Abimden sonra bende onun evlenmesinden umudu kestim galiba...

abim evlenebilir mi?

• evlenir

OY: 37 56,1%
  • evlenemez

OY: 29 43,9%

• Ankete Katılan
    66
büyük konuşmak istemem ama o yaşa kadar annesiyle yaşamış birinin psikolojisinin düzgün olacağına hiç ihtimal vermiyorum. Birey olarak bile çoktaan ayrı eve çıkmalıydı. 32 yaşında tanıştı evlendi 34 oldu diyelim o yaşa kadar anneden ayrılmamış birinin o yaştan sonra da ayrılabileceğini sanmıyorum. bence zor. Evlenemez bu devirde kızlar kabul etmez.

Madem evladının mutlulugundan başka ni derdi isteği yok, değişecek. Kabul edecek, muhafazakar olabilir ne alaka sizle yaşamakla çözemedim.adamin sırtına hep beraber binip sonra vahvah demek bana samimi gelmiyor. Senle yaşasın yok yapamaz, kendi yasası n beceremez... annen değişecek mecbur oğlu için

Anneniz kanatsiz melekte olsa ev ustune ev olmaz. İnsanların ne ozeli kaliyor ne birseyi. Bu kadar dusunuyorsunuz kizi erkegi yok bir abiniz daha varmis neden sadece bekar olanla yasamasi lazim hepinizde sirayla bakin annenize. Gelin olacak sahis demezmi bir evin delisi bu mu digerleri neden bakmiyor diye ?

+1

evet yaşarım gerçekten yaşanmayacak biri değil
Bence gercekci konusmuyosunuz bunu ...
Benim annemde gercekten melek gibi insandir bunu sadece ben demiyorum, gelinimiz var o dile getirmez ama hareketlerinden davranislarindan belli eder, gelinimizin annesi annemi cok sever hep dile getirir ...
Ben yanliz yasiyorum kizimla, ev uzerine ev olmaz diye dusunenlerdenim.. Ne kadar iyi olursa olsun bir insanin ozel hayati vardir annende olsa cocugunda olsa..

Ozel hayat dedigim yani ne bilim, en ufak basit bi ornek
agda yapman gerekir, veya kendini iyi hissetmezsin odana cekilmek istersin, yada nebilim bisuru sey iste

Ustelik siz evlisiniz, esinizde ne kadar istiyorum desede evlilik hayatinda ozellik dahada bi ozen gosterilmesi gereken seydir iyilik yapim derken sen kendin zorlara girebilirsin
Bu yazdigim konuya care bulmaz, gel gelelim anneninz ve abinize
Abin evlenirse annenle ayni binada ayni sokakta oturabilirler sende maddi manevi yardim edebilirsin hatta seninle ayni binada veya ayni sokakta oturabilir

katılıyorum.. abiniz gayet de evlenebilir, aynı evde gayet mutlu da yaşayabilir.. hiç belli olmaz bu işler, ev ev üstüne olmaz diye kesin bir kural yok..

Sana şöyle söyleyeyim.
Kayınvalidem dünya iyisidir. Aramız müthiş iyi. Bir kez olsun tartışmadık. Evlendiğimden beri camlarımı falan siler, canım ne istese yapar. Evine gittiğimde kahve dışında bir şey yapmadım, çayı bile demlettirmez. Masa toplanacaksa kızlarına yaptırır beni yormaz. Şimdi hamileyim suyumu bile nerdeyse içirecek. Ne olursa olsun oğlunu azarlar bana hak verir. Yaşı da daha 45. Zira eşimden yana da şikayetim hiç olmadı.

Ama baştan beraber yaşayalım denseydi, yörü git la şurdan derdim.

Beraber yaşamaya karşı değilim bu arada. Eşimin ailesi köye yerleşmek istiyor, bir aksilik olmaz da giderlerse kaynanamı vermicez o bizimle kalacak diğerleri gidecek. Hatta makara yapıyor kocan da köye gitsin kızın sen ben yaşayalım daha güzel olur diye.

Ama baştan denseydi tövbe ki evlenmezdim. Muhtemelen abin de öyle olacak.

