• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abim

Tatlim ben 35 yaşındayım aynısını bende yaşadım unutmadigim o kadar kötü anılarım varki abime dair mesela bi keresinde 15 16 yaslarindaydim saçlarımı bağlamak için yere egildim bağladım ve kalktım topuzum kafamın arkasından değil de biraz daha önde olduğunu fark ettiginde bi güzel dövmüstü beni 15 - 18 yaş aralığım berbat geçti hergün okuldan eve gelirken ağlardim, yok tişört ün kolu kısa yok bilmem ne dövmek için bahane ye bile ihtiyacı yoktu hatta inanirmisin sen bilmezin yasin itibari show tv nin Reha muhtarı vardı haberleri sunardı o dönem onu izliyorum diye dahi dövmüslü gü vardır daha neler neler . O dönem Ölmek istedim evden gitmek istedim vs. İşin kötü tarafı annem bir kere olsun abime yapma demedi en azından senin annen yanında ben sırf abimden kurtulmak için bana gelen ilk dünürcüye evet dedim çok sükür eşimden ben razıyım allahta razi olsun. Sende sabret mümkün mertebe etrafında dolanma onun kızaçağı sözleri sarf etme sabırla derslerine çalış kendine güzel bir gelecek kur hata yapacak yaştaşın Allah zalimlerle karşılaştırmasın doğru yoldan ayırmasın anneden babandan sakin ha kopma evden kurtulmak diye bişey yok kendine okuyup güzel bir gelecek kurmak var

Bir de arkadaşın olursa bana söyle diyormuş ya sakın haaa. O zaman seni sistemli işkenceye tabi tutar resmen. Ağzından laf falan almaya çalışır, dikkat et. Bir de babaanneye evde olup biteni yetiştirmek nasıl bir karaktersizliktir yaa:KK62: küçük de değil bu adam. O babaannenin de Allah cızırtısını versin. Bir insanı eğitmeye büyük annesinden başlayacaksın diye bir Çin atasözü var. Sizin de bence babaanne denen kadından geliyor problem, kimbilir nasıl taparcasına abine gaz veriyordur:110:

Suçlu sen ddeğilsin abini bu şekilde yetiştiren ailen.
Abin evde yokken anne ve babanı al karşına adam akıllı anlat bize anlattığın gibi.
Bu basit bi kardeş kavgası değil bana zarar veriyor ben bunalıma girdim kötü etkileniyorum eğer engel olmazsanız kendime zarar veririm vebali sizin üstünüze beni koruyamadınız şeklinde konuş.
Gözlerini korkut annenle babanın senin ne kadar kötü etkilendiğinin farkına varsınlar.

Abini de alttan almayı bırak darp izin varsa git rapor al şikayet et abini sana bunu yapmasına izin verme.eğer şimdi izin verirsen ilerde kocan dövünce de sessiz kalırsın.Bak bu hafife alınacak bi mesele değil.
Abin de ilerde karısını döver nasıl olsa bana ses çıkaran yok diye.
Şiddet daima şiddeti doğurur.

Merhabaa.
Sizleri fazla sıkmamaya gayret ederek direk konuya gireceğim. 16 yaşında bir genç kızım ve sorunum abim.
Geçen sene dışarıdayken abimin aramalarını duymamam ve abime yarım saat kadar geç dönmem sebebiyle kıyamet koptu. Eve geldiğimde abimden tam anlamıyla dayak yedim. Ama öyle böyle değil. Saçımdan tutarak yerde sürükledi resmen. 2 ay sonrada kendi gelip özür diledi ve zorla barıştık.
Barıştık barışmasına ama ben bu olayın üzerine kin beslemeye başladım. Artık en ufak hareketi bile batıyor. 'Tırnaklarını uzatma, tayt giyme, makyaj yaparsan seni öldürürüm, odayı topla sen kızsın, yemek hazırla bu evin kızı sensin' Artık o kadar çok bunalıyorum ki.
Bu davranışları önceden de vardı tabii. Ama abim ya işte, kin tutamıyordum. Kısa süreli küsüp barışırdım kendi kendime.
Fakat şu sıralar yapamıyorum. Tiksiniyorum diyebilirim. Öpmeye çalışıyor uzaklaşıyorum, odaya geliyor ben başka odaya geçiyorum, konuşmaya başladığında olabildiğince kısa kesip bitirmeye çalışıyorum.. Sürekli huyuna gitmeye çalışıyorum ama içten içe bir nefret var. Aşamıyorum bunu. Bir an önce üniversiteye başlayıp kurtulmak istiyorum.
Üstelik onu sevmem konusunda hiç yardımcı olmuyor. Mesela yemek ısıtmamı istedi ve ben o gün yorgunum. Üzerime geliyor, eğer yine ısıtmazsam kavga çıkarıyor. Ya da sürekli benimle uğraşıyor. Ben uğraşmasını istemediğimi yumuşak bir dille belirtmeme rağmen uğraşmaya devam ediyor ve ses düzeyim biraz yükselse yapışıyor saçlarıma. Haksız bile olsa haklı duruma çıkmaya çalışıyor. Sonra annem bana bulaşmaması için kızınca yine beni dövüyor. Ben karıştırıyormuşum ortalığı.
Size sorum şu; acaba ben çok mu abartıyorum? Yani elimde değil ama çok abartıyorsam destek almaya çalışacağım.. teşekkür ederim şimdiden.

