadaşlarım da var ve onlara da söylerim; özellikle böyle karşı cins meselelerinde ve özellikle erkek doktorlarda... Hatta şu anda uzmanlığını alan bir arkadaşım "tabii olacak, o kadar okuyoruz, hayati bir iş yapıyoruz, bırak da olsun biraz" dedi :KK70:

Hatta bak bisey anlatayim stajimin ilk zamanlari hastanede bi dr var ama filmlerde gordugumuz tiplerden ama anlatamam durusu gozlugu boynundaki steteskopu digerleri devai sivil dolasirken abi yemege bile steteskopla çıkıyo:KK53:

Birde oyle havali falan duruyo ya bende gecerken falan hic gunaydin falan demiyorum zaten kibirli verdigim selamida almaz (var oyle degisik modeller cunku) kendi kendimi komplexe sokmayim dedim neyse bi baktim adam gorunce artik selam veriyor uzaktan dahi gorse basiyla selam falan veriyo

Ayyy o her selam verdigimde :KK23: bi utaniyordum bi utaniyordum ki anlatamam sanki selam sabah bilmez dunya gormemis biri gibi yerin dibine geciyordum

Bir adama aşık olsanız, ona yaklaşmak isteseniz ve bunun için buraya konu açsanız belkide pek çok üye size görümceye yanaşmanızı söylerdi. Bu kıza böyle sinsi yılan muamelesi yapılmasını hiç hoş bulmadım. Hem de sırf uzman bir doktorla evlenmeye cüret etti diye. Tabiiki herkesin kendi standartları vardır ama kaç kişi bu standartlarda biriyle evleniyor ki? Diğer arkadaşınız da bir tanıştırsaydın modunda konuştuğuna göre o kadar da afaki bir evlilikten bahsediyor olamazsınız. Beni esas rahatsız eden şey adamın doktor oluşunun bu kadar şişirilmesi. Babası Türkiye derecesi yaparak hacattepe tıpı bitirmiş uzman! bir hekimin kızı olarak söylüyorum, hekim olmak insan olmak demek değildir. Hiç devlet hastanelerine gitmediniz galiba. Ciğeri beş para etmez doktor kaynıyor oralar. Hem de uzman doktor! Sırf doktor olması mıdır yani bu kız için abinizi imkansız kılan. Olmasın lütfen. Bu çok zalimce olur. Abinize de o arkadaşınıza da rabbim tahsiline göre değil, huyuna suyuna göre birilerini versin.

Ağzınızı bal yesin diyorum yazmaya üşendiğim her şeyi yazmışsınız.

Doktorların egosu neden bu kadar şişik, kendilerini ne sanıyorlar anlayamıyorum. Tanrı kompleksine kapılmış durumda çoğu, neyse.

Doktorlar kadar eğitimli , başka konulardan doktoralı gayet kazançlı, sofistike meslekli çok insan tanıyorum hiçbirinde o kadar ego, küçük dağları ben yarattım havası yok.
Kendi adıma böyle biriyle evlenmek istemem. Bu kadar kendini büyük görme pehhh ben koskoca doktorum demek benim için adamdan fersah fersah kaçma sebebi açıkçası.

Yetiştirdiği evladın konuşma biçimine bakarak babanızın düzgün bir insan olduğu sonucuna vardım, böyle doktorlar umarım çoğalır.

Son düzenleme:
:KK70:
İki grupta da var o zaman. Ben genelde hep doktorların arasında oldum bebekliğimden beri, sağlık personellerini de tanırım tabii ama çok içli dışlı olmadım.
Hastanelerde bir şey var demek ki, havasından mıdır suyundan mıdır nedir :KK70:

Ben saglikci bi arkadasima sormustum daha ogrenciydi o zamanlar ya bu ne kibir falan ne diye havanizdan gecilmiyo derdim ki arkadas o zamanlar oyle degildi

Bigun dedi ki ya dusunsene oyle olmadan dahi onlarla oturup kalkiyosun devai onlatla birliktesin uzum uzume baka baka kararir hesabi gibi demisti

Ben saglikci bi arkadasima sormustum daha ogrenciydi o zamanlar ya bu ne kibir falan ne diye havanizdan gecilmiyo derdim ki arkadas o zamanlar oyle degildi

Bigun dedi ki ya dusunsene oyle olmadan dahi onlarla oturup kalkiyosun devai onlatla birliktesin uzum uzume baka baka kararir hesabi gibi demisti
İşte bu "öyle olmadan dahi onlarla oturup kalkıyorsun" yaklaşımı zaten bu adamları şişiriyor. Hele bir de karşı cins arasında popüler olmaları, seçeneklerinin bol olması iyice arttırıyor.
Ellerinde büyüdüm, abi olarak hepsini çok severim; arkadaşlarımı da severim; zaten arkadaşlık ilişkilerinde sıkıntı olmuyor pek ama iş romantik konulara gelince...