Ebeveynler tek kişinin sorumluluğu değildir. Mesela kp var bide, bugün evime yerleşmek istesin yine boşanırım. Onu da başka çocuğu alsın valla bana ne.

bir sürü bahane sıralamışsın annene bakmamak için o bahaneleri abinin evlenecegi kişide sıralayabilir böyle bir şeyi abinizden beklemeniz çok şaçma.abinizin iyi niyetini kulalnıyor gibisiniz babanız ölünce ben anneme bakayım deyip evlenmeye bilirdiniz ama evlendiniz anneniz oğlu için fedakarlık yapacak ev ev üstüne olmaz

haa bir de gorucu usuluyle 3 ay gibi kısa bir sürede evlendiniz yıllarca yol gözlemediniz derin bir aşk beslemediniz yani evlenmeye bilirdiniz ve şimdi de çalışıp annene destek olabilirsin

Benim annem de rahatsız kendi kendini idare edebilecek durumda değil bi ablamda bir bende kalıyor. Benim annem bir de odasından çıkmaz eşim yüzünü bi hoşgeldin derken görür bir de gülegüle derken. Artık çok takmıyorum çünkü biz karı kocayken birbirimizin yüzüne bakmıyoruz kayınvalideyi ne etsin. Diyeceğim o ki ne gelin ne damat artık idare etmiyor herkes hepbana rabbena olmuş. En iyisi ayrı ev olur. Abinle ya da seninle yakın oturur. Abin ve sen gider gelirsiniz. İnan bana anne ve abinin huzuru için ayrı ev şart. aylığıyla kirasını ödese. sen mutfağına yemek koysan abin faturalarını üstlense. Belki devlet yardımı da alabilir araştırın.

Şahsen ben böyle bir adamla evlenmem. Büyük konuşuyorsun falan demeyin hiç. Benim bir de yetişkin erkek kardeşim var, onun da annemlerin yanına evlenmesini istemem.
Anne sağlam, eli kolu tutuyor yani hastalık durumu falan da yok. Bu durumda bakıma ihtiyacı zaten yok.
Ne var yani benim annem de bizi ne zorluklarla büyüttü. Ama bu demek değil ki sağlık sorunu bile yokken kardeşimle bir ömür beraber yaşayacak.
Yaşı değil imkansız olan, imkansız olan koşullar. Doğru düşünen hiçbir kız evet demez, diyen de evlendikten bir süre sonra ayrılacağım diye tutturur.
Herkes altlı üstlü demiş de, ben onu da iyi bir seçenek olarak görmüyorum. Biz oturduk, aynı evin içi gibi oluyor. Hiçbir farkı yok yani.

Evlerin giriş çıkışı farklı olacak, yoksa isterse evin icinde herkes melek olsun, olmazzzzz.
karsılıklı iki daire tutulsun. annen sonucta kendisi yemegini yapıp yiyebilen biriyse, banyosu vs kendi halledebiliyorsa neden zor olsun ki. benim babaannem 85 yasında o bile tek basına yasıyor.
karsılıklı iki daire tutulur, o sekilde olursa olur bence. zaten dublekse vereceginiz para ile karsılıklı ya da yan yana iki daire tutarsınız, bir farkı olmaz.

Harfi harfine katılıyorum ya. Annenizde biraz fedakarlık etsin onun kendi istememesi lazım bir oturmayı. Kilo versin markete çıkamaz nedir 60 yaşında kadın bu öyle şey mi olur alıştırın. Abinizi bi rahat bırakında adam hayatını kursun yazık günahtır. Herkesin annesi kendine iyi ev ev üstüne olmaz

konu sahibi yok oldu cevap veremiyor

Yapmayın allahaşkına market alışverişi yapamamak ne demek? Aşırı mı kilosu hareket edemeyecek kadar mı?

İnanın annenize ve abinize çok üzüldüm bu kadar pasiflik bu kadar duygu sömürüsü olur mu..
Bakın yanlış anlamayın kimseyi yargılamıyorum ama lütfen bu eziklikten bu pasiflikten çıkın, abiniz öğretmen olmuş fakat annenizle aynı evde olmadan evlenmeyi düşünemiyor çok garip...
Şimdi 1+1 daireler var 3 kardeş bir olun tüm eksiklerini karşılayın.
Ailede özgüven eksikliği var bu konunun üzerinde durmanızı öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…