Abimden sonra bende onun evlenmesinden umudu kestim galiba...

abim evlenebilir mi?

• evlenir

OY: 37 56,1%
  • evlenemez

OY: 29 43,9%

• Ankete Katılan
    66
Keşke bizimle yaşasa cümlesini çok samimi bulamıyorum. Şimdiden abimle kalacak diyorsunuz bu ne bencillik. Abiniz evlendiğinde evlediği kadın istemezse ya kendi işlerini görmeyi öğrenecek ya da ortak bir sorumlulukla bakacaksınız. Annen eşinden rahatsız oluyor öteki abinin durumu yok bu abinin de eşi istemezse ne olacak? Sonuçta her şey annenin kararı da değil. Ortak karar alınır uyulur uymayan kendi yaşar. Abinizi kullanıyor hayatına ambargo koyuyorsunuz. Anneniz hasta veya engelli değilse neden alt katta yaşayamıyor anlayamadım. İhtiyaçlarını alışverişini siz sırayla yaparsınız

anneyle oturma meselesi olunca olmadı hep sosyal fobisi yok yani

Çok merak diyoruö abinizin başına bi iş gelse ne yapacaksınız? Anneniz ne yapacak? İşi istediğiniz gibi yorumlamayın. O zaman sen evlenmeseydin ya da boşan çalış da bak annene. O zaman biraz anlarsın abini. Maşallah pek bi düşünüyorsun anneni. Sana dokunmayınca rahatını çok düşünmek ne kolay değil mi?

kalabilecek olsa belki derim herkes annesi bilir

Anneniz kaç yaşında. Hani 50li yaşlarda ise bence kendisine güvenmesini ve çarşı pazara çıkmasını sağlamalısınız. Hani 75 yaşında falansa belki zaten çok yaşlanmış denilebilir de, eğer gençse neden hayatını yaşamasın. Neden kafası bozulduğunda biraz çıkıp dolaşmasın. Bir markete gitmek bile bazen insanın kafasını rahatlatıyor. Annenizin terapi almasını ve hayata bağlanmasını sağlamalısınız. Çocuğunuz gibi düşünün, o yapamaz, o bilmez diye bir şey yok. Güvenin, kendisine de güvenmesini sağlayın.

samimiyetimi buradan nasıl belli edebilirim?hangi alt katta yaşayamıyor onu anlamadım ayrı bir ev olsakirası faturası birsürü masrafı olacak annemin maaşıyla bunu karşılaması imkansız

anneyle oturma meselesi olunca olmadı hep sosyal fobisi yok yani

Anladım. Yani bu devirde anne ile oturmayı kabul edecek kadın bulmak zor. Ama imkansız değil. Biraz görücü usulü araştırın isterseniz. Tabi abiniz de buna sıcak bakıyorsa.
Ama annenizi hayata biraz alıştırmanız lazım. Bir arkadaşın da dediği gibi Allah korusun abinize bir şey olsa ne olacak?

Allah korusun abime birşey olsa tabiki bizimle kalır çünkü başka seçeneği kalmaz.konudada anlattığım gibi bizimle yaşasın istedik eşim benden çok istedi ama annem buna razı değil.Evlenmemi annem benden çok istedi sen evlenirsen abinin evlenmesi daha kolay dedi birde sen fazlalık gibi görünmezsin dedi açıkça

Annen karşılamıyorsa üç kardeş ortak karşılayın. Abiniz olmasaydı ya da başına bir iş gelirse ne yapacaksınız onun cevabını çok merak ettim. Sinir oldum bakış açınıza. Abinizin hayatını siz diğer kardeşinizle mahvediyorsunuz. Anneniz ya kendi kalacak ya da sırayla kalacak ya da finansal olarak en azından masraflarını çekeceksiniz.

60 yaşında kilo problemide var aslında sosyal biridir ama çarşı pazar sevmez annem bu sebepten uzak kalmış yapmamış

