- Konu Sahibi banabenigeriver
-
Madem evladının mutlulugundan başka ni derdi isteği yok, değişecek. Kabul edecek, muhafazakar olabilir ne alaka sizle yaşamakla çözemedim.adamin sırtına hep beraber binip sonra vahvah demek bana samimi gelmiyor. Senle yaşasın yok yapamaz, kendi yasası n beceremez... annen değişecek mecbur oğlu içinçünkü alışmamış pazar çarşıyla alakası olmamış ya babam almış büyüncede abimler.Diğer abim farklı şehirde okudu evlendi koptu gitti şuan durumları iyi değil zaten bana kalsa bizimle yaşasın derim ama ne annem bunu ister ne abim ne yazık ki annem muhafazakar biri olduğu için eşimden çekinir eşimin çok ısrar etmesine rağmen bizimle yaşamak istemedi
+1madem anneniz bu yaşta kendi işlerini halledemiyor ozaman 3 kardeş olrak annenizin ihtiyaçlarını karşılamanız gerekiyor.
Neden bu abi üstlensin ki !Adaletsizlik.
Ayrıca neden evlenmesin illa abiniz ayrı yaşaması gerekiyorsa 2 katlı ev alır gene de annenizi bırakmaz yani
Sizlerde 3 kardeş olarak etrafında döner yokluğunuzu hissettirmezsiniz.
Arada sizde ,arada diğer oğlunda misafir olarak kalır.
Bence gercekci konusmuyosunuz bunu ...evet yaşarım gerçekten yaşanmayacak biri değil
Ben bir problem göremedim. Abinizı seven birisi olursa beraber oturma işini pek sorun edeceğini sanmıyorum. Bizim kulturumuzde bu var, ya var ya gelinlere beraber oturmayın diye diye kendi sonumuzu hazırlıyoruz ne. Gelinler çocuklarına kayınvalide baktımı iyi oluyor beraber oturmak sorun olmuyor o zaman, onun dışında istemiyorlar ordan oraya atladım ama anlamışsınızdır ne demek istediğimi.
bir sürü bahane sıralamışsın annene bakmamak için o bahaneleri abinin evlenecegi kişide sıralayabilir böyle bir şeyi abinizden beklemeniz çok şaçma.abinizin iyi niyetini kulalnıyor gibisiniz babanız ölünce ben anneme bakayım deyip evlenmeye bilirdiniz ama evlendiniz anneniz oğlu için fedakarlık yapacak ev ev üstüne olmazAbim...O öyle bir adam ki ondan aileyi geçin ondan sülale razı ...Bu adam hepimizi iyiliğiyle dövüyor...Neden bu kadar iyi sanki neden bu kadar fedakar biraz bencil olsana be adam...Sorunumuz(annemle benim) ne yazık ki abimin evlenememesi...Babam aylar önce vefat etti ve annemle ayrıldıkları için annem maaşını alamadı sadece dedemden kalan maaşını alıyor 700 lira civarı birşey.Abim öğretmen 32 yaşında bir arabası var sadece çünkü bu zamana kadar babamın borcunu ödemekten birikim yapamadı...Babamdan aldığım maaş ve evlilik yardımıyla(bir senelik maaşın toplu verilmesiyle) evlendim ben abime hiçbir yüküm olmadı çok şükür onun cömertliği bunu sebep oldu belkide...Durum şu ki abimin evlenme durumunda annemden ayrı yaşama gibi bir durumu olamaz.Hem maddi açıdan hem annem kendi işlerini halledecek biri değil(alışveriş vs.)Yeni evliyim yaşadığım sıkıntılar oldu eşimin ailesini hazettiğim söylenemez ama gerçekten onun annesiyle benim annemin arasında dağlar var bunu objektif bakarak annemin bizi nasıl(imkansızlıklara rağmen)büyüttüğüne,yetiştirdiğine,önemsediğine bakarak görebiliyorum ki eşimin anneside tek kalsa birgün yalnız yaşamasını istemem herşeye rağmen bunu kendi vicdanıma sorarak yazıyorum.Birazda annemi anlatayım...Annem bana göre gerçekten kötü niyetli biri değil huyuna göre gerçekten iyi bir kaynana(bir abimde evli oradan bilerek söylüyorum) bunca zamandır evde birşey eksik olsa abime şunu al diyemez diyemiyor öyle koparttığım kar yiyeyim içeyim takayım gezeyim delisi değil gerçekten değil elindeki herşeyi bize verir esirgemez diyeceksiniz bu kadının hiç mi kötü huyu yok gerçekten gördüğüm kayınvalidelerle kıyaslanırsa oğlunun mutluluğu için sabrettiği için evet pek bir kötü huyu yok o sadece mutlu olmasını ister çünkü yaşamadığı tekşey bu siz mutlu olun der...Ben fikrimi söyledim şimdi sizde söz sevgili kk üyeleri yeni evlisinden nişanlısına bekarından deneyimli evlilere kadar herkesten yorum bekliyorum gerçekten abim gibi birinin evlenme ihtimali nedir?hiç mi umut yok?Abim annem yalnız kalmasın diye umdu kesti artık elinden birşey gelmiyor.Ben mutluyum eşimle çok şükür ama evlenmeden öncede hep kendim için değil onun için dua ederdim gerçekten abimin bir yuva kurmama ihtimali baba olmama durumu beni bir ömür üzer
Harfi harfine katılıyorum ya. Annenizde biraz fedakarlık etsin onun kendi istememesi lazım bir oturmayı. Kilo versin markete çıkamaz nedir 60 yaşında kadın bu öyle şey mi olur alıştırın. Abinizi bi rahat bırakında adam hayatını kursun yazık günahtır. Herkesin annesi kendine iyi ev ev üstüne olmazkusura bakmayın ama abinizi siz ve diğer kardeşiniz ve hatta anneniz çaresizliğe sürüklüyorsunuz
evet ben de dünkü konudan etilenip bu konuyu açtığınızı düşünüyorum
lütfen kimsenin başını yakmayın
biz başta konusuruz ona göre evlenmeyi kabul eder demeyin
gelecek gelin başta kabul etse bile daha sonra sıkılsa olmayacağını anlasa ne yapacaksınız ? ben istemiyorum artık aynı evde dese? ki diyebilir basta kabul ettı dıye bı hata yaptı dıye gerı donulmez yol degıl ,
abınız bosanacak mı o zaman illa da anam dıye ? 3 kardeş var yok biri şehir dısına evlenmiş kopmuş öteki de (siz) yeni evliymiş de eşi çok istermiş ama anne kabul etmezmiş ( etmez çünkü kızcagızının huzuru bozulsun istemez, analar en iyi oğullarının yanına yakışır gelen gelin mecbur bakacak )
abinizi kapana kısmışsınız nasıl evlensin adam ?
konu sahibi yok oldu cevap veremiyorHarfi harfine katılıyorum ya. Annenizde biraz fedakarlık etsin onun kendi istememesi lazım bir oturmayı. Kilo versin markete çıkamaz nedir 60 yaşında kadın bu öyle şey mi olur alıştırın. Abinizi bi rahat bırakında adam hayatını kursun yazık günahtır. Herkesin annesi kendine iyi ev ev üstüne olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?