Abim…

blackgray

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1.214
Puanlar
63
Merhaba. Konu abim. Evli ve 2 çocuklu (biri 7 yaşında otizmli,eğitim alıyor). Kendimi bildim bileli borcu var. Hiç parası yok ve hep sıkıntıda… Zamanında eşim kredi çekip,tüm borcunu kapattı. Bi kısmını ödedi,bi kısmını o ödemeyince biz ödedik. Bi süre sonra eski tas eski hamam. Kaç kere borç aldı ve ödemedi, annemlere kredi çektirdi sayısını unuttum. Sürekli aşırı gereksiz harcamaları oldu karı koca. Örneğin toplu taşıma kullanmazlar. Beli ağrıyormuş eşinin, her yere taksiyle gider gelirler. Ki İstanbul gibi bi yerden bahsediyorum. Örneğin 1 kg etle bir süre idare edebilecekken, 1 kg nın tamamını tek seferde tüketmek gibi. Geçim artık zor,alım gücü kalmadı. Buna göre bütçe yönetimi yapabilirlerdi,yapmadılar. Geçen yıl 70 yaşındaki annemin evini zorla sattırıp,2,5 milyonunu alıp,borçlarını kapattılar. Bitmeyen borçlarını… Annem bu yaşında onların yüzünden kiracı oldu. Kendi içimde asla affetmeyeceğim onları. Az önce hayırlı ramazanlar diledik birbirimize. Normalde konuşmuyordum anneme ettiklerinden dolayı ama annem çok üzülüyor diye mecbur kaldım konuşmaya. Neyse yine başladı. Dolabım bomboş,yetişemiyorum,kiram eksik kaldı ödeyemedim mahkemeliğim filan. Bir yanım bi miktar gönder Allah için ramazan günü dolabını doldursun diyor diğer yanım göndereceğim paranın gerçekten dolaba harcanacağı konusunda şüpheli… Çünkü bu adam büyük abimi yolda kaldım otobüs param yok diye arayıp, abimin fazla para göndermesi ile idare edeceği yerde, taksiyle evine dönmüş bir adam. Bi yandan da üzülüyorum. Vicdanıma oynuyor biliyorum. 😞

Siz üstünüze düşenin fazlasını zamanında yapmışsınız. Para vermeyin ama belki alışveriş olabilir. Bu arada bu kadar borç sadece lüks yaşam kaynaklı mı kumar vs. Olabilir mi

Merhaba. Konu abim. Evli ve 2 çocuklu (biri 7 yaşında otizmli,eğitim alıyor). Kendimi bildim bileli borcu var. Hiç parası yok ve hep sıkıntıda… Zamanında eşim kredi çekip,tüm borcunu kapattı. Bi kısmını ödedi,bi kısmını o ödemeyince biz ödedik. Bi süre sonra eski tas eski hamam. Kaç kere borç aldı ve ödemedi, annemlere kredi çektirdi sayısını unuttum. Sürekli aşırı gereksiz harcamaları oldu karı koca. Örneğin toplu taşıma kullanmazlar. Beli ağrıyormuş eşinin, her yere taksiyle gider gelirler. Ki İstanbul gibi bi yerden bahsediyorum. Örneğin 1 kg etle bir süre idare edebilecekken, 1 kg nın tamamını tek seferde tüketmek gibi. Geçim artık zor,alım gücü kalmadı. Buna göre bütçe yönetimi yapabilirlerdi,yapmadılar. Geçen yıl 70 yaşındaki annemin evini zorla sattırıp,2,5 milyonunu alıp,borçlarını kapattılar. Bitmeyen borçlarını… Annem bu yaşında onların yüzünden kiracı oldu. Kendi içimde asla affetmeyeceğim onları. Az önce hayırlı ramazanlar diledik birbirimize. Normalde konuşmuyordum anneme ettiklerinden dolayı ama annem çok üzülüyor diye mecbur kaldım konuşmaya. Neyse yine başladı. Dolabım bomboş,yetişemiyorum,kiram eksik kaldı ödeyemedim mahkemeliğim filan. Bir yanım bi miktar gönder Allah için ramazan günü dolabını doldursun diyor diğer yanım göndereceğim paranın gerçekten dolaba harcanacağı konusunda şüpheli… Çünkü bu adam büyük abimi yolda kaldım otobüs param yok diye arayıp, abimin fazla para göndermesi ile idare edeceği yerde, taksiyle evine dönmüş bir adam. Bi yandan da üzülüyorum. Vicdanıma oynuyor biliyorum. 😞