Cnm sağlık personelleri hastaneyi kendileri çekip çeviriyor zaten :)
Doktorlar pis işlere bulaşmaz, talimat verir, yapılır.
O yüzden, sağlık çalışanı olmak ciddi bir sabır-özveri ve sevgi gerektiriyor. Sevmeyen o işi yapamaz.
Bir yerden sonra hastaları hırpalamaya başlar, sözle-davranışla-surat yaparak.

Kardeşim son sınıf hemşire ve ailemiz akademisyeninden eczacısına sağlıkçı kaynıyor.
Yoğun insan sevgisiyle yapılacak iş bunlar...

Bence hic oyle dusunmeyin yaptiginiz is her ne olursa olsun insana kibir sahibi olma hakkini vermez

O zaman bence oncelikle ogretmenlerin burunlari havalarda dolasmalari gerekir
Bak sana soyle birsey diyeyim hemsire bi yakinim bir gun soyle birsey demisti

Yeri gelir temizlik personeliyle kahvalti bile yaparim yemek bile yerim kusura bakma ama meslek insanlara kendini diger insanlardan yuce gostermeye neden olacaksa yerin dibine batsin

Mesela bulundugum yerde vakti zamaninda hemsirelerin saglik personellerinin doktorlarin hastalari oyle azarladigina sahit oldum ki her ne olursa olsun kimse bu hakka sahip degil

Bence hic oyle dusunmeyin yaptiginiz is her ne olursa olsun insana kibir sahibi olma hakkini vermez

O zaman bence oncelikle ogretmenlerin burunlari havalarda dolasmalari gerekir
Bak sana soyle birsey diyeyim hemsire bi yakinim bir gun soyle birsey demisti

Yeri gelir temizlik personeliyle kahvalti bile yaparim yemek bile yerim kusura bakma ama meslek insanlara kendini diger insanlardan yuce gostermeye neden olacaksa yerin dibine batsin

Mesela bulundugum yerde vakti zamaninda hemsirelerin saglik personellerinin doktorlarin hastalari oyle azarladigina sahit oldum ki her ne olursa olsun kimse bu hakka sahip degil

İyi de ben bu hakka sahip mi dedim?
Sevgisiz yapıldığı için bir yerden sonra tüm o işleri yapmak zorlarına gidiyor, bu olanın sebebi bu demeye getirdim.
Ay yani neyi kime karşı savunuyorsunuz Allah aşkına :KK70:
Çok yanlış anlaşılmışım, yani hastalara uçan tekme atsın hemşireler hakkıdır demişim gibi :KK70:

İşte bu "öyle olmadan dahi onlarla oturup kalkıyorsun" yaklaşımı zaten bu adamları şişiriyor. Hele bir de karşı cins arasında popüler olmaları, seçeneklerinin bol olması iyice arttırıyor.
Ellerinde büyüdüm, abi olarak hepsini çok severim; arkadaşlarımı da severim; zaten arkadaşlık ilişkilerinde sıkıntı olmuyor pek ama iş romantik konulara gelince...

Valla benim kendi fikrim is tamamen karakterde bitiyir belki haklidir ama bir insanin karakteri saglam olsun hangi ortama gireese girsin degismez

Bak soyle soyleyeyim bulundugum hastanenin mudurunu bir sureye kadar bildiginiz memur zannediyordum cunku adam mudurum edalariyla dolasmiyordu

Bir kisi yeni mudur yarsimcisi olmustu ve 1 ay falan olmasina ragmen hastanede bircok kisi bilmiyordu

Bashekim ve bashekim yardimcisi gordukleri zaman selam veren hal hatir soran insanlardi

Gecici gorevle gelmis bir uzman doktor vardi 23 yillik falan doktor ve tum samimiyetimle soyluyorum ben bu yasima kadar o denli mutevazi kimse tanimadim

