Abimden sonra bende onun evlenmesinden umudu kestim galiba...

abim evlenebilir mi?

• evlenir

OY: 37 56,1%
  • evlenemez

OY: 29 43,9%

• Ankete Katılan
    66
büyük konuşmak istemem ama o yaşa kadar annesiyle yaşamış birinin psikolojisinin düzgün olacağına hiç ihtimal vermiyorum. Birey olarak bile çoktaan ayrı eve çıkmalıydı. 32 yaşında tanıştı evlendi 34 oldu diyelim o yaşa kadar anneden ayrılmamış birinin o yaştan sonra da ayrılabileceğini sanmıyorum. bence zor. Evlenemez bu devirde kızlar kabul etmez.

çünkü alışmamış pazar çarşıyla alakası olmamış ya babam almış büyüncede abimler.Diğer abim farklı şehirde okudu evlendi koptu gitti şuan durumları iyi değil zaten bana kalsa bizimle yaşasın derim ama ne annem bunu ister ne abim ne yazık ki annem muhafazakar biri olduğu için eşimden çekinir eşimin çok ısrar etmesine rağmen bizimle yaşamak istemedi
Madem evladının mutlulugundan başka ni derdi isteği yok, değişecek. Kabul edecek, muhafazakar olabilir ne alaka sizle yaşamakla çözemedim.adamin sırtına hep beraber binip sonra vahvah demek bana samimi gelmiyor. Senle yaşasın yok yapamaz, kendi yasası n beceremez... annen değişecek mecbur oğlu için

Anneniz kanatsiz melekte olsa ev ustune ev olmaz. İnsanların ne ozeli kaliyor ne birseyi. Bu kadar dusunuyorsunuz kizi erkegi yok bir abiniz daha varmis neden sadece bekar olanla yasamasi lazim hepinizde sirayla bakin annenize. Gelin olacak sahis demezmi bir evin delisi bu mu digerleri neden bakmiyor diye ?

madem anneniz bu yaşta kendi işlerini halledemiyor ozaman 3 kardeş olrak annenizin ihtiyaçlarını karşılamanız gerekiyor.
Neden bu abi üstlensin ki !Adaletsizlik.
Ayrıca neden evlenmesin illa abiniz ayrı yaşaması gerekiyorsa 2 katlı ev alır gene de annenizi bırakmaz yani
Sizlerde 3 kardeş olarak etrafında döner yokluğunuzu hissettirmezsiniz.
Arada sizde ,arada diğer oğlunda misafir olarak kalır.
+1

evet yaşarım gerçekten yaşanmayacak biri değil
Bence gercekci konusmuyosunuz bunu ...
Benim annemde gercekten melek gibi insandir bunu sadece ben demiyorum, gelinimiz var o dile getirmez ama hareketlerinden davranislarindan belli eder, gelinimizin annesi annemi cok sever hep dile getirir ...
Ben yanliz yasiyorum kizimla, ev uzerine ev olmaz diye dusunenlerdenim.. Ne kadar iyi olursa olsun bir insanin ozel hayati vardir annende olsa cocugunda olsa..

Ozel hayat dedigim yani ne bilim, en ufak basit bi ornek
agda yapman gerekir, veya kendini iyi hissetmezsin odana cekilmek istersin, yada nebilim bisuru sey iste

Ustelik siz evlisiniz, esinizde ne kadar istiyorum desede evlilik hayatinda ozellik dahada bi ozen gosterilmesi gereken seydir iyilik yapim derken sen kendin zorlara girebilirsin
Bu yazdigim konuya care bulmaz, gel gelelim anneninz ve abinize
Abin evlenirse annenle ayni binada ayni sokakta oturabilirler sende maddi manevi yardim edebilirsin hatta seninle ayni binada veya ayni sokakta oturabilir

Ben bir problem göremedim. Abinizı seven birisi olursa beraber oturma işini pek sorun edeceğini sanmıyorum. Bizim kulturumuzde bu var, ya var ya gelinlere beraber oturmayın diye diye kendi sonumuzu hazırlıyoruz ne. Gelinler çocuklarına kayınvalide baktımı iyi oluyor beraber oturmak sorun olmuyor o zaman, onun dışında istemiyorlar ordan oraya atladım ama anlamışsınızdır ne demek istediğimi.

katılıyorum.. abiniz gayet de evlenebilir, aynı evde gayet mutlu da yaşayabilir.. hiç belli olmaz bu işler, ev ev üstüne olmaz diye kesin bir kural yok..

Sana şöyle söyleyeyim.
Kayınvalidem dünya iyisidir. Aramız müthiş iyi. Bir kez olsun tartışmadık. Evlendiğimden beri camlarımı falan siler, canım ne istese yapar. Evine gittiğimde kahve dışında bir şey yapmadım, çayı bile demlettirmez. Masa toplanacaksa kızlarına yaptırır beni yormaz. Şimdi hamileyim suyumu bile nerdeyse içirecek. Ne olursa olsun oğlunu azarlar bana hak verir. Yaşı da daha 45. Zira eşimden yana da şikayetim hiç olmadı.