abin seni saclarindan tutup yerden suruklerken annen baban ne yapiyor pardon ????
Abin kac yasinda ? Resmen beyefendi erkekligini senin uzerinden ispatlamaya calisiyor.

Lan bende benim abimleri cani bilirdim :D senin baban yok mu güzelim benim abimler sacımın teline dokunsa babam boğazlarına yapışır

Slm arkadasim daha gencliginin baharindasin ama kendine vurdurma o kim ki sana vuruyor eekek arkadasin olsa yine bir bahane bulur dover cani adam baban seni korusa inan dokunamaz swnden once ben varım demeli ama oda vurdum duymaz

Ahh bu abilerrr bndede bitane var çok şükür üniversitedeo bi haftaligina geliyor kafayi yiyorum yyaaa gerçekten seni anliyabiliyorim tek çözüm ona çok inat gitme çünkü eğer gidersen sonu şiddetoluyor kendimden biliyorum huyundann ggiidceksinn

Bugün gazetede özgecanın katilinin annesi ve kız kardeşinin röportajı vardı..Herkesin bi okumasını isterim.Böyle psikopat tiplerin bir insanın hayatını nasıl kararttiklarina en ibret verici örnek o kardeşini ve annesini döven şerefsiz..
Benzetmek istemedim tabi Allah korusun ama bugün sana bunları yapan ileride karısına yada bi öfke anında sokakta birine neler yapmaz...Allah ailene özellikle babana akıl versin ne diim.Senin bi eziyetleri çekmene göz yumduğu için...Allah sanada kolaylık versin..İnşallah biran önce üniversite kazanıp ayrılırsın o evden...

Yazdıklarının birazini okudum ve aklıma lise arkadaşım geldi. Oda babasını dövüyormuş sanırım Kızkardeşini falanda dövüyormuş. Sonuç baba cezaevinde arkadaşım mezarda ;(
keşke yazmasaydınız bunu :KK43: gerçek ama diyebilirsiniz ama.. 16 yaşında hassas bir genç kızla konuşuyorsunuz bunu unutmayın. umut olamıyorsanız yol yordam gösteremiyorsanız lütfen böyle hassas konularda yazmayın lütfen..

P portakalkokusu77 , hiç kimsen yoksa bile gel burada dök içini, biz burada sana elimizden geldiğince destek oluruz. avukat ablaların da var burada, gerekirse hukuken yapacaklarını bile konuşuruz.
sen lütfen dışarıya yönelme, eve giriş çıkış saatlerine uymaya çalış, telefonuna hep bak evden aradıklarında, üniversiteyi kazanmaya bak. derslerine çalış. bu süre içinde abinle çok inatlaşma, doğru yapıyorsun o konuda. yine de benzer bir şey yaşarsan şiddete maruz kalırsan polise git. gidemezsen 183 hattını ara şiddet görüyorum diye.
üniversiteyi kazanıp mesleğini kazanana kadar idare et olur mu, çaresiz değilsin.. sen aklınla hareket et, sonrası çok daha güzel olacak. aman bu süre içinde sana kurtarıcı gibi görünen kimseye de yönelme..

uff akil vermeyin ya. He evet kac dedim, kocaya kacsin hatta, yada junky olsun disardan eve gelmesin. tinerci olsun.
Merak etmeyin 7/24 disarda gezen birisi degilim, saat 7 diyince anneme gore evde olmaliyim, ve 21 yasindayken saat 7 de evdeyim, bilin istedim..
Ben disarda dolas diyosam arkdaslarla gezsin, alis veris/ yemek/ su kenari.
Merak etmeyin ben disari kacma konusunda en tecrumesiz olaniyim diye dusunuyorum.
Bos dersim olunca ya abime yada ablamin evine gidiyorum yigenlerimi sevmeye. Bude mesela evden kacmaydir/ uzaklasmaktir benim icin. KAstim bu evden kacmayla.
Insanlari hemen asip kesmeyin bi cumleden yola cikarak.

dediğiniz yanlış anlaşıldı sanırım, ben de yetişkin olarak kaç uzaklaşı, arkadaşlarında kafa dağıt, anlarım ama 16 yaşında bir kız farklı anlayabilir. ondan sanırım öyle yazdı arkadaş da..