Ama egosuyla ayagi yere basmayanlari saysam aksama kadar yazmakla bitiremem yani acikcasi arkadasim is kalpte beginde akilda bitiyor

Allah kisilik karakter sahibi insanlarla karsilastirsi cumlemuzi

İyi de ben bu hakka sahip mi dedim?
Sevgisiz yapıldığı için bir yerden sonra tüm o işleri yapmak zorlarına gidiyor, bu olanın sebebi bu demeye getirdim.
Ay yani neyi kime karşı savunuyorsunuz Allah aşkına :KK70:
Çok yanlış anlaşılmışım, yani hastalara uçan tekme atsın hemşireler hakkıdır demişim gibi :KK70:

Bence isi sevmek kadar karakter kisilik sahibide buyuk etken

Brn sahsim adina yorum yapayim dr espirisi isin icine girmis olabilir ama kesinlikle karakter oncelikli mesele konu sahibinin arkadasina gelecek olursak konu sahibinin kendisini abisine tafsiye etmedigi icin yada abisiyle aralarini yapmadigi icin ki herneyse arkadasina sırt donmesini hala yadirgiyorum arkadasligi abisi icinmiydi ki istedigi olmayinca yuz ceviriyor
Şimdi konu sahibi arkadaşı Yakın Arkadaşım olarak belirtmiş başlıkta. O yüzden arkadaşlıklarının daha eskiye dayandığını düşünüyorum. Sırf abisine yanaşmak için sonradan peyda olan bir arkadaş yakın arkadaş katagorisine girmez herhalde. Uzun bir süredir böyle bir beklenti içerisindeyse ve konu sahibi hala hiçbir şey sezmediyse böyle bir hayal kırıklığına uğramasına hak vermiyor ama anlıyorum.

Ağzınızı bal yesin diyorum yazmaya üşendiğim her şeyi yazmışsınız.

Doktorların egosu neden bu kadar şişik, kendilerini ne sanıyorlar anlayamıyorum. Tanrı kompleksine kapılmış durumda çoğu, neyse.

Doktorlar kadar eğitimli , başka konulardan doktoralı gayet kazançlı, sofistike meslekli çok insan tanıyorum hiçbirinde o kadar ego, küçük dağları ben yarattım havası yok.
Kendi adıma böyle biriyle evlenmek istemem. Bu kadar kendini büyük görme pehhh ben koskoca doktorum demek benim için adamdan fersah fersah kaçma sebebi açıkçası.

Yetiştirdiği evladın konuşma biçimine bakarak babanızın düzgün bir insan olduğu sonucuna vardım, böyle doktorlar umarım çoğalır.

Kesinlikle size katılıyorum. Ben de sadece tıp okuduğu için, daha doğrusu bir okul bitirdiği için ego yapan bir insanla evlenmek istemem. Sizde bir şey olmadıktan sonra okul okumak kimseye bir şey katmıyor. Mesele insan olabilmek.

Ayrıca doktor olsam kendi hayatımın stresi bana yeter diye daha rahat bir meslek erbabı biriyle evlenmek isterdim. Doktor doktor evlilikleri hiç de öyle love story edasında geçmiyor tecrübeyle sabit.

Bence isi sevmek kadar karakter kisilik sahibide buyuk etken

İlla ki öyle, karakter sahibi olmak her iş için önemlidir. Demek istediğim kişi işini seviyorsa, yaptığı fedakarlıklar onun için vicdani rahatlık olur, bundan şikayet etmek yerine "Birine yardım ettim" diye sevinir.

Aslında o hastane koridorlarında gördüğümüz hemşirelerin suratlarının asık olmasının sebebi sadece kibir eseri değil, öfke...
Amiyane bi tabir olacak kusura bakma da, it ite buyurur it de kuyruğuna buyurur hesabı affedersin etek tıraşından kan almaya kadar onların elinde. Uykusuz, tükenmiş ve öfkeli oluyor çoğu. Bu yüzden hastalara, çevresindekilere yansıyor. Bunu anlatmaya çalışıyor ve yineliyorum. Bu iş yoğun bir insan sevgisi istiyor...