Ama baştan beraber yaşayalım denseydi, yörü git la şurdan derdim.

Beraber yaşamaya karşı değilim bu arada. Eşimin ailesi köye yerleşmek istiyor, bir aksilik olmaz da giderlerse kaynanamı vermicez o bizimle kalacak diğerleri gidecek. Hatta makara yapıyor kocan da köye gitsin kızın sen ben yaşayalım daha güzel olur diye.

Ama baştan denseydi tövbe ki evlenmezdim. Muhtemelen abin de öyle olacak.

Ebeveynler tek kişinin sorumluluğu değildir. Mesela kp var bide, bugün evime yerleşmek istesin yine boşanırım. Onu da başka çocuğu alsın valla bana ne.

Abim...O öyle bir adam ki ondan aileyi geçin ondan sülale razı ...Bu adam hepimizi iyiliğiyle dövüyor...Neden bu kadar iyi sanki neden bu kadar fedakar biraz bencil olsana be adam...Sorunumuz(annemle benim) ne yazık ki abimin evlenememesi...Babam aylar önce vefat etti ve annemle ayrıldıkları için annem maaşını alamadı sadece dedemden kalan maaşını alıyor 700 lira civarı birşey.Abim öğretmen 32 yaşında bir arabası var sadece çünkü bu zamana kadar babamın borcunu ödemekten birikim yapamadı...Babamdan aldığım maaş ve evlilik yardımıyla(bir senelik maaşın toplu verilmesiyle) evlendim ben abime hiçbir yüküm olmadı çok şükür onun cömertliği bunu sebep oldu belkide...Durum şu ki abimin evlenme durumunda annemden ayrı yaşama gibi bir durumu olamaz.Hem maddi açıdan hem annem kendi işlerini halledecek biri değil(alışveriş vs.)Yeni evliyim yaşadığım sıkıntılar oldu eşimin ailesini hazettiğim söylenemez ama gerçekten onun annesiyle benim annemin arasında dağlar var bunu objektif bakarak annemin bizi nasıl(imkansızlıklara rağmen)büyüttüğüne,yetiştirdiğine,önemsediğine bakarak görebiliyorum ki eşimin anneside tek kalsa birgün yalnız yaşamasını istemem herşeye rağmen bunu kendi vicdanıma sorarak yazıyorum.Birazda annemi anlatayım...Annem bana göre gerçekten kötü niyetli biri değil huyuna göre gerçekten iyi bir kaynana(bir abimde evli oradan bilerek söylüyorum) bunca zamandır evde birşey eksik olsa abime şunu al diyemez diyemiyor öyle koparttığım kar yiyeyim içeyim takayım gezeyim delisi değil gerçekten değil elindeki herşeyi bize verir esirgemez diyeceksiniz bu kadının hiç mi kötü huyu yok gerçekten gördüğüm kayınvalidelerle kıyaslanırsa oğlunun mutluluğu için sabrettiği için evet pek bir kötü huyu yok o sadece mutlu olmasını ister çünkü yaşamadığı tekşey bu siz mutlu olun der...Ben fikrimi söyledim şimdi sizde söz sevgili kk üyeleri yeni evlisinden nişanlısına bekarından deneyimli evlilere kadar herkesten yorum bekliyorum gerçekten abim gibi birinin evlenme ihtimali nedir?hiç mi umut yok?Abim annem yalnız kalmasın diye umdu kesti artık elinden birşey gelmiyor.Ben mutluyum eşimle çok şükür ama evlenmeden öncede hep kendim için değil onun için dua ederdim gerçekten abimin bir yuva kurmama ihtimali baba olmama durumu beni bir ömür üzer:KK61:
bir sürü bahane sıralamışsın annene bakmamak için o bahaneleri abinin evlenecegi kişide sıralayabilir böyle bir şeyi abinizden beklemeniz çok şaçma.abinizin iyi niyetini kulalnıyor gibisiniz babanız ölünce ben anneme bakayım deyip evlenmeye bilirdiniz ama evlendiniz anneniz oğlu için fedakarlık yapacak ev ev üstüne olmaz

haa bir de gorucu usuluyle 3 ay gibi kısa bir sürede evlendiniz yıllarca yol gözlemediniz derin bir aşk beslemediniz yani evlenmeye bilirdiniz ve şimdi de çalışıp annene destek olabilirsin

Benim annem de rahatsız kendi kendini idare edebilecek durumda değil bi ablamda bir bende kalıyor. Benim annem bir de odasından çıkmaz eşim yüzünü bi hoşgeldin derken görür bir de gülegüle derken. Artık çok takmıyorum çünkü biz karı kocayken birbirimizin yüzüne bakmıyoruz kayınvalideyi ne etsin. Diyeceğim o ki ne gelin ne damat artık idare etmiyor herkes hepbana rabbena olmuş. En iyisi ayrı ev olur. Abinle ya da seninle yakın oturur. Abin ve sen gider gelirsiniz. İnan bana anne ve abinin huzuru için ayrı ev şart. aylığıyla kirasını ödese. sen mutfağına yemek koysan abin faturalarını üstlense. Belki devlet yardımı da alabilir araştırın.