Anneniz daha genç market alışverişini işini gücünü gayette kendisi yapabilir.Kilo problemi olup da yürüyemiyorsa kilo verebilir o zaman.Abinizin hayatı için bu kadarını yapabilir herhalde?
3 kardeşsiniz neden annenin maddi manevi sorumluluğu tek kardeşin üzerinde olsun ki? 700 lirayla geçinemez diyorsunuz evet doğru.Fakat neden tek abiniz geçindirmek zorunda annenizi? Sen ve diğer abin destek olmalı maddi anlamda.Üçünüz birden destek olsanız anneniz kendi evinde yaşar rahatlıkla.Alışveriş büyük problemse haftalık alışverişini yaparsınız.Ki kendisi de yapabilir, yapmalı.
Ya da büyük abinin durumu kötüyse anneniz gitsin onlarda kalsın aldığı 700 lirayı da onlara verir.Sen ve küçük abin de maddi anlamda yardımcı olursunuz.
Bakın gayette çözümü var bu işin gelinle yaşamaktan başka.
Abinizin de bir hayatı var.Sen ve büyük abin evlenip soyutlamışsınız resmen sorumluluktan kendinizi.Abin de sessiz sakin yumuşak huylu adamsa onun üzerine yıkılmış her şey. Allah korusun abine bir şey olsa annen ne yapacak o zaman? Söylediğiniz her şey bahane.
Kardeşlik yapın da yardım edin şu adama yazıktır.

Bu olay gercekten sinirlendirdi.
Annenizim tabulari var ve asla yikmaya niyeti yok. Nasilsa ortada bir yuva yok..
Bakın bir onceki yorumumda bahsettigim insanlar 80 yasinda 85 yasinda. Onlar nasil hallediyorlar islerini.. ki gerekirse altli üstlu otursun dedik mesela.. bu dahi bir cok gelin icin zor gelir ama hic değilse kapısını orttugu zaman benim evim der. Kendi kayinvalideniz de size muhtac kalirsa ayni samimiyetle yaklaşın alin evinize.. hadi bakalim empatinin dibi..
Kimse kimse icin iyi diyemez.. iyilik anlayisi uymaz ise ne kadar sorun cikar.. .bi düşünün ya kimi domatesli fasulye sever kimi salcali. Ayni evde iken bu dahi sorun olur bu dahi.. eve gelir gelmez kendini yatağa atmak isteyeceksin ama kayinvalideyi görmeden atarsan bu yorgunluguna değil suratsizligin ile yorumlanacak. Bu bir kez olmaz iki kez olmaz ama üçüncüsünde anneniz bunu der. Insaniz çiğ süt emmisiz.

o zaman annem bize yaşamaya itiraz etmez çaresiz kalınca

Anneniz bencil kendini evladından daha çok düşünüyor. Sizi evlendirmiş ki ogluyla yaşama ihtimali kuvvetlensin. Bu bencillik. Eşit değil. Yazık abinize. Neyse daha da konuşmayacağım
hayır kesinlikle bencil değil.siz hem kız kardeşi hem annesi olan biriyle evlenmeyi ister miydiniz onlarla birlikte yaşamaya sıcak bakar mıydnız hiç sanmıyorum ki bari kız kardeşi olmasın diyecek biri olmasın

Annenizi dogru yönlendirecek olan sizsiniz.
Sizi yargilamak icin yazmiyorua hiç birimiz.
Maksat burada doğruya ulasmak..
Siz annenizim kilitli kalmis noktasina dokunmak acmak zorundasınız.
Öyle sartlarimiz bu böyle evlenen kiz bulabilir miyiz olmamali derdiniz..
Derdiniz abim evlensin huzurlu olsun annemin düzenini abimim düzenini nasil dengeleriz olmali.

ben annemin bizle yaşamasına razıyım

O zaman anneniz cok bencil, kusura bakmayın lütfen. En iyi ihtimalle gelini olacak kişiyi, en kötü ihtimalle oğlunu hiç düşünmüyor. Abinize birsey olsa mecburen sizde kalacağını söylüyorsunuz. Ama anneniz abinizin müstakbel eşinin istememe ihtimalini zorunlu bir neden olarak görmüyor.

Ayrıca bir arkadaşın da dediği gibi bu karar annenizin tek başına alabileceği bir karar değil. Toplu halde konuşun ve çözüme bağlayın. Size ya da abinize yakın bir ev tutulabilir. Annenizin maaşı yetmiyorsa sizler de katkı sağlarsınız. Bunları sadece abinizin yüklenmesi doğru değil.

Ve bence bu da bir vebaldir.

abimin zaten annemden ayrılmak gibi bir düşüncesi yok istedi maddi imkan yok hayatın gerçeklerine bakarak hareket etmek lazım herkez 3-4 milyar maaş alıp yaşamıyor bu hayatı

abimin zaten annemden ayrılmak gibi bir düşüncesi yok istedi maddi imkan yok hayatın gerçeklerine bakarak hareket etmek lazım herkez 3-4 milyar maaş alıp yaşamıyor bu hayatı

Öğretmen ek dersleriyle beraber ne kadar maas aliyor. 2500le kalmiyor o is. 3500e kadar yolu var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…