Kardeşim staj ve nöbetlerinin ilk günlerinde çok ağladı, "Ben de o asık suratlı hemşireler gibi olmak istemiyorum" diye. Çünkü hayatında ilk gez geceden sabaha uykusuz kaldı, şaka gibi gelebilir ama gerçekten böyle :) Hep oturttuk konuştuk
"Yapabileceksen devam et, yoksa bırak. Bu merhamet, sevgi işi" diye.
Geçen doğum kısmına almışlar, izne gelince havalarda geziyordu, dünyaya ilk defa gözlerini açan birini ilk karşılayanlardanım diye :)

Sevmek lazım dediğim bu. Yanlış anlamayalım. ^_^

hiç konudan haberin yokmuş gibi arkadaşının yanında abinin aradığı onda olmayan özellikleri say.
böyle böyle özellikler arıyor ama kısmet olmadı başımıza kalacak diye de espri yap. anlar herhalde. anlamazsa da yapacak bişey yok uzak durursun.
yani lise mezunu ve doktor kesinlikle olması zor bir ilişki.
bence de davul dengi dengine.

İlla ki öyle, karakter sahibi olmak her iş için önemlidir. Demek istediğim kişi işini seviyorsa, yaptığı fedakarlıklar onun için vicdani rahatlık olur, bundan şikayet etmek yerine "Birine yardım ettim" diye sevinir.

Aslında o hastane koridorlarında gördüğümüz hemşirelerin suratlarının asık olmasının sebebi sadece kibir eseri değil, öfke...
Amiyane bi tabir olacak kusura bakma da, it ite buyurur it de kuyruğuna buyurur hesabı affedersin etek tıraşından kan almaya kadar onların elinde. Uykusuz, tükenmiş ve öfkeli oluyor çoğu. Bu yüzden hastalara, çevresindekilere yansıyor. Bunu anlatmaya çalışıyor ve yineliyorum. Bu iş yoğun bir insan sevgisi istiyor...

Kardeşim staj ve nöbetlerinin ilk günlerinde çok ağladı, "Ben de o asık suratlı hemşireler gibi olmak istemiyorum" diye. Çünkü hayatında ilk gez geceden sabaha uykusuz kaldı, şaka gibi gelebilir ama gerçekten böyle :) Hep oturttuk konuştuk
Geçen doğum kısmına almışlar, izne gelince havalarda geziyordu, dünyaya ilk defa gözlerini açan birini ilk karşılayanlardanım diye :)

Haklisiniz sevmek belkide isin en onemli kismi

Ben hicbirzaman asık suratli gezenleri kınamadim cunku gunde kac hastayla hasta yakınıyla muhattap oluyorlar ama sahiden ofkelerini sinirlerini hasta ve hasta yakinlarini kiniyorum

Meslekleri cok zor olabilir hakkaten her babayigidin harci degil ama yinede karsi taraftan sinirlerini çıkarmalari kabullenebilir birsey degil

Annem de hemşire, kadın her gün yüzlerce hastayla ilgileniyor , tükeniyor. Sağlık sistemimiz çok kötü, nüfusumuz çok fazla, doktorlar hemşireler her gün yüzlerce insana bakıyorlar. Ne doktorlar tek hastaya zaman ayırabiliyor, ne de hemşirelerin sabrı, güleryüzü kalıyor.

Kızlar benim bir arkadaşım var oldukça yakın sayılırız. son zamanlarda bana çok soğuk davranmaya başladı saçma sapan beni bozmaya filan başladı. bende başka bir ortak arkadaşıma sordum ne bunun derdi benimle biliyor musun diye? güldü arkadaşım ve anlattı. meğerse hanımefendiyi abime önermedim diye bana bozulmuş . arkadaşım 30 yaşında bekar ve evlenmeyi çok istiyor. benimde bekar bir abim var 34 yaşında ama ikisi asla olmaz çünkü abimin kendince evlenmek istediği kişi de aradığı özellikler var ve arkadaşımla asla uyuşmuyor. Daha açık konuşmak gerekirse abim uzman doktor, başarılı ve hırslı bir insan, arkadaşım ise lise mezunu ve çalışmıyor. Asla birini yüceltip diğerini küçümsemek değil amacım ama ben abimi biliyorum ve doğru ya da yanlış ama bu konuda ki düşüncelerine saygı göstermek zorundayım ayrıca herşeyi bir kenara bırakalım abimle bir arkadaşımı tanıştırmak zorunda mıyım?

Cevap veriyorum değilsin. Allah allah zorunda mısın sanki ? Koy araya mesafe bence.

ne münasebet çöpçatanlık yapmak zorunda mıymışsın sen ona çok istiyorsa gidip abine çıkma teklifinde bulunsun

Back
X