Şahsen ben böyle bir adamla evlenmem. Büyük konuşuyorsun falan demeyin hiç. Benim bir de yetişkin erkek kardeşim var, onun da annemlerin yanına evlenmesini istemem.
Anne sağlam, eli kolu tutuyor yani hastalık durumu falan da yok. Bu durumda bakıma ihtiyacı zaten yok.
Ne var yani benim annem de bizi ne zorluklarla büyüttü. Ama bu demek değil ki sağlık sorunu bile yokken kardeşimle bir ömür beraber yaşayacak.
Yaşı değil imkansız olan, imkansız olan koşullar. Doğru düşünen hiçbir kız evet demez, diyen de evlendikten bir süre sonra ayrılacağım diye tutturur.
Herkes altlı üstlü demiş de, ben onu da iyi bir seçenek olarak görmüyorum. Biz oturduk, aynı evin içi gibi oluyor. Hiçbir farkı yok yani.

Evlerin giriş çıkışı farklı olacak, yoksa isterse evin icinde herkes melek olsun, olmazzzzz.
karsılıklı iki daire tutulsun. annen sonucta kendisi yemegini yapıp yiyebilen biriyse, banyosu vs kendi halledebiliyorsa neden zor olsun ki. benim babaannem 85 yasında o bile tek basına yasıyor.
karsılıklı iki daire tutulur, o sekilde olursa olur bence. zaten dublekse vereceginiz para ile karsılıklı ya da yan yana iki daire tutarsınız, bir farkı olmaz.

kusura bakmayın ama abinizi siz ve diğer kardeşiniz ve hatta anneniz çaresizliğe sürüklüyorsunuz
evet ben de dünkü konudan etilenip bu konuyu açtığınızı düşünüyorum

lütfen kimsenin başını yakmayın
biz başta konusuruz ona göre evlenmeyi kabul eder demeyin
gelecek gelin başta kabul etse bile daha sonra sıkılsa olmayacağını anlasa ne yapacaksınız ? ben istemiyorum artık aynı evde dese? ki diyebilir basta kabul ettı dıye bı hata yaptı dıye gerı donulmez yol degıl ,
abınız bosanacak mı o zaman illa da anam dıye ? 3 kardeş var yok biri şehir dısına evlenmiş kopmuş öteki de (siz) yeni evliymiş de eşi çok istermiş ama anne kabul etmezmiş ( etmez çünkü kızcagızının huzuru bozulsun istemez, analar en iyi oğullarının yanına yakışır gelen gelin mecbur bakacak )
abinizi kapana kısmışsınız nasıl evlensin adam ?
Harfi harfine katılıyorum ya. Annenizde biraz fedakarlık etsin onun kendi istememesi lazım bir oturmayı. Kilo versin markete çıkamaz nedir 60 yaşında kadın bu öyle şey mi olur alıştırın. Abinizi bi rahat bırakında adam hayatını kursun yazık günahtır. Herkesin annesi kendine iyi ev ev üstüne olmaz

Harfi harfine katılıyorum ya. Annenizde biraz fedakarlık etsin onun kendi istememesi lazım bir oturmayı. Kilo versin markete çıkamaz nedir 60 yaşında kadın bu öyle şey mi olur alıştırın. Abinizi bi rahat bırakında adam hayatını kursun yazık günahtır. Herkesin annesi kendine iyi ev ev üstüne olmaz
konu sahibi yok oldu cevap veremiyor

Yapmayın allahaşkına market alışverişi yapamamak ne demek? Aşırı mı kilosu hareket edemeyecek kadar mı?

İnanın annenize ve abinize çok üzüldüm bu kadar pasiflik bu kadar duygu sömürüsü olur mu..
Bakın yanlış anlamayın kimseyi yargılamıyorum ama lütfen bu eziklikten bu pasiflikten çıkın, abiniz öğretmen olmuş fakat annenizle aynı evde olmadan evlenmeyi düşünemiyor çok garip...
Şimdi 1+1 daireler var 3 kardeş bir olun tüm eksiklerini karşılayın.
Ailede özgüven eksikliği var bu konunun üzerinde durmanızı öneririm.

Back
X