Bu tür insanlara vermenin sonu yok, maalesef ailenin kıyamamasına oynuyorlar sürekli. Anneniz için üzüldüm yazık o yaştan sonra evini kaybetmiş. Birine destek olacaksanız annenize olun derim

Onun karısı keyif yapacak diye sen neden kendi çocuklarının hakkını yediriyorsun boşver naparsa yapsın sahtelar yalancı bu adam.

Neyin vicdanını yapacaksınız? Annenizin yeterli geliri var mı? Kadının evine et giriyor mu, tenceresi düzgün kaynıyor mu; ona bakıp, onu kollayın.

Abiniz gibilerin sırtı yere gelmez. Tatile de giderler üstüne.

Siz üstünüze düşenin fazlasını zamanında yapmışsınız. Para vermeyin ama belki alışveriş olabilir. Bu arada bu kadar borç sadece lüks yaşam kaynaklı mı kumar vs. Olabilir mi
İnanır mısınız o borcun kaynağını net olarak biz hala bilmiyoruz. Ne yaptı ne etti de o kadar borç,bilmiyoruz. Ev almadı,ticari bi girişimde bulunmadı. Tefecilere bulaştığını biliyoruz. Düşünün ki,anneme tefecilerin numarasını verip, sen konuş diyen biri. Annem o yaşında yalvarmış çocuğuma bişey yapmayın diye. Duyunca deliye döndüm,sinir krizi geçirdim.

Neyin vicdanını yapacaksınız? Annenizin yeterli geliri var mı? Kadının evine et giriyor mu, tenceresi düzgün kaynıyor mu; ona bakıp, onu kollayın.

Abiniz gibilerin sırtı yere gelmez. Tatile de giderler üstüne.
Annemin bi emeklisi var. Büyük abimle birlikte yaşıyorlar. Çalışıyor o da ama ev alma ihtimalleri kalmadı gibi. Ellerinde para kalmadı ki. Kıt kanaat geçiniyorlar. Ben destek oluyorum onlara.

her yere taksiyle giden insanlar için ev satılıyor acıyıp borç veriliyor 🤭
Biliyor musunuz neden? Biz en büyük abimizi 2 yıl önce kanserden kaybettik. Annem yeni bir ciğer yangını yaşayamam dedi. Oğlum gideceğine evim gitsin dedi. Annemi manipüle ediyor çünkü,intihar edicem filan diye. Anladınız mı?

Sakın para göndermeyin.Dolap boşsa boş koskocaman adam kendi düşünseymiş.

Böyle insanlara ne kadar kaptırırsanız o kadar gider. Koskoca adam utanmıyor da annesinin evini sattırıp, o yaşlarda kadını kıtalarda süründürmeye. Vicdanınıza oynuyor ama ben olsam asla bir kuruş vermem böylesine. Siz eşinizi de dahil edip büyük hata yapmışsınız, adam yarın öbür gün başınıza kaksa hakkıdır yani.

Biliyor musunuz neden? Biz en büyük abimizi 2 yıl önce kanserden kaybettik. Annem yeni bir ciğer yangını yaşayamam dedi. Oğlum gideceğine evim gitsin dedi. Annemi manipüle ediyor çünkü,intihar edicem filan diye. Anladınız mı?
başınız sağolsun öncelikle. ama yok anlamadım. annenize vicdan yapmaması gerektiğini, ev değil üstüne dünyayı verse yine değişmeyeceğini sizin anlatmanız lazım

Son düzenleme:
Eşiniz ,kardeşinizin borcu için neden kredi çekmiş,nasıl izin verdiniz buna,yazık değil mi adama..onun kardeşinin borcu için kredi çekmesine izin verir miydiniz?hem eşinizi borca sokuyorsunuz, anneniz de bu arada kaşla göz arası sizi mirastan yoksun bırakıp evin parasını oğluşuna veriyor..Damadın parasını almaktan çekinmiyorlar,ama kızına ev satışından birşey vermiyorlar..ve halen ,yok ramazan,yok destek falan diyorsunuz..

Back
X