Allaha dua et kazan da hayatını kur eline mesleğini al ama ya abin kimle evlenirse ona neler yapacak yada çocuklarına bence abine ii bi ders vermeli birilerinden destek al annen baban da baskın diil sanırım yada onları da susturmaxi başarıyor neyse sen biraz da idare et Allah yardimcin olsun canım

Baban yokmu cnm. Bu konuda o seni korumalı anneyede is düzüyor biraz bübüyünce anneyede el kaldırır bunlar bi üst modelide bende vardı sonuç; okulu bırakıp evlendim 5yıldır konusmuyorm gitmiyorm

Sizin ananiz babaniz yok mu basinizda? Ne oyle sahipsiz gibi hizmetci gibi kullanip dovmeler falan. Ailenizde is yok maalesef.

Annem artık bıkmış durumda. Söyleyince de bana sataştığını bildiği için 'Huyuna git kızım 2 senen kaldı sonra kurtuluyorsum zaten' diyor. Babamda 'sinirlenince başım dönüyor, yorgunum' tarzı şeyler söyleyip sıyrılıyor işin içinden
baban baba olsa abin o hareketleri yapamaz zaten baska baba olsa onu evden dahi kovar

Aynı şeyleri düşündüm. .
Bu nasıl abi ?

Hadi o elindeki gucu egolari icin kullanan cahil ergenin biri. Anne baba gormuyor mu bu olanlari? Boyleleri gorunuste modern olsalar bile erkek cocugunu ustun tutan kafadan maalesef. Sorsan kizi erkegi ayni seviyoruz derler ama "huyuna git" derken aslinda "dayak yemek istemiyorsan sesini cikarmadan abinin hizmetini yapmalisin cunku o erkek oldugu icin daha ustun" diyor resmen. Bir kere ebeveynlerin bu evde kimse kimsenin hizmetcisi degil kimse kimseye de siddet uygulayamaz demesi gerekirken bulduklari cozume bak.

abicigim ilkokulla lise arasi yillarimi kabusa cevirmisti.fiziksrl siddetten ziyade psikolojik siddete tabi tutulur ve abimden nefret ederdim.hatta cin ali cizip onu idam eder,diger yaninada buna gozyuman anneme ayni seyi cizerdim.oysaku annem ne yapsin ergen oglan sozmu geciyo.

Goguslerimin ilk ciktigi yillar elimi deligibi memelerimin onune kapatir oyle gezerdim.yazin kazak giyerdimki memislet belli olasin

Off ya nasilda eskilere gittim
Sonuc

Yillar abime sakin olmayi,bana saygi duymayi,kiligima kiyafetime yavas yavas karismamayi ogretti

Suan 35 yasindayim haftada bir mutlaka gorusuruz ve onu cok seviyorum

Hatta gecenlerde bi konuya yaptigi yoruma dedimki
-hee sen benim gencligimi burnumdan dok simdide moder bi adam ol he
oda dediki
-hakkini helal et cahilllik iste

Uzun uzunda anlatmaya zaman yok inanin bende cok zor zamnlar gecirmistim
gecti gitti

Hadi o elindeki gucu egolari icin kullanan cahil ergenin biri. Anne baba gormuyor mu bu olanlari? Boyleleri gorunuste modern olsalar bile erkek cocugunu ustun tutan kafadan maalesef. Sorsan kizi erkegi ayni seviyoruz derler ama "huyuna git" derken aslinda "dayak yemek istemiyorsan sesini cikarmadan abinin hizmetini yapmalisin cunku o erkek oldugu icin daha ustun" diyor resmen. Bir kere ebeveynlerin bu evde kimse kimsenin hizmetcisi degil kimse kimseye de siddet uygulayamaz demesi gerekirken bulduklari cozume bak.

Burada okuduğum bir çok konuda şükür şanslı biriyim diyorum . .
Neler var . .
Hakikaten aile var ailecik var . .

Back
X